Nej till Nato – bevara Sveriges alliansfrihet!


Denna artikel är skriven av Ulf Bjerén, som är pensionerad sjuksköterska från Karlskrona. Vi har båda arbetat på lasarettet i Karlskrona, för min del 1975-76 (på barnkliniken och medicinkliniken). Han har tidigare berikat denna blogg med artiklar om Kampuchea, valet i Libyen, om fredsmötet i Degerfors och om erfarenheter av tidningsförsäljning i kamp för yttrandefrihet i praktiken. Han har skrivit en läsvärd broschyr om Libyen ”Vad händer i Libyen”? (10 kr). Förra året publicerades Ulf Bjérens bok ”Det har aldrig hänt. Artiklar i urval 1967-2015”. Senast kom Ett är av ogrundad antirysk propaganda. Dagens artikel har publicerats i Blekinge Läns Tidning.

Artikeln.
Det påstås att Ryssland bedriver psykologisk krigföring. Det påminner om tjuven som ropar: Ta fast tjuven!
Blekinge Läns Tidning: Ulf Bjerén:
Hultqvist och MatthisHultqvist med USA:s försvarsminister, förre marinkårsgeneralen ”Mad Dog” Mattis, ökänd för sin brutalitet i Irak
I västliga medier sprids oupphörligen desinformation och falska anklagelser, bland annat utgående från aktioner med falsk flagg, och fakta förtigs. Hela skeenden, som USA:s destabiliseringskrig i Västasien och Nordafrika med medföljande flyktingströmmar, mörkas.

Ett konkret exempel: Gasincidenten i Idlib i april skylldes omgående på Syriens regering utan några som helst bevis. Men när USA använder vit fosfor i Raqqa och Mosul, vilket rapporterades i bland annat Washington Post 8 juni, blir det inga ramaskrin.

Ryssland blandar sig i andra länders val, påstås det. Naturligtvis utan bevis och med alltfler motbevis som kommer fram. Och företrädare för USA:s krigsparti har mage att säga detta fastän USA bevisligen blandat sig i valen i många stater bara de senaste åren, understött färgade revolutioner och statskupper mot folkvalda politiker, till exempel i Ukraina!

Propagandan ger upphov till en falsk världsbild. Ryssland påstås vara ett hot. Men det är Ryssland som är omringat av 800 militärbaser. Rysslands militärkostnader är enligt fredsforskningsinstitutet SIPRI mindre än en tiondel av Natos totala utgifter. Ryssland minskar nu sina försvarsutgifter när Nato rustar upp.

Samtidigt är det tydligt att USA med sina installationer invid ryska gränsen eftersträvar förstaslagskapacitet med kärnvapen. Vem är det som är aggressiv och hotfull?

Försvarsminister Peter Hultqvist höll 16 maj ett sensationellt tal inför sin amerikanska kollega James Mattis. Han pekade ut Ryssland som det stora hotet och avslutade: Mot denna bakgrund och det ömsesidiga intresset går vi nu ihop med USA som vi gjorde på 1700-talet.

Betänk innebörden av denna historiska referens!

Mattis å sin sida behandlade Sverige som det vore ett protektorat. Han proklamerade ensidigt att USA är Sveriges beskyddare utan att Hultqvist replikerade med hänvisning till Sveriges officiella alliansfrihet!
RyssKrig-768954
En småstat ställd under en stormakts vingar ökar inte säkerheten utan utsätter sig tvärtom för risken att bli mål för vedergällning i ett krig med kärnvapen. Detta borde besinnas av varje ansvarsfull medborgare.

I september genomförs den provokativa Natoövningen Aurora 17 i Sverige med stöd av värdlandsavtalet. Stora protester planeras. Att nu Natoanhängare stämplar en bred rörelse för fred och avspänning, för alliansfrihet och mot Natos krig som ”Putinagenter” slår förhoppningsvis tillbaka när folket manifesterar mot överhetens krigshets.

Några andra artiklar om NATO på denna blogg 2016-2017.


Varför ska man ha krigsövningen Aurora 17?
Värdlandsavtalet ger faktiskt NATO möjlighet att placera kärnvapen i Sverige
USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa – hybridkrigföring i kubik.
NATO-utredningen presenteras idag- Sverige, NATO och säkerheten
DN:s ohållbara argument för NATO-medlemskap
Stellan Skarsgård NATO-motståndare – rapport från mötet
Putin om det kalla kriget och NATO
Majoritet i Sverige mot Värdlandsavtalet med NATO
NATO:s övergrepp mot Serbien och andra
NATO stiger i land på svenska Utö
Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbete och handelsavtal
Sveriges enögda rekrytering ska lära propaganda av NATO
SD böjde sig för NATO-lobbyn
NATO:s stora krigsövning i Polen mot Ryssland
NATO:s Breedlove konspirerade mot Obama, ljög samt påverkade Sverige
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo
Gorbatjov:NATO ökar risken för världskrig – kan vi hejda det

i Andra om: , , , , , ,, , , , ,
, , , Ukraina, , , ,, , , , , ,


2 svar till “Nej till Nato – bevara Sveriges alliansfrihet!”

 1. ”Rysslands militärkostnader är enligt fredsforskningsinstitutet SIPRI mindre än en tiondel av Natos totala utgifter.”

  …det var det en privatperson försökte ringa in på Sveriges Radio Ring P1 och försökte säga, men blev förbjuden att prata om förra veckan. Yttrandefriheten hotas!

  ” I Ring P1 får du kritisera nästan vad som helst – förutom Washingtons världsbild…”
  http://www.proletaren.se/kultur/mangfald-eller-enfald-i-ring-p1

 2. ”Rysslands militärkostnader är enligt fredsforskningsinstitutet SIPRI mindre än en tiondel av Natos totala utgifter.”

  …det var det en privatperson försökte ringa in på Sveriges Radio Ring P1 och försökte säga, men blev förbjuden att prata om förra veckan. Yttrandefriheten hotas!

  ” I Ring P1 får du kritisera nästan vad som helst – förutom Washingtons världsbild…”
  länken proletaren.se/kultur/mangfald-eller-enfald-i-ring-p1