Manifestationen på Mynttorget om Syrien- ”humanitärt” stöd till vem?

Igår ordnade föreningen ”Kvinna mot kvinna” Manifestationen ”Stoppa våldet i Aleppo” på Mynttorget. Evenemanget på Facebook En demonstration med det innehållet vill väl alla stödja. Ändå kan det bli fel!

Över 100 000 männskor har befriats i östra Aleppo från ett liv under ISIS tvillingar, dvs. terroristorganisationen al-Nusra och liknande organisationer,från en tillvaro under antidemokratiska, kvinnoföraktande, religiöst extrema organisationer, från en tillvaro utan skolor för barnen. Nästan alla går till regeringskontrollerade områden, där det finns religiös tolerans, skolor, inte detta kvinnoförtryck.


De som genomfört befrielsen från terrorismen kritiserades hårt, medan terroristerna och deras stöttepelare inte kritiseras efter vad jag hörde. Arrangörer sa till mig att detta inte var en politisk manifestation, men visst var det så.

Upprop av arrangörerna.
Allt för många har tvingats på flykt och allt för många har förlorat sina familjemedlemmar. Våldet måste få ett slut.
När världsmakterna inte tar sitt ansvar och omvärlden står handfallen känns vanmakten för stor att bära. Därför samlas vi i en fredsmanifestation för att visa vår solidaritet med civilbefolkningen. Vi enas under parollen ”Stoppa våldet i Aleppo”. #standwithaleppo

Många organisationer kom att delta. Alltför sent anmälde föreningen Syriesolidaritet (jag i detta fall) sitt intresse att medverka och att hålla tal.

Jag själv såg annonsen för ett par dagar sedan och gjorde inlägg på Facebooks-sidan som nu först återges.

* ”Säkert bryr sig omvärlden. Glöm inte det positiva! ! Det vore bra om denna manifestation kunde bli en manifestation också för glädjen av den sannolikt största segern i kampen mot terrorismen i världen. De terroristgrupper (al-Nusra f.a.) som kontrollerat östra Aleppo är ideologiska tvillingar till ISIS: Motståndare till demokrati, kvinnoförtryckande motståndare till vanlig skolgång och till religionsfrihet, vilket Assads Syrien står för. I alla krig är tyvärr majoriteten av de dödade civilaSyrien är nu drabbat av illegala sanktioner av USA, EU (Sverige förstås) som drabbar befolkningen mycket hårt enligt FN. Stoppa dem! Läs pastor Ashtons färska ögonvittnesskildring” http://jinge.se/…/rapport-fran-aleppo-av-pastor-andrew… och om barns glädje http://jinge.se/allmant/barnen-i-aleppo-dansar-och-ler.htm” Läs denna rapport av journalistnestorn Robert Fisk om rebellerna i östra Aleppo. (http://www.independent.co.uk/…/aleppo-falls-to-syrian…)”

* ”Obama och Erdogan låter nu ISIS-terrorister slippa ut från Mosul för att ta sig till bl.a. Palmyra. Båda har länge stött terrorister i Syrien, vilket Obama medger (DN 13/5 2015 och nyligen igen) och vilket är synnerligen väl belagt. USA har nyligen beslutat skicka mer vapen till rebeller.” http://www.globalresearch.ca/obama-and-erdogan…/5561804″

* ”Detta är en stor seger över antidemokratiska, kvinnoförtryckande terrorister – som får fri lejd för att fortsätta till andra områden och förlänger kriget pga. påtryckningar av ”Världssamfundet” som stödjer terroristerna enligt bl.a Obama och Biden.”

Talare och medverkande organisationer framgår nedan:

Genomförandet
Det var en väl ordnad intressant och politisk manifestation med 400-500 åhörare. Vissa talare hade kraftig, obestyrkt kritik mot den syriska regeringen och dess president, Jag hörde inte motsvarande kritik mot terroristorganisationer, men hörde inte allt. Jag upprepar: Det är dock tack vare att ISIS tvillingar i Aleppo, dvs Fateh Jabhat Al Sham (al Nusra) och liknande organisationer besegrats som över 100 000 invånare blivit fria från kvinnoförtryck, religiös extremism, avsaknad av skolgång och brutalitet. Den stora majoriteten går till regeringskontrollerade områden enligt FN. Assad är ju populär enligt tillgängliga opinionsundersökningar även i Väst. Man har visat stort tålamod med upprepad vapenvila då terrorister fyllt på vapen och hindrat människor att lämna. Rebeller som ger upp får sedan länge som regel amnesti.
syrien-161218-brott-mot-mansklighetenBrott mot mänskligheten – men brottslingarna kritiseras inte
Problem med yttrandefriheten?
Arrangörerna ville hindra utdelning av flygblad från Föreningen Syriensolidaritet med texten ”Aleppo och hela Syrien befrias från utlandsstödd terrorism” och den med texten ”Påven uttrycker i budskap till president al-Assad sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk” utan att ha läst flygbladen. De gick direkt fram till mig då jag tog fram för dem okända flygblad (Se nedan).

Jag sa att de inte fick förbjuda detta eftersom detta är tillåtet enligt lag och tryckfrihetsförordningen, en grundlag att slå vakt om. Det var lugna samtal. De menade att detta inte var något politiskt möte, medan jag hade annan åsikt. (Se Amnestys plakat ovan). Jag och ett par till fortsatte att lugnt dela ut flygblad i mötets periferi utan att störa.
Men ”vakterna”, som var kvinnor i en slags gula västar följde efter oss efter förmåga.
Sällan har jag haft en sådan kvinnlig uppvaktning!

Då jag givit någon ett flygblad (minst hälften av människorna tog emot) gick vakten fram till vederbörande och sa att flygbladet inte tillhörde manifestationen, vilket sakligt sett var korrekt.
* Ett dominerande anslag i talen var alltså att människor i Aleppo hade det hemskt och att detta var Assads fel. Detta är osant. Läs ”Vilka är de stackars rebellerna i Aleppo och Palmyra?”http://jinge.se/allmant/vilka-ar-de-stackars-rebellerna-i-aleppo-och-pamyra.htm av den aktade journalisten Robert Fisk, Independent och nästa avsnitt.

Utdrag ur Nyhetsbanken idag: Nyhetsbanken 18/12 och Sputnik News
Det fanns ingen ”opposition”, inga ”humanitära organisationer” eller ”aktivister för de mänskliga rättigheterna” i östra Aleppo, i stället fanns en total skräck bland de människor som tvingades leva bland rebellerna, säger generalmajor Igor Konasjenkov som är talesman för den ryska insatsen.
De syriska regeringstrupper som gått in i östra Aleppo har funnit jättelika lager av spannmål, som kastar ett märkligt ljus över de västliga larmen om svältkatastrof. Där fanns Nato-tillverkade vapen och ammunition för flera år.
Konasjenkov förnekar påståenden om att 250 000 civila skulle leva kvar under belägring i staden Aleppo.
Terroristerna höll befolkningen på mer än 100 000 civila som mänskliga sköldar. Vid första tillfälle lämnade de enklaven och flyttade till syriska regeringskontrollerade områden, påpekade han.

Ur programmet (talare):
Lena Ag, Kvinna till Kvinna
Stefan Sundström, musiker
Nadia AlHaj, syrisk representant
Ami Hedenborg, Amnesty Sverige
Manpha dance company och Nasreen Aljanabi
Alexandra Pascalidou, journalist och #femdefender
Sara Riedel med Viktor Skokic och Daniel Ögren, musiker
Katrin Kisswani, Läkare utan gränser
Elisabeth Dahlin, Rädda Barnen
Fazeela Selberg Zaib, Lighthouse Relief
Lisa Grotherus med Oskar Schönning och Konrad Agnas, musiker

Vi som anordnar manifestationen är en rad organisationer som arbetar för fred och utveckling eller är humanitära aktörer
Afrikagrupperna
Amnesty International Sverige
Clowner utan gränser
Diakonia
Emmaus Stockholm
Globalportalen.org
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF
IM Individuell Människohjälp
Kristna Fredsrörelsen
Kvinna till Kvinna
Lighthouse Relief
Läkare Utan Gränser/ Médecins sans Frontières (MSF Sweden)
Olof Palme International Center
Plan International Sverige
Right Livelihood Award: The ’Alternative Nobel Prize’
Rädda Barnen
Stockholms stift
Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen
Svenska Kyrkan
Sveriges interreligiösa råd
Muslimska Fredsrörelsen – Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa
Teskedsorden
Union to Union
UN Women Sverige
We Effect
What Took You So Long?

Vänligen observera att inga partipolitiska symboler och inga flaggor är tillåtna.”

* Fråga till läsaren: Borde avsnittet nedan som kritiserar regeringens Syrienpolitik ha utgått?

FÖRENINGEN SYRIENSOLIDARITETS FLYGBLAD.


Aleppo och hela Syrien befrias från utlandsstödd terrorism!
Det brutala kriget i Syrien har dödat hundratusentals människor, skadat många fler. Miljontals människor har tvingats fly. Äntligen är östra Aleppo befriat från terroristorganisationer som al-Nusra, som får vapen och stöd från USA & Co enligt säkra källor. Dessa extremistiska kvinnoförtryckande tvillingar till ISIS är mot demokrati, religionsfrihet, vanlig skolgång i motsats till Syriens regering. Som i alla krig drabbas civilbefolkningen hårt – i Syrien än mer genom Västs illegala sanktioner som i åratal skadat befolkningen hårt enligt FN. En omfattande propagandakrigföring domineras av USA med påståenden utan belägg om att Syrien och Ryssland medvetet bomba sjukhus och civila. Befrielsen av Aleppo är den hittills största segern mot terrorismen i världen och baseras på FN-beslut. Detta banar vägen för befrielse av hela Syrien, fred, och minskade flyktingströmmar. Syriernas framtid måste få avgöras av det syriska folket i fria val med full respekt för nationell självständighet.
Är Sveriges Syrienpolitik förenlig med demokrati och folkrätt?
• Statsminister Löfvén fördömer Syriens och Rysslands legala kamp mot kvinnoförtryckande terrorismen (Raoul Wallenbergs torg 16/10) bl.a.
• Utrikesminister Wallström har grundlöst påstått att Syriens regering bombat sin befolkning, dödat 7 gånger fler än IS och använt kemiska vapen, samt att Assad ej kan vara kvar (12/10 2015), mot FN-beslut.
• Den svenska regeringen säljer vapen till Saudiarabien som finansierar terroristgrupper i Syrien (enligt vicepresident Biden m.fl.), vapen som också används i det brutala angreppet mot Jemen – en antifeministisk utrikespolitik, och i USA-elitens och vapenindustrins intressen.
aleppos-befrielse-161213Invånarna i Aleppo firar befrielsen från terrorismen!
Basfakta:
1. Kriget är inget inbördeskrig utan en sedan länge planerad intervention av USA via ombud, enligt bl.a. Pentagondokument. Majoriteten av rebellerna är utlänningar. I den första demonstrationen mot orättvisor våren 2011 deltog beväpnade grupper som dödade poliser.
2. USA och allierade har från början stött rebeller ekonomiskt och med vapen – ett brott mot FN-stadgan och folkrätten.
3. ”Kravet” från USA & Co, även Sverige, att ”Assad måste bort” är odemokratiskt. FN-förhandlingar beslöt att syrierna ska avgöra detta.
4. De ”moderata rebellerna” är en USA & Co fabricerad grupp som aldrig haft något större stöd i Syrien, som sedan länge samarbetar med terroristgrupper och som USA inte kunnat skilja ut från terroristgrupper.
5. Bombningar av USA m.fl. utan stöd från Syrien är ett brott mot folkrätt och FN-stadgan, i motsats till Rysslands regeringsgodkända närvaro.
6. Syriens och Rysslands krig mot al-Nusra m.fl. i Aleppo stöds av FN och folkrätt. Vapenvila exkluderar dessa grupper, som ej accepterat vapenvila.
7. Kritiken mot Syriens regering för omfattande tortyr, tunnbombningar av civila och avsiktligt bombande av sjukhus har mycket litet stöd av fakta.
8. Enligt opinionsundersökningar av bl.a. bolag i Väst är Assads sekulära och alltmer demokratiska styre populärt
9. Enligt president Obama, vicepresident Biden och USA-generaler är USA:s politik en viktig orsak till framväxt av IS & andra terroristgrupper.
10. Syriens & Rysslands insats har avgörande betydelse i kamp mot terrorismen i världen och motverkar flyktingströmmar till Europa.

Vad bör göras?


Bekämpa terrorismen i legalt samarbete med Syriens regering.
Stöd FN:s fredsplan och låt Syriens befolkning fritt välja sin framtid.
Upphäv sanktionerna mot Syrien, som starkt bidragit till svält och elände
Fördöm stödet till terroristorganisationer och sanktionerna av USA och allierade, vilket är en huvudorsak till kriget, svälten och till massflykten.
solidaritetsyrien@gmail.com www.syriensolidaritet.se


fss-logga

———————————————————————————————————————

Tillägg.


I uppropet står ”När världsmakterna inte tar sitt ansvar”. Men Världsmakten USA” och dess allierade har tagit ansvar – på fel sätt tyvärr. Att Ryssland hjälper Syrien och att Syriens försvarar mot utlandsstödd terrorism är helt legalt enligt FN-stadgan och folkrätt.
Här litet fakta som ALLA bör känna till i Syrienfrågan:
Det finns starka belägg för att USA och allierade sedan länge stödjer terroristorganisationer med propaganda, pengar och vapen. Detta har bekräftats av bl.a. president Obama, vicepresident Biden och USA-generaler och är viktigt för att förstå kriget i Syrien. Nyligen beslöt kongressen på Obamas förslag att leverera moderna vapen till rebeller/terrorist. Nedan följer några uppgifter, som närmast saknas i svenska media.
• I en artikel 24/3 2013 påvisar New York Times kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien. ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flera länder och från rebelledare.”
• DN återgav 13/5 2015 en intervju med Obama i den arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat, då han sa ISIS är ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
• I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.”Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
• Våren 2015 uppgav generallöjtnant Michael Flynn, f.d. chef för Defense Intelligence Agency och nyligen utsedd till Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA medvetet “släppt fram” al-Qaida och ISIS i Syrien och Irak åtminstone sedan 2012 och att USA då visste att den syriska oppositionen var sekteristisk.
• Förre presidentkandidaten och militäre NATO-chefen Wesley Clark uppger i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”
• Sputniknews rapporterar 7/12 ”Outgoing US President Barack Obama has acknowledged his country’s role in the emergence of Daesh, echoing opinions earlier voiced by Syrian President Bashar Assad and even by Donald Trump. “In shaping our response [to Daesh], we refused to repeat some of the mistakes of the 2003 invasion [of Iraq] that have helped to give rise to the organization that became ISIL in the first place,”
• Samma bedömning av Tulsi Gabbard i USA:s kongress.

Men USA bekämpar ISIS och stödjer moderata rebeller invänder någon. Det är belagt att USA utförde lama flygbombningar av ISIS, ibland med förvarning, och att ISIS då utvidgade sitt område. Och de moderata rebellerna har sedan åratal stridit tillsammans med terroristgrupperna al-Nusra och ISIS.
Dessa förhållanden kan förklara det stora missnöjet av politiska ledare och massmedia i Väst mot Syriens och Rysslands framgångar mot rebellerna/terroristerna i Aleppo. Kriget i Syrien är inte ett inbördeskrig utan ett sedan länge planerat angreppskrig av USA via ombud. Detta uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark vid TV-intervju redan mars 2007 som hänvisade till Pentagondokument från 2001. (http://www.democracynow.org/…/gen_wesley_clark_weighs_presi…)
Rebellerna uppger själva att 80 % av de rebeller som dör kommer från utlandet. Läs mer om detta i ”Vitbok om Syrien – massmedia och politik i Sverige”, som kan beställas via http://jinge.se, som har många artiklar om Syrien.

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

  20 comments for “Manifestationen på Mynttorget om Syrien- ”humanitärt” stöd till vem?

 1. 19 december, 2016 at 08:52

  Jag tycker att jag kan meddela att jag sände följande mail nyss till representant för huvudorganisatören ”Kvinna för kvinna”.

  Hej!

  Jag var på manifestationen igår,fint genomförd på flera sätt.
  Finns talen eller videolinspelning av dem. Vore intressantt höra dem. Jag hörde inte alls allt.

  Trots detta har jag kritik mot delar av manifestationen, vilket från min sida inte alls motsätter fortsatt kontakt eller samarbete i frågor av gemensamt intresse.

  Mina synpunkter finns i artikeln http://jinge.se/allmant/manifestationen-pa-mynttorget-humanitart-stod-till-terroristerna.htm. Bloggen http.//jinge rankas på plats 1-3 bland 800 besöksrankade bloggar på http://www.blogtoplist.se/politik, med några tusen besök/dag. Hittills 850 idag. Välkommen att kommentera.

  Vänliga hälsningar

  Anders Romelsjö”

 2. jan mellring
  19 december, 2016 at 09:44

  hur tolka att det inte var fler än 300 som kunde mobiliseras för denna egendomliga demonstration?….riktad mot syriens regering och ryssland?….det visar också vad de deltagande organisationerna har för folkligt underlag…infiltrerade av karriärister och lydiga maktens rövslickare utan bildning och klassmedvetande….var är de genuina folkrörelserna idag? många ämbetsverk befolkas nu av unga kvinnor, (såg jag när jag läste remisssvaren på natoutredningen)…vad har de för erfarenheter och kontakter och stabilitet? —upplösning och husbondens röst gäller, bilderbergkonferenser och demokrati enligt school of america….

  • 19 december, 2016 at 11:55

   Var kanske 500-600. Som synes många föreningar.

 3. Torgny
  19 december, 2016 at 09:52

  Östra Aleppo faller, Mosul befrias. Ryssland dödar civila och barn i Aleppo, USA dödar bara IS soldater i Mosul. Kvinna mot Kvinna känner för kvinnor i Aleppo men ej för kvinnor i Mosul.
  Tror ej du kommer att finna någon kritik av den nu pågående slakten i Mosul från talen eller videoinspelningar. Varför, därför i Irak strider IS för sina egna intressen medan man i Syrien är man finansierad, beväpnad av CIA Väst och där strider man för USA Väst intressen.
  I detta spel är tyvärr dessa humanister också en bricka. I bästa fall ovetande. Annars får vi se dem som hycklande pseudohumanister.

 4. Christian
  19 december, 2016 at 11:19

  Som sagt oerhört bra Anders att du stödjer Allepos befrielse från ISIS kusin Al-Qaida. Dock blir det därför lite underligt att du 2001 var emot Kabuls befrielse från samma ISIS kunsin. Eller du tror inte Kabuls befolkning led precis lika mycket av fundamentalistisk islamism som Allepos befolkning?

  • 19 december, 2016 at 17:45

   Sådant bör ske via beslut av FN i görligaste mån. Nu har krigsinsatserna i Afghanistan gått långt utöver FN-beslut. Efter 15 års krig har situationen försämtas i Afghanistan. USA:s brutala, okunniga krigspolitik är tydlig i Afghanistan, Irak,Syrien,Libyen,Syrien och ej förenlig med folkrätt.

   • Christian
    19 december, 2016 at 22:33

    Anders för det första är du är nog den enda som jag har hört talas om som hävdar att Sveriges och USAs engagemang i Afghanistan inte var förenlig med folkrätten samtidigt som du hävdar att Rysslands agerande i Syrien är förenlig med folkrätten. Hur du får ihopa ditt resonemang är för mig en gåta. Vad jag vet är det enbart FNs säkerhetsråd som har rätt att besluta om våldsanvändning och vad jag vet finns där ingen FN resolution till stöd för Rysslands ingripande. För de andra så är väl folkrätten också irrelevant när det gäller det mänskliga lidandet under islamistisk terror. Eller du tror inte att Kabuls befolkning 2001 led minst lika mycket under tallibanernas skräckvälde som befolkningen i Allepo led under Al-Qaidas?

    • 20 december, 2016 at 08:43

     FN:s säkerhetsråd har inte ställt sig bakom angreppskriget av USA och allierade mot Syrien via terrorister (proxies). Rådet ställde isg bakom begränsad insats i Afghanistan, vilken USA utvidgade kraftigt och skötte mycket dåligt.

     • Christian
      20 december, 2016 at 11:39

      Anders som vanligt så svarar du tyvärr inte på frågorna jag ställer. Vilket stöd har Ryssland i FNs säkerhetsråd för sina insatser i Syrien då enligt folkrätten ett beslut i FNs säkerhetsråd är ett måste för våldsanvändning? Sen svarade du heller inte på frågan om befolkningen i Kabuls lidande. Kan man inte anta att befolkningen i Kabul led lika mycket under tallibanernas islamistiska skräckvälde som befolkningen i Aleppo under Al-Qaida?

    • 20 december, 2016 at 09:36

     Vad tycker du då om det långvariga, avgörande stödet till al-Nusra, ISIS och andra terroristorganisationer av USA och allierade? Nedanstående kan du ha läst mer än en gång på bloggen:

     • DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat, då han sa ISIS är ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
     • I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.”Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
     • Våren 2015 uppgav generallöjtnant Michael Flynn, före detta chef för Defense Intelligence Agency och nyligen utsedd till Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA medvetet “släppt fram” al-Qaida och ISIS i Syrien och Irak åtminstone sedan 2012 och att USA då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning.
     • Förre presidentkandidaten och militäre NATO-chefen Wesley Clark uppger i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”
     • Sputniknews rapporterar 7/12 ”Outgoing US President Barack Obama has acknowledged his country’s role in the emergence of Daesh, echoing opinions earlier voiced by Syrian President Bashar Assad and even by Donald Trump. “In shaping our response [to Daesh], we refused to repeat some of the mistakes of the 2003 invasion [of Iraq] that have helped to give rise to the organization that became ISIL in the first place,” Obama said at MacDill Air Force base in Florida yesterday.
     • Samma bedömning av nyligen Tulsi Gabbard i USA:s kongress.
     https://youtu.be/_qdf2WH4g9k

    • Markus
     20 december, 2016 at 18:12

     ”Eller du tror inte att Kabuls befolkning 2001 led minst lika mycket under tallibanernas skräckvälde som befolkningen i Allepo led under Al-Qaidas?”

     Nej, det *tror* jag inte, inte på samma sätt i varje fall. Talibanerna har helt annan historia än ISIS. Du kunde lika gärna jämföra Hezbollah och ISIS. Att talibanerna fortfarande kontrollerar var-det-nu 1/3 av landets yta, säger kanske något om lokalstödet . Vi kan inte dra alla islamister under samma kam, lika lite som – typ – svenska lutheraner och ortodoxa kosacker.

 5. Martin Kullberg
  19 december, 2016 at 12:06

  Ingen talar om för oss vilka rebellerna faktiskt är, man har inte mycket att gå på, man kan titta på lite sekundärdata iofs.

  Hur ser friheten ut för kvinnor exempelvis? Här har vi de som lämnade Aleppo när ”rebellerna” tappade kontrollen. Kvinnors klädsel är ju en poäng för länder i väst att reglera för kvinnans frihet, alla kvinnor bär klädsel som vissa vill förbjuda här med hänvisning till att det är förtryck av kvinnor.
  https://www.youtube.com/watch?v=bjn6xNBHtaE

  Man kan jämföra det med hur kvinnor klädde sig innan ”rebellerna” kom. Det fanns ganska många olika sätt som kvinnor klädde sig i Syrien om man får tro de bilder man ser i den här BBC dokumentären.
  https://www.youtube.com/watch?v=iUDxznlkm6Y

  Ser ut som vi vill förbjuda något här och göra det till lag någon annanstans.

 6. Karl
  19 december, 2016 at 15:42

  Intressant intervju med oberoende journalisten Eva Bartlett om Syrien på FN:s presskonferens

 7. 19 december, 2016 at 20:08

  Detta mail har jag skickat till sgs alla föreningar som deltog som medarrangörer i manifestationen. Kanske framhäver jag bloggen för mycket (självkritik).

  ”Hej!

  Till organisationer som, liksom jag, deltog i manifestationen ”Stoppa våldet i Aleppo” på Mynttorget.

  Skriver detta för att låta er ta del av, och gärna kommentera manifestationen som idag publicerats som inlägg på en av Sveriges mest lästa politiska bloggar, http//jinge.se, med hittills drygt 5 000 besök/idag och med plats 1-2 på ww.blogtoplist.se/politik. Dvs når c:a 10 gånger fler än antalet besökare på mötet.

  Även om mötet hade sina kvaliteter hade de tyvärr också påtagliga brister. Över 100 000 männskor har befriats i östra Aleppo från ett liv under ISIS tvillingar, dvs. terroristorganisationen al-Nusra och liknande organisationer,från en tillvaro under antidemokratiska, kvinnoföraktande, religiöst extrema organisationer, från en tillvaro utan skolor för barnen. Nästan alla går till regeringskontrollerade områden, där det finns religiös tolerans, skolor, inte detta kvinnoförtryck.
  De som genomfört befrielsen från terrorismen kritiserades hårt i vissa tal vid mötet, medan terroristerna och deras stöttepelare inte kritiseras efter vad jag kunde höra. Arrangörer sa till mig att detta inte var en politisk manifestation, men visst var det så.

  Bloggartikeln:”Manifestationen på Mynttorget: humanitärt stöd till vem?” http://jinge.se/allmant/manifestationen-pa-mynttorget-humanitart-stod-till-terroristerna.htm

  Vänliga hälsningar

  Anders Romelsjö, professor emeritus Karolinska Institutet och Stockholms universitet, bloggare, tel 070-4888823

 8. Andersson
  19 december, 2016 at 21:03

  Vill återigen påtala likheten med när Vietnam drev ut Pol Pot ur vad som då hette Kampuchea och idag som innan Kambodja. Hur USA och flera västländer stod på Pol Pots sida.

  • Andersson
   19 december, 2016 at 23:14

   Tycker att det finns många likheter i vad som står i denna länk och vem vill idag erkänna att han stödde Pol Pot?
   Byt ut Pol Pot mot ISIS och några av de andra aktörerna men upplägget och principen är slående lika.
   Tyvärr lär de skyldiga precis som då komma undan.
   Att jag tjatar om detta är för att alla de som stödjer de s.k rebellerna skall bli påminda om att rebellerna mycket väl kan vara en Pol Pot.
   http://www.skp.se/levande_historia/Kambodja.htm

 9. Leif Stålhammer
  19 december, 2016 at 23:49

  Bra att du var där Anders. Kommer att tänka på vårt arbete i Vietnamrörelsen. Då reste socialdemokraternas Birgitta Dahl parollen Fred i Vietnam och startade Svenska Komittén för Vietnam, för att splittra enhetsfrontens framgångsrika arbete för Vietnams folk. Ränderna går tydligen aldrig ur.

  • 20 december, 2016 at 08:46

   Fast det är värre idag. USA:s ledning är skickligare på att ljuga och medierna ännu mer kritiska. Vi var tre som delade ut flygblad på Mynttorget.

Comments are closed.