”Ryssland har bombat sista sjukhuset i Aleppo”


Vi matas hela tiden med information om att ryska och/eller syriska flygplan har bombat ”det sista sjukhuset i Aleppo”.

Här finns en video om detta.

https://youtu.be/xKMOcD0cfeo

USA-ledd propaganda ska lura oss som alltid. Kan vara något att tänka på när man läser en artikel som denna. Ab

Ett utdrag från Nyhetsbanken 161122. Det sista sjukhuset i Aleppo har bombats

Sedan mer än en månad utför ryskt flyg inga bombuppdrag mot Aleppo, rapporterades i Vesti Nedeli 20/11. Det innebär att anklagelserna om att ryska bombplan bombat sjukhus och skolor i Aleppo är rena fantasifoster.
aleppo-sjukhus-1-161124
I TV-programmet Vesti nedeli (RTR-Planeta) visades igår söndag hur terroristerna beskjutit en skola i Aleppo och hur de skjuter på flyktingar som krypande nattetid försöker ta sig ut ur det belägrade östra Aleppo. Däremot slog ryskt flyg i veckan ut minst 30 terrorister från Nusrafronten i Idlib-provinsen.

Det ryska flyget har förstärkts genom ankomsten av hangarfartyget ”Admiral Kuznetsov” till Syriens kust.
Fartyget kan bära upp till 50 stridsflygplan. Det följs av en Nato-flotta bestående av bl.a. USA-jagare och en holländsk ubåt.
I den ryska flottstyrkan ingår även den atomdrivna missilkryssaren ”Peter den store”, antiubåtsfartygen ”Severomorsk” och ”Viceamiral Kulakov” samt fler mindre
fartyg.

General Petr Pavel, the Chairman of the NATO Military Committee, told Le Monde that the deployment should not be viewed as a ”hostile” step since Moscow does not want to tarnish its global image.

”Russia’s military capabilities, as well as the country’s military presence have constantly increased,” General Pavel said, urging to ”look beyond” these developments. ”Russia wants to demonstrate that it possesses military power that must be respected and that serves a foreign policy purpose – to return to the international arena.” NATO om ryskt hangarfartyg

* 23/11 lyssnar jag på Studie Ett om Aleppo, först baserad på intervju med kvinna i östra, al-Nusra kontrollerade kvinna. Hon talar om bombningarna av sjukhus. Jag sänder följande mail till Studio Ett.
”Hej!

Hör er – ensidiga rapportering – om läget i Aleppo m intervju med kvinna i östra Aleppo, kontrollerad av väststödda terroristorg. al-Nusra, som upprepade gånger erbjudits att lämna staden. Strid mot al-Nusra är sanktionerad av FN, liksom striden i Mosul. I båda drabbas civila som i alla krig, kanske fler i Mosul. Se denna video: https://youtu.be/xKMOcD0cfeo. Var mer objektiva.”

Hur rapporterar massmedia – snapshot?

Detta behandlas i en ny

”Vitbok om Syrien – Politik och massmedia i Sverige”

av föreningen Syriensolidaritet som troligen kan köpas på ABF 26/11 och som kan beställas bl.a. här, med leverans efter 7/12

Detta diskuteras också i artikeln ”The media is misleading the public on Syria” i i The Boston Globe som är den största nyhetstidningen i Boston i hela New England-regionen. Den räknas som en av USA:s bästa dagstidningar. Tidningen hade i oktober 2005 en daglig upplaga på knappt en halv miljon exemplar. Artikeln 18/2 2016 är skriven av Stephen Kinzer som är Senior Fellow vid Watson institutet för internationella studier vid Brown University. Boston Globe

* En liknande insiktsfull artikel har jag inte sett i någon större tidning. Rapporteringen är enligt mitt intryck om möjligt ännu mer följsam till USA-regeringens version av Syrien-kriget i svenska än i USA-massmedia. Se t.ex. ”Lurad Aftonbladet-journalist lurar oss” http://jinge.se/allmant/lurad-aftonbladet-journalist-lurar.htm

Utdrag ur artikeln. Boston Globe: Media felinformerar allmänheten om Syrien
Massmediebevakningen av kriget i Syrien kommer att bli ihågkommen som en av de mest skamliga episoder i historien om den amerikanska pressen.
Rapportering om blodbadet i den antika staden Aleppo är det senaste exemplet. I tre år har våldsamma militanta styrt i Aleppo. Deras styre började med en våg av förtryck. De satte upp anslag med varning till invånare ”Skicka inte dina barn till skolan. Om du gör det kommer vi att ta ryggsäcken och du kommer att få kistan.” De förstörde fabriker, i hopp om att arbetslösa arbetare inte hade något annat alternativ än att bli soldater. De tog och körde maskiner till Turkiet i lastbilar och sålde där. Den här månaden har människor i Aleppo äntligen sett glimtar av hopp. Den syriska armén och dess allierade har drivit militanta ut ur staden. Förra veckan återvann de det största kraftverket. Regelbunden elektricitet kan snart återställas. De militanta ’grepp om staden kan vara slut.

De militanta orsakar förödelse när de pressas ut ur staden av ryska och syriska arméstyrkor. Turkisk-Saudi-stödda ”moderata rebeller” besköt bostadsområden i Aleppo med o-guidade raketer och gasburkar skrev en Aleppobo på sociala medier. Den Beirut-baserad analytikern Marwa Osma frågade: ”Den syriska arabiska armén, som leds av president Bashar Assad, är den enda kraft på marken, tillsammans med sina allierade, som kämpar ISIS – så man vill försvaga den enda kraft som kämpar mot ISIS?” Detta stämmer inte med Washingtons berättelser. Som ett resultat har en stor del av den amerikanska pressen rapporterat motsatsen till vad som faktiskt händer. Enligt många nyhetsinslag har Aleppo varit ett ”befriat område” sedan tre år men dras nu tillbaka i misär.
* Bilden nedan är från Boston Globe med bildtext New recruits trained to fight alongside opposition in Aleppo, Syria.
Syrien Boston Globe 160219

Grav desinformation är genomgående i svenska tidningar av alla politiska kulörer, samt Amnesty och ledande politiker. Några exempel:
Aftonbladets (Aron Lunds) usla och andras bra intervjuer med Assad
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Peter Wolodarski desinformerar grovt
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Margot Wallströms Syrienpolitik motverkar kamp mot terrorismen
Ambassadör Niklas Kebbon skadar Sveriges utrikespolitik

Några andra artiklar om Syrien.
Varför ska bombregnen upphöra över Aleppo?
Margot Wallström och Peter Hultqvist går i USA:s ledband och säljer ut Sveriges säkerhet
Öppet brev från föreningen Syriensolidaritet till Margot Wallström
Vem bombade de humanitära hjälpkonvojerna i Syrien?
Västs olagliga sanktioner drabbar civilbefolkningen
Läkare i Aleppo: Vi har beskjutits av terrorister i 4 år
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , ,, , Syrien, , , , ,


7 svar till “”Ryssland har bombat sista sjukhuset i Aleppo””

  1. ANDREAS G hade nyligen en satansmördartext i etc. Man frågar sig då om assad persoligen har mördat 100000 soldater i sin egen arme…

  2. Aj, aj nu har jinge publicerat material som sanningsministeriet, dvs. EU-parlamentet, i en omröstning igår förklarade vara ryskinspirerad propaganda som måste bekämpas.
    Men skämt åsido, det hänvisas i artikeln till att syriska armén skulle ha återtagit det största kraftverket i östra Aleppo. En god nyhet för Aleppoborna – men det kan tyvärr förhålla sig så att kraftverket först måste repareras. Det är troligen samma kraftverk som har bombats – nej, inte av al Nusra och inte av IS- utan från luften av USA, ett i raden av alla dessa märkliga ”misstag” som började med att kinesiska ambassaden bombades i Belgrad. Sedan dess har en räcka märkliga felträffar inträffat för USA:s flygvapen.
    Till sist en nyhet off topic som kan glädja oss alla, förutom EU-parlamentet. Det franska presidentvalet i vår kommer troligen att stå mellan Francois Fillon och Marie Le Pen, den förstnämnde är känd för att vara Rysslandvänlig medan den andra tydligt har deklarerat att hon är – just det- Rysslandvänlig. Ett kliv framåt för avspänning i Europa.

  3. Det finns ytterligare tre sjukhus kvar som skall bombas för sista gången. En finns på DNs skrivbord, den andra på AB, ytterligare en på redaktörs bordet hos tidningen Etc. Det är nyhetskvoten för antalet bombade sjukhus som tidningarna har fått av Sanningsministeriet för november månad. Tre nya sjukhus står på tur att bombas under december månad. Därefter blir det jullov. I dagsläget vet ingen ifall att DN; AB; och Etc kommer att få var sitt sista ”sjukhus bombats”. Vad månadskvoten kommer att bli för januari 2017 är alltså högst osäkert. Troligen har det sista sjukhuset i Aleppo blivit slut bombat då – för som det ser ut nu så kommer terroristerna att förlora slaget om Aleppo. Så därför har vi startat ett ovanligt quiz ögom till juletiden. ”När kommer sista nyheten om det sista sjukhuset som bombats? Du kan vara med och tävla genom att klicka på bilden av sjukhuset här. Vinner du så får du ett 3d printerversion av det sistsjukhuset som bombats.