Den väntade attacken med kemvapen mot Syriens befolkning har kommit


Nu har den väntade attacken mot Syriens regering kommit, med påståenden att Syriens regering använt kemiska vapen. Sådana påståenden har kommit sedan 5 år tillbaka då Syrien haft militära framgångar eller inför FN-leddda internationella möten om Syriens framgång.

INTE I NÅGOT FALL HAR PRESENTERATS TILLRÄCKLIG BELÄGG FÖR ATT DESSA ATTACKER ORSAKATS AV SYRIEN, SOM INTE HAR NÅGOT ATT VINNA PÅ SÅDANT. DÄREMOT HAR VÄSTSTÖDDA REBELLER OCH TERRORISTER ALLT ATT VINNA PÅ DETTA.


white-helmets-al-qaida
I detta fall skriver den syriska nyhetskällan SANA följande ”“The pretext of using chemicals in Ghouta was pre-planned and there is documented and confirmed information about this against which the Syrian state has previously warned,” the source said.

A number of misleading media outlets and those that speak by the name of terrorist organizations have launched a campaign to accuse the Syrian Arab Army of using chemical weapons during operations against terrorists in Duma, followed by a US-led Western political campaign to justify any hostile moves against Syria aimed at supporting terrorists and preventing them from collapsing.”

Jag diskuterade frågan 13/3 Nya gasattacker i Syrien på gång?. Och har väckt frågan om Storbritanniens försök till demonisering av Ryssland i samband med Skripalhändelsen ingår i förberedelsen för gas-attack mot Syrien, som man utan beviss tillskriver Syriens regering.

USA:s president Trump, som valdes med 26 % av de röstberättigas röster hotar med vedergällning mot Syriens populäre president som han kallar ”Animal Assad”. Ryssland varnar för krigsinsatser av USA. Senast skedde detta för ett år sedan under en attack med kemiska vapen som helt utan bevis då och nu tillskrevs Syriens regering. DN påstår att FN slog fast att Syriens regering låg bakom attacken med kemiska vapen i april 2017. Detta stämmer inte. DN: FN:s säkerhetsråd snabbinkallas
Man kan påminnas om hur al-Qaida gladdes åt och utnyttjade USA:s helt illegala anfall mot Syrien i april 2017. IS och al-Qaida firade USA:s anfall och gick till angrepp i Syrien

Ryssland har flera gånger varnat för militära attacker mot Syrien efter denna falska attack som man säger. här

* Och den väntade attacken har kommit. ”US President Donald Trump and his French counterpart Emmanuel Macron spoke by phone and vowed a ”strong, joint response” to the suspected chemical attack that killed dozens, the White House said Sunday.” här Liksom tidigare utan bevis för att Syriens regering ligger bakom eventuell gasattack i östra Ghouta. Syrien har under överinseende av OCPW förstört sina kemiska vapen som bekant. Liksom tidigare kommer gasattacken efter framgångar för Syrien mot terrorister, som enligt många fakta och uttalanden stöds av USA och dess allierade. Syrien har inget att vinna på en gasattack.

* Talesmän för Israel, som enligt egna uppgifter illegalt angripit Syrien 1000 gånger under kriget, uppmanar USA & Co till att bomba Syrien även fast inga bevis finns. RT

* Syrien har funnit bl.a. en fabrik för kemiska vapen i östra Ghouta som man nyligen erövrat från rebeller. Fabrik för kemiska vapen funnen hos terrorister i östra Ghouta? Ryssland avvärjer gasattacker.

Syrien - ingång till kjemisk-laboratoriumIngången till kemiskt laboratorium hos Jaysh al-Islam i östra Ghouta

Och liksom tidigare utnyttjar terrorister, i detta fall Akilovs kompisar i IS situationen. ”Daesh* terrorists have attempted to launch an offensive in several districts of the Homs province after a missile attack on a T-4 airbase in the province’s east, Al Mayadeen broadcaster reported on Monday.” Sputniknews. Som för ett år sedan. IS och al-Qaida firade USA:s anfall och gick till angrepp i Syrien

* En annan vinnare är de inflytelserika individer och organisationer i USA som vill ha fortsatt USA-närvaro i Syrien. Dit hör nye föreslagne utrikesministern Pompeo, nye föreslagne säkerhetspolitiska rådgivaren Bolton, och många fler bland ”neocons”. President Trump väckte uppmärksamhet då han för 10 dagar sedan menade att USA skulle lämna Syrien inom kort. Nu har som vanligt utan närmare undersökning instämt i krigshetsarnas retorik. USA försöker dela Syrien – uppger Ryssland – och USA. Det är den djupa staten som bestämmer i USA. I Ryssland har den folkvalde presidenten en betydligt starkare ställning. Vad är mest demokratiskt? Okritiska media kallar då Rysslands presedent ”auktoritär”. Denne valdes av över 50 % av de röstberättigade, medan Trump valdes av 26 % av de röstberättigade i USA.

DN skriver ”Från Syrian American Medical Society (SAMS), som samarbetar med hjälporganisationen Vita hjälmarna på plats, har det senare kommit mer dramatiska uppgifter: 49 människor ska ha dött i attacken mot Douma sent på lördagen.” DN skriver inte att det är mycket väl belagt att Vita hjälmarna är allierat med terroristorganisationer.
För den som noga följt kriget i Syrien talar allt för att attacken utförts av terroristerorganisationer eller dess medhjälpare för att svärta ned Syriens armé i dess framgångsriska kamp mot terrorism. Som så många gånger förr.
Det som talar mot det är att det kan vara svårt att tro att dessa organisationer och dess medhjälpare som Vita hjälmarna (White Helmets) är så brutala och syniska. Min bedömning är att det med stor sannolikhet är det.

Jag har analyserat tidigare påståenden om gasattacker i ett stort antal artiklar. Läs dem!

Några artiklar om gasattacker i Syrien.


Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack

Några artiklar om Vita hjälmarna.
Utrikesminister Wallström twittrar ”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets” – al-Qaida’s friend
Fejkad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets (Vita hjälmarna)?
Min kommentar i Washington Post, som hyllade terroristvännen White Helmets
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”

Ett hundratal artiklar om kriget i Syrien.
Kriget i Syrien. Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


8 svar till “Den väntade attacken med kemvapen mot Syriens befolkning har kommit”

 1. Mönstret känns igen och igen. Varje gång Västs halshuggar-terrorister förlorar så kommer 1) anklagelser om ”gas attack” och högljudda krav på att bomba och 2) ISIS flygvapen, d v s Israelsflygvapen, bombar Syrien. Det senare är nu en labilitet sedan Syrien sköt ner två flygplan som tillhör terrorenheten Israel. Återstår att se om väst som också krigar för Israels räkning i Syrien kommer att verkställa sina hot om att ”bomba som Macaroni sade onffentligt för en vecka sedan. För lill-brittaniens vidkommande skulle detta vara ett välkommet sätt att avleda uppmärksamhet från farsen i Salisbury.

  Fian Cunningham, som INTE är en uppköpt journalist som så många i Sverige och väst, gör en utmärkt analys av detta mönster

  https://sputniknews.com/columnists/201804081063342763-cue-cw-stunt-syria/

  • Ja, precis som Cunningham skriver så kan bara personer som fått sitt kritiska sinne helt förstört tro på detta.
   Men det är det som oroar mig mest. Inte ens Margot Wallström tror nog att det var Assad eller Putin som beordrade gasattacken, men hon och alla andra USA-kramare kommer lik förbannat att påstå det. Om inte blir jag mäkta förvånad. Våra sk. journalister tror säkert inte heller på det, men dom kablar ändå ut det och tystar säkerligen också all kritik. Kanske kommer Wolfgang Hansson att skriva något kryptiskt, men ändå hålla med.

   Att IS-waffe, sannolikt på uppmaning av USA, nu har anfallit Syrien kommer knappast heller att kritiseras.

   Detta att sanningen och den granskande journalistiken har upphört att existera i det offentliga Sverige ger mig utslag och sura uppstötningar och nu börjar insatserna i det här bli så stora så att själva yttrandefriheten börjar bli livsfarlig för överheten.
   Man undrar verkligen hur länge det dröjer innan bloggar som den här kommer att tystas ner av makten, med debila anklagelser om samarbete med främmande makt eller spridande av fakenews.

 2. D. Trump uttalar hot utan grund.
  Ett beteende som är återkommande vid läsning av hur Natos ”Stay-behind” kunde utföra mycket våldsamma terrordåd och sedan skuldbelägga helt andra grupperingar – det går helt igen i dagens utspel och krigsretorik, skulden är implementerad och ’klar’ direkt utan bevis. Det är att sätta sig på hela världssamfundet och uppvisar inte ett spår av ansvarstagande – Vem önskar en sådan världspolis ? Vem ?

  http://washingtonsblog.com/2018/04/state-dept-accuses-russia-and-syria-of-gassing-civilians-before-any-investigation.html

 3. Israel bombar Syrien för att skydda sina terrorister i ISIS som vinner på det här.

  Kommer Löfven nu kritisera Israel? Var är Wallström ska hon inte kritisera?
  Nix det verkar igen som våran regering stöttar folkrättsbrotten mot Syrien av ISrael.
  Fyfan vilket skämt!

 4. Enligt färska uppgifter från den ryska militären har missilerna mot Syrien avfyrats av israeliska plan från libanesiskt luftrum för att därigenom undvika syriskt luftvärn. Israel uppmanade USA att bomba men när de dröjde med detta tog de saken i egna händer. Och som alla vet har Israel licens på att beskjuta allt levande utan att någon höjer ett ögonbryn.

  Kemgasattacken i Douma kom som brevet på posten. Läget är oerhört spänt. Ryske generalstabschefen Gerassimov har varnat för konsekvenser om Syrien angrips och Gerassimov är inte den man leker med, det har kanske hans amerikanska motpart uppfattat. TV i väst visar bilder av människor som spolas rena med vatten från slang. Även bilder på döda barn på rad lär ha förekommit. Att en sista desperat falsk flagg -operation pågår är uppenbart. I Douma fanns de mest fanatiska jihadisterna som hittills vägrat förhandla om eldupphör. Igår kom dock de första uppgifterna om att bussar med jihadister börjat köra från Douma till Idlib.

 5. Exakt samma bilder som visades på SVT:s nyheter imorse, med människor som spolas
  med vatten från slang, visades 5 minuter tidigare på nyheterna i Pervyj Kanal, Rysslands
  största, statliga TV-kanal.

  Det var alltså inte bara TV i väst som visade dessa bilder.