Östra Ghouta befrias från terrorister. Amnesti och bussfärd till Idlib, med Vita hjälmarna. DN?


Östra Ghouta är påväg att befrias från terrorister tack vare den syriska armén och dess allierade. Uppgifter om detta kommer från olika håll. Oerhört glädjande av vän till folkrätt, FN-stadga, nationell självständighet.

Iranska Farsnews Farsnews rapporterar 25/3 att den syriska arabarmén befriat 90 % av östra Ghouta och att över 100 000 människor lämnat östra Ghouta.

Omkring 18/3 har terroristernas ställningar brutit samman och grupp efter grupp har givit upp. Befrielse av östra Ghouta Sedan de lämnat ifrån sig vapen har de bussats till Idlib, åtföljda av terroristrelaterade organisationen White Helmets, som föreslagits få Nobels fredspris.
En glorifierande film om dem fick en Oskar 2017. Bland dem som också lämnar östra Ghouta för transport till andra terroristkontrollerade områden finns och Läkare utan gränser som prioriterar att hjälpa terrorister. Vita hjälmarna och Läkare utan gränser lämnar östra Ghouta/a> Vad gör egentligen ”Läkare utan gränser” i Syrien?

Den syriska militären har ingått sådana avtal med Ahrar al-Sham, Faylaq al-Rahman og Hayat Tahrir al-Sham (före detta Nusra-fronten, al-Qaidas filial i Syrien). Även Jaish al-Islam, som stöds av Saudi-Arabien, har tvinats förhandla och släppt 3 500 fångar som de haft i flera år.
Syrien evakuering 180325
Guardian skrev 22/3 att 7.500 krigare med familjer från Ahrar al-Sham har bussats från östra Ghouta till Idlib. Guardian Minst 50.000 civila har evakuerats från östra Ghouta till säkerhet i Damaskus. Veterans Today

Southfront skriver ”Den 24 mars lämnade sjutton bussar som transporterade den första satsen av Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) och Faylaq al-Rahman-fighters från Irbin-distriktet i den västra delen av östra Ghouta-regionen för färd mot nordliga regionen Idlib.
Den syriska arabarmén (SAA) har upptäckt flera flera ammunitionsdepåer och ett nätverk av tunnlar i Ayn Tarma-distriktet, som hade varit en av Faylaq al-Rahmans främsta fäste. Militanterna kommer sannolikt att lämna fler områden till stabiliserings- och associeringsavtalet under de kommande timmarna, främst i Jobar-distriktet norr om Ayn Tarma.
Mer än 7 000 civila och fighters av HTS och Faylaq al-Rahman kommer att lämna västra delen av Eastern Ghouta inom 48 timmar under evakueringsavtalet som verkar gå bra så här långt.”
Southfront 24/3

Syriska nyhetsbyrån SANA skriver 24/3 att man nu ska börja bygga upp östra Ghouta. Så bra! SANA

Även DN har noterat något av det som sker i östra Ghouta. Men de hittar inte terrorister utan bara oppositionella ”Den syriska regimen har nästan tagit full kontroll över östra Ghouta. I stället flyr de flesta oppositionella grupperna till Idlib.” DN. Jag skrev irriterat till ansvariga journalisten Terese Cristiansson. ”Du skriver om oppositionen i östra Ghouta. De är av FN och USA terroristklassade antidemokratiska, kvinnoförtryckande organisationer som använder levande sköldar och dödade långt fler människor i Damskus under åren än vad som nu dödats i den glädjande befrielsen av Ghouta. För övrigt synnerligen väl belagt (BBC,Reuters,NY Times, Newsweek) att de fått substantiellt stöd av USA.
Varför förvränger du viktiga fakta?
Varför skriver du ”regimen” i Syrien, som tagit viktiga steg mot demokratiseringen av landet och har lika många partier i sin riksdag som Sverige och som har rätt enligt FN-stadga att försvara sitt land mot utlandsstödd terrorism. Detta nedsättande ord kan med fördel användas om USA vars folkrättsvidriga krig dödat över 2 milj i Mellanöstern och drivit än fler på flykt. Demkrati?
Ja, om du har tillgång till hundratals miljoner. Trump valdes med aktivt stöd av 26 % av de röstberättigade.

Några artiklar om Vita hjälmarna
Utrikesminister Wallström twittrar ”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets” – al-Qaida’s friend
Fejkad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets (Vita hjälmarna)?
Min kommentar i Washington Post, som hyllade terroristvännen White Helmets
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”

Ett hundratal artiklar om kriget i Syrien

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,


4 svar till “Östra Ghouta befrias från terrorister. Amnesti och bussfärd till Idlib, med Vita hjälmarna. DN?”

  1. Dagens tyska Contra-Magazin hävdar att östra Ghouta framförallt var orten där Europas och Qatars krigare höll till. Enligt den tyska skribenten var Ghouta-regionen muslimbrödernas näste som fick sitt stöd från Europa och Qatar, medan saudiernas krigare fanns på annat håll. Detta överensstämmer med de iakttagelser om förberedelse till kemvapenbruk som gjorts att förövarna styrdes från Storbritannien. Det sagda passar även in på vad Eva Thomassen beskriver på steigan.no Eva Thomassen har lagt ut en video där äntligen aktiva Vita hjälmar finns med. De är på väg till bussar och ambulanser som tar dem från Ghouta till Idlib. De och deras följe ser välmående ut i stark kontrast till de tiotusentals civila som flydde via korridorerna åt motsatt håll. Folket var undernärda och trasigt klädda, de hade fungerat som mänskliga sköldar åt de moderata halshuggarna som lade beslag på all hjälp som kom från Europa och till ockerpriser sålde överskottet till ortens egentliga invånare.

    Östra Ghoutas befrielse är enligt Contra-Magazin ett nederlag för Europa som nu har alla sina krigarkrafter koncentrerade till Idlib-provinsen. Den tyska källan anser dock att de trots sin stora numerär i Idlib inte längre kan hota det övriga landet i större utsträckning. DN som beundrar ”rebellerna” kanske kunde ta in ett par dussin som semestervikarier på redaktionen, de är ju praxis att unga erbjuds praktik under sommarmånaderna.

  2. En stor seger. Jag blev jätteglad. Men inte om att tusentals terrorister räddas till Idlib där de börjar om från början och måste bekämpas en gång till. Varenda en har mördat hundratals människor mördat. Till vilken nytta har vi FN? Och sen Läkare utan gränser! och ’Vita hjälmar’ – alla räddas undan rättvisan. Rättvisan vore att hänga allesammans. Men nej, de får kanske Nobelpris. Man vill bara spy!

  3. Victory day är nära! Heja SAA (Syriska arabarmén) och dess alla väpnade grenar. Rysslands gör eb stor humanitär insats för Syriska folket med skickliga ryska piloter, ryska arme-enheter.