Assad ger svar på tal. Färsk intervju med Associated Press


Det är inte ofta som Assad kommer till tals i våra massmedia, men det händer då och då. Media översvämmas ja sedan åratal av vanligen obestyrkta starkt kritiska omdömen om honom. Jag har här tidigare publicerat några intervjuer:
Assad:Väst talar med oss
Intervju med anti-terroristen Assad: Vår sekulära policy är viktigast
Assad talar ut

Här en färsk intervju med en intervjuare från AP, som uppenbarligen är helt med på USA:s version av olika händelser. Assad svarar (kanske alltför) lugnt och tålmodigt. Intervjuaren frågar mot slutet förebrående om inte Assad skulle acceptera om ”White Helmets” får Nobels fredspris.

Inledningsvis väcker intervjuaren frågan om bombningen av syriska soldater nyligen var ett misstag eller inte.
Assad påpekar att
-Det var inte ett flygplan som anföll utan fyra flygplan;
-Anfallet pågick i en timme;
-Omedelbart efter flygattacken anföll IS, som fanns på betryggande avstånd under anfallet.

Skaffa Dig en egen uppfattning!

https://youtu.be/8faP1z9ZHt0

Några artiklar om Syrien.
Varför ska bombregnen upphöra över Aleppo?
Margot Wallström och Peter Hultqvist går i USA:s ledband och säljer ut Sveriges säkerhet
Öppet brev från föreningen Syriensolidaritet till Margot Wallström
Margot Wallströms Syrienpolitik motverkar kamp mot terrorismen
Ambassadör Niklas Kebbon skadar Sveriges utrikespolitik
Vem bombade de humanitära hjälpkonvojerna i Syrien?
Västs olagliga sanktioner drabbar civilbefolkningen
Läkare i Aleppo: Vi har beskjutits av terrorister i 4 år
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år
assad-160222

i Andra om: , , ,, al-Nusra, , , , , , ,


12 svar till “Assad ger svar på tal. Färsk intervju med Associated Press”

 1. Den i decennier tongivande utrikespolitiske strategen Z Brzezinski ”Carter’s Nat’l Sec. Adv. Brzezinski: Assad has more support in #Syria than anyone else | via @walid970721 |” (Hittar på Twitter)

 2. http://21stcenturywire.com/2016/09/25/episode-154-sunday-wire-the-pro-war-left-with-guests-jean-bricmont-vanessa-beeley/
  Den som ännu inte hört Vanessa Beeley rapportera från Syrien, här kommer ett utmärkt tillfälle, en lång radiointervju med programvärden Patrick Henningsen på 21stcenturywire.com, intervjun är lång och startar vid ca. 90 minuter in i progammet, man kan leta sig fram till denna punkt. En annan välinformerad rapportör från Syrien är Eva Bartlett, som man absolut inte bör missa. Jag kan tyvärr inte låta bli att säga att Margot Wallström inte skulle vara värdig att jobba som skoputsare för dessa modiga kvinnor.

 3. Och, för min del var det Assads retoriska svar på frågan om vad President Assad anser om halshugger terrorister som klär sig i NGO-burkan och kallar sig vita hjälmar skulle få Nobel Priset som tog priset. ”Vad har de åstadkommit i Syrien?” Smart och avväpnande.

  Att imperiers nedgång kantas av skratt och åtlöje får vi fog får då man läser Finian Cunninghams (som inte talar NewSpeak) krönika om västs lugenpresse kontra RT & Sputnik.

  https://www.rt.com/op-edge/361300-russia-winning-information-war/

 4. En mycket intressant intervju med president Assad. AP har lagt ut en komplett utskrift av den:
  http://bigstory.ap.org/article/c6cfec4970e44283968baa98c41716bd/full-transcript-ap-interview-syrian-president-assad

  Assad säger en hel del i klartext. Till exempel i sin avslutande replik, när han svarar på frågan om de amerikanska presidentkandidaternas politik beträffande Syrien:
  ”We do not have a lot of expectations, we never had. We have hopes that we can see rational American presidents; fair, obey the international law, deal with other countries according to mutual respect, parity, etc., but we all know that this is only wishful thinking and fantasy.”

  På svenska: ”Vi har inga förväntningar, det har vi aldrig haft. Vi har förhoppningar att få se rationella amerikanska presidenter; ärliga, som följer folkrätten, behandlar andra länder utifrån ömsesidig respekt, likställighet etcetera, men vi vet alla att detta bara är önsketänkande och fantasier.”

 5. Europas ledare och media stöder helhjärtat den politiska och religiösa rockaden i Syrien. Lite märkligt med tanke på helsidorna med bilder av politikerhäckar i en enastående uppvisning av enighet i fördömanden av terrorbrott i Paris och på andra håll i Europa.
  Hur tänker EU lösa de nya flyktingvågor EU är med och skapar? Så långt verkar ingen tänka. Huvudsaken att de siamesiska tvillingarna sionism och wahabism tar över skötseln av Mellanöstern.
  Wahabisterna sköter halshuggningar och andra folknöjen. Sionisterna sköter olja, gas och annan underjordisk verksamhet mellan bombanfallen på Gaza. Förresten, vem vet? Det kan nog bli ordning här också så småningom. Dags att lära sig lite nya ord kanske. Spasiba, njet och rubel kommer man inte långt med.

 6. Allt tyder på att slaget om Aleppo är snart avgjort. En seger för det syriska folket, för den globala anti-terror och anti-sionistiska koalitionen med Syria, Ryssland, Iran och Hizbollah i spetsen. Snart blir även Kina en del av den koalitionen. Som vanligt kommer vi att läsa om påhittade nyheter från västs lugenpresse om ”bombade sjukhus”, ”om hjältar som räddar barn”, d v s de s.k. vita hjälmar som iklädda NGO-burka frilansar som terrorister och halshugger barn, om ”civila som flyr Assad armé”, mm.

  Att regime change projektet inte gick som västs terroriststater och israel hade räknat, är är först och främst ett glädjande nyhet för Syriens folk, landets legitima regering som har försvarat Syrier och alla de som ingår i den anti-terror och anti-sionistiska koalitionen. Långvarig sorg vore mer än passande för västs terroriststater, israel, saudierna som förlorat miljarder för att finansiera terrorn mot Syrien, plus bombvänstern och allehanda ”dussin experter för ören” som florerat i tid och otid i TV-rutan och tidningsspalter.

  Världens folk kommer naturligtvis att glädjas av att det slutgiltiga slaget om Aleppo andas en ny tid inte bara i Syrien utan i hela världen. En tid där västs terroriststater och israel inte längre härjar fritt och hej vilt.

 7. Mycket intressant genomgång av den syriska ”spelplanen. Kriget mellan sunni och shiiter är det primära. IS är bara sekundärt:

  ”Seit 1970 monopolisiert eine religiöse Minderheit der schiitischen Alawiten alle ökonomischen, politischen und militärischen Ressourcen des Landes und marginalisiert 70 Prozent der sunnitischen Mehrheitsbevölkerung. Letztere führt sei 2011 fragmentiert in zahlreichen Milizen einen irregulären Krieg gegen die alawitische Staatsmacht. Das ist die Hauptkriegsursache, nicht der IS, der in diesem Sumpf geboren wurde und darin auch gedeiht.

  http://bazonline.ch/ausland/naher-osten-und-afrika/Krieg-ohne-Hoffnung/story/21069411

  • Stämmer inte alls. USA har förvisso sedan börja av 2000-talet aktivt arbetat på att stödja och uppamma motsättningar mellan sunni och shia, samt fört en politik som gynnat IS på flera sätt.

 8. Förutom kommentaren under ”USA:s militäre överbefälhavare varnar: Hillary Clintons Syrienpolitik innebär världskrig” kan Thomas se denna dokumentär. Fördelen är att de direkt inblandade berättar om motsättningar mellan CIA och Bush-politikerna. Att USA skapade IS är självklart men var det på grund av ”klanteri”, som dokumentären visar eller en medveten strategi?

  http://www.svtplay.se/video/10458397/sa-skapades-is/dokument-utifran-sa-skapades-is-avsnitt-1

 9. […] Assad: Problemet med varje amerikansk kandidat m.a.p. presidentskapet, jag talar inte enbart om denna kampanj eller val, men i allmänhet, är att de säger något under kampanjen och de gör det motsatta efter kampanjen. Som vi ser nu säger de amerikanska tjänstemännen något på morgonen och de gör det motsatta på kvällen. Så du kan inte döma det där folket enligt vad de säger. Man kan inte ta dem på deras ord för att vara uppriktig. Vi lyssnar inte på deras uttalanden, vi bryr oss inte om det, vi tror inte på det. Vi måste vänta tills de blir presidenter, vi måste titta på deras politik och deras handlingar och deras beteenden. Vi har inte en massa förväntningar, det har vi aldrig haft. Vi har förhoppningar om att vi kan få se rationella amerikanska presidenter, rättvisa, som lyder internationell lag, förhandlar med andra länder i enlighet med ömsesidig respekt, paritet, etc., men vi vet alla att detta bara är önsketänkande och fantasi. — Mer intressant om saken: http://jinge.se/allmant/assad-ger-svar-pa-tal-farsk-intervju-med-associted-presws.htm […]