USA har kanske dödat över 1000 civila i Mellanöstern i mars


DN skriver DN ”Minst 307 civila har dödats och 273 har skadats i västra Mosul under offensiven mot den IS-kontrollerade staden som inleddes den 17 februari.
Terrorrörelsen använder civila för att hindra de irakiska styrkorna, enligt FN. Islamiska staten tvingar in människor i byggnader som riggats med sprängämnen och håller dem där som mänskliga sköldar. Terroristerna skjuter även på människor som försöker fly, enligt FN:s människorättschef Zeid Ra’ad al-Hussein.

Det är ju detta som också ISIL:s politiska, ideologiska och religiösa enäggstvilling al-Nusra gjorde i östra Aleppo. DN:s och andra medias kritik mot Syriens armé och Ryssland för att de fortsatte striderna trots dessa förhållanden och för att de själva riskerade att döda och säkert dödade oskyldiga civila var skoningslös. Man skrev om krigsförbrytelser och uppmanade gång på gång Syrien och Ryssland att avbryta kampen mot ISIS’ tvilling.

Nu rapporterar media uppgifter, men helt utan påtagligt kritik av dessa USA-ledda insatser, och utan krav på att USA och Irak ska avbryta sina strider mot ISIS i Mosul. Skillnaden i rapportering om Mosul och om Aleppo är stor.

Guardian skriver ”The west condemned Russia’s bombs – now coalition attacks are killing civilians in Mosul. The leaders who denounced Putin for deadly airstrikes in Syria are not speaking out over the siege of the Iraqi city.” Guardian

DN skriver också ”Människorättsorganisationen Amnesty International har kritiserat irakiska regeringsstyrkor, understödda av den USA-ledda alliansen, för att inte ha gjort tillräckligt för att undvika civila dödsoffer i Mosul. De har därmed gjort sig skyldiga till brott mot folkrätten, anser organisationen.” Det är bra att detta nämns och att Amnesty International inte inskränkt sig till att kritisera Syrien och Ryssland.
Men Amnesty har skämt ut sig genom att publicera diverse osakliga och dåligt belagda rapporter om Syrien. Motsvarande rapporter över USA:s alla övergrepp i Irak lyser med sin frånvaro.

Enligt rapporter från Airwars, som specialiserat sig på området, kan USA-flyg ha dödat över 1000 civila i Irak och Syrien under mars. Airwars

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , ,, , , , ,, , FN-stadgan


5 svar till “USA har kanske dödat över 1000 civila i Mellanöstern i mars”

 1. Denna kritik hade troligen Amnesty inte framfört om Obama eller Hillary varit presidenter. Dags för en internationell rörelse som driver på för en Nürnberg II där krigsförbrytarna från 2000-talet åtalas för brott mot mänskligheten enligt samma premisser som gällde för Nürnberg I. Varför inte i samma lokaler? Dags att börja sammanställa listan för de som uppfyller de kriterier som gällde då! GW Busch, Tony Blair, Hillary Clinton, Obama är definitivt kandidater för en sådan process.

  • @ Andersson

   Det skriver de brittiska och amerikanska soldater jag tjänstgjort med. Speciellt Blair, Obama och Hillary är krigsförbrytare som förstört både sina egna länder och de länder de startat krig i.

 2. […] Det har nyligen framkommit att över 200 civila nyligen har dödats i Mosul av bombningarna där i kampen mot ISIS. Uppgifterna varierar dock.Aftonbladet ”– Enligt irakiska militärer var det ett flyganfall, riktat mot krypskyttar på taken till byggnader i området. Att det fanns civila i husets källare var de inte medvetna om, säger general Maan al-Saadi till tidningen.” Avväpnande kommentar, eller…? Mosul Jag rapporterade igår att den specialiserade siten Airways Airwaysmenar att över 1000 civila dödats i Irak och Syrien under mars genom insatser av USA och allierade. här […]

 3. Ett gäng som går hand i hand med Makten och MSM.
  Var är de kvinnliga amerikanska UN-ambassadörer som brukar skälla som bandhundar, vem glömmer Samantha Power eller Nikki Haley när de far ut i ren hysteri, nu är det tyst.
  HRW, Human Right Watch och Amnesty är närma det moraliska stup man själva öppnat upp – köpt och såld.
  Mosul skall befrias heter det, men vad blir kvar ? Det kokar ned till ännu en skandal av värsta sort, listan är lång och den blir bara längre, det enda som tilltar är människors lidande. Vi måste komma i håg att EU och vi alla är en del av detta. Vi har politiker som lobbar sig in i denna malström av ond bråd död utan minsta blink. Är det någon som frågar sig – ”vad håller vi på med?” MSM fungerar nu som en ny sorts Berlin-mur, fast massivare, högre och tjockare, det här håller inte länge till. Media får nog visa vit flagg ganska snart – eller också elda sina tidningar direkt efter tryckeriet. TV-sladden kan man klippa och apparaten får gå till återvinningen, den kollektiva moralen likaså.