Så kallad ”Vänster” önskar sig ett stort flyganfall på Syrien från USA & Co – Flamman invänder inte


Syrien flamman 180420
Tidningen Flamman, har tyvärr publicerat några artiklar om kriget i Syrien, vilka väsentligen återger samma bedömning som USA, som bedriver krig där tillsammans med allierade och då främst via stöd till främst utländska terrorister. (Se artiklar nedan).
Jag hörde vid ett möte på Wallenbergs torg i oktober 2016 V:s partiledare Jonas Sjöstedt framföra samma bedömning som moderate förre försvarsministern Karin Enström. Skillnaden var främst att Sjöstedt förespråkade flygförbudszon i Syrien, vilket särskilt är ett önskemål från terroristsympatiserande organisationer som ”Vita hjälmarna. Detta skulle särskilt underlätta terroristernas krigföring på marken.

Efter en handoperation igår, med försvårad skrivförmåga, läste jag den aktuella artikeln i tidning Flamman har tyvärr publicerat flera artiklar om kriget i Syrien, vilka väsentligen återger samma bedömning som USA, som bedriver krig där tillsammans med allierade och då främst via stöd till främst utländska terrorister. (Se artiklar nedan). Flamman: Missilerna var inte avsedda att hjälpa oss
Jag hörde vid ett möte på Wallenbergs torg i oktober 2016 V:s partiledare Jonas Sjöstedt framföra samma bedömning som moderate förre försvarsministern Karin Enström. Skillnaden var främst att Sjöstedt förespråkade flygförbudszon i Syrien, vilket särskilt är ett önskemål från terroristsympatiserande organisationer som ”Vita hjälmarna. Detta skulle särskilt underlätta terroristernas krigföring på marken.

Efter en handoperation igår läste jag den aktuella Flamman-artikeln och sände den bl.a. till Pål Steigan som publicerat den. Jag återger den med tacksamhet nu. Pål Steigan

Läs och tyck till!

Artikeln
Deler av venstresida i Europa og Norge har siden 2011 snakket om et angivelig opprør i Syria, som skal være progressivt og som de støtter. Etter mer enn sju års krig har vi ikke sett stort til dette progressive opprøret. Det vi har sett er en «verdenskrig i landformat» der en imperialistisk allianse under ledelse av USA og finansiert av oljediktaturene har gjort sitt ytterste for å ødelegge Syria ved hjelp av jihadistiske leiesoldater. At Israel også har vært et hemmelig, og nå i det siste ikke fullt så hemmelig, medlem av denne alliansen, er også veldokumentert.

Det kom ingen progressive opprørere ut av Øst-Aleppo da den byen ble frigjort, og ikke har vi sett stort til dem etter at Øst-Ghouta ble frigjort.

Jo, vent litt. Den svenske avisa Flamman har intervjuet en Karim al-Hindi, som sier at han er en venstreorientert opprører. Flamman stiller ingen kritiske spørsmål, så det er ikke stort til jurnalistisk håndverk. Derimot er det interessant å lese hva en slik «venstreorientert opprører» står for. Han sier at han tilhører «det nye venstre» som «hater Stalin».

«– Jag hör till vänstern, jag kommer från en kommunistisk familj. Min far var medlem i det palestinska kommunistpartiet. Men det finns två sorts vänster i Syrien. Vi har den nya vänstern som är marxistisk men hatar Stalin och är mer frihetlig. Sedan har vi den kommunistiska vänstern av den gamla skolan som älskar Stalin. Dem kan vi glömma för de stödjer regeringen. Vi i vänstern som är emot regeringen tänkte inte alls på vilket stöd vi skulle få internationellt i början. Sedan sade vi att vi ville ha en flygförbudszon så att regeringen inte skulle kunna använda sitt flygvapen, för vi visste att regeringen höll på att falla och att deras soldater deserterade. Så om de hade upprättat flygförbudszonen hade vi kunnat störta den. Men ingen lyssnade på oss.»

Her kunne for eksempel Flamman ha sagt at «flyforbudssone» betyr amerikanske bombekrig fra lufta og spurt om hva som er så venstreorientert ved det. Siden Stalin døde i 1953 og har heller lite med krigen i Syria å gjøre, så må vi anta at dette er viktig for al-Hindi fordi han er trotskist.

Men Flamman spør ham om hva som skulle ha hjulpet sett fra venstreopposisjonens side. Og al-Hindi svarer hva de ønsket seg:

«– Ett stort luftangrepp. Och då menar jag att ingen av flygplatserna borde fungera efteråt.

Förutom den ryska för vi vill inte ha ett internationellt krig i vårt land. Det skulle tvinga dem att använda den ryska flygplatsen för fortsatta flygangrepp vilket skulle innebära att Ryssland skulle få skulden för de civila dödsoffren. Jag trodde att USA och Europa var smarta nog att tänka så. Men i slutändan förstörde de lagerlokaler som inte används längre. Det är uppenbart att det bara var för att göra en politisk poäng.»

Og al-Hindi har et ønske til:

«– Jag hoppas faktiskt att Assad attackerar med kemiska vapen igen. För det kommer att göra det omöjligt för omvärlden att inte göra något.»

Hva skal man si om ei «venstreside» som ønsker at USA og deres allierte skal bombe landet deres og som ønsker seg et angrep med kjemiske våpen for å rydde vei for et slikt utenlandsk angrep?

Det er vel ikke usaklig å kalle dette for landsforræderi? Og vi har jo sett det før. I Norge var det jo en del trotskister som gikk over i Nasjonal Samling etter den tyske invasjonen – med en «revolusjonær» og anti-imperialistisk begrunnelse naturligvis.

al-Hindi sier også en masse andre absurde ting i intervjuet som burde ha fristet Flamman til å stille noen kritiske spørsmål, men dette får holde.

Men det går an å spørre dem på venstresida i Norge som har fortalt oss om «opprøret» i Syria om det er folk som al-Hindi de har hatt i tankene. (Slut Steigans artikel)

Ett par andra artiklar om Flammans Syrienbevakning.
Flamman förleder om Syrien som vanligt
Debatt med Flammans utrikesredaktör: Vad vet Flamman om Syrien och imperialism?

Några punkter angående eventuell kemvapenattack.
1. Fabrik för kemiska vapen och sådana vapen har nu hittats hos rebeller i Ghouta och sådana vapen har använts av dem tidigare.
2. Belägg finns för att den presenterade videon från påstådd attack med kemvapen är från en övning i Gaza för 4 år sedan. Fakta bakom ”iscensatt” video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för attack med kemiska vapen
3. Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannien här. Belägg finns för att Storbritannien har iscensatt den påstådda attacken i samarbete med White Helmets, en terroristanknuten organisation som bara arbetar i terroristkontrollerade områden. Ab och Ryssland hävdar att Storbritannien står bakom det falska gasangreppet
4. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
5. Ryssland har förstört sina kemiska vapen har OPCW rapporterat 2018.
6. Syrien har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt nu efter stora militära framgångar, befolkningsstöd och med tanke på världsopinion och massmedia. Svensken Ove Sellström i OPCW har också gjort denna bedömning.
7. Syrien förnekar bruk av kem-vapen och USA:s försvarsminister Mattis menar att bevis saknas på att kemiska vapen har använts.
8. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
9. Terroristorganisationer har utnyttjat tidigare bombningar med att anfalla.
10. Bevis saknas också för att Syrien tidigare använt gas mot befolkningen. USA-initierad ”information”/propaganda sprids ofta alltför okritiskt.
11. Enligt folkrätten får endast FN besluta om angrepp mot medlemsstat.

Några artiklar om gasattacker i Syrien.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta

Några artiklar om White Helmets som förmedlat uppgifter om påstådd gasattack.
Andra artiklar om White Helmets.
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


14 svar till “Så kallad ”Vänster” önskar sig ett stort flyganfall på Syrien från USA & Co – Flamman invänder inte”

 1. ”Vad man då egentligen säger är att USA:s & Co moral går före lag, alltså den starkes rätt ska tillåtas råda. Det betyder ett man ser det som ok att ställa FN åt sidan och istället lita till USA:s & Co moral. Var är alla fanatiska försvarare av folkrätten när det gällde Krim? Tystnaden ekar…”
  https://www.lindelof.nu/dn-stoder-den-starkes-ratt-mot-legaliteten/

  ”Vänstern”/media skämmer ut sig igen med sin krighets. Skandal!

 2. Troligen är det saudis terrorister som använder gas, eller låtsas använda gas, för att få USA att attackera Assad. USA gör ett flyganfall, och låtsas sen ha gjort en insats, eventuellt är det också fejk.

  Vi är mycket oerfarna när det gäller islams samhällspåverkan här i norden, medan de ortodoxa rent medelhavet har tusen år av katastrofala erfarenheter. USA leder inte det muslimska inbördeskriget, utan används som nyttig idiot av den Huset Saud, som de allierade sig med på 20-talet för att garantera oljetillförseln. Saudiarabien har köpt massor av tunga vapen från USA; F15, M1, de ser ut precis som de amerikanska. Många gånger när vi får höra att USA gjort något, är det saudi som gjort något, med amerikansk teknologi. Vi inser inte vidden av saudis ambition att sprida sina ideal.

  Sverige kan inget göra åt Syrien, dess mångkultur går ett blodigt öde till mötes. Att rekommendera amerikanska bombanfall är att spela rollen av nyttig idiot, flygförbud är till för att hindra de ryska luftangreppen på sunniextremisterna. Assad verkar vinna, det är givetvis att föredra framför saudis skenheliga slaktare. Om sunniextremisterna vinner blir hela folkgrupper utrotade både i Syrien och Libanon, och syriens kurder, som redan står med ryggen mot väggen är prisgivna.

  Vi har mycket att lära av Syrien. Vår ytterst naiva mångkulturella politik spelar sunni-islamister i händerna. Syrien visar vägen. Den svenska staten bör ha en religiöst avprogrammerande, historiskt-vetenskaplig bearbetning av islam som officiell politik, inte en ”religionsfrihet” som ges sunniextremister möjlighet att missionera och hetsa mot andra. Den kommer att kallas ”rasism” av extremisterna, men är helt nödvändig, de är sunni-extremisterna som är rasister. Saudifinansierade moskéer är brohuvuden för desinformation och utrikes styrning av svensk politik, de är samhällsfientliga både i Syrien och Sverige.

  Assad verkar vinna. Hafez Assad löste tidigare syriska motsättningar genom att behålla makten, men gå sunni till mötes, han införde delar av deras vision och terminologi utan att de fick makten. Det är en uppehållande strid. Sunni-islam är en majoritetsreligion, dess grundantagande är att sunni bestämmer spelreglerna, och att övriga ska anpassa sig. Det är sunni som fått sin offensiv i Syrien bruten av Irans och Rysslands stöd till Assads allians, men de kommer att göra om försöket, de ger sig aldrig. Troligen är Ryssland i Syrien för att stanna, utan Ryssland hade Assad och miljoner med honom varit på flykt. Travade avhuggna huvuden hade prytt entrén till många syriska byar och städer. Precis som förr. Sunnis pogromer har bara fått en ny teknisk dimension. USA´s stöd till saudi är skamligt, men förklarligt. USA ser det som en kamp mot ryskt inflytande, och vill hålla sig väl med sina pålitliga allierade. Det är det som är felet, sunni är inte pålitliga allierade, de ser sig själva som överordnade. I grunden riktar sig sunnis offensiv mot alla. Vare sig USA, socialdemokraterna, vänstern eller alliansen kan någonsin betrakta sunni som allierade. De är allas fiende. När vänstern kräver amerikanska bombningar och stopp för ryska, allierar den sig med de absolut värsta i hela världen.

  Även i Iran gjorde vänstern misstaget att springa jämsides med ayatollans trupper, några år senare dinglade den i lyftkranarna, med påhittade knarkbeslag som grund. Islam är inget kafferep.

  • Tack. Mycket intressant läsning. Ska vi kunna hantera Främre Orienten på rätt sätt så måste vi veta mera än något som är romantiskt och gåtfullt. Europeisk och amerikansk navelskådarpolitik kan här göra mera skada än nytta. För att inte säja cyniskt och hänsynslöst. Precis som kapitalismens strävan ofta kan vara. Men vad är det som gör att vi norden måste vara det dåliga samvetet?

 3. Det är också ett av de viktigaste anledningarna för förfallet för Sveriges vänster. Får vänsterpartiets vidkommande var det en viss Hans Linde som drev på helomvändningen. Vänsterns imperiehejarklack gjorde inte väsen av sig då terrorismens moder Israel höll på med slakt av Palestinier för en månad sedan. Vänster har blivit en samling narrar. Åt helsike med svensk vänster!

  https://www.youtube.com/watch?v=_zUn2esjYK8

 4. Den svenska vänstern är marginell, men hörs, den uppträder alltid som om den företrädde någon mer än sig själv. Dess moraliskt indignerade uppsyn förvandlas till något obeskrivligt när den tar parti för tjetjenska wahabister i saudis sold. Dess politiska sammanbrott är långvarigt, men eftersom den egentligen sysslar med karriär i statens tjänst, lär den inte upphöra. Däremot kan partier fyllas med nytt klassinnehåll, den svenska vänstern är sedan många decennier ett moraliserande medelklassprojekt utan koppling till landets tynande arbetarklass.

  Nu gäller det faktiskt något helt annat. Sverige är ett mycket litet men skrytigt land som haft fred därför att vi duckar, vi har deklarerat oss neutrala när tiofaldigt större länder i vår närhet överfallit varandra. Det som nu pågår hos oss är en gradvis acceptans av fallerande svensk statsapparat, full av karriärister som vägrar axla ansvaret de tar betalt för. De duckar i ett läge där det inte resulterar i fred. Alla livrädda att kallas rasister.

  Margot den Näriga är ett strålande exempel; vår bugande utrikesminister slickar både saudi och ayatollar i arslet, deklarerande feministisk utrikespolitik. Den moraliska stormaktens regering har islamister i sin egen organisation, varnar för rasism, trakasserar visselblåsare, hojtar på bombfällning, klarar inte ens av att internera mördare med svenskt personnummer, desillusioner polisen och fyller äldreboenden med folk den släppt över gränsen efter att ha lockat med bidrag mångdubbelt högre än lön i landet de kommer ifrån.

  Vi kan inte göra något åt Syrien, dess mångkultur är mångdubbelt äldre än Sverige, men vi kan låta bli att spela med i falskspelet, avslöja islams metoder och innehåll, inte buga oss för hatet iförda tagelskjorta. Och inte acceptera dess spridning hemma. Det lönar oss på samma sätt som det lönar Syrien.

  • Du skriver om en del av en heterogen ”Vänster”. Allt som kallar sig ”Vänster”Höger” är det knappast. Begreppet kan diskuteras. Kanske bäst starta vid franska revolutionen. Omkring 1/3 i Sverige anser sig vara ”Vänster”, större andel tidigare (43 % 1968). Indelningen går tillbaka till 1790 i Frankrike då de som var mest radikala satte sig till vänster.

   • Vänstern i Sverige har sin utgångspunkt i socialdemokratins splittring 1917, och i alla bokstavsgrupperna från 1967-71. De uttalade sig alltid för fabriksarbetarnas räkning, 1917 hade de inte obetydliga arbetargrupper i leden. Sextioåttorna var en medelklassföreteelse som gjorde karriär i offentlig förvaltning, de hänvisar sällan till arbetarklassen numera. Dagens stora vänsterprojektet för de akademiker och tjänstemän som inte har någon koppling till arbetarklassen och därmed produktivkrafternas utveckling, och som förkastar moderniteten, är miljöpartiet. De kämpar för sänkt levnadsstandard, de har inte ens förstatligande på programmet, utan destruktion genom beskattning. Deras ”investeringar” är bortkastade pengar på symbolpolitik. Vänstern har lämnat marxismen, håller på med postmodern genusteori och klimatförändringar, praktiskt eftersom arbetarklassen inte är intresserad. Däremot kan man få skrivbordsjobb i staten med såna teoribyggen som grund.

    Stora delar av resterna av vänstern ställs inför problem när de möter islams inbördes aggressioner, och verkar ha köpt analysen att Assad har startat kriget mot sitt eget folk. När man diskuterar Syrien råkar kliver man i ett minfält av förutfattade meningar. Syrien har inte ett utan flera folk, Syrien är inte en utan flera nationer inom samma gränser. Många tror att demokrati är det naturliga och moraliskt riktiga tillståndet, men vid mångkultur är det ett folk som dominerar de övriga, är flera folkgrupper lika starka ger sig ingen. Assad tycker att sunniextremister stödda av saudi startat kriget mot honom, sunni tycker att han har startat kriget med dem. Vänstern är livrädd för analys, eftersom analysen snabbt kokar ner till mångkultur, och redan gjort det även i Sverige. Vad är det som åker ut med badvattnet när allt handlar om etnicitet? Klass och ägande. I grunden för socialismen finns en oerhörd och fantasifull tillit mellan folk, de som tror att socialism ska lösa problem, tror andra om gott. Mångkultur är motsatsen till tillit, ”de andra” är främmande. Vilka är det som får rösterna när socialdemokratin importerar främmande folk som försörjs över skatten och fyller bostäder och köer? Det vet vi redan, men man får rasiststämpel om man säger det högt.

    Större delen av ”vänstern” fronderar mot rysk imperialism och Assad utan att inse vilka som ska få betala för att låta övriga syriska folk leva under sunni. De applåderar bomber mot Assad och hans support från Iran och Rysslland. En mindre del av 68 års vänster lever kvar i ruinerna av Maos tänkande, letar efter den största fienden, tittar på USA, och stöder de som bekämpar USA, oavsett hur de bär sig åt.

    Jag ser inte att någon av sidorna är god. De är alla onda. De är alla baserade på islams teori och praktik. Jag förstår att det är förvirrande att se sig själv som god, och se andra som betraktar sig själva som goda på samma premisser ändå komma fram till exakt motsatt position. Sen tillkommer det sorgliga skämtet när två sorters svensk marginalvänster skäller varandra för ”höger”.

    När islam gör entre upphör frågan om socialismen. Socialismen är en kristen idé. Att som socialist ställa sig på ena sortens islam mot den andra är att säga att man föredrar den ena bödeln framför den andra. Att luta sig mot folkrätten är meningslöst, islam resonerar i ”umma”, alla folk ska leva i gemenskap under islam. Vi vet redan hur deras gemenskap ter sig.

    • Kafferepet.
     ”Vad är det som åker ut med badvattnet när allt handlar om etnicitet? Klass och ägande.” Helt korrekt konstaterat, men sedan låter du iallafall allt handla om etnicitet.
     Klass och ägande är fortfarande huvudfrågan.

     Mina gamla muslimska arbetskamrater från Bosnien och ex-Jugoslavien visste knappt om dom var Sunni eller Shia och en del av dom hade fruar som var kristna.

     Sannolikt hittar du även bakom denna konflikt klass och ägande och imperialismens och USA;s smutsiga fingrar. USA har under större delen av efterkrigstiden manipulerat mellersta östern och omväxlande stött diverse regimer i området, av den enkla anledningen att splittring i denna oljerika del av världen har gynnat dom.

     Så tappa inte fokus nu för då hamnar du snart i SD-träsket.

 5. Flamman är medlemsägd så frågan om varför Flamman gör detta vore kanske intressant att undersöka? Ring upp, ställ granskande frågor om deras evidens och källor och spela in svaren! De kan läggas upp på Youtube om det blir riktigt intressant.

  För vilket intresse kan Flammans medlemmar ha av att tidningen ljuger ller skapar konflikt med ett kärnvapenbestyckat grannland?

  Kan det vara så att tidningens styrelse styrs av fulmediernas hjärnförsmutsning eller att journalisterna mutats av Nato likt Udo Ulfkotte, eller är de kanske skrajsna för att bli kallade ”Putinister” av någon liten CIA-operatör bärandes fluga?

 6. Postmodernisten Elvander bekänner färg i pekoral efter pekoral i flammans utlandsrapportering. Det är såna som han som står i vägen för en fredsrörelse i vänstern.

 7. Jag har skickat detta e-mail till artikelförfattaren Jonas Elvander, Flamman:

  ” Hej!

  Jag vill nu bara informera om att jag publicerat två artiklar med stark kritik mot din artikel och intervju med en syrisk så kallad vänsterman. Du är naturligtvis välkommen att kommentar på bloggen som har 2500-3000 besök/dag.
  Jag sänder gärna in en replik till Flamman om du ger ´klartecken.

  http://jinge.se/allmant/flammans-syrienbild-ar-trumps.htm och

  http://jinge.se/allmant/sa-kallad-vanster-onskar-sig-ett-stort-flyganfall-pa-syrien-fran-usa-co-flamman-invander-inte.htm

  Hälsningar

  Anders Romelsjö

  • Han var ute och försvarade sig emot Kajsas utmärkta kritik emot hans angrepp på Labour. Idag så passade aftonbladet på att blanda ihop saker som inte hänger ihop för att göra exakt samma angrepp som Elvander deltar i, fast den gången fick vänstern en släng av sleven.

   • Den judiska församlingen i England förnekar att Labour är antisemitiska, skriver Tommy McKeraney i irländska Socialist Voice.
    https://socialistvoice.ie/2018/04/creating-a-bogeyman-in-the-east/
    Jag kan nog hålla med om att det inte finns så speciellt mycket antisemitism i vänstern – i alla fall inte mer än några andra partier. Men däremot finns det islamafobi och invandrafientlighet.
    Islam är enbart en religion som alla andra religioner. Och som alla andra religioner finns det fanatiska grupper och människor som begår brott mot mänskligheten. Men annars är islam i stort sett en fredlig religion. Emellertid bör islam såväl som andra religioner – som katolicismen – moderniseras till dagens moderna värld med mer frihet till människorna. Anders Åberg hade en mycket bra kommentar ovan till ’Kafferepet’ om detta.

   • Den judiska arbetar föreningen i England uttalande om Labours antisemitism:
    http://www.jewishvoiceforlabour.org.uk/jvl/a-jvl-statement-on-the-current-attacks-on-jeremy-corbyn/

    Den judiska församlingen i England har förnekat att Labour är anti semitister, skriver Tommy McKearney i irländska Socialist Voice.
    https://socialistvoice.ie/2018/04/creating-a-bogeyman-in-the-east/
    Jag håller med Kajsa när hon säger att det inte finns ett enda exempel på antisemitism inom vänstern. Det finns endast vaga antydningar och rykten om detta (kanske fake News). Däremot finns det islamofobi och invandrarfientlighet inom vänstern.