Har Assad dödat 7 gånger fler civila än ISIS & Co?


Denna artikel publicerades för 14/10 ett tidigare år. I den diskuterar jag en del av beskyllningarna mot Assad i större detalj än i andra artiklar. Den är lika aktuell idag, till följd av den omfattande psykologiska krigföringen mot och demoniseringen av Assad.
Därför åter publicering.

Den 12/10 2015 hörde jag utrikesminister Wallström säga i en radiointervju att Assad (Syriens regering) dödat 7 gånger fler civila än ISIS och liknande grupper. Hon sade detta efter sedan EU:s utrikesmintsrar samma dag uttalat att Assad inte kan vara en del av en framtida lösning för Syrien. Ett uttalande som innebär att utrikesministrarna inte anser att Syriens befolkning själva ska få ta ställning till sin framtid.
* Detta är en anti-demokratisk, ja rentav en kolonialistisk & imperialistisk syn.
Margot Wallström
Vidare menade utrikesministrarna i EU att Ryssland skulle avbryta sina flygangrepp mot terrorgrupperna i Syrien, då angreppen inte bara riktades mot IS utan mot andra terrorstämplade och liknade ”rebellgrupper”.
EU-frågetecken imagesCAS1TWS5
* Detta innebär att EU:s utrikesministrar i praktiken tar avstånd från kampen mot terrorismen i Syrien!
Låt oss granska påståendet att Assad (Syriens regering) dödat 7 gånger fler civila än ISIS och liknande grupper. Jag har här sökt efter olika källor. Den bästa analysen har jag funnit i en artikel på Globalresearch (länk nedan), där referenser i texten finns.
Jag hörde samma uppgift på CNN nyligen. Uppgiften avser hittillsvarande del av detta år och avser omkring 10 000 dödade – dvs 4 % av dem som dött under kriget. De kommer från ”Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR), som anses vara en partisk och icke tillförlitlig organisation och från ”Syrian Network For Human Rights, som framstår som en mycket partisk organisation, då man läser dess hemsida (http://sn4hr.org/). Trots förment noggrann metodologi. Hur skiljer man ut icke-stridande ”civila” från stridande, civilklädda rebeller? Det är ofta en fördel för stridande rebeller att framstå som civila.
SOHR är ett litet kontor i ett samhälle utanför London, med nära band till regeringen i Storbritannien och till det Muslimska Brödraskapet. De har gjort beräkningar av dödsfall på osäkra uppgifter från bl.a. hörsägen, Youtube och Twittermeddelanden, åtminstone tidigare. Den sköts av Rami Abdul Rahman, som uppger att han har ett nätverk av medarbetare i Syrien. Vad vet vi om deras objektivitet och tillförlitligheten i SOHR:s uppgifter? Ingenting alls. Båda organisationerna får stöd av USA, Turkiet och/eller andra allierade (http://www.globalresearch.ca/spreading-false-information-eight-problems-with-amnestys-report-on-aleppo-syria/54495499).
Syrien - tunnbomber
”Syriska armens bränslebomber mot civila”.
Under 2014-2015 har kommit påståenden att det syriska flygvapnet släpper ”barrel bombs” (tunnor som innehåller bränsle och granatsplitter) som orsakat många dödsfall bland civila. Bra belägg för detta saknas. Robert Parry (2015) framhåller att sådana bomber skulle vara mycket mindre förödande än missilattacker, att inte tala om vapen av utarmat uran, napalm, vit fosfor och klusterbomber som använts av Washington. Men poängen är att demonisera motståndaren. Cui bono? Varför skulle Syriens armé lägga ned energi att döda civilbefolkningen, där de har stöd – enligt bl.a. NATO – än på att bekämpa ISIS, al-Nusra och liknande terroristgrupper?
Den flesta platserna där dessa påstådda bomber har släppts har varit i områden som sedan länge kontrolleras av sekteristiska islamistiska grupper: nordöstra Aleppo, Douma i nordöstra Damaskus och Raqqa (”ISIS huvustad”) i öster. Washington-baserade Human Rights Watch (med nära band till USA:s dominerande utrikespolitik tankesmedja, Council on Foreign Relations) har faktiskt publicerat en karta som visar detta. Så gott som alla dessa grupper som drabbats är internationellt förbjudna terroristorganisationer. Det är knappast förvånande att den syriska armén regelbundet bomber de väpnade grupperna i dessa områden.
Obama har hävdat att Assad fäller barrel bomb för att massakrera oskyldiga barn” (Obama i Mosendz 2015). Den kände journalisten Parry (2015) kallar detta för ”rå och vilseledande propaganda” och backas upp av Human Rights Watch, vars chef Kenneth Roth publicerat bilder av ödelagda Gaza och Kobane, och påstått att de visade Aleppo efter Assads bombningar. (MOA 2015; Interventioner Watch 2015). I själva verket visar dessa bilder resultaten av bombningar av Israel, USA och ISIS. Att återvinna gamla bilder och placera dem för att ge önskat budskap har blivit en rutin.
Obama hök untitled
Man kan ta större hänsyn när uppgifter från krigförande parter går mot deras eget intresse. År 2012 intervjuade västerländsk media tre befälhavare i Fria syriska armén (FSA) i Aleppo. De uppgav att de var hatade av lokalbefolkningen och att Syriens president hade störst stöd. En sade sa att president Assad hade ca ”70 procent” stöd (Bayoumy 2013) i den huvudsakligen sunnimuslimska staden. En andra sade att ”alla i lokalbefolkningen var lojala mot den kriminella Bashar” (Abouzeid 2012). En tredje sade att de är ”alla angivare … de hatar oss. De anklagar oss för destruktion” (Abdul-Ahad 2012). Även om detta är helt obekräftade uppgifter har de större intresse än egna krav. På liknande sätt, medan Natos regeringschefer påstod att Assad hade ”förlorat all legitimitet” visade en intern NATO-rapport att 70% av syrierna stödde presidenten, 20% var neutrala medan 10% stödde ”rebellerna” (World Tribune 2013. BIN 2013). Detta matchar ungefär resultatet av presidentvalet i juni 2014 presidentvalet, där al-Assad fått 65% stöd från alla röstberättigade, det vill säga 88,7% av rösterna från en 73,4% deltagande (Idea International 2015).
(Anders Romelsjö: Som jämförelse väljs presidenterna i USA med stöd av ungefär 30 % av de röstberättigade, då valdeltagandet brukar ligga på högst 60 % och då presidenten väljs med knapp majoritet).
Vem har störst stöd av landets befolkning – Assad eller Obama?
Syrienbroschyr framsida augusti 2013

* Tillägg
Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik.
(http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.
Glöm inte!
Statskupper mot demokratiskt valda regeringar efter Andra Världskriget.
Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många militärkupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra
(Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.)
Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat/stött störtandet av/försökt störta i statskupper.
-Mossadeq i Iran 1953;
-Arbenz i Guatemala 1954;
-Sukarno i Indonesien 1965;
-Allende i Chile 1973;
-Sihanouk i Kambodja 1970;
-USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
-USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
-Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
-Zelaya i Honduras 2009;
-Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
-Stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014
-Statskuppsförsök i Venezuela 2015.

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9


36 svar till “Har Assad dödat 7 gånger fler civila än ISIS & Co?”

 1. Det så kallade Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) är finansierad av George Soros – densamme som finansierat statskuppen i Ukraina.

  Läs här om det : http://helenaglass.net/tag/soros-funding-of-syrian-disinformation/

  Terrorn i Syrien bedrivs av följande länder: USA; UK; Frankrike, Saudi Arabien, Qatar och inte att förglömma Israel – att stycka Syrien södern och samman är Israels agenda.

  Putin gör rätt i att förinta denna cancersvulst.

  Wallström började bra med att erkänna Palestina, men nu har hon kovänd och springer terroristernas ärenden. Vilken besvikelse!!!

  • Wallström borde oroa sig varför 63% av alla svenska europa parlamentariker anses vara Soros lojalister, enligt den konsultfirman som Soros ökända ”Open Society” har anlitat. Alltså är man mer lojal mot Soros agenda än svenska intressen. Det är något en utrikesminister borde tat tag i, istället för att uttal sig om något som händer långt borta i Syrien och som uppenbarligen ministern har ingen aning om vad. Hur rymmer det med ”feministisk utrikes politik” att inte uttala sig om när terroristerna förslavar, våldtar och säljer kvinnor och tjejer i Syrien? Utan i stället väljer man att falskeligen anklaga den legitima regeringen, den regering som bekämpar dessa satans mördar terrorister och befriar kvinnor och tjejer från förslavning!!! Är Syriens kvinnor inte fullt kvinnliga i Wallströms ögon? Detta är feminist bullshit – inget annat!!! Den så hypade feminismen i utrikespolitiken är bara hype och teater allt i syfte att framställa sig själv i upphöjd dager.

   https://sputniknews.com/politics/201610141046339185-sweden-soros-loyalty/

  • Ja, en vandringssägen som har blivit sanning. En annan med Margot Wallström som källa eller åtminstone framstående förmedlare är den om Libyens soldater som fick Viagra av regimen för att våldföra sig mot
   kvinnorna i östra Libyen. De allra flesta seriösa observatörer är ense om att detta overifierade påstående var och är en propagandabluff i syfte att legitimera det nykoloniala rövartåget mot Libyen. Margot Wallström har gett sitt lilla bidrag till att de allra flesta av Libyens kvinnor nu lever i ett totalt inferno.

   OldWolf: Tack för ditt elokventa svar till Hök-mark.

 2. Jag gjorde för första gången kommentarer till en artikel i the Guardian igår kväll:

  At the Syrian election, held under even worse conditions than the presidential election in Ukraine, Assad got over 80 % of the votes, and over 60 % of elegible votes (while the US presidents often get about 30 % of the votes, with an election rate of 55-60 %). FSA commanders and a NATO report of uncertain methods have proposed that 70 % of the population in Syria support al-Assad. Basic democracy means that other states cannot say that Assad is not part of a the future in Syria – it is up to the Syrian people, or? And the reports by the partisan Syrian Observatory of Human Rights continue to be published without critical assessment…
  (http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/oct/13/syria-intervene-humanitarian-crisis-un-resolution#comment-61351897)

 3. Hör just statsminister Löfven tala osanning om Assad. En okritisk lakej åt USA-imperialisternas brutala krig i strid med demokrati, nationell självständighet och FN-stadgan.
  Sådan är vår folkvalde statsminister.

 4. Jag har informerat statsminister Löfven och utrikesminister Wallström om mina synpunkter via mail till registratorn utrikesdepartementet.registrator@regeringskansliet.se.

  Kommer någon att läsa blogginlägget?

  ”14/10 Till statsminister Löfven och utrikesminister Wallström:

  Du och statsministern sprider osanning om kriget i Syrien, och sluter upp bakom USA:s brutala krig i strid med demokrati, nationell självständighet och FN-stadgan:

  http://jinge.se/mediekritik/har-assad-dodat-7-ganger-fler-civila-an-isis-co.htm/comment-page-1#comment-259727

  Bloggen fick pris som årets politiska blogg år 2014 av internationella kommunikationsbolaget Cision och kom på andra plats år 2014. Den ligger på plats 2-5 i besöksrankning bland drygt 800 rankade bloggar på www. blogtoplist.se/politik.

  Hälsningar

  Anders Romelsjö, professor emeritus”

  • Jag undrar om dom inte medvetet ljuger. Så dåligt informerade kan man inte vara helt enkelt. Detta gör mig deprimerad, när de precis som Hökmark för folk bakom ljuset

 5. Margot Wallström är hedersdoktor vid bl. a. Chalmers och Umeå Universitet. Hur har de utnämningarna gått till? Får innerligt hoppas att hennes källkritiska (o)förmåga inte är ett uttryck för standarden vid svenska universitet och högskolor.

  Att hon (och statsministern) med kolonial uppnästhet anser sig ha rätt att lägga sig i vem som ska styra Syrien säger också en hel del om förfallet inom den svenska socialdemokratin!

 6. Rebellerna i Libyen basunerade ut att Gaddafi dödat 3000 demonstranter i ett senare skede påstod de att 50000 dödats. Bägge uppgifterna återgavs okritiskt av medier i väst (kolla tex. DN). De 3000 demonstranterna togs som förevändning att införa en flygförbudszon .. resten är historia. Senare har framkommit att de 3000 demonstranterna var lögn liksom de 50 000 döda, men då hade lögnerna redan tjänat sitt syfte.

  Sverige ska ha en feministisk utrikespolitik. ”Vår” utrikesminister upprepar exakt vad de mest hårdföra i Obamaadministrationen och republikaner som John McCain säger. Margot W stödjer öppet rebeller som i de mest moderata fallen företräder en jämställdhetspolitik som liknar Saudiarabiens. Det ska kallas feministisk utrikespolitik! Inga journalister konfronterar henne och påtalar det grövsta hyckleriet en politiker uppvisat på år och dar och det vill inte säga lite!

 7. Hej Anders

  Viktig Jinge artikel

  Om man kan visa att väst bedriver en falsk demonisering .så är det mycket viktigt att allmänheten blir informerad om det

  http://www.theguardian.com/world/2014/jun/04/bashar-al-assad-winds-reelection-in-landslide-victor

  http://www.globalresearch.ca/elections-in-syria-washington-pressured-several-countries-to-prevent-syrian-expats-from-voting/5385442

  http://www.haaretz.com/news/middle-east/1.597052

  http://www.haaretz.com/news/middle-east/1.597001

  (zerohedge.com/news/2015-09-04/putin-assad-would-accept-snap-elections-avoid-total-chaos)

  • Assad close to being knighted under Blair

   TONY BLAIR’S government considered asking the Queen to bestow an honorary knighthood on President Bashar al-Assad, the Syrian dictator, official papers reveal.

   The decision to court Assad came despite the Syrian leader attacking Israel and comparing pro-Palestinian terrorists to the French resistance at an event attended by Blair.

   Discussions about the honour took place ahead of Assad’s visit to Britain in 2002 during which he sought “as much pomp and ceremony as possible”. The Arab leader was granted audiences with the Queen and the Prince of Wales, lunch with Blair at Downing Street, a platform in parliament and many other privileges.

   http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/National/article1072174.ece

 8. Nog vet Margot Wallström att Putin stöds av 80-90 % av ryssarna. Det kallar hon Putins skräckvälde. Hon vet naturligtvis också att kuppregimen i Ukraina har lågt eller obefintligt stöd av det ukrainska folket.
  http://jinge.se/mediekritik/ukrainas-regering-saknar-stod-av-befolkningen-surprise.htm

  Hon vet också att det syriska folket genomskådat välgörarna i väst och vet vad som väntar ett land som efter ödeläggelse ska administreras av IMF med stöd av imperiets NGO:er och media.

  Vi ska med i Nato är det tänkt. Många frågar sig varför människor med förståndet i behåll söker sig till IS? Vari ligger skillnaden? Tortyren och färgen på fångdräkterna?

 9. Så var haveri rapporten ang. MH17 klar.
  https://youtu.be/KDiLEyT9spI

  Jag antar att alla sk. experter här kommer att vara tysta nu. Det mest troliga blir väl att ni nu kommer att skylla på regeringen i Kiev eller att haveriutredningen är fejkad med USA:s hjälp.

  • Japp, den är så fejkad och usel en rapport kan vara! Och den är dessutom feg för den pekar inte ut någon skyldig, troligen så vet man att sanningen kommer fram en dag och då vill man inte bli utpekade som lögnare i Holland.

  • Thomas
   OT av dig, men Ryssarna har sedan i somras publicerat info om de olika typerna av buk-missiler och inga bevis för den ryska typen har framkommit däremot för den äldre som Kiev har. Vidare har ’väst’-rapporten utgått ifrån att missilen måste ha avfyrats i samma vertikala plan som flygplanet vilket inte alls bevisats. Så nej inget har avgjorts beträffande skuldfrågan. Det är fortfarande lika skumt att väst inte visat satellitbilder för fallet med MH17 men genast kunde göra det i Syrien.

 10. Löfven, Hultkvist och Wallström är 3 anledningar att inte rösta på S.
  Wallström verkar ju helt från vettet med sin propaganda som kommer direkt från USA och Löfven är en stor okunnig nickedocka.

 11. Läge att dra fram denna gamla artikel igen:

  Här sker deras hemliga möten

  ”Bildt och Ahlin har också suttit i flera internationella maktsällskap tillsammans. En av dem är Trilateral Commission, en privat amerikansk organisation som grundades på 70-talet av bland andra bankmannen David Rockefeller.

  – Jag tog över platsen i kommissionen efter Margot Wallström.

  Det var kul när jag kom med i början av 2000-talet. Då var det Bildt, jag, Marcus Wallenberg, Belfrage och Ewa Björling. Det var intressanta personer som var med. De är ju liksom finanseliten, näringslivsfolk och väldigt bra diskussioner på de här mötena.

  Pierre Schori har en annan uppfattning:
  – Trilateralen undvek vi. Den såg vi som en Nato-dominerad herrklubb.”

 12. Socialistpartiets Anders Svensson, en slags trotskist, skriver i sin blogg med många läsare ”ISIS är en produkt av Assad-regimen”
  (http://blog.zaramis.se/2015/10/11/is-ar-en-produkt-av-assad-regimen/#disqus_thread).
  Jag har postat följande kommentar där
  ”Anders Svensson är en bra talesman för USA-imperialismen och neocons i Washington med sin desinformation. Han vill försvaga kampen mot den väpnade terrorismen på marken, som främst förs av Syriens armé och Ryssland. Läs bland annat dagens Syrienartikel http://jinge.se/mediekritik/har-assad-dodat-7-ganger-fler-civila-an-isis-co.htm

  Förra kommentaren tog han in – ska han ta in denna?

  • En sak jag märkt är att många kan låta som vilken vänsterorienterad människa som helst ända tills det är ett nytt cia-organiserat regimskifte eller natokrig på gång, då bekänner mullvadarna färg snabbt.

   För jag misstänker det inte är ren okunnighet och dumhet det handlar om.

 13. ”Har Assad dödat 7 gånger fler civila än ISIS & Co?”

  Att utmåla Assad som massmördare efter vad väst har på sitt samvete är otroligt cyniskt och arrogant.

  4 Million Muslims Killed In Western Wars: Should We Call It Genocide?

  Man får också räkna in ISIS offer som ett direkt resultat av USAs krig i mellanöstern oavsett om man tror USA direkt tränat och finansierat terrorgruppen eller de bildades som ett resultat av amerikanska krig.

 14. FSA/IS/Al Nusra und so weiter, har den egenskapen som inte den reguljära armén har att deras förluster alltid räknas dubbelt. De är stupade i strid emot Assad, men så snart de dött är de ju också civila, då de inte är med i någon reguljär armé, i krigslagarnas betydelse. Detta sättet att räkna är vida spritt, där dödade paramilitära blir civila offer och övergrepp, men när de paramilitära angriper anses de inte vara ”terrorister”, utan deras civila döda är alltid ”misstag” och terrorangrepp emot reguljärarmén eller statliga installationer är hjältedåd.

  Falsk matematik…

 15. George Bush, Tony Balir, Barack Obama, Nikolas Sarkozy, David Cameron och Benjamin Netanyahu har mördat miljontals människor.

  Assad? Assad är en helgon i jämförelse med dessa satans mördare! De som anklagar Assad är en samling gycklare och fegisar!!!!

 16. Hade inte Wallström varit en nolla så skulle hon ha lärt sig att inte tro på löst snack som låter orimligt sedan Gadaffis uppdiktade viagra-våldtäkts-krigare.

 17. The New York Times reports, ”the Syrian conflict is edging closer to an all-out proxy war between the United States and Russia.” The United States supplies the rebel groups with U.S.-made weapons through a covert CIA program run in coordination with Saudi Arabia. http://www.nytimes.com/2015/10/13/world/middleeast/syria-russia-airstrikes.html?_r=0

  The United States and Russia are planning to hold a third round of talks on air safety in Syria after it emerged combat aircraft from the two countries flew within 10 miles of each other on Saturday. The United States continues to call for the ouster of Syrian President al-Assad, and criticizes Russia’s strategy of backing Assad http://www.democracynow.org/2015/10/14/headlines#10144

  Amnesty International Accuses U.S.-Backed Kurdish Militia of War Crimes http://www.democracynow.org/2015/10/13/headlines#10135

 18. http://www.voltairenet.org/article189006.html
  Om Frankrikes koloniala avsikter och motiv visavi Syrien. Tungt vägande tycks det.
  Både Frankrike och socialdemokrater(här tex) är angloamerikaners hatobjekt
  Kan det vara så att alla hatobjekten lockas till att bli loosers och samtidigt nyttjas som proxies så att när röken skingras har de verkliga förövarna ändå inte skadats värst?

 19. Putin demoniseras enbart för att han bombar USAs proxyarme.

  Cia upprepar sig gång på gång. Utbilda en proxyarme ”frihetskämpar” till att bekämpa regimer som inte underkastar sig imperiet, utan någon som helst tanke på det kaos som uppstår, hur många som dör, hur många flyktingar som skapas eller vad som händer med denna proxyarme och de vapen usa beväpnat dem med efter kriget är över.

  I Afghanistan hette de Mujahedin och ”Al Qaeda”, i Sydamerika ”Contras”, i Ukraina ”Pravy Sektor”, i Egypten ”Muslimska Brödraskapet”, i Iran ”Mujahadeen-e-Khalq” (MEK), i Libyen ”Libyan Islamic Fighting Group (LIFG)”, osv och nu i Syrien ”Fria Syriska Armén” ”Al Nusra” och ”ISIS”

  Brzezinski Al Qaeda father
  Hillary Clinton : We created Al-Qaeda
  McCain Claims U.S. Armed Libya Rebels To Make Case For Arming Syrians
  John McCain: Arm Syrian Rebels to Shoot Down Russian Planes
  Ex Al-Qaeda Member Claims ISIS Created & Funded by CIA
  ‘Exporting Revolution’: Zbigniew Brzezinski

 20. Logiken bakom den officiella upprördheten över tunnbomber synes vara följande:

  Tunnbomber dödar mera urskillningslöst än ”smarta” bomber. Därför vet den som använder tunnbomber att civila dödas. Därmed dödas dessa med vetskapens avsikt, och då utgör det en krigsförbrytelse.

  Motsvarande så är användande av ”smarta” bomber a priori ingen krigsförbrytelse, eftersom man vet att dessa träffar med precision och därmed ”eliminerar” eller starkt reducerar civila förluster.

  Problemet med denna ”logik” i propagandistiskt syfte uppstår när ”smarta” bomber dödar ofantliga mänger civila. Detta har skett otaliga gånger i USA:s många krig, t.ex med deras drönare i Afghanistan och inte minst under det väst-stödda, saudiarabien-ledda bombkriget mot Jemen.

  För kort tid sedan dödades minst 131 respektive 47 personer i saudi-ledda
  luftangrepp mot två
  olika bröllop
  i Jemen. Eftersom det var precisionsbomber som användes måste vi utgå ifrån att bröllopen attackerades ”med precision”, och att det därmed utgjorde en klar och avsiktlig handling, en krigsförbrytelse. Men Saudiarabien fick med USA:s medgivande privilegiet själv granska huruvida dessa angrepp kan ha utgjort en krigsförbrytelse…

  För bröllopens offer fälldes inga kommentarer från ”den feministiska utrikespolitikens departement”, än mindre några krokodiltårar från dess minister. Debaclet med saudiaffären har lärt Margot förstå att saudiarabien skall lämnas i fred, också när det utnämns att leda FN:s råd för mänskliga rättigheter. Det är bra för Sveriges affärer.

  • Svensk utrikespolitik dikteras av washington och att de psykopater som styr den är äventyrliga har väl visats sig afghanistan, irak, libyen, syrien och ukraina.

   Thierry Meyssan la fram en kaosteori angående USAs utrikespolitik:

   Contrary to what President François Hollande has declared, the Libyan migration is not the consequence of a « lack of follow-through » of operation « Unified Protector », but the desired result of this operation, in which his country has played a leading role. Chaos did not evolve because the « Libyan revolutionaries » were unable to agree after the « fall » of Mouammar el-Kadhafi, it was the strategic goal of the United States, and they succeeded.
   Chaos is not an accident, it’s the goal

   Så om kaoset beror på oprofessionalism eller om kaos faktiskt är målet kan man ju spekulera om.

 21. […] Assad – blogginlägg 14/10 Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 […]

 22. http://russia-insider.com/en/politics/president-bashar-al-assads-interview-given-russias-komsomolskaya-pravda/ri17010
  ”Måste ses” -intervju där en underbart spontan Daria Aslamova intervjuar president Assad. Dessa två bemödar sig om att tala engelska sinsemellan med gott resultat. Skillnaden mellan västmedias intervjuer är att det hela blir mycket mer informativt när Assad inte behöver ägna all tid åt att föklara ”varför han bombar sitt eget folk”. Se intervjun och försök samtidigt föreställa er vilken som helst europeisk ledare diskutera samma frågor om terrorism och islam som kapats av extremister ? Vem i Europa kan beskriva USA:s, Saudi Arabiens, Israels och Turkiets mål i denna kris lika informativt och balanserat som Assad ? Svaret är givet, ingen kommer i närheten ens.
  Intressanta aspekter kommer upp, såsom varför unga män sitter på caféer i Damaskus och frekventerar stadens gym istället för att ligga vid frontlinjerna. Är hela kriget ett slag om gasledningars sträckning osv.

 23. Hazard-politik med media som medlöpare.

  Ja, det finns banne mig en stor näve ”Trump-psyke” i den svenska utrikespolitiken, en hållning som fladdrar dit vinden viskar och blåser.
  Ser i dagens (15 okt.) NA (Nerikes Allehanda), under avdelning ”Omvärlden”, och rubrik: ”Från Aleppo till mardröm”, där man lyckas att åter igen förvirra allmänheten kring orsak och verkan. Inte nog med det, man har en bild på de ”Vita hjälmarna” i full räddningsaktion, en ren reklambild med andra ord. Och man hänvisar åter igen till den ”Syriska människorättsobservatoriet” som informationskälla. Vad har man erhållit i provision för den 3/4 -dels sidan ? Sofia Eriksson på TT är förmedlare av den svenska texten, bilden en AP produkt. Hur kan denna propaganda få pågå i åratal, liksom i egen frizon ”untouchable” ?
  I samma tidning, på sidan 8, finner man åter igen en liknande artikel (TT) : ”IS-anhängare kapitulerar”, där hänvisas ännu en gång till informationskällan (SOHR), Syriska människorättsobservatoriet, med säte i Storbritanien. Det är inte att undra på att svensk journalistik går bärsärk i papegoj-divisionen i dag.