Flygblad till UD ändrar Sveriges Syrienpolitik?!


I fredags eftermiddag kl 15 kom Erik, Jan-Erik och jag till Utrikesdepartementet (UD) vid Gustav Adolfs torg för att dela ut ett flygblad som informerade om kriget i Syrien och som kritiserade Sveriges Syrienpolitik. Vi hade också med oss några ex. av ”Vitboken om Syrien – massmedia och politik i Sverige”. Jag tror att våra erfarenheter är intressanta och beskriver dem nedan.
ud
Det är inte så lätt att dela ut flygblad utanför UD. Området närmast 5-15 från huvudingången är skyddsområde så där får man inte stå. Som planerat gick vi till porten och bad en vakt via porttelefon att få lämna flygblad och ett par ex av Vitboken till utrikesminister Wallström. Det går inte. Man får inte lämna dokument till UD. Vi hänvisades Mäster Samuelsgatan 66, 600-700 meter längre bort. Jag hann dock räcka över ett flygblad till en kvinna vid porttelefon – såg att det var kabinettssekreteraren Annika Söder. På vandring mot Sergels torg delades flygblad ut, och jag träffade på en yngre kvinna som talade med två vakter. Jo, hon ville ha ett flygblad, ty hon arbetade med Syrien halva dagarna. Det fick hon men så mycket mer samtal kunde det inte bli, förutom att jag sa att hon kanske fick nya infallsvinklar på frågan.
soder-sekreterare

Vi stannade till vid Sergels Torg och delade ut ungefär 150 flygblad. Endast högst var tionde av alla rusade fram med vanligen jäktad uppsyn tog emot flygbladet. Kom vi så fram till porten vid Mäster Samuelsgatan 66 och ringde på. Vi hänvisades då till en stor skjutdörr med texten ”Godsmottagning”. Vi ringde på och dörren öppnades. Tveklöst hade många samtidigt kunnat gå in genom den stora dörren, där vi över en bakgård kom till vaktkuren där en vänlig vakt tog emot flygblad och en Vitbok till Margot Wallström, och en till regeringens Syrienansvarige Niklas Kebbon, vilka båda kritiseras i Vitboken.
Lärdomar: Varken tidpunkten (2 veckor före jul) och platsen var den bästa, trots att där var mycket folk. Vi bör skaffa en banderoll, t.ex. en med texten. ”Stöd befrielsen av Aleppo från USA- och svensksstödda terrorister”.

Vad kommer att ske?

Margot Wallström och Niklas Kebbon får Vitboken och flygbladet på måndag. De läser detta med förtur och kallar in Stefan Löfven, Peter Hultqvist och Annika Söder till möte. Dessa beslutar att lägga om Sveriges Syrienpolitik 180 grader: Stödet till terroristerna upphör, liksom sanktionerna och ”kravet” att Assad måste bort. Regeringen gör ett uttalande där man sluter upp bakom Syriens och Rysslands legala kamp mot terrorismen, och skarpt kritiserar USA:s angrepp på Syrien direkt (200 nya soldater ska sändas till Syrien uppger USA:s försvarsminister enligt radionyheterna 10/12). Man ber om ursäkt för den hittillsvarande Syrienpolitiken.

Ty regeringen baserar ju sin politik på kunskap, demokrati, respekt för nationellt oberoende, folkrätt och FN-stadgan


regeringen_2016-05_feministisk-regering
Och nu vet Du, bäste läsare, om orsaken till detta redan i förväg!

Nedan flygbladet som ändrar Sverige Syrienpolitik! Vitboken kan du beställa via uppgifter i höger kolumn på bloggsidan.

Aleppo och hela Syrien befrias från utlandsstödd terrorism!

Det brutala kriget i Syrien har dödat hundratusentals människor, skadat många fler. Miljontals människor har tvingats fly. Äntligen är östra Aleppo på väg att befrias från terroristorganisationer som Jabhat Fateh al-Sham (al-Nusra), som får vapen och stöd från USA & allierade enligt säkra källor. Tiotusentals människor flyr från terroristernas grepp.
Ledande politiker i Väst och massmedia betonar det civila lidande i Aleppo, vilket är en grym verklighet. Men Västs hårda, illegala sanktioner har i åratal skadat befolkningen i Syrien än mer – se ny FN-rapport. Ledande politiker och massmedia, även i Sverige, beskyller Syrien och Ryssland för att medvetet bomba sjukhus och civila, men det saknas belägg för detta. En omfattande propagandakrigföring domineras av USA. Al-Qaidas vän White Helmets, hyllad av utrikesminister Wallström, föreslår en flygförbudszon som skulle gynna terroristerna. Tillträdande USA-presidenten Trump vill ha samarbete med Ryssland och Syrien mot terrorism. Följ efter, Sverige och EU!

Sveriges Syrienpolitik är inte förenlig med demokrati och folkrätt.

• Statsminister Löfvén fördömer Syriens och Rysslands legala kamp mot kvinnoförtryckande terrorismen (Raoul Wallenbergs torg 16/10) bl.a.
• Utrikesminister Wallström har falskeligen påstått att Syriens regering bombat sin befolkning, dödat 7 gånger fler än IS och använt kemiska vapen, samt att Assad ej kan vara kvar (12/10 2015), mot FN-beslut.
• Den svenska regeringen säljer vapen till Saudiarabien som finansierar terroristgrupper i Syrien (enligt vicepresident Biden m.fl.), vapen som också används i det brutala angreppet mot Jemen – en antifeministisk utrikespolitik, helt i USA-elitens och vapenindustrins intressen.
vitbok-om-syrien-framsida

Basfakta:


1. Kriget är inget inbördeskrig utan en sedan länge planerad intervention av USA via ombud, enligt bl.a. Pentagondokument. Omkring 80 % av stupade rebeller är utlänningar. I den första demonstrationen mot orättvisor våren 2011 deltog beväpnade grupper som dödade poliser.
2. USA och allierade har från början stött rebeller ekonomiskt och med vapen – ett brott mot FN-stadgan och folkrätten.
3. ”Kravet” från USA & Co, även Sverige, att ”Assad måste bort” är odemokratiskt. FN-förhandlingar beslöt att syrierna ska avgöra detta.
4. De ”moderata rebellerna” är en USA & Co fabricerad grupp som aldrig haft något större stöd i Syrien, som sedan länge samarbetar med terroristgrupper och som USA inte kunnat skilja ut från terroristgrupper.
5. Bombningar av USA m.fl. utan stöd från Syrien är ett brott mot folkrätt och FN-stadgan, i motsats till Rysslands regeringsgodkända närvaro.
6. Syriens och Rysslands krig mot al-Nusra m.fl. i Aleppo stöds av FN och folkrätt. Vapenvila exkluderar dessa grupper, som ej accepterat vapenvila.
7. Kritiken mot Syriens regering för omfattande tortyr, tunnbombningar av civila och avsiktligt bombande av sjukhus har mycket litet stöd av fakta.
8. Enligt opinionsundersökningar av bl.a. bolag i Väst är Assads sekulära och alltmer demokratiska styre populärt
9. Enligt president Obama, vicepresident Biden och USA-generaler är USA:s politik en viktig orsak till framväxt av IS & andra terroristgrupper.
10. Syriens & Rysslands insats har avgörande betydelse i kamp mot terrorismen i världen och motverkar flyktingströmmar till Europa.

Vad bör göras?


Bekämpa terrorismen i legalt samarbete med Syriens regering.
Stöd FN:s fredsplan och låt Syriens befolkning fritt välja sin framtid.
Upphäv sanktionerna mot Syrien, som starkt bidragit till svält och elände
Fördöm stödet till terroristorganisationer och sanktionerna av USA och allierade, vilket är en huvudorsak till kriget, svälten och till massflykten.

solidaritetsyrien@gmail.com www.syriensolidaritet.se

FSS logo

Några artiklar om Syrien.
Besvikna USA & Co desinformerar om Aleppo
USA:s stöd till terrorister i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , ,, , Syrien, ,


17 svar till “Flygblad till UD ändrar Sveriges Syrienpolitik?!”

 1. Intressant inlägg. Dock är det faktiskt ännu mer intressant det som händer efter Sverige har ändrat Syrienpolitik och det är vad som händer här på bloggen. Snart dyker det upp ett inlägg som erkänner kommunismens brott mot mänskligheten och att dessa vida överstiger vida både nazismens och USAs tillsammans. Kuba utpekas som en diktatur och Raul Castro uppmanas att omgående avgå och utlysa fria och öppna val. Al-Assad utmålas helt korrekt som en tyrann som måste bort för att Syrien skall få fred och demokrati. Den korrupta högerpolitikern Putin beskrivs som den korrupta antidemokratiska skurk han är. Och ja anledningen till denna 180 graders väning beror naturligtvis på alla mina kritiska kommentarer….

 2. Jag lyssnar på Cecilia Uddéns reportage från damaskus, där inte kriget märks mycket, och där de som hon talar med verkar helt stödja regeringens kamp mot terrorismen. Men Uddé använder inte ordet ”terrorister” I viss frustration sände jag detta e-mail till henne.

  ”Hej!

  Intressant att höra dina reportage från Damaskus. Men varför informerar Du inte om att rebellerna i Aleppo enligt rapporter från skilda källor unisont domineras av Fateh Jabhat Al Sham (al-Nusra) och liknande grupper? ISIS tvillingar? http://jinge.se/allmant/ratt-att-bekampa-terrorism-i-mosul-men-inte-i-aleppo.htm

  Vill starkt rekommendera den nya boken ”Kriget mot Syrien” av Tim Anderson.

  Rätt att bekämpa terrorism i Mosul, men inte i Aleppo …
  jinge.se
  Skillnaden mellan de två striderna (Allepo & Mosul), är att de islamistiska extremistgrupper under attack i Aleppo får stöd och används av Washington och de …

  Att dessa stöds av USA & Co enligt bl.a. Obama, Biden, USA-generaler? se dessa artiklar med många källor: (http://jinge.se/allmant/besvikna-terroriststodjarna-usa-co-desinformerar-om-aleppo.htm, ; http://jinge.se/allmant/usas-farska-och-aldre-stod-till-terrorister-i-syrien.htm)

  USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien
  jinge.se
  Det finns väldigt starka belägg för att USA och allierade hela tiden stödd terroristorganisationer med propaganda, pengar och vapen. Detta har bekräftats av bl.a. president Obama, vicepresident Bid…

  Varför inte nämnda den stora likheten mellan kampen mot ISIS och terroristerna i Aleppo?

  Vänliga hälsningar

  Anders Romelsjö”

 3. Tack Anders för både denna artikel och era stora insatser för att visa rättvist bild om läget i Syrien och allt ni gjort för att tala sanningen som västvärldens media gömmer med flit..

  Jag kommer att översätta denna artikel till arabiska idag och skicka till Syriska tidningar..
  Det glädje mitt folk i Syrien när de hör européerna försvarar dem och står vid deras sida.. ni är deras röst som vi inte klarar ( vi exil syrier) att hävda oss fram.. de kallar oss direkt ” Assad anhängare ” och tar inte våra ord på allvar

 4. SVT försöker sopa igen sina spår. I morse grät man krokodiltårar över Aleppos barn som flytt staden ”för att Assad bombat sönder den”. Staden är praktiskt taget fri och inte en endaste ”Vit hjälm” har visat sig och ingen av de befriade Aleppoborna har heller tidigare sett en sådan. SVT:s viktigaste källa är alltjämt enmansföretaget SOHR i England. Hallå, Aleppo är fritt, skicka dit era reportageteam, är de skraja, låt dem slå följe med ett team ryska minröjare, det är grabbar med krut som ingen skämtar med så ni kan känna er trygga.
  I USA händer märkliga saker. FOX News har börjat slå hål på myten om det ryska hotet – och som de gör det. De inbjuder russofober och skrattar ut dem i direktsändning – ”hallå, vänta ett tag, jag måste ta ett samtal, det är Putin som ringer.”

 5. Jag vill bara snabbt säga: Bra jobbat och Tack!
  All massmedia i väst sprider samma propaganda som den regeringen står bakom, det stör mig nått så jävligt hur man lurat och nu fortsätter lura svenska folket så tack för det ni gör, all info om Syrien på svenska fri från propaganda är oerhört viktig!

  Snabbt nämna det orosmoln som finns med den pågående Fake News Psyop som även finns i Sverige där Alice Bah Kuhnke har gjort liknande uttalande med det som Hillary Clinton gjorde när hon nyligen kom fram var hon nu gömmer sig, och uppmanade på ett snabbt förbud mot ”Fake News” – För Demokratin och Oskyldiga Människoliv.

  De jävlarna vänder på begreppen av ord så man bli helt snurrig men de menas i princip all media som inte är godkänd av Sanningsministeriet.
  https://youtu.be/sRWfq3K0-WM

  Keep Up the Good and Important Work!

 6. Svensk syrienpolitik påminner om början på andra världskriget och tysktågen. Då fanns det en tydligare hotbild som förklarade handlingen. Nu öppnar det upp för att Sverige likväl som då kan byta sida, inte för att ta ställning för Ryssland/Assad utan för att dagens ”Hitler” blivit avsatt och en ny regim tillträder som för hoppningsvis har en mer humanistisk syn på världen och inte som t.e.x. Marianne Albright som tyckte att en halv miljon döda irakier var ett rimligt pris. Skulle du fråga vem som Margot Wallström skulle föredra som USAs president av Albright och Trump är jag 100% säker att hon inte skulle säga Trump. Själv förespråkar jag inte Margots fejkade humanism utan anser att man skall försöka förhindra att så många som möjligt blir döda eller skadade oavsett om det inte sker enligt hennes politiskt korrekta metoder. Förstår inte hur man samma dag kan vara både feminist och stödja IS.

 7. Jag fick följande följande meddelande från en arabspråkig kvinna i Sverige ”Vill jag bara meddela dig att jag översatt din artikel som du publicerade i bloggen sist om er insats framför UD
  Nu finns det i en av de största tidningar i Syrien”

 8. Hej Anders,

  jag är född i Sverige men mina föräldrar kommer ifrån Syrien, och jag vill bara säga tack för att du är så modig som du är, för att ditt ”team” är så modiga som ni är, för att ni kämpar för sanningen fast än nästan ingen bryr sig om den och för att ni är riktiga förebilder för demokratin!

  • Tack så mycket! Om jag kan göra ett bidrag är jag så glad. Jag är med i styrelsen för föreningen Syriensolidaritet, där 4 syrier är med. De besöker regelbundet Syrien. Du kanske vill bli medlem. Kolla på http://www.syriensolidaritet.se
   På söndag kl 12-13 ska vi dela ut flygblad vid ett möte på Mynttorget, dit också anhängare till terroristerna troligen kommer.