Stödjer också Ordfront terroristerna i Syrien?

Ordfront uppfattas av många som en progressiv tidskrift. Jag har prenumererat i flera år och finner bilden blandad, för att nu uttrycks sig diplomatiskt. Jag tänker här återpublicera en artikel som först kom för ett år sedan. Och ta en färsk artikel i Ordfront som utgångspunkt för en kommande artikel om kurderna.

Artikeln.
Massmedia har nyligen skrivit mycket om Aleppo och Syrien. Det dominerande budskapet var att det är så illa att Aleppo befrias – från terroristorganisationen Fateh Jabhat al-Sham (al-Nusra) som har samma ideologi som ISIS. Det dominerande budskapet var att den av FN sanktionerade kampen mot terrorismen i Aleppo måste avbrytas – medan den liknande kampen mot ISIS i Mosul förtjänar allt stöd bra.
Aleppo ”faller” och Mosul ”befrias”. Hyckleriet och terroristvurmen når åter oanade höjder. Samtidigt gläds tiotusentals i Aleppo att de sluppit ur terroristernas grepp. SvT skrev 10/12 ”Sista delen av Aleppo på väg att falla” och ”Bara idag har 20.000 civila flytt de rebellkontrollerade områdena i den gamla delen av Aleppo, uppger ryska försvarsmyndigheten.” SvT
Det är synnerligen väl belagt att det är ett av USA sedan länge planerat krig i Syrien via ombud, och att USA & Co sedan länge stödjer, beväpnar och betalar terroristerna i al-Nusra och ISIS – enligt bl.a. Obama, Biden och USA-generaler. Men svenska massmedia tiger om detta och sprider lögner om att Syriens regering dödar sin egen befolkning. Det finns inga belägg för det senare, vilket jag utrett i olika blogginlägg.
aleppo-161211
Läs t.ex.:
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien och andra blogginlägg som nämns nedan. De innehåller som regel mycket fakta och referenser.

Den 11/12 publicerade jag en kommentar till en artikel i Ab Ab angriper denna blogg Där har också publicerats Lurad Aftonbladet-journalist lurar oss och Aftonbladet desinformerar om Syrien samt inte minst Härjar värsta terroristen i Damaskus

Men även tidningar och tidskrifter som anses stå till vänster publicerar artiklar som tyvärr i praktiken innebär ställningstagande mot de som bekämpar terroristerna.

* Dit hör Flamman. I Flamman nr 7 som publicerades 18/2 fanns en artikel av utrikesredaktör Jonas Elvander med titeln ”Ryssland och Syrien hindrar eldupphör”, som inte återfinns på nätet. Jag sände två dagar senare in en kritisk artikel, som inte publicerats.

* Dit hör också ETC: Vad skriver ETC om Syrien

En ganska ingående analys av artiklarna presenteras i ”Vitbok om Syrien” -massmedia och politik i Sverige – se till höger på bloggsidan. Den överlämnades för c:a en månad sedan till utrikesminister Wallström och regeringens Syrienansvarige ambassadör Niklas Kebbon.

Nu till slut över till Ordfront. I ledaren i senaste numret (nr 5 2016)skriver chefredaktören och ansvarige utgivaren Johan Berggren i sin ledare ”Förtvivlans lagar” om ”Syriens folkmördande diktator”. Det finns inga belägg för detta, även om det sedan länge upprepats i USA:s propaganda. Se bl.a. här
ordfront-foreningen-ordfront-magasin-manskliga-rattigheter-och-demokrati

ordfrontmagasin_huvud2
En hel sida med stor bild i ”Ordfront” har texten ”För Syrien på plattan.”
Där nämns att det en gång i veckan brukar ordnas möten under parollen ”We are all Aleppo”. Man skulle kunna inbilla sig att det handlar om något slags stöd i kampen mot terroristerna i Aleppo, ett stöd till den drabbade civilbefolkningen. Nej, inte alls, det är möten ordnade av ”Föreningen Syrien Sverige”

Denna förening uppger att den ”stödjer den kämpande demokratiska oppositionen i Syrien, som behöver vårt stöd. Den är religiöst och partipolitiskt obunden, men står på det folkliga upprorets sida mot Bashar Al-Assad.” Syrienexperter är eniga om att oppositionen i Syrien helt domineras av stridande terrorister på marken, som al-Nusra och ISIS. Det nämns att ”föreningen kraftsamlar extra till 20 oktober, med manifestationer mot Bashar al-Assads och Rysslands bombkrig under namnet ”Vredens dag för Syrien”. Nu är det så att Syrien med Rysslands legala stöd bedriver ett legitimt krig enligt FN-stadgan mot utlandsstödd terrorism. Aleppo har befriats, och många tiotusentals människor har flytt till områden som kontrolleras av Syriens legala regering. Många terrorister har lagt ned vapen, och fått amnesti enligt den syriska regeringens milda policy.

* I sin positiva annonsering av ”Föreningen Syrien Sverige” som motarbetar kampen mot terrorismen lyfter Ordfront särskilt fram att 13/10 ”talade bland andra Somar Al Naher från Aftonbladets ledarredaktion och opinionsbildaren Dror Feiler” – som därmed visar var de står i kampen mot terrorismen. Somar Al Naher skriver just ”Den största terroristen i Syrien är Bashar al-Assad” i sin lögnaktiga artikel, som analyserats på denna blogg.
Härjar värsta terroristen i Damaskus?

Jag uppskattar, som andra motståndare till terrorism och anhängare av demokrati och nationell självständighet, Syriens framgångsrika insatser. Detta minskar också terroristorganisationernas attraktionskraft även i Europa, och minskar också flyktingströmmarna. Men ”Ordfront” håller tyvärr på den motsatta sidan, på terroristerna, även om chefredaktören Berggren säkert förnekar det. I bästa fall har man bara okritiskt och godtroget låtit sig luras av den USA-stödda propagandan som sprids av hela media-etablissemanget, trots att det finns lättillgänglig faktabaserad på andra håll. ”Ordfront” visar hur som helst sin politiska oförmåga, och att det inte är någon antiimperialistisk tidning eller organisation.

Tidningen Ordfronts inställning i Syrienfrågan är raka motsatsen till dess plattform – se nedan.
Föreningen Ordfront är en ideell förening som verkar för en bred samhällsdebatt, demokrati och människors lika värde. Ordfront vill bidra till ett samhällsengagemang där omtanke och solidaritet är vägledande. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Nu vet i alla fall jag nu en tidning jag med förtur ska överväga att sluta prenumerera på.

Köp boken ”Kriget mot Syrien”! Köp ”Vitboken om Syrien

Några artiklar om Syrien.
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

  17 comments for “Stödjer också Ordfront terroristerna i Syrien?

 1. Bakom fasaden
  7 januari, 2017 at 10:50

  Det är svårt att hitta många organisationen som inte gjort terroristernas agenda till sitt i väst – från vänster till höger, från Flamman/Ordfront till DN/Timbro, och allehanda ”solidaritets” grupper av NGOs, inklusive terrorist NGO:n ”White Helmets”. De få som är av avvikande mening, inte köper fejk media nyheter om ”barbari” och falska ”massler” i Syrien, tystas, förlöjligas och stämplas som ”Assads eller Putins vänner”.

  Den enade fronten i väst för terroristerna som förpestat Syrien och MÖ pekar på att det är väst som ligger bakom terroristerna. Utöver det pekar detta även på att ”Syrian regime change agenda” är central för aktörerna som utgör The Deep State (Wall Street, Militär industriella-, säkerhets- och mediakomplexen i väst). Syrien satte stopp för regime change agendan och det gillas inte av de egentliga makterna bakom det vi ser i MÖ. Därav farsen om ”Vi är Aleppo”.

  Om The Deep State kan man läs här:

  http://billmoyers.com/2014/02/21/anatomy-of-the-deep-state/

 2. ior
  7 januari, 2017 at 11:18

  Så är det med virrpannor; till sist framgår det att de är virrpannor. För de flesta var det ganska länge sedan.

 3. Leif Stålhammer
  7 januari, 2017 at 11:38

  Det var länge sedan jag räknade med Ordfront. De förlorade sin heder i sin hantering av Eklund. Ordfront har inte gjort självkritik , så vitt jag vet. Att sluta prenumerera är det bästa du kan göra.

  • 7 januari, 2017 at 11:53

   Tack för rådet Leif – ska ske. Kan ju läsa ungefär detsamma om Syrien i DN (som dock är något mer ”balanserade” än Ordfront).

 4. Björn Nilsson
  7 januari, 2017 at 11:39

  Vad det gäller Dror Feiler så minns jag demonstrationen när Obama var i Stockholm och Feiler lät skumma typer som verkade komma ut från moskén på andra sidan Götgatan komma fram i demonstrationen. Skrev om det här: http://bjornbrum.blogspot.se/2013/10/dror-feiler-talar.html

  • 7 januari, 2017 at 11:53

   Tack för informationen, Björn.

 5. Anders Persson
  7 januari, 2017 at 12:18

  Ack om jag vore yngre. Då skulle jag med några likasinnade, liksom Sköld Petter och Åsa Hallström gjorde i juni 1965, ställa mig på Hötorget med banderoller om ”USA ut ur Syrien” och ”Stöd Syriens kamp mot terrorister”. Det blev då (1965) ett dj-la liv och demonstranterna drogs inför rätta. Men det tvingade alla att välja, även inom den dåtida ”vänstern”, hur de ville förhålla sig till politiken, för ”fred i Vietnam” eller ”USA ut ur Vietnam” som den tiden var en oerhört provokativ slogan.

 6. Jan Nybondas
  7 januari, 2017 at 12:22

  Sakdebatten måste givetvis bedrivas fastän vi egentligen skulle behöva psykologin till hjälp. Det är redan tio år sedan Jean Bricmont gav ut sin bok om den humanitära imperialismen. Sedan dess har han fortsatt att uttrycka sin häpnad över vänsterkrafternas vilsenhet. Senaste inlägg kom för en knapp vecka sedan på Counterpunch. Men eftersom Bricmont inte är psykolog utan fysiker är han lika förbryllad som vi andra. Varför låter vänstern sig luras av de mest reaktionära krafterna på planeten, upprepande tomma fraser som reaktionens PR-byråer tagit fram och lagt ut i MS-media ?

 7. 7 januari, 2017 at 14:39

  Sen Ordfront böjde sig för attacken mot intervjun med Diana Johnstone om NATO:s krossande av Jugoslavien så vill jag inte ens ta i den blaskan med tång .Patetisk bombvänster.

 8. 7 januari, 2017 at 14:40

  Ja, tyvärr tycka dom helt ha spårat ur. Jag sade upp min prenumeration för ett tag sedan.

 9. 7 januari, 2017 at 17:53

  Det e bara Kommunistiska Partiet o deras tidning Proletären som har någon som helst trovärdighet o integritet kvar. I stort sett resten av svenska vänstern e ett patrask

 10. 7 januari, 2017 at 18:33

  Ordfronts artiklar blir inte bättre, hederligare eller mindre partipolitiskt obundna än dess journalister. Skulle du börja tillbedja Mammon i morgon skulle kanske även du börja skriva liknande skit.

 11. Martin Kullberg
  8 januari, 2017 at 04:51

  Daniel Wiklander gola!

 12. Martin Kullberg
  8 januari, 2017 at 07:18

  Daniel Wiklander, gola!

 13. Jan Nybondas
  7 januari, 2018 at 22:13

  https://steigan.no/2018/01/neste-og-siste-stopp-idlib/

  Denna artikel av Eva Thomassen är mycket läsvärd. Hon fokuserar i den på det norska biståndet till Syrien och påvisar hur det hamnar i terroristernas fickor. Det som dock är intressantast i denna redogörelse är att Eva Thomassen förmår att i detalj förklara hur de terroristdominerade fickorna i Syrien har tillkommit ända sedan krigets början och hur de är strukturerade.
  När terroristerna fördrivits från huvudparten av Syrien har de koncentrerats i provinsen Idlib där strider kommer att fortgå kanske hela detta år.

 14. Psykotisk Inkurans
  7 januari, 2018 at 22:30

  Det verkar som att det karriärhoppas mellan ETC, syndakalisterna och gammelmaoisterna. De borde inte ha samma agenda, men såna petitesser är kanske överspelade? Ideologin självdöd, allt som finns kvar är klimatnojja ackompanjerad av marschmusik för elgitarr. Bir det lönehöjning?

Comments are closed.