Aftonbladet angriper denna blogg


Denna artikel publicerades på dagen för ett år sedan. Fortfarande aktuell med nuvarande policy från de stora tidningarna.

Aftonbladet publicerade i morse en artikel ”Vänsterns oheliga allians – med SD” av Martin Klepke, politisk redaktör på Arbetet, där bl.a. denna blogg kritiseras. Martin Klepkes artikel ”Vänsterns oheliga allians – med SD

Detta inlägg återger dels ett kort mail till Aftonbladet med begäran om replik, dels kommentarer till kritiken mot bloggen och mot artikeln i övrigt, och slutligen hela Martin Klepkes artikel.

aftonbladet_vi_hjalper
Mail till Martin.Klekpke@aftonbladet.se och debatt.aftonbladet.se

”Hej!

Aftonbladet har idag i artikeln ”Vänsterns oheliga allians – med SD” även uppmärksammat min blogg http://jinge.se. Den politiske redaktören Martin Klepke skriver ”Just nu pågår propagandaspelet främst om kriget i Syrien där ett tydligt exempel är kommentarerna kring flyganfallet mot Röda Korsets hjälpkonvoj i september. Redan två dagar efter angreppet spreds en rysk videoupptagning på svenska Putintrogna vänstersiter, bland annat på vänsterbloggen Jinge, som i sidhuvudet beskrivs med orden ”Politik, vänster, opposition, anti-imperialist, socialist”. Den ryska videon visar att en bil stannar vid en av konvojens lastbilar, något som sägs bevisa att attacken skedde från marken.”

Uppgifterna om min blogg är felaktiga. Jag kritiserar SD som ett borgerligt högerparti, och är ingen anhängare av Putin. Däremot uppskattar jag, som andra motståndare till terrorism och anhängare av demokrati och nationell självständighet, Rysslands viktiga och framgångsrika insatser för att bekämpa terrorismen i Syrien i legalt samarbete med Syriens regering. Detta har stöd i FN-stadgan. Detta minskar också terroristorganisationernas attraktionskraft även i Europa, och minskar också flyktingströmmarna.
Assad och Putin
Då det gäller bombningarna av FN:s hjälpkonvoj skrev jag 21/9 på bloggen ””En hel del talar för att bombningen utfördes av rebeller/terrorister. Ryssland har en kort videosnutt som visar hur den attackeras på marken. Här finns en möjlig, ja en trolig förklaring. När ska massmedia rapportera detta? Nu eller aldrig?” Vem bombade de humanitära hjälpkonvojerna i Syrien? Jag skrev verkligen inte att detta ”sägs bevisa att attacken skedde från marken”, vilket Martin Klepke påstår. Jag utesluter naturligtvis inte att senare uppgifter kan medföra en annan bedömning.

Sålunda ber jag om utrymme för att bemöta de felaktiga uppgifterna om min blogg http://jinge i enlighet med god publicistisk sedd. Vad gäller om antalet ord eller tecken? Vad gäller om deadline för replik i papperstidningen.

Vänliga hälsningar

Anders Romelsjö, professor emeritus och bloggare”

Jag har inte fått svar då detta publiceras.

Kommentar till artikeln ”Vänsterns oheliga allians – med SD”.

Aftonbladet har idag i artikeln ”Vänsterns oheliga allians – med SD” även uppmärksammat denna blogg. Den politiske redaktören Martin Klepke skriver ”Just nu pågår propagandaspelet främst om kriget i Syrien där ett tydligt exempel är kommentarerna kring flyganfallet mot Röda Korsets hjälpkonvoj i september. Redan två dagar efter angreppet spreds en rysk videoupptagning på svenska Putintrogna vänstersiter, bland annat på vänsterbloggen Jinge, som i sidhuvudet beskrivs med orden ”Politik, vänster, opposition, anti-imperialist, socialist”. Den ryska videon visar att en bil stannar vid en av konvojens lastbilar, något som sägs bevisa att attacken skedde från marken.”

Jag och min blogg http://jinge.se, som nu ligger på plats 2 av 800 besöksrankade bloggar på www.blogtoplist.se/politik, kritiserar SD som ett borgerligt högerparti, och är ingen anhängare av Putin. Däremot uppskattar jag, som andra motståndare till terrorism och anhängare av demokrati och nationell självständighet, Rysslands viktiga och framgångsrika insatser för att bekämpa terrorismen i Syrien i legalt samarbete med Syriens regering. Detta har stöd i FN-stadgan. Detta minskar också terroristorganisationernas attraktionskraft även i Europa, och minskar också flyktingströmmarna.

Då det gäller bombningarna av FN:s hjälpkonvoj skrev jag 21/9 på bloggen ”En hel del talar för att bombningen utfördes av rebeller/terrorister. Ryssland har en kort videosnutt som visar hur den attackeras på marken. Här finns en möjlig, ja en trolig förklaring. När ska massmedia rapportera detta? Nu eller aldrig?” Vem bombade de humanitära hjälpkonvojerna i Syrien? Jag skrev verkligen inte att detta ”sägs bevisa att attacken skedde från marken”, vilket Martin Klepke påstår. Jag utesluter naturligtvis inte att senare uppgifter kan medföra en annan bedömning.

Nedan korta kommentarer till andra påståenden i Aftonbladets artikel.

* Sjukhusbombningarna: Under senare månader har media vid upprepade tillfällen rapporterat att Ryssland bombat sista sjukhuset i Aleppo. Denn video dokumenterar detta Ryssland har bombat sista sjukhuset i Aleppo. Nyligen attackerades ett ryskt mobilt sjukhus i Aleppo av terrorister. Bombningar av ryskt sjukhus i Aleppo
russian-mobile-hospital-terrorist-attack-aleppo-310x165
* Vita hjälmarna: Martin Klepke skriver ”När den syriska humanitära hjälporganisationen De Vita Hjälmarna under hösten tilldelades Right Livelyhood Reward, även kallat det alternativa nobelpriset var indignationen hög hos Putinanhängare, såväl till höger som till vänster. De Vita Hjälmarna anses nämligen skapad av USA-imperialismen, enligt ”antiimperialistiska” hemsidor ”.
Kommentar: Det är mycket väl belagt från flera källor att de Vita Hjälmarna är associerade med den antidemokratiska kvinnoföraktande terroristorganisation al-Nusra, att den får omfattande stöd av USA och att den bara verkar i terroristkontrollerade områden. Detta framkom också vid seminariet 24/11 då Vita Hjälmarnas talesman deltog. Vilka är Vita Hjälmarna?.
white-helmets-al-qaida
I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871). Se gärna denna video om Vita hjälmarna! https://youtu.be/5k6hSS6xBTw
CNN och Vita Hjälmarna har medgivit att Vita Hjämarna använt falsk video. Activist Post”>Vita Hjälmarnas falska video
CNN skrev ”The nearly one-minute long video has been the subject of criticism on social media. On Wednesday Syria Civil Defence (Vita hjälmarna) released a statement calling it an “error of judgment”. “This video and the related posts were recorded by RFS media with Syria Civil Defence volunteers, who hoped to create a connection between the horror of Syria and the outside world using the viral ‘Mannequin challenge.’ This was an error of judgment, and we apologize on behalf of the volunteers involved,” the statement read. Videon https://youtu.be/b8bIupYSZeU

Gasattackerna i Syrien: Det finns mycket starka belägg att den stora gasattacken i Ghouta utanför Damskus i augusti 2013 utfördes av rebeller? Varför skulle Syriens regering då inleda en gasattack av en förstad till Damskus samtidigt som FN-observatörer kom till Damaskus på inbjudan av Syriens regering för att utreda andra påstådda gasattacker. Saringasen till attacken i Damaskus kom från Turkiet. Leveranserna var sanktionerade av dåvarande utrikesministern Hillary Clinton. Läs gärna Argument för att Syriens regering utfört gasattacken i Ghouta i augusti 2013
gasattacker-i-syrien
* Den 14/2 2013 publicerades här ett inlägg som beskrev plan (Britamgate) av brittiska säkerhetsexperter att mot rejäl ersättning leverera kemiskera vapen till Homs i Syrien och sedan hävda att de kommer från den syriska regeringen.
* I maj 2013 uttalade en FN-kommission
som varit i Syrien under ledning av åklagaren vid ICC Carla del Ponte ”FN-kommissionen har inte bevis för att regeringsstyrkor har använt kemiska vapen som är förbjudna enligt folkrätten”. ”Våra utredare har intervjuat offer, läkare och på fältsjukhus. De fann starka, konkreta misstankar för användningen av sarin, utgående på det sätt som offren behandlades” sade Del Ponte. Denna rapport har väsentligen nonchalerats av dominerande massmedia.
* 30/5 publicerade USA:s Veterans Today artikeln ”Turks Catch al-Nusra with Two Kilos of Sarin gas” där det framgår att turkiska säkerhetsstyrkar fann en 2 kilos-cyliner med saringas vid husundersökning hos medlemmar i al-Nusrafronten. Det är inte så svårt att sprida gasvapen.
* I juli 2012 rapporterade Ryssland till FN:s generalsekreterare bevis för en projektil som träffat byn Khan al-Assal i mars innehöll nervgasen sarin och troligen var skjuten av rebeller. I maj uppgav FN:s människorättsråds oberoende internationella undersökningskommissionen att det fanns skäl att anta att ”begränsade mängder giftiga kemikalier” använts vid Khan al-Assal, samt i tre andra attacker.
Final Countdown for Nusra Front in Syria’s Aleppo: Stop Romanticizing ‘Moderates’Väststödda terroristorganisationen enligt (Obama, Biden ) al-Nusra som besegras i östra Aleppo

Det finns en konfidentiell FN-rapport från augusti i år om att syriskt flyg fällt bomber med klorgas som irriterar ögon och luftvägar. Syrien dementerar detta.

Martin Klepkes artikel inte den första där Aftonbladet grovt desinformerar om Syrien. Beställ och läs också ”Vitbok om Syrien” – se till höger på bloggsidan. Den överlämnades i fredags till utrikesminister Wallström och regeringens Syrienansvarige ambassadör Niklas Kebbon.
* Lurad Aftonbladet-journalist lurar oss;
* Aftonbladet desinformerar om Syrien

Martin Klepkes artikel i Aftonbladet. Martin Klepkes artikel ”Vänsterns oheliga allians – med SD

Vid flera tillfällen har Sverigedemokraterna ertappats med att hämta argument från ryska informationscentra. Bland annat var den kraftigt spridda artikeln ”Miljarder för ensamkommande skäggiga barn” från 2015 enligt DN ursprungligen skriven av den Putintrogna nyhetsbyrån Sputnik News.
Men den ryska världsbilden lyfts även fram av delar av vänstern som kallar sig antiimperialister. Och likheterna mellan denna vänsterns minoritet och högerpopulismen är skrämmande många.
Just nu pågår propagandaspelet främst om kriget i Syrien där ett tydligt exempel är kommentarerna kring flyganfallet mot Röda Korsets hjälpkonvoj i september.
Redan två dagar efter angreppet spreds en rysk videoupptagning på svenska Putintrogna vänstersiter, bland annat på vänsterbloggen Jinge, som i sidhuvudet beskrivs med orden ”Politik, vänster, opposition, anti-imperialist, socialist”.
Den ryska videon visar att en bil stannar vid en av konvojens lastbilar, något som sägs bevisa att attacken skedde från marken.
FN:s satellitorgan Unosat slog dock två veckor efter attacken fast att den hade utförts av stridsflyg. I praktiken gav det endast två möjliga angripare, ryskt stridsflyg eller den Putinstödda al-Assadregimens stridsflyg.
al-nusraVäststödda terroristorganisationen enligt (Obama, Biden ) al-Nusra som besegras i östra Aleppo
Efter bombningarna av flera sjukhus i Aleppo i oktober skönjdes samma förnekelse.
Twitter-sidan ”Imperienytt”, som har den fastnålade tweeten ”USA:s krig orsakade flyktingkrisen” lade ut bilder på andra sjukhus i andra länder som blivit bombade av USA eller USA-allierade. Imperienytt fördömer aldrig sjukhusbombningarna i Syrien men sprider i stället under dessa dagar mängder av artiklar från Russia Today och Sputnik News.
Och när Imperienytt i samma veva retweetar – kanske av misstag – twitter från uttalade SD-anhängare, som alltid stöder bombningar av muslimer, blir likheten mellan högerpopulismen och Putinvänstern extra tydlig.
När den syriska humanitära hjälporganisationen De Vita Hjälmarna under hösten tilldelades Right Livelyhood Reward, även kallat det alternativa nobelpriset var indignationen hög hos Putinanhängare, såväl till höger som till vänster. De Vita Hjälmarna anses nämligen skapad av USA-imperialismen, enligt ”antiimperialistiska” hemsidor.
Ordföranden för Folkkampanjen Nej till EU sände ut ett pressmeddelande där De Vita Hjälmarna citeras ha skapats ”som en västerländsk propaganda och public relation organisation”.
När jag frågar om Folkkampanjen Nej till EU står bakom denna åsikt får jag till svar att pressmeddelandet är sänt som privatperson men att jag som politisk redaktör för en facklig tidning inte bör vara ”för ’regimförändring’ av suveräna stater oavsett om det sker i Syrien eller någon annanstans”.
Men det är jag naturligtvis. Om invånarna i ett land vill ha demokrati förtjänar det sympati.
Men förbrödringen mellan Putinvänstern och SD-högern slutar inte där.
Till och med i dreven finns likheter.
När jag tidigare i höst skriver en text om den syriska regimens användning av gas mot den egna befolkningen, en sanning som även den verifierats av FN, svarar en rad Putinanhängare på vänsterkanten att den syriska regimen aldrig använt gasattacker. FN har dock med säkerhet lyckats identifiera förövarna till fyra gasanfall. Av dessa har en utförts av IS och de tre övriga av al-Assad-regimen, bland annat den uppmärksammade attacken i Idlib i mars.

Enligt den Putintrogna vänster som kommenterar min artikel är detta desinformation från ”västmedia”. Ordet ”västmedia” används ofta och är synonymt med ”medveten lögn”. Det motsvarar högerpopulismens uttryck ”PK-media”.
Men det slutar inte där. I stället drar drevet igång.
En av dem som kommenterar min artikel uppmanar medlemmarna på en Facebooksida som heter ”Vi är emot imperialistisk inblandning i Syrien” att via sociala medier ”debattera” med mig. Och så drar det igång.
”Får du bra lön av CIA?”.
”Är du en retarded regurgitator”, (efterbliven uppstötsartist, dvs en artist som specialiserar sig på att svälja och spy upp diverse föremål)
”Vilken fegskit du är”.
Det vill säga samma nivå som i en normal SD-konversation. Men här är det en förment USA-kritisk vänster som talar. Liksom hos Sverigedemokraternas hatiska svans gäller inga debattregler, syftet är inte heller att debattera utan att tysta.
Putinvänstern har också sin egen alternativa mediavärld som motsvarar SD-högerns ”Avpixlat” och ”Fria tider”.
Ofta dyker sajten ”Off-Guardian” upp i flödet.
Siten skriver att den skapades som en reaktion på västmedias förvrängda bild av krigen i Syrien, Ukraina och Libyen. Artiklarna är blandning av anti-Hillary Clinton-texter, Obamakritiska texter och mängder av försvarsartiklar för Putins agerande i Ukraina och Syrien.
Men Off-Guardian beskriver sig som en vänstersajt och publicerade nyligen en hänförd hyllningsartikel till den bortgångne Fidel Castro.
Intressant är också att Off-Guardian i likhet med högerextrema hemsidor regelbundet sprider hatiska artiklar mot den judiske amerikansk/bulgariske finansmannen George Soros. Soros har varit mycket kritisk till EU:s restriktiva flyktingpolitik och anses av högerextrema grupper runt om i Europa vara en ledande gestalt i den ”judiska världskonspirationen”.
Nyligen hade också den svenska högerextrema tidningen Nya Tider (som blev omskriven när den fick tillträde till höstens bokmässa i Göteborg) en artikel med rubriken ”George Soros: Europas fiende nummer ett?”.

Nya Tider är enligt Expo ”djupt förankrad i den rasideologiska miljön” men befinner sig alltså i synen på Soros på samma linje som den påstådda vänstersiten Off-Guardian.
I svenska Nya tider har också författaren och vänsterdebattören Jan Myrdal valt att publicera sig. Jan Myrdal är kanske den mest namnkunnige av de svenska Putinanhängarna med en förment vänsterståndpunkt.
Med öppna sociala medier har det alltså fötts nya oheliga allianser som i förstone tycks ha föga med varandra att göra. Men de många beröringspunkterna kan dessutom tyda på ett mer systematiskt försök att påverka debatten i Sverige och väst.
Det visar att vi bara står i början av ett desinformationskrig där vi alla måste lära oss att gå tillbaka till en grundläggande källkritik i varje uppgift som fladdrar förbi på nätet.

Martin Klepke, politisk redaktör Arbetet”

Några artiklar om Syrien.
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,


33 svar till “Aftonbladet angriper denna blogg”

 1. Vad gäller gasattacken i Ghouta lyckades moder Agnes Mariam bevisa att terroristerna låg bakom. http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2013/september/09/mother-agnes-mariam-footage-of-syria-chemical-attack-is-a-fraud/ (Uppenbart med syftet att försöka förmå Obama uppfylla sitt löfte om ”den röda linjen”.) De andra gasattackerna har jag inte mycket information om men de följer säkert samma mönster som Ghuota. http://www.dn.se/nyheter/varlden/syriens-president-de-demoniserar-oss/ Att den syriska regeringen och armén skulle på detta barbariska sätt skulle attackera sin egen befolkning är ju en omöjlighet. https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Kafr_Zita_chemical_attack
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syrian-regime-assad-chemical-weapons-un-investigation-jim-opcw-idlib-qmenas-sarmin-2015-barrel-bombs-a7375226.html

 2. Facinserande att MSM angriper bloggar, det är ett svaghetstecken för tidningen och indikerar att bloggen utövar inflytande. Papperstidningen har inte längre räckvidd och bestämmer inte samtalet, den agerar inte, utan reagerar på stimuli.

  Allra mest sant är detta på migrationspolitiken, där allt mörkades till för något år sen

  • Jag ser det på samma sätt. Hittills har MSM klarat sig genom att tiga eller vifta bort utan argument. Nu börjar de känna sig trängda. Frågan ställer sig vilken ideologi Klepke/AB företräder. En svår fråga, som kanske kan besvaras med ”dagens”.

 3. Haha herregud säger jag bara, nu är propagandisterna i högerliberalerna i Arbetet riktigt desperata. Här attackerar de det fria ordet, och repeterar natos propaganda fullt ut, och de roliga är att Arbetet tror dem är ”vänster”.

  I dessa gruppers värld är nato, isis i en helig allians och fan ta den som kritiserar dem.

  Kan man gissa att denna artikel kommer gillas av Isis och andra terrorister?

 4. Jinge – Du bör kontakta juridisk hjälp, du har blivit förtalad.
  En stämningsansökan mot Aftonbladet/Arbetet finns det fog för då Förtal betyder:

  ”Förtal är ett brott som innebär att sprida uppgifter om någon, som typiskt sett räcker för att utsätta personen för andras missaktning.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Förtal

  • Nej. Det tycker jag inte är lämpligt. Förtal får man räkna med som officiell politisk person, men Anders kan möjligtvis få dem fällda i granskningsnämnden om han inte får replikera och bemöta innehållet.

   Förtal från Aftonbladet är dessutom att betrakta som något fint som dessutom ger den uppmärksamhet som behövs i den omställning från ren lögn till mer sannolikhet som Sverige och väst faktiskt behöver.

   • Vetenskapliga partiet:

    Trams, han är inte någon officiell person och han bör inte acceptera att få bli attackerad så här.
    Om denna attack på han är förtal vet jag inte däremot.

    Granskningsnämnden? De har bara att göra med svt/sr.

 5. Att Aftonbladet ilsknar till är en uppmuntran, de har misslyckats och på sitt perverterade sätt måste de angripa dem som har korrigerat deras falska budskap.
  Men apropå att gilla eller ogilla Putin.
  I december för ett år sedan tog Gallup International tempen på Putinhatet över hela världen. Och det var inte Polen eller Litauen som kom först, utan Finland och Sverige. USA, Tyskland, Storbritannien distanserades med råge. De som gillade Putin fanns i Kina och Indien.
  Putin hatas av många skäl, varav det främsta är att han vägrar underordna sig och kan sätta kraft bakom sin vägran. Det andra är att han kommer från enkla förhållanden och att det syns i hans manér.
  Putins största övergrepp anses vara att han accepterade Krimbornas vädjan att få återförenas med Ryssland, i väst kallat annekteringen. Om finländarna började kalla ålänningarna för råttor och kackerlackor, skulle ni i Sverige förvånas om Åland ansökte om att få bli del av Svea rike ? Det var vad som skedde på Krim och nazistbataljonernas angrepp väntades. Krimhistorien är ett praktfiasko och självmål för Natogänget som inte förstod att de skulle ha tyglat Ukrainas hat mot halvöns folk innan mått och steg hade tagits för att underkuva dem. Ryssland togs på sängen och tvingades att hastigt improvisera en lösning utan blodsutgjutelse. ”Vem är denne man som leder folkrörelsen”, frågade Putin sina rådgivare. ”De kallar honom Che Guevara” fick han höra. M.a.o. Krim ledde, Moskva följde efter och hela Ryssland applåderade, även inbitna Putinkritiker.
  I övrigt är det med Putin som med ryssarna i gemen. De hatas av väst men känner själva inget hat utan har visat stort intresse förutom tills den allra senaste tiden, då de blivit förvånade och även sårade.
  Om av två parter den ena hatar utan att möta något hat själv – vem skall gå till psykologen ?

  • Föreslår att Putin, om han nu värnar om människornas fria vilja, aktivt stöttar Taiwan till att bryta sig loss från Kina, precis som Krim gjorde från Ukraina. Trump har ju nu satt bollen i rullning genom att ifrågasätta USA:s idiotiska Ett Kina-policy, vi får se om Moskva svarar upp mot detta!

   • Krims återförening föregick av folkomröstning där mer än 90 % röstade för detta. Etablissemanget tiger helt om statskuppen i Kiev i februari 2014. Taiwan har i årtusenden varit en del av Kina, längre än Gotland och Öland varit delar av Sverige. Idiotisk Ett-Sverige policy?

   • Ja Usa behöver mer territorium under sitt inflytande. Ett exceptionellt folk kan inte vara för blygsamma. Hawai skall självklart vara amerikansk delstat.
    Hur naturligt som helst.

   • Taiwan har ju sedan länge i praktiken brutit sig loss från Kina så frågan är ganska ointressant. Saken kommer i ett annat läge om Kina mot förmodan skulle försöka tvinga Taiwan militärt att återansluta till Kina. Nu är kineserna knappast så korkade som gangsterstyret i Ukraina men i framtiden kanske även Kina får lika korkade ledare som i Ukraina, vem vet? Då blir frågan kanske aktuell, om nu Putin sitter kvar vill säga. Troligtvis skulle Putin förorda en folkomröstning precis som på Krim.

 6. Med lite cherrypicking kan man ju demonstrera att Martin Klepke och Carl Bildt är samma person.

  Det är bra att de angriper, om de inte gjorde det hade det varit värre. Desto ursinnigare bombvänsterns angrepp är desto bättre. Har man följt bombvänsterns bloggar och social media, så ser man hur de tacklar av en och en, hur deras följare blir desillusionerade en och en. Klepke gjorde inget för att stävja den trenden, han försöker åberopa enhetsfronten för behålla de som fortfarande lyssnar. Budskapet är tydligt, antingen är ni med oss, eller så är ni fiender. Mysig stämning i LO kollektivet må jag säga.

 7. Fredsaktivisten Jan Öberg skriver nyss ”Har varit i östra aleppo för 5 timmar, enstaka skottlossningar och ryssar i luften.
  Förstörelsen är värre än jag någonsin trott – efter att ha sett Sarajevo och Mostar Vukovar.
  Och den stora förstörelse är inte från luften men gatustriderna – alla fasader förstörd men få hela byggnader tillplattad. Och inte en av många som jag pratade med hade sett Vita Hjälmar medan staden idag är fylld med den röda syrian arab röda halvmånen som jag pratade med. Folk är glada över att ha varit befriade från al nushra är och andra ” måttliga ” kraft ” tyranni sedan 2012. Ingen på jorden förtjänar vad dessa människor har blivit utsatt för. Ingen!
  (https://www.facebook.com/groups/1470190123282687/permalink/1618239221811109/)

  • Ytterst intressant att ”Vita hjälmarna” är som bortblåsta samtidigt eller tillsammans med Jihaddister från IS.

   Det är väl NU när steiderna svalnat som ”Vita hjälmarna” tordes kunna göra mest nytta!!

   Var tog fredspriskandidaterna (ironi) vägen???

 8. Av att ha läst Klepke på nätet, så har man inte mycket att anmärka på karln. Han måste givetvis följa den officiella lögnen om Syrien och det är givetvis i de sammanhangen där hans normalt välbalanserade och vettiga inlägg i debatten tappar fattningen.

  Att till exempel bedriva relativism till IS fördel är lite väl magstarkt.
  http://imgur.com/a/qVOMK

  Lite IS skall väl Syrien tåla, typ. Men i övrigt inte särskilt många gånger han kliver över gränsen. Han är klädsamt tyst om saker som Mosul, Afghanistan, Sudan osv, men man kan väl inte kräva så mycket av någon som har ett näst intill exklusivt inrikespolitiskt fokus.

  Han skiljer sig egentligen inte så mycket från de flesta här, till skillnad från sina kamrater, så vågar han uttala sig om Jemen. Det är en av mycket få röster inom etablerad media och socialdemokratin som faktiskt gör detta:
  http://imgur.com/a/qVOMK

  Det kan vara därför som han känner att det är viktigt att distansera sig.

 9. Trist att ”mitt smeknamn” (Jinge) blir indraget i den här skeva soppan. Många ser bara ”Jinge” och reflekterar inte över vem som är upphovsman till texter på bloggen eftersom det fram till för ett par år sedan var undertecknad. Jag tycker att det är viktigt att du markerar tydligt att jag numera är oskyldig till det som skrivs här. Det framgår, men det förtjänar att upprepas..

  / Jinge (Jan-Inge Flücht på http://Bilderblogg.se

  Anders! Lägg in det som länk i kommentarsträdet o jag inte fick till det hät och nu..

  • Detta har gått mig förbi även om jag alltid kallat Anders för Anders.

   @Anders
   Bra att du fick replikera. Det var rimligt. Ska bli intressant att se vad Klepke gör nu. Kanske har han fått en utskällning? Du får väl överväga att byta till ett mer passande namn vid rätt tidpunkt. Ex. ”Romelsjö”.

 10. Att terroristerna inte ville ha någon inblandning i ”försörjningen” av Östra Aleppo är en militär strategi. Vi vet väl idag att befolkningen inte alls fick mat eller medicin av ”De Moderata Rebellerna” och helst skulle vara utan. Att förmå FN sluta försöka nå fram med nödhjälp var givetvis en strategi de ville fullborda. Att desavouera FN har länge varit US strategi för att få bestämma och styra utveckling i alla oroshärdar.

  Total kontroll av ”spelplatserna” för produktionen av egen propaganda inleddes för länge sedan med alla mord på Hjälparbetare, Journalister, Läkare, Sjuksköterskor & Civila.. Givetvis i den märkliga anda att US/UK/NATO krig aldrig tålt ljus, fotografering eller videos. Att terrorn som alltså skulle vara ett motstånd (?) mest tjänade den invaderande styrkan med att hindra media, vittnen från att både nå fram och återvända ser ut som ett beställningsverk från sponsorerna.

  Dess fullbordan, total kontroll, av vad som slipper ut ur krigszonerna har etablerats med White Helmets. False flag-produktionerna har nått ”verkshöjd” åtminstone bland de pressar som släpper ur sig NATO’s plattityder och propaganda för bombframställning av illasittande demokratier.