I White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem.


I (tidigare mest) terroristkontrollerade östra Ghouta fanns, och kanske finns White Helmets/Vita Hjälmarna, som enligt många uppgifter samarbetar med al-Nusra och bara opererar i rebell och terroristkontrollerade områden.

Guardian skriver ”The group, also known as the Syrian Civil Defence, has been subjected to online smear campaigns conducted by internet trolls and conspiracy theorists who accuse them of being stage actors affiliated with al-Qaida. But they have continued to operate in areas outside government control, rescuing people trapped under the rubble after government airstrikes.” Guardian 1/3 2018

Studera gärna filmen och de artiklar som anges i slutet av artikeln vid tvivel om Du betvivlar bedömningen här!

Dock handlar denna film om vad man fann då Aleppo befriades för ett drygt år sedan.

Denna film på drygt 7 minuter visar bilder från fransmannen Pierre Le Corf på vandring i Aleppo efter befrielsen. Han har bott i staden i ett år. Man ser hur White Helmets högkvarter ligger vägg i vägg med al-Nusras högkvarter. Inne i White Helmets högkvarter finns inte bara deras logga utan också symboler för al-Nusra och även för Daesh (IS/ISIS). Om nu någon tvivlade på dessa organisationers väl belagda samarbete.
Jag har publicerat ett tiotal artiklar om White Helmets. Om man vill läsa en av dem kan man ta denna White Helmets får en Oscar.
White Helmets fick Right Livelihood-priset 2016 och nominerades till Nobels fredspris. Barbariet går segrande fram i Västvärlden, eller är det för mycket sagt?

white-helmets-al-qaida

Andra artiklar om White Helmets.
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?

white-helmets-161124-bild

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , , ,


16 svar till “I White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem.”

 1. och i sitt stilla sinne undrar man när kyrkans högdjur och The Right Livelyhood Award ska upptäcka falskspelet..

  Shitler kan ju knappast ligga still i sin grav inför åsynen av att media och krigets verkliga marodörer lyckats dölja den egentliga agendan. Å andra sidan skulle väl den hjärnan spruckit och mungiporna skurit av knoppen från kroppen vid en Oscarsgala.. Livet är faktiskt rätt hårt.

  Sent ska i alla fall syndarna vakna..

 2. Dokumentartips! Se den hemmagjorda/amatorgjorda dokumentaren ’The weight of chains’ del 1 och 2.
  Det mesta handlar om hur USA och EU slog sonder Jugoslavien men i slutet aven om ovriga Europa och varlden. Mycket intressant.

 3. Jag har informerat journalisten Erik Ohlsson fortlöpande om mina bloggartiklar, bl.a. de om White Helmets. Men han har inte velat bli informerad, eller så tycker han White Helmets är OK i alla fall, eller för att de stödjer terroristerna. Han skriver idag ” DN talade på onsdagen med Raed al-Saleh, ledare för räddningsstyrkan Vita hjälmarna. Han befinner sig i provinshuvudstaden Idlib och beskriver läget som ”förtvivlat”.” …”som understryker att ”hans” organisation inte är en del av krigföringen.  Vår uppgift är att rädda liv, punkt slut. ”
  Inga av de kritiska fakta som publicerats återges av Erik Ohlsson….
  (http://www.dn.se/arkiv/varlden/bombflyg-intensifierar-attacker/)

 4. Vad anser du om att Turkiet har erövrat den syriska staden Afrin?
  Den delen av världen börjar bli alltför ostabil. Vilket tycks smitta av sig till Grekland.
  http://www.idcommunism.com/2018/03/greece-faces-risk-of-direct-engagement-in-a-war-kke-gen-sec-warns.html#more
  Det militära etablissemanget (hökarna i NATO, USA, Ryssland, Kina och med flera) i alla länder använder oss som kanonmat – för att tjäna pengar!

  • Du måste skilja mellan USA:s och Nato:s folkrättsvidriga krigspolitik och Rysslands legala stöd åt Syrien i dess kamp för nationellt oberoende och mot terrorism. Och Kina för inga krig. Utpräglat borgerliga journalister brukar slå ihop dessa länder, och Nato.

   • Jag har inte sagt att Kina för krig. Men de ligger på tredje plats i länderna som exporterar vapen (6,2%, enligt Sipri 2017-03-27). Och varje sålt vapen ger vapen- tillverkarna och exporterna profit, samtidigt som de dödar.

    Så du anklagar ett verkligen stort kommunistparti med bra ideologi som står på arbetarnas sida för att vara borgerligt?

    Du kan inte skrämma mig längre sådana anklagelser om att jag tänker så här så är jag det ena eller det andra (borgare, trotskist, etc).

    Du svarade inte på frågan om Turkiets invasion av Syrien. Är den frågan allt för känslig för dig?

    • Turkiets krig inne i Syrien är naturligtvis ett brott mot FN-stadgan. Liksom insatser av USA,Storbritannien, Frankrike etc.

 5. Ett problem har väl ständigt varit att detta så kallade motstånd som media väljer att kalla för ”rebeller” låter bättre än jihadister. Sen är detta motstånd inte så välorganiserat utan består av både folk som med all rätt är emot Assad på samma sätt som att vissa här i väst är emot Stefan Löven eller Trump etc, problemet uppstår i att vissa närliggande stater tömt sina fängelser och skickat både legosoldater och kriminella och jihadister att störta Assad och att det är knappast legitimt av västvärlden att stödja ett uppror baserat på dessa principer. Men det är konstigt att det aldrig är någon som ställer sig positiv till Assad som intervjuas trots att han har stort stöd bland sitt folk. Samma liknelse kan man göra med Trump som har störst stöd men ingen vågar yttra sitt stöd offentligt för risk att bli häcklad av en media som agerar märkligt och tar så illa vid sig när folk säger att dom är partiska och fake news. Men man kanske skulle gå på djupet och titta vilka intressen som stödjer diverse mediakanaler och där hitta politiska intressen åt endera hållet.

 6. […] Den franska hjälparbetaren Pierre Le Corf gjorde tidigare i år ett uppmärksamhet besök i östra Aleppo. Det dokumenterades på film. Pierre Le Corf besökte Vita hjälmarnas övergivna högkvarter och fann att det låg på samma gård som al-Qaidagruppen Jabhat al-Nusras högkvarter. Och byggnaderna pryddes av deras symboler sida vid sida.I White Helmets högkvarter fanns ISIS och al-Nusras emblem […]