Planerar USA-stödda rebeller ny gasattack?


Enligt en rapport igår från den ryske generalmajoren Igor Konashenkov förbereder styrkor som står under kontroll av USA en ny provocerande attack med kemgasvapen i byn Haql al-Jafara i den syriska provinsen Deir Ezzor, som sedan ska följas av beskyllningar att detta utförts av Syriens regering. Southfront Ballonger med klorgas ska redan ha levererats till området.

”Enligt den information bekräftad genom tre oberoende kanaler i Syrien, har befäl i den så kallade ’Fria syriska armén’ med hjälp av specialstyrkor från USA förberett en allvarlig provokation som involverar kemiska stridsmedel i Deir ez-Zor provinsen, sade Konashenkov.
Konoshavenko RysslandKonoshavenko
”Sedan ska detta publiceras i västerländska medier via en iscensatt video och man ska sedan anfalla Syrien med missiler igen samt genomföra en offensiv operation av militanta mot syriska regeringsstyrkor på den östra stranden av floden Eufrat”, tillade han .

Konashenkov tillade det ryska försvarsdepartementet varnar att användningen av sådana provokationer för destabilisering av situationen i Syrien är oacceptabelt.

Det är inte första gången sådana provokationer genomförs. Det skedde bland annat i Ghouta i augusti 2013, i Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen i april 2017. Så skedde också i Douma i april i år, och användes som förevändning för angrepp på Syrien av USA, Storbritannien och Frankrike 13-14 april. Och okritiska eller medvetet desinformerande etablerade media för ut detta brett, men tiger vanligen om fakta som talar till nackdel för USA och de terrorister och rebeller som USA stödjer.

Jag har följt detta i några år och skrivit ett antal artiklar med många källor och expertbedömningar.

I korthet saknas belägg för att Syrien, som rustat bort sina kemvapen under överinseende av FN och som har framgångar på slagfältet och stöd bland motiv för detta. Vid flera tillfällen har sådana provokationer av USA-stödda rebeller skett då det gått bra för Syrien.
Syrien gasattack 170404Påstådd gastattack
Läs vidare i några av artiklarna nedan!

Några punkter angående eventuell kemvapenattack i Douma i april i år.
1. Fabrik för kemiska vapen och sådana vapen har nu hittats hos rebeller i Ghouta och sådana vapen har använts av dem tidigare.
2. Belägg finns för att den presenterade videon från påstådd attack med kemvapen är från en övning i Gaza för 4 år sedan. Fakta bakom ”iscensatt” video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för attack med kemiska vapen
3. Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannien här. Belägg finns för att Storbritannien har iscensatt den påstådda attacken i samarbete med White Helmets, en terroristanknuten organisation som bara arbetar i terroristkontrollerade områden. Ab och Ryssland hävdar att Storbritannien står bakom det falska gasangreppet
4. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
5. Ryssland har förstört sina kemiska vapen har OPCW rapporterat 2018.
6. Syrien har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt nu efter stora militära framgångar, befolkningsstöd och med tanke på världsopinion och massmedia. Svensken Ove Sellström i OPCW har också gjort denna bedömning.
7. Syrien förnekar bruk av kem-vapen och USA:s försvarsminister Mattis menar att bevis saknas på att kemiska vapen har använts.
8. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
9. Terroristorganisationer har utnyttjat tidigare bombningar med att anfalla.
10. Bevis saknas också för att Syrien tidigare använt gas mot befolkningen. USA-initierad ”information”/propaganda sprids ofta alltför okritiskt.
11. Enligt folkrätten får endast FN besluta om angrepp mot medlemsstat.

Några artiklar om gasattacker i Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013.
Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
i Andra om: , , , , , , , ,, ,


3 svar till “Planerar USA-stödda rebeller ny gasattack?”

  1. Även den sista false flag operationen gick till på samma sätt. Jihadister för israel använde sig av kemvapen som de fick sionister och/eller deras torpeder och agenter FUKUS. Även då påtalade Rysslands försvarsmakt om den stundande kem/gasattacken. Att USA och lill-brittainien förser jihadisterna för israel med kemvapen är väl belagt om än nedtystat av bankirvampyr ägda fejk stream media.

    https://www.globalresearch.ca/us-and-uk-supplied-chemical-weapons-to-terrorists-in-syria/5604617

    Det bästa vore om Ryssarna kunde lokalisera förråden där dessa jihadister förvarar sin arsenal av kemvapen och helt sonika precision bomba. Säkert stryker då även israeliska och västerländska terrorrådgivare med.

  2. Även den sista false flag operationen gick till på samma sätt. Jihadister för israel använde sig av kemvapen som de fick sionister och/eller deras torpeder och agenter FUKUS. Även då påtalade Rysslands försvarsmakt om den stundande kem/gasattacken. Att USA och lill-brittainien förser jihadisterna för israel med kemvapen är vidkänt om än nedtystad av bankirvampyr ägda fejk stream media

    https://www.globalresearch.ca/us-and-uk-supplied-chemical-weapons-to-terrorists-in-syria/5604617

    Det bästa vore om Ryssarna kunde lokalisera förråden där dessa jihadister för israel förvarar sin arsenal av kemvapen och helt sonika precision bomba. Då blir världen kvitt från råttor och farliga vapen.