Manifestation mot krig och islamofobi!


Detta är information om internationella aktionsdagar mot krig och islamofobi 11/3-19/3. Den publiceras för att ge litet tid för förberedelser och också för att sprida organisationens ganska pessimistiska syn på Trump-administrationens möjliga Mellanösternpolitik.

Organisationen Hands Off Syria Coalition manar nu till

International Days of Action!
Against War and Islamophobia! March 11-19, 2017

Presentation av organisationen.

Processen för att bilda av en bred koalition mot kriget mot Syrien startade i juni 2016 när ledande medlemmar av flera fredsorganisationer inledde en diskussion om behovet av att stå emot den intensiva krigspropagandan för att motivera USA:s och Nato:s ingripande i Syrien. A gemensamtuttalande utarbetades och godkändes av den initierande gruppen baserad på den smärtsamma upplevelsen av lögner och fabricerade uppgifter som publicerats i tidigare amerikanska krig. Vi tog sedan kontakt med cirka 50 andra organisationer och ledande personer i freds- och rättvise-rörelse för kommentarer och feedback. Det var först efter deras feedback som det slutliga programmet i publicerades brett. För närvarande har mer än 250 organisationer, 500 fredsaktivister och närmare 1500 personer från hela världen undertecknat koalitionens uttalande.

Inför den stora brådskan inför detta expanderande krig känner vi alla stort behov av att skapa bredast möjliga koalition av fredsstyrkor och aktivister från alla perspektiv, att samverka och kämpa tillsammans för att få ett slut på det pågående kriget mot Syrien .
Vi står inför det akuta problemet med krig och fred i Syrien och det syriska folkets rätt till självständighet och självbestämmande. Och på grundval av detta, ber vi dig åter att distribuera detta uttalande mer allmänt och bjuda in alla dina organisationer, kollegor och vänner att underteckna Hands Off Syriens punkter och gå med i koalitionen ansträngningar för att arbeta tillsammans för fred i Syrien.

Syrien Hands off

STOPPA KRIGET MOT SYRIEN!
STOPPA KRIGSHOTET MOT IRAN!
NEJ TILL RESEFÖRBUD!
STOPPA DISKRIMINERING AV MUSLIMER!


STOP THE WAR ON SYRIA!
STOP THREATS OF WAR AGAINST IRAN!
OPPOSE THE TRAVEL BAN!
STOP THE DISCRIMINATION AGAINST MUSLIMS!


 
Efter valet av Donald Trump till president i USA har USA:s politik i Mellanöstern, särskilt i Syrien, tagit en oroväckande farlig vändning. Medan president Trump säger att han inte kommer att föra en politik inriktad på regimskifte i Syrien, har han omgivit sig med islamofober och militarister. Genom detta är islamofobi på uppgång i hela västvärlden.
Under de senaste 16 åren efter USA:s invasion av Afghanistan 2001, har ökad islamofobi gått hand i hand med eskalerande US-ledda krig och ockupationer i Mellanöstern och Nordafrika. Trump-administrationen försöker nu försöker ett omänskligt förbud för resor för flyktingar från sju muslimska länder: Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen – alla mål i USA:s militära angrepp eller sanktioner av den nuvarande och tidigare administrationer.
 
Pentagon överväger att skicka fler amerikanska marktrupper till Syrien. För att motivera denna militära upptrappning, har demonisering av syriska regeringen intensifierats genom en ny våg av vilseledande propaganda. Den senaste salva är en sensationell men ogrundad rapport från Amnesty International, som har sänts i media runt om i världen.

Iran har åter hotats. Falska påståenden har sänts ut om en iransk attack på amerikanska fartyg i Persiska viken, i kombination med hot om nya ekonomiska sanktioner mot Iran. Detta kan lätt äventyra kärnenergiöverenskommelsen med Iran och öppnar upp scenen scenen för nya konfrontationer med Iran. Massmord intensifieras på oskyldiga civila i Jemen av den kriminella saudiska regeringen, med fullt stöd från USA. Trump-administrationen talar om att flytta den amerikanska ambassaden i Israel till Jerusalem, vilket säkerligen kommer att leda till en annan farlig brand i Mellanöstern.
 Vitbok om Syrien framsida

Allt detta pekar på att vi går mot en annan, värre katastrof i Mellanöstern. Vi uppmanar alla fredsälskande människor över hela världen att enas och vidta åtgärder under De Internationella Aktionsdagarna (11-19 mars) mot den amerikanska intervention i Syrien och i hela Mellanöstern, mot islamofobi och mot reseförbudet.


 

Här är några förslag på åtgärder:


* Initiera lokala åtgärder tillsammans med aktivister för medborgerliga rättigheter och fred – demonstrationer, teach-ins, workshops, paneldiskussioner, videopresentationer – mot krig, ockupationen och islamofobin, för att informera och avslöja.
* Aktivister utanför USA: Kräv att din regering aktivit motsätter sig USA:s politik om regimskifte med våld i Syrien.
* Berätta för USA:s president Trump och kongressen att nu motsätter er reseförbud och att ni vill att USA upprättar fredliga relationer med Syrien, Iran och alla nationer i Mellanöstern.
Be din kongressledamot att stödja kongressledamoten Tulsi Gabbards motion, (H.R. 608) om att förbjuda beväpningen av terrorister.
* Vänligen både ringa din kongressledamots kontor direkt och skriv under petitionen till stöd för motion, (H.R. 608) om att förbjuda beväpningen av terrorister. (http://hr608.info.)
* Skriv brev till redaktören för din lokaltidning.
* Avslöja krigspropaganda för regimskifte i Syrien och på andra håll.
* Vi ber dig att skicka en rapport av dina planerade aktiviteter
för internationella aktionsdagarna (11-19 mars) till Hands Off Syrien koalitionen så att vi kan publicera dem på vår hemsida: hosc@HandsOffSyriaCoalition.net
* Vi uppmanar dig också att berätta om aktiviteter Hands Off Syria Coalition (HOSC). Information om hur man gör detta finns på vår web site: http://HandsOffSyriaCoalition.net. Klicka på länken “Forming An HOSC Chapter” högst upp på sidan.

SÄG NEJ TILL KRIG OCH OCKUPATION!
SÄG NEJ TILL ISLAMOFOBI!

SAY NO TO WAR AND OCCUPATION!
SAY NO TO ISLAMOPHOBIA!

Hands Off Syria Coalition
February 23, 2017
HOSC@HandsOffSyriaCoalition.net
HandsOffSyriaCoalition.net

Några artiklar om Syrien.
USA:s stöd till terrorister i Syrien
Besvikna terroriststödjare desinformerar om Aleppo
Fejkade videos med destination Aleppo och övriga Syrien
Debatt om Syrien med DN
Nog med lögner om Syrien
Manifestationen på Mynttorget – humanitärt stöd för vem?
Påven uttrycker sin solidaritet med Syrien
Tio feta lögner om Syrien
Sveriges Radio ifrågasätter rapporteringen, och ny Vitbok om Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,


3 svar till “Manifestation mot krig och islamofobi!”

  1. USA har skickat marinsoldater till Syrien utan tillstånd av Syriens regering. Detta är ett brott mot FN-stadgan och internationell lag. FN, ”världssamfundet”, Sverige tiger och visar sin brist på respekt för demokrati, nationell självständighet och FN-stadga.

    ”Washington sent marines to the Syrian city of Raqqa without the permission of the Damascus government, according to Central Command chief Gen. Joseph Votel.

    WASHINGTON (Sputnik) — The United States deployed US marines to the Syrian city of Raqqa without the permission of the Damascus government, Central Command chief Gen. Joseph Votel said in a congressional hearing on Thursday.

    ”We are not,” Votel stated when asked whether US sent marines at the request or with the permission of the Syrian government. ”We are looking at that as an extension of the authority to operate from Iraq.” (https://sputniknews.com/middleeast/201703091051421142-us-marines-syria-deployment/)