Storbritannien och Vita hjälmarna bakom det falska gasangreppet i Syrien?!?


Denna artikel har publicerats av Pål Steigan på hans blogg tidigare.
Jag har redan publicerat en artikel i frågan Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannienoch tycker att denna kan komplettera.
Ryssland påstår att Storbritannien står bakom det falska gasangreppet
Syrien white-helmets-barn2b
Ryssland hävdar att Storbritannien stod bakom den falska ”gasattacken”

Den ryska försvarsdepartementet hävdar att de har säkra bevis för att Storbritannien var bakom när White Helmets (Vita hjälmarna) ordnade den falska gasattackan i Douma.
Talesmanen för ryska försvarsdepartementet, Igor Konashenkov, sade att Ryssland ”med säkerhet” vet att White Helmets (Vita hjälmarna) 3-6 april var utsatta för stark press från London så snart som möjligt utföra den provokation som hade förberetts länge. Reuters

Storbritanniens FN-ambassadör, Karen Pierce, förnekar detta.

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov har också visat ”obestridliga bevis” för att en utländsk makt har ordnat denna provokation. Han nämnde inte Storbritannien, men det gjorde Konashenkov kort därefter.
här

Konashenkov sa att ryska soldater i Syrien hade pratat med dem som arrangerade filmningen av den påstådda attacken. Ryssland säger att kemattacken var en ”false flag” av Storbritannien och Vita HjälmarnaEnligt dessa har White Helmets berättat att (terroristorganisationen) Jaish al-Islam under perioden 3-6 april skulle genomföra en serie artilleriattacker på Damaskus för att framkalla repressalier från syriska styrkor. Denna situation skulle Vita Hjälmarna använda för att arrangera vad som skulle se ut som resultat av en kemisk attack.Veterans Today

Russerne hadde også snakket med medisinsk personale som hadde behandlet ofrene for det angivelige angrepet. De sa at ingen av dem hadde symptomer på gassforgiftning. Mens pasientene fikk behandling kom ukjente menn med videokamera styrtende inn i sjukehuset og ropte at de hadde vært utsatt for gassangrep. Dette skapte panikk blant pasientene.

Foreløpig er dette den russiske versjonen, men nå er inspektører fra organisasjonen for forbud av kjemiske våpen OPCW i Damaskus. Douma er befridd og de kan fritt og sikkert komme fram til åstedet for det angivelige angrepet og gjøre uavhengige, vitenskapelige undersøkelser.

Det er også grunn til å anta at Russland vil legge fram mer av det bevismaterialet de mener å sitte på, eller at det vil komme ut på andre måter. At forbindelsene mellom White Helmets og Storbritannia er sterke er det ingen grunn til å tvile på.

Om Rysslands version är korrekt pekar den på att det är Storbritannien som har försökt att dra USA till ett stort krig i Syrien den här gången. Detta kommer efter den högst misstänkta Skripal-fallet, och i förhållande till den verkar det inte osannolikt.

i Andra om:
, , , , ,, , , , , , ,
,


3 svar till “Storbritannien och Vita hjälmarna bakom det falska gasangreppet i Syrien?!?”

  1. Att fråga sig: Qui Bono? Vem är det som tjänar på det? Vilka för fördelar av det? ger en hint om vilka de lömska aktörerna är. Med tanke på att lill-brittaniens agenter är mästare på detta med ”false slags” (exempelvis mot IRA), så är det mest sannolikt att de ligger bakom attacken i Douma. Om inte direkt så genom deras betalda ombud (Hjälm jihadister) eller via andra bulvaner. Det kan också ha varit en MI6 och Mossad operation (vars ökända mottot är ju ”by deception thou svalt do war” – genom att avleda ska du föra krig).

    Nedan en lista på endast de 53 ERKÄNDA false flag operationer. De vi inte erkänt är kanske de tiodubbla.

    https://www.globalresearch.ca/53-admitted-false-flag-attacks/5432931

  2. Att fråga sig: Qui Bono? Vem är det som tjänar på det? Vilka för fördelar av det? ger en hint om vilka de lömska aktörerna är. Med tanke på att lill-brittaniens agenter är mästare på detta med ”false slags” (exempelvis mot IRA), så är det mest sannolikt att de ligger bakom attacken i Douma. Om inte direkt så genom deras betalda ombud (Hjälm jihadister) eller via andra bulvaner. Det kan också ha varit en MI6 och Mossad operation (vars ökända mottot är ju ”by deception thou svalt do war” – genom att avleda ska du föra krig).

    Nedan en lista på endast de 53 ERKÄNDA false flag operationer. De vi inte erkänt är kanske de tiodubbla.

    https://www.globalresearch.ca/53-admitted-false-flag-attacks/5432931