Reportrar utan gränser föreslår censur och stödjer USA:s propaganda


Reportrar utan gränser (RSF) bojkotterar Geneva Press Club i ett seminarium om Vita Hjälmarna (White Helmets), VH. Här följer brev från RSF och svar från ordföranden Guy Mettan i pressklubben (Swiss Press Club Director). Lifeboat News
Genève den 23 november 2017,
Reportrar utan gränser
Brev från Reportrar utan gränser

Dear Sir,
Vi är medvetna om evenemanget som organiserats av den schweiziska pressklubben den 28 november: ”De bryr sig inte om oss”. Om Vita Hjälmarnas sanna dagordning. Vi utmanades också i vårt stöd för denna konferens, då namnet på vår organisation visas i listan över mediemedlemmar.
Vi tar helt avstånd från detta evenemang och vill inte vara förknippade med en konferens som välkomnar en så kallad journalist som Vanessa Beeley, som rättfärdigar tortyrens användning av den syriska regimen för att vara kvar. Hon har aldrig publicerats i oberoende media, men refereras åtminstone tvåhundra gånger i den ryska mediepropagandan (SputnikNews, Russia Today).
Dessutom är det oacceptabelt att bjuda in Marcello Ferrada de Noli, ordförande för svenska läkare för mänskliga rättigheter (SWEDHR), en förening som vi tror fungerar som ett verktyg för rysk propaganda. Det är troligt att du inte har varit medveten om dessa uppgifter, vi har lämpliga länkar till detta.
Vi uppmanar Dig att överge projektet, vilket kommer att skada bilden av den schweiziska pressklubben. Beroende på Ditt beslut, förbehåller vi oss möjligheten att överväga att behålla vårt medlemskort.

Ser fram emot att höra från Er

Vänliga hälsningar,

Gérard Tschopp och Christiane Dubois

Svar från Guy Mettan, Genève Press Club

Det här verkar vara en allvarlig attack mot yttrandefrihet och i total motsats till ”friheten att informera och bli informerad överallt i världen som RSF säger sig försvara i sin stadga, och som framträder i alla brevhuvuden.
Jag har aldrig sett något liknande En organisation som ska försvara pressfrihet ber mig att censurera en konferens. Denna typ av påtryckning för att avbryta presskonferenser kommer vanligtvis bara från länder som är kända för att vara diktaturer, såsom Saudiarabien, Egypten eller Bahrain. Det här är första gången ett sådant krav har kommit från en organisation som försvarar journalister, från ett demokratiskt land! Självklart kommer jag inte att följa förslaget. Det skulle vara att missbruka en profession, en policy som jag hoppas att ni fortfarande vill följa!
I stället för att utöva censur, föreslår jag att ni deltar i denna presskonferens, vilket jag också föreslagit för anhängare till VH och att ställa frågor till talarna. För min del är jag naturligtvis beredd att välkomna en presskonferens med de organisationer som stöder de vita hjälmarna, så att de kan framföra sina synpunkter. Hittills har de inte svarat.

När det gäller de personliga attacker mot våra kollegor Vanessa Beeley & M De Noli. De är en skam för journalistik.

Slutligen vidarebefordrar jag till er några av de många budskap jag har fått från hela världen som stöder initiativet och inser att yttrandefriheten är lika angripen bland oss ​​som det är i ”diktaturerna” som ni göra hänvisar till. (Slut på Guy Mettans svar).

Kommentar: Detta är bara en av flera exempel på censur och inskränkning i yttrandefriheten under senare tid. I Sverige såg vi beslutet att hindra Nya Tider att medverka vid bokmässan i Göteborg nästa år. Utvecklingen är mycket oroande. Om ett par år kanske faktabaserade bloggar som denna får svårt att kunna publicera – vem vet? För ett par år sedan publicerade jag en artikel som bl.a.innehöll uppgifter från en rapport från ”Reportrar utan gränser”, vid sidan av uppgifter från Glenn Greenwald och John Thurley Reportrar utan gränser – Ännu sämre pressfrihet i USA
Jag känner inte till ”Reportrar utan gränser” så väl. Nyligen fick organisationen 250 000 dollar av en av världens fem rikaste män, Amazon-chefen Jeff Bezos, känd för sitt samarbete med CIA. ; CIA-vännen Amazon stormar in

SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) är en fristående organisation och absolut inte ”ett verktyg för rysk propaganda.” Föreningen SWEDHR och dess ordförande Marcello Ferrada de Noli har förtalats av DN, liksom i viss mån jag som är vice ordförande. DN vägrade att införa en korrigering av felaktiga uppgifter i en stor artikel om SWEDHR i 22/4 i år. Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien och DN desinformerar friskt och förnekar sin policy

Kampen för yttrandefrihet måste förstärkas!


yttrandefrihet
Professor Marcello Ferrada de Nolis föredrag i Geneve: The Indicter

* Här en rapport om detta!

https://youtu.be/F4U5xCMg3qs

Andra artiklar om inskränkning i yttrandefrihet.


* Ökad censur i USA
* Hur USA ska censurera internet
* Den nya McCarthyismen
* Konflikt om konflikt om Ryssland, och PK
* Även Danmark vill minska yttrandefriheten
* Jonas Gardell föreslår nätcensur och kulturministern är förstående
* Jan Myrdal: Paradoxal tankefrihet och mina svenska erfarenheter
* Censurerat om massakern i Odessa
* EU vill censurerar Bonnierägd tidning i Tyskland
* Facebook censurerar Jill Steins kritik av Hillary Clinton

i Andra om: , , ,, , , , , , ,


29 svar till “Reportrar utan gränser föreslår censur och stödjer USA:s propaganda”

 1. Men var går gränsen för yttrandefrihet? Ska vi tillåta nazister skrika sig hesa utanför moskéer och synagogor? Ska vi tillåta tidningar (som NT) som har reportage som är på gränsen till hets mot folkgrupp? Vi protesterar själva när det gäller rasismen i MSM när det gäller Ryssland. Men du, Anders, protesterar inte mot rasismen i fascistiska medier. Tvärtom. Du har till och med tagit in rena rama fascistiska artiklar skrivna av andra i din blogg.
  Du har låtit publicera kommentarer som mycket väl kan bedömas som hets mot folkgrupp, och direkta kommentarer om att döda en människor av en annan grupp (givetvis var dessa under pseudonym), Sedan har du tagit kommentarer som är rena rama lögner om muslimer (t ex att muslimer är brottslingar). Självklart kan du publicera kommentarerna men du ger dom ingen replik att det inte skulle stämma med vad de säger i kommentaren.
  Vi begår samma fel som MSM som vill censurera. Du tillåter att allt (nästan), även rasistiska kommentarer, ska publiceras men du vet själv att det inte stämmer. Och MSM får vatten på sin kvarn och säger att det är Fake News. Är det så att vi är beroende att MSM censurera interjuver, föreläsningar och vilka som ska få vara på bokmässan eller inte? Du (och andra) publicerar sådant som de ratar. Oavsett om det inte är sant eller ej.
  Socialister ska aldrig ge rasister, fascister, nazister, identitiärer, konservativa, högerextrema eller vad dom nu kallas för vatten på kvarnen för att hetsa mot andra människor. Det gör dom alldeles förträffligt själva. Socialister ska informera om jämlikhet och demokrati. Och det gäller även protester mot MSM när de är direkta rasister mot ryssar, som t ex att de anklagar att alla ryssar är dopade. Alla människor av alla nationer har lika värde. Men det anser inte rasister och fascister – och MSM. MSM och Nya Tider har mycket gemensamt med varandra, även om dom inte tror det själva. Fascister anser att judar och muslimer är de uslaste människorna som finns på jorden. MSM anser att det är ryssarna som är de uslaste människorna som finns på jorden. Och båda bekämpar varandra. Till och med en del inom VP delar den MSM attityden mot ryssar (Jämlikhet för alla utom för ryssar-attityden). Vi ska inte gå den vägen. Vi ska lyssna och respektera alla människor av alla nationer. Inte lämna utrymme för någon sorts rasism, oavsett om det kommer från fascistiska meder eller dom traditionella medierna.

  • Ja, vi ska tillåta tidningar som NT, liksom DN som har artiklar som kanske kan karakteriseras som hets mot politisk grupp som kommunister. DN 1/11
   Jag är mycket liberal med att acceptera kommentarer har jag förstått.
   Om NT och andra begår misstänkta lagbrott så får det hanteras enligt gällande lag. Att tillåta NT innebär inte att man anammar deras åsikter förstås.

  • Kerstin, jag tycker absolut inte att alla människor är lika mycket värda. IS-mördare, pedofiler och andra terrorister är mindre värda än det som kommer ut ur ändan på en hund. Själv verkar du tycka att Sverigedemokrater är mindre värda än andra så din tes om allas lika värde klingar falskt.

   • Jag anser att alla människor av alla nationer är lika värda. Att vissa människor av alla nationer (inklusive svenskar) begår brott är något jag föraktar. Men det finns ingen gen som gör att en folkgrupp eller nation mer kriminella än andra folkgrupper eller nationer. Det är ju det DN, SVT och många andra tidningar försöker köra i oss när det gäller Ryssland och dopingen. Deras åsikt är att om man är ryss så är man automatiskt dopad.

 2. RUG en bluff
  Redan 2005 skrev den franske forskaren Salim Lamrani om Reportrar Utan Gränser. Han säger bland annat:
  ”I många år har olika källor fördömt de politiska aktionerna från RUG, baserad i Paris, särskilt vad gäller Kuba och Venezuela. RUG:s propaganda är uppenbar. Dess ställningstagande mot regeringarna i Havanna och Caracas sker i perfekt överensstämmelse med det medie- och politiska krig som Washington bedriver mot dem.
  [Dåvarande] Generalsekreterare Robert Menard, chef för RUG i tjugo år, har erkänt att han tagit emot finansiering från NED, en organisation avhängig USA:s UD, och vars uppgift är att främja USA:s utrikespolitik. Menard var tydlig: ”Vi tog faktiskt emot pengar från NED. Och det utgjorde inget problem.” Forum de discussion avec Robert Ménard », Le Nouvel Observateur, 18 de abril de 2005. http://www.nouvelobs.com/forum/archives/forum_284.html (sitio consultado el 22 de abril de 2005).
  Det är också känt att herr Menard är en regelbunden gäst hos den kubanska extremhögern i Miami, med vilken han skrivit på avtal om mediekriget mot Kuba. Salim Lamrani, Cuba face à l’Empire : Propagande, guerre économique et terrorisme d’Etat (Outremont, Lanctôt, 2005), capítulo VI.
  Finansieringen av RSF reser viktiga frågor. Hur kan en organisation som är beroende av [de kubanska högergruppernas paraplyorganisation i Miami] FNAC/CANF, Hewlett Packard Foundation, CFAO, Hachette Foundation, EDF Foundation, Bank of Deposits and Consignments (la Caja de Depósitos y Consignaciones), the Open Society Institution, the Royal Foundation Network, Sanofi-Synthelabo (now Sanofi-Aventis), Atlas Publications, Color Club, Globenet, and Cadena Ser, hur kan en sådan organisation vara oberoende? Hur kan RUG, med bidrag från franska staten, agera opartiskt? Det är omöjligt. RUG:s stöd för kuppen mot Haitis president Aristide visar detta tydligt. Reporters sans frontières, « La liberté de la presse retrouvée : un espoir à entretenir », julio de 2004. http://www.rsf.org/article.php3?id_article=10888 (sitio consultado el 23 de abril de 2005). Hur kan en organisation som säger sig försvara journalister jubla när en demokratiskt vald president störtas?”
  Ovanstående är ett utdrag från en längre artikel. Det finns mycket mer att säga om RUG, men det ryms inte här.

 3. Varför försvarar du Nya Tiders rätt att närvara vid bokmässan? Socialister värd namnet borde inte försvara en fascistisk tidning. Det gör dom så bra själva.
  Socialister ska försvara jämlikhet av alla nationer. Och vad jag kan se så har du aldrig fört fram någon kritik till NTs innehåll i någon artikel. Aftonbladen och DN dyker upp med jämna mellanrum men aldrig NT.

  • Yttrandefrihet är viktig, och den invandrings- och invandrarkritiska tidningen Nya Tider är knappast fascistisk. Det finns olika uppfattningar om hur ”fascism” bör definieras. Detta ord används alltför lättvindigt. Denna lilla tidningen har troligen mycket litet inflytande jämfört med de kapitalist- och imperialististvänliga stora medierna. Den bekämpas lika mycket av etablissemanget som av nästa hela vänstern…

  • Suck, Kerstin nazist tidning? Visa bevis för detta, du har inte läst denna tidning en enda gång eller hur?

   • Jag har inte sagt att NT är nazistisk. Men däremot har jag sagt att NT är fascistisk – och det står jag för! Och jag har faktiskt läst NT . Det var vi ett tillfälle (tror det var i somras) som Anders (den här bloggens ägare) tvingade mig till att analysera ungefär 50 artiklar. Det är därför jag inte kan betrakta den som nazistisk.

    • Jag har inte, kan inte och vill inte försöka ”tvinga” dig att läsa NT. Kan inte erinra mig att jag sett en analys av dig om NT är fascistiskt eller inte. MEN jag anser att denna fråga inte är så central i dagens läge. Man måste försöka skilja ut huvudfrågor från mindre viktiga. DN och andra etablerade media åstadkommer mycket större skada med sin prokapitailistiska och proimperialistiska politik som når kanske några hundra gånger fler än lilla främlimngsfientliga NT. Som dessutom har mycket större tyngd som kritiker av NT än du och andra inom vänstern.

 4. Invandrafientliga yttrande och fascism ska bekämpas med lika stora medel som vi bekämpar kapitalet och imperialismen. Om vi är socialister borde vi ställa oss på det Lenin säger.
  Varför ska vi som socialister och som arbetar för jämlikhet försvara ’den lilla tidningen’ som absolut inte arbetar för jämlikhet? Invandrafientlighet, rasism, fascism, identiärer eller vad f-n dom och du vill kalla dom för är inte socialism. Det är inte den vägen vi ska gå. Vi ska inte ställa oss på deras sida.
  ’Den lilla tidningen’ har inflytande på arbetarklassen. Vilket i sin tur påverkar samhället i övrigt, så som en ökning av antisemitism, fientlighet mot muslimer och rasism. OCH DEN SKA BEKÄMPAS AV HELA VÄNSTERN! Och det kvittar om ’den lilla tidningen’ är liten eller stor.
  Vi får inte välja rasismen. Varken från ’invandrafientliga’ tidningar eller rasismen mot ryssar i DN.
  Du kastar sten i navet när du försvarar Nya Tider och deras rätt att publicera rasistiska artiklar.

  Tala om yttrandefrihet, 4/08 Clarté ’Hur var det med FNL-rörelsen?’ En artikel som har ett antal år på nacken men väl värt att läsas. Maoister i Uppsala försökte utesluta trotskister i DFFG genom förtal och lögner. ”Den första punkten behandlar den motivering och det häfte som Uppsala FNL-grupp framställde för att kunna hindra att trotskister skulle bli medlemmar i DFFG.”
  ”Den andra punkten berör försöket från DFFG:s ledning att ändra huvudlinje i rörelsen. Fokuset på USA-imperialismen skulle inkludera en kritik av Sovjetunionen i form av den maoistiska förståelsen av termerna ’social-imperialism’ och ’statskapitalism’.
  ”Men det visade tydligt på att interndemokratin bara gäller frågor som maoister ansåg vara viktiga.”

  Anser du att enhetsfronten ska ligga på att försvara FASCISTISKA Nya Tiders rätt att närvara vid Bokmässan?

  • Man måste kunna försöka det viktiga (etablerade media) från det mindre viktiga (liten,liten starkt kritiserad invadringsfientlig tidning).

   FNL-rörelsen analyserade trotskismens historia och gav ut en liten broschyr i frågan. Efter diskussion och omröstning fattade man detta beslut bl.a. då trotskisterna då var emot enhetsfronten. FNL-rörelsen var ingen maoistisk organisation, utan en enhetsfront. Jag var själv mycket aktiv då. Sätt dig in mer i förhållandena Kerstin.

   • Även nazismen och fascismen var små på 30-talet – och se vad som hände! Det var någon som skrev så här: ”Fascismen utmärks bl a av försök att sudda ut klassfrågan och föra fram den nationella enigheten som bas för kapitalismens expansion.”

    Varför är det så viktigt för dig, Ulf K, Myrdal, Lindgren och några till att försvara fascismen eller om du vill kalla dom för invandrakritiska tidningar och organisationer? Ni till och med tar till er deras politik. Skriver i deras tidningar. Vem påverkar vem i ert underliga försök att gå den vägen mot socialism. En väg som absolut inte går mot socialism. Den går endast till förintelse av folk.

    Anser ni verkligen att folkfronter är att föredra än enhetsfronter?
    Våra bundsförvanter är inte Nya Tider eller SD eller NMR eller någon annan identitiär organisation! De här organisationerna försvara kapitalet. Kapitalet (genom DN och andra högertidningar) behöver extremhögern för att hålla ner löner, göra jobben osäkra, skapa försämringar på arbetsplatsen, osv.
    Genom att försvara NT försvarar ni DN och Aftonbladet.
    På 70- 80-talet ansåg ni att högern var progressiva. Allt medan ni ansåg att Sovjetunionen var fienden.
    Går nationen före arbetarklassen för dig och de andra?

    Varför analyserade FNL-rörelsen trotskismens historia?
    På Irland utesluter vänstern ingen grupp inom deras samarbete mot kapitalet och fascismen. Där är trotskistiska PBP/AAA lika mycket välkomna i organisationer som Right2Water, Right2Change och Campaign for Public Housing som kommunister (ICP) och vänsternationalister (Sinn Féin). Och uppslutningen i varje demonstration mot kapitalet är enorm.

    • Vi försvarar absolut inte fascismen – tvärtom. DN stödjer att NT ej får vara med på Bokmässan – uppfattar att du också gör det.
     Du har inte visat att NT är fascistiskt, och det har inte heller DN.

     Kerstin försök vara litet mer saklig. Jag har aldrig ansett att högern är progressiv, och knappast Karlström eller Lindgren efter vad jag vet.

     Trotskismen hade dåligt anseende som splittrare av progressiva rörelser ansågs det. Därför ville FNL-grupperna utreda saken, och gjorde det. Nu är ”trotskisterna” bara i Sverige splittrade i olika grupper. Men jag är inte särskilt insatt i detta.

     Enhetsfrontstänkande vara av största vikt i Oktoberrevolutionen och i revolutionen i Kina efter vad jag kan förstå. Samla alla krafter i en avgörande fråga, oberoende av vad man tycker i andra frågor, med vissa begränsningar.

     • Efter vad jag kan förstå så är Bokmässan ett företag (rätta mig om jag har fel). De har all rätt att ta in eller vägra tidningar att representera på Bokmässan. Jag anser att det är upp till dom att besluta om NT ska vara där eller inte. Precis som det är rätt för varje tidning att välja artiklar som de vill och ska publiceras.
      Skulle du ha haft samma omsorg om en porrtidning hade vägrats tillträde på Bokmässan? Porrtidningar, rasistiska tidningar och MSM tidningar har en sak gemensamt – de förmedlar en snedvriden bild av grupper av människor. Att förbjuda sådana tidningar är nog ett hopplöst företag. Men vi kan bekämpa dom med sakliga argument.
      Det som jag är heligt förbannad på är så kallade socialister är mer måna om NT och fascistiska och nazistiska organisationer och partier ska få existera än de människor som blir utsatta för hat och rasism från sådana tidningar, organisationer och partier. Det är inte socialism för mig.

      Hur kunde ni vara så misstänksamma mot vad jag vet genuina socialister i FNL rörelsen när ni nu försöker närma er extremhögern och fascismen? Har ni inte en snedvriden analys om vem man ska stödja? Fascister och kapitalister är och kommer aldrig bli våra bundsförvanter!

      • Dina jämförelser haltar minst sagt. Man kan mycket väl hävda att NT ska få yttra sig fast man mycket starkt fördömer hat och rasism från sådan press, och starkt engagerar sig för de som drabbas.
       FNL-rörelsen: Sveriges främsta antiimperialistiska rörelse efter Andra Världskriget var ingen socialistisk rörelse utan en enhetsfront¨som samlade alla som stödde dess 3 paroller. DFFG (De förenade FNL-grupperna) beslöt att en grupp som inte stödde enhetsfrontsbasen utan ville föra in sin ”socialism” i rörelsen ej skulle vara med, för c:a 45 år sedan. Beslutet kan diskuteras och kritiseras. Efter beslutet utvecklades DFFG än mer, med kulmen då en bred allmänhet och även media kom att acceptera dess bedömning av kriget i Sydostasien som slutade med förlust för USA 1975.

       Du kan på intet sätt koppla ihop detta ställningstagande med att en del människor närmar sig ”extremhögern och fascismen” Jag känner ganska många som var med i DFFG – men ingen av dem närmar sig ”extremhögern och fascismen” . Du blandar ihop saker rejält.

       FNL-rörelsens paroller var:
       USA ut ur Vietnam
       Stöd Vietnams folk på dess egna villkor
       Bekämpa USA imperialismen.

       Läs gärna Med FNL för Vietnams folk – Vietnamrörelsen 50 år och Obama skriver om Vietnamkrigets historia

       • ”… fast man starkt fördömer hat och rasism från sådan press, och starkt engagerar sig för de som drabbas.”

        Jag har gått i genom november och decembers artiklar här på jinge. Men jag har inte sett någon artikel där ’… man starkt fördömer hat och rasism från sådan press.” Tvärtom. Artiklar om att tiggare är skräp och att invandrare skall assimileras har jag sett. Och är detta att ’… starkt engagerar sig för de som drabbas’?

        Jag anser att ni har flyttat fram gränserna för vad som är fascism. Förut ansåg ni att SD var fascistiskt. Men det gör ni inte längre. Kan detta bero på att Myrdal har publicerat sig i NT? Och jag har dessutom hört att Lindgren publicerar sig då och då i Samtiden. Jag har även läst på hans blogg att han talar mycket väl för tyska rasister och fascister.

        Är detta att starkt engagera sig för de som drabbas av rasism och fascism?
        Är det inte på tiden att ni gör en marxistisk-leninistisk analys av konkreta förhållanden och utgå från denna?
        För ni är väl marxister och leninister …?

 5. Var finns yttrandefrihet? I Sverige?
  Kommunistpartiets centralkommitté i Sovjet föreskrev 1943 att alla medlemmar och frontorganisationer måste oupphörligen besvära, misskreditera och uttrycka sig nedsättande om dess kritiker.
  När motståndarna blev alltför irriterande skulle man stämpla dem som fascister eller nazister och antisemiter. Enligt kommittén skulle en tillräcklig upprepning göra att kopplingen sedan blev ett faktum i allmänhetens medvetande.
  I Sverige har de kommunistiska frontorganisationerna Expo och Afa till punkt och pricka följt dessa råd. Expo har bedrivit olaglig åsiktsregistrering och trakasserat oliktänkande. Deras arbete har tvingat mängder av svenska oberoende samhällskritiker till tystnad.
  Expo sysslar bl.a. med dataintrång för att registrera och förtala oliktänkande. Även i Sovjetunionen sysslade man med åsiktsregistrering och bestraffningen var mycket hård mot oliktänkande.

  • Expo och Afa är långt ifrån några kommunistiska organisationer. Din beskrivning av Kommunistpartiets centralkommitté i Sovjet föreskrivande 1943 tillåter jag mig att betvivla. Sovjetunionen samarbetade vid denna tid med kapitalistiska USA och Storbritannien mot Hitler. Man upplöste Komintern, och i Sovjetunionen samarbetade kommunistpartiet med kyrkan. Vid Kominterns viktiga kongress 1935 föreskrev man brett samarbete med alla mot nazism och fascism.
   Åsiktsregistrering förekommer säkert fortfarande i Sverige. Ledande i åsiktsregistrering är väl USA med NSA. Hård bestraffning mot oliktänkande som Manning, och hoten mot Snowden och assange.

 6. Vad har ”Korps” inlägg med RUG att göra?

  Över 50 journalister har mördats i Honduras sedan högerkuppen, med USA:s stöd 2009, men den diskussionen hör hemma här nästan lika lite som Korps ovidkommande inlägg. (Som han gärna få ange någon källa till).

 7. ”Reportrar utan gränser” ser ut att falla på eget grepp!

  ”Reporters Without Borders seems to have a geopolitical agenda , by F. William Engdahl
  Robert Menard, Paris-based Secretary-General of Reporters Sans Frontieres or RWB, confessed that the RWB budget was primarily funded by “US organizations strictly linked to US foreign policy.” [6] Those US organizations behind RWB include the Open Society Foundation of billionaire speculator, George Soros, the US Agency for International Development (USAID) and the US Congress’ National Endowment for Democracy (NED). Also included is the Center for Free Cuba, whose trustee, Otto Reich, was forced to resign from the George W. Bush Administration after exposure of his role in a CIA-backed coup attempt against Venezuela’s democratically elected President Hugo Chavez. [7]”

  http://www.voltairenet.org/article165297.html

 8. Stiftelsen Expo har ett nära samarbete med vänsterextrema grupper så som AFA och medlemmarna i Researchgruppen. Expos syn på omgivningen är vänsterstyrda åsikter. I Stiftelsen Expos styrelse ingår personer som
  Charles Westin, Vänsterpartist (Styrelseordförande).
  Daniel Poohl, Vänsterpartist (VD,Chefredaktör)
  Robert Aschberg, Vänsterpartist (Styrelseledamot)
  Alexander Bengtsson, Vänsterpartist (Vice VD)
  David Lagerlöf, Vänsterpartist (Foto, film och webb)
  Mikael Färnbo, Vänsterpartist (Redaktör och stf ansvarig utgivare)
  Expo drivs av hat o hot.