Assad välkomnar samarbete med Trump mot ISIS


Syriens president Bashar Assad sade i en intervju som släpptes på fredagen att USA är välkommet att ansluta sig till kampen mot ”terrorister” i Syrien – så länge det sker i samarbete med sin regering och respekterar landets suveränitet.

I intervjun med Yahoo News, sade Assad att han inte har haft någon kommunikation – direkt eller indirekt – med president Donald Trump eller någon officiell representant för den nya amerikanska administrationen. och ABC News
Assads regering betecknar allt väpnat motstånd mot landets styre – inklusive USA-stödda rebellerna – som ”terrorister”. ”Vi är överens om denna benämning sa Assad med hänvisning till Trump. ”Det är vår ståndpunkt i Syrien, där prioriteringen är att bekämpa terrorism.”
assad-160222
Assad sade också till Yahoo News att hans land skulle välkomna USA:s ”deltagande” i kampen mot terrorismen, men det måste vara i samarbete med den syriska regeringen.”
Assads kommentar ignorerade den USA-ledda internationella koalitionen, som uppges ha bekämpat ISIS och al-Nusra med flyganfall sedan september 2014. USA har också rådgivare i Syrien tillsammans med främst kurdiska soldater norra delen av landet, vilka kämpar mot den islamiska staten.

”Om USA menar allvar måste detta ske i samarbete med den syriska regeringen”, sade Assad. Vi är här, vi är syrierna, vi äger det här landet som syrianer, ingen annan, ingen skulle förstå situationen lika bra som vi. Man kan inte besegra terrorism utan samarbete med folket och regeringen i Syrien tillade han.
syrien-donald-trump-and-vladimir-putin-isis-561361-1
Den syriska regeringen har alltid kritiserat USA för att de stött terrorister som försöker ta bort Assad från makten. Rebellerna utgjorde ett allvarligt hot mot den syriske ledaren fram till 2015, när Ryssland gick med i kriget i Syrien.

”Vi bjöd in ryssarna, och ryssarna var uppriktiga och ärliga. Om amerikanerna är det är de naturligtvis välkomna, liksom naturligtvis alla andra länder som vill slåss mot terroristerna”.

Men på frågan om han vill amerikanska trupper att komma till Syrien för att hjälpa till med att bekämpa den islamiska staten gruppen, Assad sade att det räcker inte att skicka trupper, respekt för Syriens suveränitet och enhet behövs också. Så är det med Ryssland.
”Alla dessa faktorer leder till förtroende, där du kan skicka dina trupper Det är vad som hände med ryssarn,. De inte bara skickade sina trupper”, tillade Assad.

Assad ville inte kommentera Trumps beslut att stoppa syriska flyktingar och personer från sju muslimska länder från att komma in i USA.
Men han sa att det absolut fanns terrorister bland de miljontals syrier som söker sin tillflykt i väst.

Syriens president avvisade också en rapport som släpptes i veckan av Amnesty International i vilken gruppen sade så många som 13.000 fångar hängdes i under fyra år i ett av Syriens fängelser och senare begravdes i massgravar.
”Det är alltid partisk och politiserad rapportering, och det är en skam för en sådan organisation att publicera en sådan rapport utan ett uns av bevis”, sade Assad.
Han avvisade också ett förslag på ”säkra zoner” i Syrien för flyktingar, en idé som Trump nämnt som ett substitut för att låta syriska flyktingar bosätta sig i USA och på andra håll.
”Säkra zoner för syrier kan bara komma i fråga när man har stabilitet och säkerhet”, sade Assad. ”Det är mycket mer praktiskt och mindre kostsamt att åstadkomma stabilitet än att skapa säkra zoner. Det är inte ett realistiskt förslag.”

Några artiklar om Syrien.


Syriens regerings humana inställning till amnesti
Barnen i Aleppo dansar och ler
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Några artiklar om medias felrapportering av Syrien.


Svenska ögonvittnet tillbaka från Aleppo
Ännu ett ögonvittne om Syrien
Nytt ögonvittne från Aleppo
Ögonvittnesskildring från Aleppo från brittisk journalist
Livet i Syrien före USA:s intervention
Skånska Dagbladet i täten för en sannare bild av Syrien?
Boston Globe:Media felinformerar allmänheten om Syrien
Tio feta lögner om Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?

i Andra om: , ,, , al-Nusra, , , , , , , , , , ,

———


Ett svar till “Assad välkomnar samarbete med Trump mot ISIS”

  1. Professor Tim Anderson, Australien: ”I varje krig utnyttjas lögner och bedrägerier i stor omfattning. Men det smutsiga kriget mot Syrien har beledsagats av massomfattande desinformation på en nivå som inte skådats i mannaminne”.

    ”I tider av ”färgrevolutioner” har språket vänts upp och ned. Koloniseringen av språket är i verksamhet överallt i välutbildade folklager, men är särskilt livskraftig i koloniala kulturer. ”Västvärlden”, detta självdesignade förkroppsligande av en avancerad civilisation, uppfinner energiskt på nytt sin egen historia för att föreviga det koloniala tänkandet.”

    Citat ur boken: Tim Anderson, ”Det smutsiga kriget mot Syrien”.