Insändare: Försvarsminister Hultqvists inkonsekventa kritik av SD och farliga USA-stöd


Detta är en insändare av mig till socialdemokratiska tidningen Dala-Demokraten (chefredaktör Göran Greider) på max. 3 500 tecken, som Dalademokraten inte införde. Kanske var den för dålig – eller för skarp mot ordföranden för socialdemokraterna i Dalarna Peter Hultqvist.

Insändaren.
Denna insändare berör försvarsminister Hultqvists och regeringens syn två olika frågor, SD och försvarspolitiken, som faktiskt hänger ihop, hur konstigt det än verkar vid första anblicken.
Försvarsminister Hultqvist publicerade 18/7 en bra, kritisk artikel om SD. Han kritiserar SD:s högerextremism och falska användning av Per-Albin Hanssons folkhemstanke ”Dessutom handlade Per Albin Hanssons folkhemsvision om att inkludera alla, inte utesluta några.”
Per-Albin Hansson
Men samtidigt sluter Hultqvist upp bakom mycket värre högerextremism som regeringsmedlem, och knyter som försvarsminister farliga band som äventyrar Sveriges säkerhet. Jag tänker på den svenska regeringens politiska och ekonomiska stöd till Ukraina, som framstår som en tydligt nazisttolerant stat, vilket även rapporterats i våra media. Ett uttryck för det att nya statyer har rests över nazistledare i Ukraina, ett annat är att fascistenheter har integrerats i Ukrainas armé. En av de mer kända är Azov-bataljonen. Den starkt antiryska Azov stred mot kravallpolisen under ”Euromaidan”-protesterna, stödda av USA och EU i huvudstaden Kiev 2013. Protesterna och upploppen la grunden till statskuppen 22/2 2014 i vilken den i av OSSE lovordade val valde presidenten Viktor Janukovitj störtades. Denna statskupp, som skedde dagen efter det att en överenskommelse skett mellan Janukovitj och oppositionen, tiger politiska ledare i EU och USA helt om allt sedan dess.
Ukraina nazi-nato-azovNeonazistisk bataljon i Ukraina.
Regeringen tiger om toleransen för nazism i Ukraina och har skickat hundratals skattemiljoner till Ukraina efter den fascistinfluerade statskuppen i Kiev 22/2 2014.
Denna tolerans för fascistinfluerad statskupp i en demokrati i Europa är det stora brottet mot den europeiska rättsordningen, efter det aktiva splittrandet av Jugoslavien med insatser av Tyskland, USA och Nato på 1990-talet.

Men Rysslands annektering av Krim då? Denna skedde efter statskuppen är ett visst brott mot folkrätt, fast den skedde under fredliga former och med stöd av en folkomröstning där över 90 % röstade för detta. Påminner något om tillkomsten av Kosovo, men detta skedde med våld och utan folkomröstningen.
Det är hyckleri av Hultqvist att å ena sidan (korrekt) kritisera SD för högerextremism, och å andra sidan acceptera fascistinfluerad statskupp i en demokrati i Europa!

Under hänvisning till Krims återinförlivande med Ryssland har Hultqvist gått i bräschen för en försvarspolitik som innebär att Sverige har lierat sig med USA, världens i särklass mest krigiska stat efter Andra världskriget USA har i närmare 40 krig dödat 20 miljoner människor. USA är ledande i brott mot FN-stadga och folkrätt. USA har genomfört eller stött statskupper i närmare 20 demokratier, samt är ledande i illegal intervention i andra länders val enligt forskare i USA. Sverige har ingått mycket nära försvarssamarbete med USA/Nato och deltar i dess upprustning och demonisering av Ryssland, vars försvarsutgifter är mindre än 10 % av Natos. Försvarsminister Hultqvist deltar undergivet i denna krigshöjande verksamhet.
Hultqvist och Matthis
Han och regeringen borde dels kritisera USA för dess illegala krig, t.ex. i Syrien via terrorister (enligt auktoritativa USA-talesmän och källor) och i Jemen och brott mot folkrätten och dels söka samarbete även med Ryssland. Åtminstone kontakt på Finlands nivå. Detta skulle återge respekt för Sverige som demokrati och stödjare av folkrätt, och samtidigt öka Sveriges säkerhet!

Några andra artiklar om NATO på denna blogg 2016-2017.


Bör försvarsminister Hultqvist avsättas?
Varför ska man ha krigsövningen Aurora 17?
Värdlandsavtalet ger faktiskt NATO möjlighet att placera kärnvapen i Sverige
USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa – hybridkrigföring i kubik.
NATO-utredningen presenteras idag- Sverige, NATO och säkerheten
DN:s ohållbara argument för NATO-medlemskap
Stellan Skarsgård NATO-motståndare – rapport från mötet
Putin om det kalla kriget och NATO
Majoritet i Sverige mot Värdlandsavtalet med NATO
NATO:s övergrepp mot Serbien och andra
NATO stiger i land på svenska Utö
Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbete och handelsavtal
Sveriges enögda rekrytering ska lära propaganda av NATO
SD böjde sig för NATO-lobbyn
NATO:s stora krigsövning i Polen mot Ryssland
NATO:s Breedlove konspirerade mot Obama, ljög samt påverkade Sverige
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo
Gorbatjov:NATO ökar risken för världskrig – kan vi hejda det

i Andra om: , , , , , ,, , , , ,
, , , Ukraina, , , ,, , , , , ,


17 svar till “Insändare: Försvarsminister Hultqvists inkonsekventa kritik av SD och farliga USA-stöd”

 1. Inte var den för dålig Anders, den var för bra och sådant kan inte tolereras i socialdemokratiska tidningar.
  Även Greider stöder ju regeringen och blir, om än indirekt, delaktig i Hultqvists landsförräderi.
  Känsliga grejer för Greider det där.

 2. Vem har skrivit artikeln? Eller är den som har skrivit artikeln anonym? Om han/hon är anonym så kanske det kan förklaras varför de inte tog in insändaren. Vissa tidningar accepterar inte anonyma insändare.

   • Oh, ursäkta mig för att jag läste dåligt. Jag skyller på den stekheta värmen …
    Varför skickade du den till Dala-Demokraten? Är det för att Hultqvist kommer från Dalarna?
    Har du skickat artikeln till andra?
    Faktum är att det är inte bara Dala-Demokraten som inskränker yttrandefriheten utan att påtala varför. Det finns andra också som oftast talar så väl om yttrandefrihet och motsätter sig censur men som oftast bedriver censur i frågor som han inte kan försvara …
    Jag kan endast tänka på ordspråket ’Den som gräver en grop faller oftast själv däri’.

 3. Ett utmärkt inlägg som kort beskriver verkligheten! Dessvärre har S-politik sedan länge lämnat verkligheten och dess folk bakom sig. Nu är det bankirernas och oligarkernas väl och ve som gäller även för S. Då kan man verkligen inte publicera det här…en och annan läsare skulle kanske börja tänka själv!

 4. Naturligtvis togs den inte in.
  Den är inte bara dåligt skriven och osaklig utan innehåller även rena lögner.

 5. din blogg med upplysningar om vad som verkligen sker i vår omvärld gör livet så lätt att leva.
  tack

 6. En annan som råkat ut för censuren för att han skrivit för bra är Alex Krainer. Han har skrivit en bok om oligarken Bill Browder och dennes förehavanden, Magnitsky-lagen och annat. Browder har hittills lyckats censurera en film om sig med samma tema. Filmen verkar dock helt nyligen ha funnit sina vägar ut på nätet. Krainers bok däremot finns varken på Amazon eller Adlibris, vilket får mig att fråga vilka som driver Adlibris och varför de ser sig föranledda att tillämpa samma censurregler som Browders kumpan på Amazon i USA ?

  Krainers artiklar har utkommit på Russia-Insider nyligen. En finns där just nu men jag lyckades inte få till en länk, vilket normalt brukar vara möjligt. Läs Alex Krainer om ni kommer över något. Det komiska är, vilket bör tilläggas, att Krainer normalt är en person som sysslar med finansiella placeringar. Han har bara liksom Putinkritikern som gjorde filmen om Browder råkat snubbla över fakta som han inte kunnat hålla tyst om.

 7. Mycket välskriven artikel, Anders. Mer läsvärd än mycket av den dynga som produceras av Mittmedia.

  Greider är säkert avundsjuk eller kanske rädd att bli avskedad om de kommer på att hans journalister är sämre än dig?

  Det verkar f.ö. vara turbulent inom Mittmedia. Istället för att ändra stil verkar de köra på i samma stil, med tillägget att göra typ Youtube-klipp, som om människorna förlorat läsförmågan.

  Kvaliteten är likväl låg i de flesta fall.

 8. Såg en rubrik som kan passa in på Ukraina/ Krim-frågans uppblåsta status.

  Vem är mest ockuperad Krim eller Afghanistan ?