Vilka utförde dödsskjutningarna på Maidan?


Detta inlägg innehåller en dokumentärfilm av den italienske journalisten Gian Micalessin, uppgifter från en artikel i ”Ryska Posten” och en del länkar.

Filmen beskriver vad som egentligen hände på Maidan 20/2 2014 då fler än 80 människor dödades efter att ha skjutits av krypskyttar. Detta var en av de viktigaste förhållandena bakom den av USA och EU stödda kuppen i Kiev två dagar senare, som eskalerade till Krim-krisen, till handelsembargo mot Ryssland, och la grunden till upprustning mot Ryssland och ökad risk för storkrig i Europa. Kuppen 22/2 2014 förtigs helt i våra etablerade media.
Ukraina MaidanMaidan 20/2 2014
Ja, vad hände egentligen? Gian Micalessin intervjuar 3 georgiska krypskyttar: Kvartaskelia Zalogy, Koba Nergadze og Alexander Revazijvilli.

Jag finner information om filmen på Pål Steigans blogg Pål Steigans blogg

Den har först publicerats på den norska siten Midt i fleisen, som har norsk text som börjar efter 8 sekunder in på filmen. Midt i fleisen

Stefan Lindgren skriver i Ryska Posten idag under rubriken ”Nya uppgifter om Majdanmord”

Enligt information från en italiensk dokumentärfilm (www.occhidellaguerra.it/ucraina-le-verita-nascosteparlano-cecchini-maidan/) har flera utländska krypskyttar kunnat identifieras, från bl.a. Litauen och Georgien..
De ska ha rekryterats av Mamuka Mamusjvili, en georgisk militärrådgivare till den före detta georgiske presidenten
Micheil Saakasjvili, och en amerikansk militär, Brian Christopher Boyenger, som tidigare ingått i 101:e flygburna divisionen, baserad i Fort Campbell, Tennessee. Mumasjvili ska enligt de nya uppgifterna ha organiserat den georgiska nationella legionen, där det enligt en källa ingick tre pensionerade USA-officerare. En av krypskyttarna som rekryterades ska vid tidpunkten ha ingått i Saakasjvilis livvakt.
En google-översättning till engelska av de italienska
uppgifterna återfinns här:
Främmande inblandning i skjutningarna på Maidan i februari 2014

* Har publicerat ett antal artiklar om Ukraina här tidigare, senast ”Om fascismen i Ukraina och på andra håll.”

Artikeln Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport stödjer bedömningen att dödsskjutningarna utfördes av regerings- (Janukovitj-) fientliga krypskyttar.

Kuppen beskrivs bl.a. här:
Dags att erkänna statskuppen i Kiev efter tre år!
Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2

Några andra artiklar om Ukraina här.
Om fascismen i Ukraina och på andra håll
Sverige stödjer till Ukrainas regering som stödjer nazister
Ukraina ”ersätter” anti-nazistiska och antiimperialistiska statyer med pro-nazistiska
Dags att erkänna statskuppen i Kiev efter tre år!
* Ukraina på väg att lösas upp? 20/3
* Tysklands utrikesminister: Nej till upprustning, jag till Minsk 2 15/3
* Stöd Minsk 2 12/3
* Donbass separerar från Ukraina 7/3.
* Ukraina kränker systematiskt mänskliga rättigheter
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
* Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
* Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
* Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
* USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
* Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
* Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper
* Lästips för Stefan Löfvén och Margot Wallström – imperialismens kreatur

i , , , ,, , , , , , ,


8 svar till “Vilka utförde dödsskjutningarna på Maidan?”

 1. Enda frågetecknet har väl varit vilka skyttarna egentligen var. Att de var anlitade av regim motståndarna klarlades klart av den vetenskapliga och i väst helt ignorerade studie du hänvisar till i artikeln. Det finns bilder på krypskyttarna när de lämnar Hotel Ukraine där också parlamentets nuvarande talman Parubij syns

 2. Jag lyfter på hatten för den estniske utrikesministern (Päets ?) som direkt konfronterade EU:s Ashton med denna fråga i ett avlyssnat telefonsamtal. Hennes svar var ”gosh”, vilket är brittisk överklassengelska och svårt att träffsäkert översätta. Det är för omständigheterna ett kraftigt understatement som förmedlar känslokyla, ”å sjutton, säger du det.” Ashton ställde inga följdfrågor, vilket hade varit den naturliga reaktionen i en sådan situation.
  Det är mer troligt att krypskyttarna var utländska legosoldater, typ Blackwater, än ukrainska extremister.

  • Hon reagerade lite förstrött på Päets uppgifter för att halvminuten senare betona hur det viktigt nu var att orkestrera, se till, att få ut folk på gatorna och se till att de visade sorg. Istället för att ens vidare diskutera tanken på att EU varit med och genomfört en statskupp, som hon med 100% säkerhet visste bakgrunden till, så fanns där en tydlig och rationell gameplan. Det säger en del hur långt de styrande inom EU är beredda att gå för att inte bara bibehålla men också utöka sin makt.

   Jag tror inte heller på några ukrainska extremister som krypskyttar. Kopplingen till Georgien låter inte orimlig eftersom det var samma springschas, John McCain samt Randy Scheunemann, som agiterade där för konflikt och utnämningen av den fd georgiske presidenten av Saakashvili som guvernör av Odessa stärker kopplingen till en direkt georgisk inblandning. Nu gick det inte som planerat och Saashvili avgick som guvernör och i Georgien har de sagt upp hans medborgarskap /efter fnurr på tråden mellan Ukr och Geor). Alltid nåt att glädja sig åt.

 3. Vem förstår inte att det här kriget var riggat av USA och förmodligen delar av EU? Att en majoritet av Ukrainarna ville bryta sig lös må vara sant men som vanligt är det inte västs uppgift att efter egna intressen och inte primärt ”demokratiska” intressen intervenera i andra länder.

  John McCain och Joe Lieberman lanserade inte bara den globala uppvärmningen på dagordningen genom Climate Stewardship Act 2003, 2005 & 2007 utan här finns en även en öppen agenda för faran med Ryssland som en motpart till de amerikanska planerna kring ett bevarande av världshegemonin. Redan 2005 lobbade de för ett uteslutande av Ryssland i G8. De förstod redan då att en fortsatt och accelererande amerikansk interventionism, inte minst i Syrien, skulle stöta på hårt motstånd – redan här lär en förfrågan riktats till Al Assad från Qatar om att dra en gaspipeline till Europa – som hela tiden nekat dem det med rysk uppbackning.

  In 2005 McCain and Connecticut senator Joseph Lieberman brought a draft resolution with the requirement to suspend membership of Russia in the G8, an international forum. The same year he initiated Senate acceptance of a resolution charging the Russian government with ”political motivations” in litigation concerning Mikhail Khodorkovsky and Platon Lebedev.[citation needed] In October 2007, McCain again called for removal of Russia from the G8:

  “ Today, we see in Russia diminishing political freedoms, a leadership dominated by a clique of former intelligence officers, efforts to bully democratic neighbors, such as Georgia, and attempts to manipulate Europe’s dependence on Russian oil and gas. We need a new Western approach to this revanchist Russia. The G8 should again become a club of leading market democracies: it should include Brazil and India but exclude Russia”

  Här får vi det exakta svaret på förlösningen till Ukrainakonflikten – från 2008 – redan 6 år före det hände. Det enkla svaret till McCains spådomar är att det är USA som ser till att de händer. De visste förstås att Ryssland skulle gå in i Krim vid oroligheter och sanktionerna var väl förberedda som ett svar på det:

  ”According to JohnMcCain.com: ”There is disturbing evidence Russia is already laying the groundwork to apply the same arguments used to justify its intervention in Georgia to other parts of its near abroad – most ominously in Crimea. This strategically important peninsula is part of Ukraine, but with a large ethnic Russian population and the headquarters of Russia’s Black Sea Fleet at Sevastopol.”[203] ”Now, I think the Russians ought to understand that we will support – we, the United States – will support the inclusion of Georgia and Ukraine in the natural process, inclusion into NATO””And watch Ukraine. This whole thing has got a lot to do with Ukraine, Crimea, the base of the Russian fleet in Sevastopol,” said McCain during the first presidential debate of 2008 on September 2.”

  • Du berör också Georgien, där västmedia påstår att det var Ryssland som startade kriget.
   Diskuteras Angrep Ryssland Georgien

   Förväxla inte med klimatfrågan där det vetenskapliga stödet för att mänsklig aktivitet är huvudorsaken till uppvärmningen är synnerligen starkt. Trump, oljeindustrin och storbolag är de främsta vedersakarna.

   • Vi lämnar klimatfrågan men den är kopplat till energifrågan och jag finner det intressant att påpeka att det var amerikanska neocons som återupprepade gånger la motioner i kongressen som blev nedröstade (även utbredd skeptisism bland demokrater) och när Obama tog över gick det från skeptisism till en absolut sanning.

    Hur som helst, det är tragiskt men sant att västeuropeisk press inte längre söker sanningen bakom konflikter utan hänför sig alltmer till propaganda (Trumps pisslekar med prostituerade i Moskva, Putin har autism (DN), Barngasaren Al Assad etc). Det spelar ingen roll hur många sådana här logiskt sätt riktiga vinklingar vi får se kring bakgrunden av Ukrainakonflikten, Oliver Stone blir också nedsablad, så avfärdas de som konspriationer och spekulation – medans det finns ett mer ”officiellt” narrativ. Detta gäller också rapporteringen kring ekonomi, energifrågor etc – sanningen ska mer och mer passa kring ett syfte. En sorglig samhällsutveckling.

    Det är också tragiskt att behöva konstatera att amerikanska neocons agenda implementeras fullt ut i slutändan oavsett president och deras på förhand politiska budskap. Glenn Greenwald skrev en artikel i somras som belyser hur neocons börjat glida över till demokraterna.

    https://theintercept.com/2017/07/17/with-new-d-c-policy-group-dems-continue-to-rehabilitate-and-unify-with-bush-era-neocons/

    Nyanser av en sådan glidning kanske också går att finna här hemma i Sverige – från augusti 2011:

    https://twitter.com/SenJohnMcCain/status/105390009615523841

    http://jonassjostedt.se/2011/08/syrien-nasta-diktatur-som-maste-falla/

 4. En google sökning på svenska sidor på ”Gian Micalessin Maidan”. Ger föga överraskande bara två träff, båda till Jinge.se. MSM är noga med att gömma det som inte passar