Jan Öberg – Ögonvittnet från Aleppo! Kl 14!! Kom till Bagarmossen!!!


Professor Jan Öberg, TFF, Transnational Foundation for Peace and Future Research, var i Aleppo i december, träffade människor och fotograferade.

Jan Öberg har unika erfarenheter som ifrågasätter den gängse massmediarapporteringen.

Moderator:

Anders Björnsson, författare och debattör.

När:

Lördag 25 februari kl. 14-16.

Var:

Bagarmossens Folkets Hus (Lillåvägen 44, 3 minuter från T-bana). Stora salen, kaffe, bokbord.

Arrangörer:

Föreningen Syriensolidaritet, Folket i Bild Kulturfront- Stockholmsavdelningen, FIB-juristerna

Se trailern!

OBS! Mötet ”Samtal om fred och säkerhet i Sverige. Ska främmande militära makter öva i Sverige?” på ABF lördag kl 10- slutar redan kl 13.30 då flera intresserade även vill hinna till Bagarmossen och höra Jan Öberg, som nog börjar strax efter kl 14!


Promenad ABF-Rådmansgatan T-station 5 minuter, tunnelbana 20 min, promenad Bagarmossen T-station – Folkets hus 16 meter enligt SL.

Aleppos befrielse 161213

Jag har tidigare publicerat ett par artiklar om Jan Öbergs besök
Svenska ögonvittnesrapporter från Aleppo;
Svenska ögonvittnet tillbaka från östra Aleppo

Han har rapporterat:
* Jag kunde fritt tala med vem jag ville, och fotografera som jag ville. Jag gick omkring utan säkerhet, polis eller annat skydd. Vänliga tjänstemän och andra tackade mig för att jag var i Aleppo just nu vid befrielsen och förde ut min berättelse. Ingen hindrade mig från att fotografera och många bad mig att göra det.
* 11/12 Har varit i östra Aleppo för 5 timmar, enstaka skottlossningar och ryssar i luften. Förstörelsen är värre än jag någonsin trott – efter att ha sett Sarajevo och Mostar Vukovar. Och den stora förstörelse är inte från luften men gatustriderna – alla fasader förstörda men få hela byggnader tillplattad. Och inte en av många som jag pratade med hade sett Vita Hjälmar medan staden idag är fylld med den röda syriska arabiska Röda Halvmånen som jag pratade med.
* Alla som jag tala med idag uttrycket sin glädje över frihet efter 4 års belägring och för insatserna av regeringen, armén och också från frivilliga universitetsstudenter till så många som 90 000 – 100 000 människor.

Några artiklar om Syrien.
USA:s stöd till terrorister i Syrien
Besvikna terroriststödjare desinformerar om Aleppo
Fejkade videos med destination Aleppo och övriga Syrien
Debatt om Syrien med DN
Nog med lögner om Syrien
Manifestationen på Mynttorget – humanitärt stöd för vem?
Påven uttrycker sin solidaritet med Syrien
Tio feta lögner om Syrien
Sveriges Radio ifrågasätter rapporteringen, och ny Vitbok om Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,


Ett svar till “Jan Öberg – Ögonvittnet från Aleppo! Kl 14!! Kom till Bagarmossen!!!”

  1. Mötet blev mycket lyckat, trots tekniska problem, med ungefär 90 åhörare. Det dokumenteras av Franz Smidek och ska visas på Youtube och t.ex. här. Jag bifogar nedan en sammanfattning av Dan Kotka från mötet i Uppsala följande dag nedan men vill tillägga att Jan Öberg också kritiserade skarpt de s.k. fredskonferenserna med parterna som står för långt från varandra. Misslyckade konferenser medför bara mera krig. Man ska inte ha någon konferens förrän man efter ofta omfattande förberedelsearbete med parterna enskilt förstår att det kan vara dags.Han har stark kritik mot de Misturas fredsarbete av ovan nämnda skäl. Öberg har själv deltagit i fredsarbete runtom i världen, bl.a. 4 år i ex-Jugoslavien.

    Dan Kotka: Konklusion från fredsmöte med Jan Öberg 26 feb 2017 i Uppsala. När det gäller fredsarbete är inte våldet som förekommer som är primära problemet. Det är varför det förekommer våld är blott ett utslag av en serie omständigheter. För att lösa krissituationer måste all energi läggas på förebyggande åtgärder så att krig inte uppstår och har det gjort måste energi läggas på huvudorsaken den ofta långa orsakskedjan. Att lösa problem med mera våld och vapen är oftast kontraproduktivt. Försvarskrig är en annan sak om ett land blir angripet attackerat då måste landet försvara sig förstås. Sedan vidtas en serie undersökningar bland befolkningen och de angripna inkl förövare. Tillägg; för att få slut på våld bland befolkningsgrupper avväpnar man befolkningen och de väpnade grupperna och har som mål återförening. FN och FNs många möjligheter att lägga sordin på våld och stämningar är av högsta prioritet i krigszoner säger Öberg.