Be om ursäkt, Hultqvist


Denna mycket aktuella artikel har skrivits av Ulf Karlström, Norrköping som är fil dr, miljöexpert (Macoma Miljöutredningar), och skriver facklitteratur. Han har berikat bloggen med många artiklar i olika ämnen – senast om skolan problem!

Lördagsintervjun i P1 vid 13-tiden är ofta ett intressant inslag. Den 6 januari gästades P1 av försvarsminister Peter Hultqvist, för att frågas ut av Monika Saarinen.

Dagarna innan kom uppgifter från CIA-chefan John Brennan att ryska myndigheter, på direkt order av Putin, hackade sig in hos demokratiska partiet och Clintons kampanjledning, och därefter läckte uppgifter för att på så sätt blanda sig i valkampanjen. Den första frågan till Hulqkvist handlade om detta. Han svarade att det var mycket allvarligt att gå in i andra länders inre angelägenheter och försöka påverka politiken. Han sa vidare att han hade ingen anledning att betvivla uppgifterna.
Hultqvist Stratcom 160522
Till detta kan man säga att USA, via CIA, sedan Andra världskriget milt uttryckt ”blandat sig i andra länders inrikespolitik” i en omfattning som saknar motstycke i världshistorien. USA har startat och finansierat s k upprorsrörelser i en rad länder, mördat utländska politiker, direkt intervenerat i andra länder, för att störta misshagliga regeringar. Anders Romelsjö och jag ger i vår bok ”USA som världspolis” mängder av exempel och fakta i frågan.
CIA ljög för Bush och Blair att Irak hade kärnvapen, och gav därmed viss legitimitet åt invasionen 2003. Vid invasionen i Libyen överskred omedelbart England och Frankrike, efter samråd med USA, FN-mandatet, och gick in för att störta och mörda Gadaffi. Om detta hade Hultkvist kunna tala, men det gjorde han inte. Så uppträder en falskspelare.

Nyhetsbanken publicerade 17 dec förra året följande: I ett telefonsamtal med Donald Trump har FBI-chefen James Comey försäkrat den tillträdande presidenten att det inte finns några trovärdiga bevis för att Ryssland genom hackare skulle ha påverkat det amerikanska presidentvalet (primär källa: Townhall.com 14/12 -16). Jag kan inte bedöma om denna uppgift är korrekt, men det kan inte Hultqvist heller.

Hultkvist förklarade vidare i intervjun att efter vad som hänt (UK: om det nu hänt?) så är det bra att vi är med i NATO:s Kommunikationscentral i Riga. Han meddelade vidare att inför riksdagens beslut om värdlandsavtalet med NATO så förekom desinformation och direkt felaktiga uppgifter. Det är ett exempel på hur ”man” (läs: Ryssland) försökte påverka beslutet.
Hultqvist och McCainHultqvist med höken McCain,USA
Det är ett direkt kränkande och oförskämt uttalande av Hultqvist. Jag och många med mig stod ute på gator och torg över hela Sverige från februari till maj förra året för att informera om det totalt förkastliga värdlandsavtalet, och hur farligt det är, då vi direkt kommer att sitta i knäet på NATO. Menar Hultqvist att jag och andra är en slags femtekolonnare och agenter för Ryssland?
Det är makalöst hur en försvarsminister kan sitta i Sverige Radio och vräka ur sig något sådant. Och det får ske ostraffat!

I övrigt kretsade intervjun kring olika utspel med krav på mer pengar till den svenska krigsmakten från ÖB och delar av Alliansen. De senare har krävt ett omedelbart tillsättandet av en parlamentarisk försvarsberedning, vilket Hultqvist gått med på; det meddelas vid Folk och Försvars konferens i Sälen 8 januari. Hultqvist lovade (”förutskickade”) att beslutet från den kommande beredningen kommer att följas av ökade anslag. Så (s)-ledningen tycks vara överens med flera allianspartier. Det är bara tågordningen man inte tycks vara överens om, förklarade Ekots reporter Mats Eriksson, efter intervjun.

Saarinen tog upp varför regeringen försöker stoppa North Stream II från att lägga upp ledningsrör i Slite och i Karlshamn. Läget är att kommunledningen på Gotland lagt sig platt för regeringens påtryckningar. Man undrar om kommunen kommer att kompenseras för de förlorade 50 miljoner kr? I Karlshamn är beslutet ännu inte fattat. Då Saarinen frågade efter anledningen till regeringens ingripande kunde Hultqvist – pga av säkerhetsskäl, som det hette – inte säga något. Han upprepade mantrat ”kan påverka försvarsmakten” och ”kan ge en negativ inverkan på försvaret”.

Så uppläggning av rör i Slite och i Karlshamn, från fartyg från ett holländskt rederi, med malaysisk besättning kan hota svenska försvar? ”Fan tro´et sa Relling.” Saarinen påpekade att idag anlöper årligen 700 ryska fartyg med ryska besättningar Karlshamn, så vad spelar det för roll om holländska fartyg lossar och lastar rör till gasledningen? Och då var det behändigt för Hultqvist att upprepa mantrat. Och så slipper man stå till svars, gömd bakom sekretessens behändighet.

Till slut kom så orsaken till regeringen agerande: Rysshetsen. Hultqvist underströk att man agerar för att EU skall stoppa projektet North Stream II. Detta är således ett av regeringens, framför allt (s)-ledningens bidrag, till underhålla och utveckla Det Nya Kalla Kriget.

Hultqvist har gjort sig ökänd genom sitt hyckleri om NATO. I förhållande till Alliansen och (sd) står han, likt en skrävlande pösmunk, och deklarerar att Sverige skall aldrig gå med i NATO, samtidigt som han aktivt bidragit – genom värdlandsavtalet – att parkera Sverige i knäet på NATO.

Vietnamrörelsen skanderade på 1960-talet, måhända en pytteliten aning propagandistiskt ”Tage och Geijer, Lyndons lakejer”. Kanske finns det anledning att damma av parollen och namnge nya aktörer? Åtminstone är det en impuls man får, när man hört lördagsintervjun 7 januari med Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist.

Några artiklar om försvaret och NATO på denna blogg år 2016.


Försvaret främst!
Är militära allianser en black om foten
NATO-medlemsskap? Motkrafter finns!
Värdlandsavtalet ger faktiskt NATO möjlighet att placera kärnvapen i Sverige
USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa – hybridkrigföring i kubik.
NATO-utredningen presenteras idag- Sverige, NATO och säkerheten
DN:s ohållbara argument för NATO-medlemskap
Stellan Skarsgård NATO-motståndare – rapport från mötet
Putin om det kalla kriget och NATO
Majoritet i Sverige mot Värdlandsavtalet med NATO
NATO:s övergrepp mot Serbien och andra
NATO stiger i land på svenska Utö
Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbete och handelsavtal
Sveriges enögda rekrytering ska lära propaganda av NATO
SD böjde sig för NATO-lobbyn
NATO:s stora krigsövning i Polen mot Ryssland
NATO:s Breedlove konspirerade mot Obama, ljög samt påverkade Sverige
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo
Gorbatjov:NATO ökar risken för världskrig – kan vi hejda det
160521 NATO-möte

i Andra om: , ,, , , , , , ,, , , , ,


14 svar till “Be om ursäkt, Hultqvist”

 1. http://www.globalresearch.ca/the-russians-did-not-hack-the-us-election-a-few-facts-from-a-former-cia-spy/5567215
  En till CIA -man som fått måttet rågat. Innan ni läser länken, drick ert kaffe först, annars sätter ni det i vrångstrupen. Artikeln är intressant därför att den dels ger en utförlig sammanfattning av hela raden självtillverkade skandaler kring valet i USA och annat och dels för den sammanfattande konklusionen: Det är inte Ryssland som hotar USA utan de egna interna landsförrädarna, som det inte råder någon brist på. Detta sistnämna gäller analogt för oss själva. Det är de egna landsförrädarna som utsätter oss för den största faran och dessa sitter både i regeringen och på inflytelserika poster runtom i hela samhället.
  Några strödda plock ur uppräkningen av skumraskaffärer: Pengarna som Hillary Clinton och Huma Abedeen skaffade fram från Saudiarabien för att öppna vägen till Vita huset kom med kravet att leverera regimskifte i Syrien och Jemen. Revisorn av Natos konton, som mördades i Belgien för en knapp månad sedan, hade kommit på ett gigantiskt svartkonto avsett för att muta politiker och finansiera falsk flagg -operationer. Det är inte ryssarna som spionerar på amerikanska politiker utan CIA och framför allt NSA.

 2. http://russia-insider.com/en/politics/open-letter-cia-head-rt-margarita-simonyan/ri18406
  Och här kommer ett brev ”från den andra sidan”. Kan vi hitta ett stort uppslaget porträtt på Margarita Simonyan? Det är nämligen denna kvinna vi bör frukta för hon basar över den statsfinansierade ryska propagandaapparaten som går under namnet RT. Och brevet ja, det är hetast tänkbara stoff, från humoravdelningen, skrivet av Simonyan och adresserat till CIA, inte var dag vi får ta del av sådana hemligheter.

 3. Kastar man sten i glashus ?
  Kommer att tänka på Stefan Löfven’s tal i Sälen, där han tog upp den ökade aktiviteten av cyberattacker som Sverige påverkas av, han syftar på att dessa attacker kan komma öster ifrån, men pekar inte direkt på Ryssland (men indirekt). Men detta är lite märklig då världsledande Intel Security placerar Sverige, Finland och Israel i världstoppen när det gäller skydd mot just cyberattacker. Man borde också ha en god kontroll på inkommande linor öster ifrån, och som ”lök på laxen” de kraftfulla server-hallar som Facebook äger, vilket kan antas vara tillgängliga vid behov. Tvivlar på att cyberattacker enbart går i en riktning, om nu den militära sidan har agerat. Värdlandsavtalet med NATO och EU-kopplingen kan göra det högintressant för NATO att provocera med svenska cyber-muskler, men det vet vi inget om. En stor del av cyberattackerna är i övrigt av rent kriminell art, ett flertal experter har uttalat att effekten av sådana attacker i många fall beror på rent slarv och nonchalans säkerhetsmässigt hos myndigheter och organisationer.
  Vad hotar demokratin ?
  Faran med utspelen i Sälen är just viljan till ökad kontroll och åtstramning av det fria ordet, vi får hoppas att de grundläggande fri- och rättighets-lagarna inte blir så ”hackade” så som B.O. lyckats med.

 4. Sju politiska partier har varit överens om att halv försvarsbudget räcket sen 1990, dvs ett kvarts århundrade. Så har vi följdaktligen nästan inget försvar kvar, och försvarspolitiken syftar till att blanda bort korten för dem som betalar. Svensk försvarspolitik är riktad mot svenska skattebetalare, de är mottagarna av meddelanden och betalningsavier. Den politiska apparaten låtsas erbjuda olika vägar, men alla erbjuder variationer på skattehöjningar, indragna förmåner och samvetsppolitik på andras bekostnad.

  Kanske går vi med i nato, kanske inte, vårt egentliga problem är vår egen politiker-klass. Den ser att vi ligger som en neutral ö i ett natohav, men den betalar ingenting, det gör vi. Vare sig den gör rätt eller fel.

 5. Sju politiska partier har varit överens om att halv försvarsbudget räcket sen 1990, dvs ett kvarts århundrade. Så har vi följdaktligen nästan inget försvar kvar, och försvarspolitiken syftar till att blanda bort korten för dem som betalar. Svensk försvarspolitik är riktad mot svenska skattebetalare, de är mottagarna av meddelanden och betalningsavier. Den politiska apparaten låtsas erbjuda olika vägar, men alla erbjuder variationer på skattehöjningar, indragna förmåner och samvetspolitik på andras bekostnad.

  Kanske går vi med i nato, kanske inte, vårt egentliga problem är vår egen politiker-klass. Den ser att vi ligger som en neutral ö i ett natohav, men den betalar ingenting, det gör vi. Vare sig den gör rätt eller fel.

 6. @åke, du skrev:

  ”Faran med utspelen i Sälen är just viljan till ökad kontroll och åtstramning av det fria ordet,”

  Jag tror just det är det som är avsikten. Sverige stödjer USA:s dollarimperialism (Sovjets utrikesminister Molotovs uttryck på att dollarn blev härskarvaluta efter Bretton Wood 1944) för att bostadsbubblan och all finansiell fiktionsekonomi inte ska falla. Så alla ständiga rop på ökat försvar är egentligen bara ett förtäckt försvar av de svenska bankerna och i förlängningen de amerikanska banksystemet. Dollarn håller på att gå åt helvete som clearingvaluta då bl.a Kina har utvecklat CIPS som kringgår USA:s banksystem. Och rasar dollarns härskarstatus lär knappast svenska skulder, t.ex bostadsobligationer, fungera längre som betalmedel i clearingen.

  Så jag tror, såsom du antyder att ”försvaret” ska riktas mot den svenska befolkning när ”the shit hits the fan”. Försvaret är inte mot imaginära ryssar som vill sno vår skog – troligen vill politikerna att de intressen de själva representeras ska försvaras av försvaret – men det kan de ju inre säga – det är därför behovet av en Goldberg i form av den skräckinjagande ryssen är så framträdande hos ”våra” politiker och 1984-median.

 7. Här kommer en lista på USAs inblandning i andra länder. Asterisk står för ett lyckat regime change.

  China 1949 to early 1960s
  Albania 1949-53
  East Germany 1950s
  Iran 1953 *
  Guatemala 1954 *
  Costa Rica mid-1950s
  Syria 1956-7
  Egypt 1957
  Indonesia 1957-8
  British Guiana 1953-64 *
  Iraq 1963 *
  North Vietnam 1945-73
  Cambodia 1955-70 *
  Laos 1958 *, 1959 *, 1960 *
  Ecuador 1960-63 *
  Congo 1960 *
  France 1965
  Brazil 1962-64 *
  Dominican Republic 1963 *
  Cuba 1959 to present
  Bolivia 1964 *
  Indonesia 1965 *
  Ghana 1966 *
  Chile 1964-73 *
  Greece 1967 *
  Costa Rica 1970-71
  Bolivia 1971 *
  Australia 1973-75 *
  Angola 1975, 1980s
  Zaire 1975
  Portugal 1974-76 *
  Jamaica 1976-80 *
  Seychelles 1979-81
  Chad 1981-82 *
  Grenada 1983 *
  South Yemen 1982-84
  Suriname 1982-84
  Fiji 1987 *
  Libya 1980s
  Nicaragua 1981-90 *
  Panama 1989 *
  Bulgaria 1990 *
  Albania 1991 *
  Iraq 1991
  Afghanistan 1980s *
  Somalia 1993
  Yugoslavia 1999-2000 *
  Ecuador 2000 *
  Afghanistan 2001 *
  Venezuela 2002 *
  Iraq 2003 *
  Haiti 2004 *
  Somalia 2007 to present
  Honduras 2009
  Libya 2011 *
  Syria 2012
  Ukraine 2014 *

  Om Hultqvist skulle få samma lista skulle han svara att det var Ryssland som gjorde det. Så begåvad är han! f

 8. Sverige kunde ha blivit en Gas-Transit land till Danmark, Tyskland, Polen, Tjeckien och Slovakien och på köpet ta en del av Norges kaka.

  FINA INTÄKTER!

  Det säger Sverige NEJ till – med motiveringen ”Vi gillar varken Ryssar eller Ryssland”.

  Sverige är en så vacker stormakt att man måste slicka såren af förlorade balt-kolonin. Utebliven slavhandel i decennier, Finnar som spöar Svenskar i hockey och så den där Lenin, som inte betalade tillbaka sitt Svenska Banklån.

  • Olof Aschberg had after 1917 in evading the international boycott on gold robbed by the Bolsheviks, which he offered on the Stockholm market after having the bullions melted down and given new markings.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Olof_Aschberg

   Alla Svenskar har blivit rika på Naziguld och stulet Rysk guld med hjälp av politiker som nutidens Hultqvist.

 9. regeringspartierna och vänsterpartiet är ju för ett neutralt och alliansfritt Sverige.
  alliansen tror ju att vi måste bli natomedl. för att vara trygga.
  sverigedemokraterna vill ju att vi ska stå utanför nato.
  vi som inte vill att Sverige ska bli medlemmar i nato kan ju ordna det på valdagen.
  vi måste ju ge dem tillräckligt stort mandat så de kan agera utan kohandel med alliansen.

  • Det är ingen acceptabel alliansfrihet då regeringen helt lierar sig med NATO genom gemensamma övningar, Strathcom och Värdlandsavtal.

 10. Dina blogg artiklar är intressanta att läsa
  Jag har läst Larns Berns ideer om USA:s kolonialism i mö.
  När du skriver om miljardärerna, CIA, Obama ISIS i Syrien utan att mörka vill jag gärna följa dina artiklar.
  Jag tror inte George Soros är nöjd med att Trump är en stark president och han möter nog samma öde som Kennedy 1963.
  Sverige kommer nog aldrig att hamna i krig, men när jihadisterna blir trängda i Syrien och Irak kommer de nog att flytta till Natoländerna så att vi kanske vi slipper attacker i vårt land.