Vad hände på Syriengalan på Södra Teatern i tisdags?

Vi, Jan-Erik Romson & Axel Hyden, två medlemmar i föreningen Syriensolidaritet (mer nedan) besökte under tisdagskvällen den 20/12 Syriengalan på Södra Teatern i Stockholm, efter att ha sett en stor annons i Metro dagen innan. Denna ”julgala för Syriens folk” anordnades av Föreningen Syrien-Sverige.
sodra-teatern

Vi begav oss dit för att ge ett antiimperialistiskt perspektiv enligt parollerna:

Ett fritt, enat och självständigt Syrien!
Upphäv sanktionerna mot Syrien!
Inget svenskt stöd till krig mot Syrien!

Ett stort antal korta men givande samtal kom till stånd med såväl besökare som artister och de flygblad som delades ut fick en övervägande positiv respons.
Detta ogillade arrangörerna starkt, vilket naturligtvis står dem fritt.

Dessvärre blev vi snart varse att demokrati och yttrandefrihet inte verkar vara något som Föreningen Syrien Sverige värnar om.

När vi sökte samtal med deras representanter mötte vi en vägg av skrik, vilt gestikulerande och allsköns otrevligheter som såhär i efterhand endast kan beskrivas som smått surrealistiska.
När frågan sedan ställdes om de hade något tips kring vilka länder det egentligen var som köpte Islamiska statens olja fick sig dock julstämningen en rejäl törn.

Man övergick då, trots att vi manade till besinning, till att handgripligen försöka kasta ut oss från Södra Teaterns foaje.

Detta lyckades inte, men vi valde dock att avvika strax därefter eftersom det hela vid det här laget hade blivit både pinsamt och ovärdigt för samtliga inblandade.
Kommentar, Anders:Liknande avvisande inställning framkom vid manifestationen på Mynttorget 18/12. Gulklädda arrangörer försökte hindra flygbladsutdelningen, gick efter och sa till de som tog emot flygbladen (många) att detta inte tillhörde evenemanget. Manifestationen på Mynttorget – stöd för vem?

Om detta speglar deras politik i syrienfrågan vet vi ärligt talat inte. Dock diskuterar vi det gärna. Kanske i den offentliga debatt vi har inbjudit Föreningen Syrien-Sverige till åtskilliga gånger de senaste åren? Men som de inte verkat intresserade av
syriengalan

Under själva galan var det generellt mycket tyst om Syrien, men det som uttalades var till 100% riktat mot Syriens regering och Ryssland, t ex i sången ”I natt jag drömde….”, handlade det som bekant bland annat om bomber som föll……och bara kunde tolkas som billig kritik av ”ryska bomber över Aleppo”.

Den konstnärliga höjdpunkten stod Christina Issa för – en ung tjej med rötter i Syrien som framförde ett par egna låtar. I standup-”komikern” Betners ungefär halvtimmeslånga monolog nämndes Syrien överhuvud taget inte.

En dystopisk kortfilm rullade som mellanspel med en berättaröst som pratade om att samla odetonerade bomber i en lastbil som skulle köras rakt in i regeringsstyrkornas utpost.

Frågan man lämnas med är VARFÖR så gott som hela den svenska offentligheten/etablissemanget envist vägrar beskriva segern över utlandsstödda terrorister i Aleppo som en folkets seger.

Svaret tror vi är enkelt: det svenska etablissemanget har sedan länge valt att alliera sig politiskt med USA, som ju inser att terroristernas förlust i Aleppo är en förlust för dem själva. USA har ju i alla år försett terroristerna med pengar, träning och vapen, och därmed är deras förlust också en svår motgång för USA. Nu är istället mediastrategin att undvika omnämnandet av terroristernas nederlag genom ett maximalt fokus på det som beskrivs som ”ryska grymma bombningar av Aleppos civilbefolkning” – man hoppas därmed rikta ljuset bort från utlandsstödda terroristers barbari, och tyvärr verkar de, tack vare extremt osjälvständiga medier, än så länge ha lyckats väl.

Frågan är hur vi kan agera för att vända den vinden?”

(Slut rapporten)
Kommentar: Sedan detta skrevs har styrelsen för föreningen Syrien-solidaritet (FSS) beslutat att bjuda in föreningar som deltog i denna gala och i manifestationen 18/12 till samarbete i lämplig form, där ovan nämnda paroller ses som viktiga av FSS.

Tillägg:
Föreningen Syrien Sverige?
uppger att den ”stödjer den kämpande demokratiska oppositionen i Syrien, som behöver vårt stöd. Den är religiöst och partipolitiskt obunden, men står på det folkliga upprorets sida mot Bashar Al-Assad.” Föreningen Syrien Sverige
Kommentar: Syrienexperter är eniga om att den kämpande oppositionen i Syrien helt domineras av stridande terrorister på marken, som al-Nusra och ISIS. Någon självständig kämpande demokratisk opposition finns inte. ABF-Stockholm låter denna förening framträda på Socialistiskt Forum men inte föreningen Syriensolidaritet som står bakom FN:s fredsplan utan att ta ställning till interna frågor i Syrien. Den har en gammal kolonialtidsflagga med 3 stjärnor som en symbol medan Syrien sedan 1980 har en flagga med 2 stjärnor som symbol.
syrien-kolonialtidsflaggaKolonialtidsflagga
I praktiken kritiserar föreningen våldsamt den syriska regeringen och Ryssland då de vunnit den största segern någonsin i världen mot terrorismen. Detta framkom bland annat vid manifestationen på Mynttorget 18/12. Manifestationen på Mynttorget – stöd för vem?
Över 100 000 människor är fria och de allra flesta söker sig till regeringskontrollerade områden. De behandlas milt, med amnesti till den stora majoriteten terrorister.
syriens-flagga
Enligt hemsidan är ”Föreningen Syriensolidaritet är en religiöst, etniskt och partipolitiskt oberoende ideell förening. Som medlem arbetar du för solidaritet med det syriska folket och dess rätt att demokratiskt utforma sin framtid fritt från militära påtryckningar från USA/Nato och dess allierade i enlighet med det generella aggressionsförbudet i artikel 2(4) av FN-stadgan.” Den stödjer väsentligen FN:s fredsarbete och har bland annat följande paroller för fred i Syrien.
Ett fritt, enat och självständigt Syrien!
Upphäv sanktionerna mot Syrien!
Inget svenskt stöd till krig mot Syrien!

Syriensolidaritet logga

Vill Du stödja kampen för nationellt oberoende mot terrorism – eller tvärtom? Var så god och väl!

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

FÖRENINGEN SYRIENSOLIDARITETS FLYGBLAD.


Aleppo och hela Syrien befrias från utlandsstödd terrorism!
Det brutala kriget i Syrien har dödat hundratusentals människor, skadat många fler. Miljontals människor har tvingats fly. Äntligen är östra Aleppo befriat från terroristorganisationer som al-Nusra, som får vapen och stöd från USA & Co enligt säkra källor. Dessa extremistiska kvinnoförtryckande tvillingar till ISIS är mot demokrati, religionsfrihet, vanlig skolgång i motsats till Syriens regering. Som i alla krig drabbas civilbefolkningen hårt – i Syrien än mer genom Västs illegala sanktioner som i åratal skadat befolkningen hårt enligt FN. En omfattande propagandakrigföring domineras av USA med påståenden utan belägg om att Syrien och Ryssland medvetet bomba sjukhus och civila. Befrielsen av Aleppo är den hittills största segern mot terrorismen i världen och baseras på FN-beslut. Detta banar vägen för befrielse av hela Syrien, fred, och minskade flyktingströmmar. Syriernas framtid måste få avgöras av det syriska folket i fria val med full respekt för nationell självständighet.
Är Sveriges Syrienpolitik förenlig med demokrati och folkrätt?
• Statsminister Löfvén fördömer Syriens och Rysslands legala kamp mot kvinnoförtryckande terrorismen (Raoul Wallenbergs torg 16/10) bl.a.
• Utrikesminister Wallström har grundlöst påstått att Syriens regering bombat sin befolkning, dödat 7 gånger fler än IS och använt kemiska vapen, samt att Assad ej kan vara kvar (12/10 2015), mot FN-beslut.
• Den svenska regeringen säljer vapen till Saudiarabien som finansierar terroristgrupper i Syrien (enligt vicepresident Biden m.fl.), vapen som också används i det brutala angreppet mot Jemen – en antifeministisk utrikespolitik, och i USA-elitens och vapenindustrins intressen.
aleppos-befrielse-161213Invånarna i Aleppo firar befrielsen från terrorismen!
Basfakta:
1. Kriget är inget inbördeskrig utan en sedan länge planerad intervention av USA via ombud, enligt bl.a. Pentagondokument. Majoriteten av rebellerna är utlänningar. I den första demonstrationen mot orättvisor våren 2011 deltog beväpnade grupper som dödade poliser.
2. USA och allierade har från början stött rebeller ekonomiskt och med vapen – ett brott mot FN-stadgan och folkrätten.
3. ”Kravet” från USA & Co, även Sverige, att ”Assad måste bort” är odemokratiskt. FN-förhandlingar beslöt att syrierna ska avgöra detta.
4. De ”moderata rebellerna” är en USA & Co fabricerad grupp som aldrig haft något större stöd i Syrien, som sedan länge samarbetar med terroristgrupper och som USA inte kunnat skilja ut från terroristgrupper.
5. Bombningar av USA m.fl. utan stöd från Syrien är ett brott mot folkrätt och FN-stadgan, i motsats till Rysslands regeringsgodkända närvaro.
6. Syriens och Rysslands krig mot al-Nusra m.fl. i Aleppo stöds av FN och folkrätt. Vapenvila exkluderar dessa grupper, som ej accepterat vapenvila.
7. Kritiken mot Syriens regering för omfattande tortyr, tunnbombningar av civila och avsiktligt bombande av sjukhus har mycket litet stöd av fakta.
8. Enligt opinionsundersökningar av bl.a. bolag i Väst är Assads sekulära och alltmer demokratiska styre populärt
9. Enligt president Obama, vicepresident Biden och USA-generaler är USA:s politik en viktig orsak till framväxt av IS & andra terroristgrupper.
10. Syriens & Rysslands insats har avgörande betydelse i kamp mot terrorismen i världen och motverkar flyktingströmmar till Europa.

Vad bör göras?


Bekämpa terrorismen i legalt samarbete med Syriens regering.
Stöd FN:s fredsplan och låt Syriens befolkning fritt välja sin framtid.
Upphäv sanktionerna mot Syrien, som starkt bidragit till svält och elände
Fördöm stödet till terroristorganisationer och sanktionerna av USA och allierade, vilket är en huvudorsak till kriget, svälten och till massflykten.
solidaritetsyrien@gmail.com www.syriensolidaritet.se


fss-logga

  4 comments for “Vad hände på Syriengalan på Södra Teatern i tisdags?

 1. ervin
  22 december, 2016 at 17:04

  Inget nytt under solen, vem minns inte för ett antal år sedan en ca 12 årig pojke med rötter i Libyen framfördes i vår jugarmedia svt. Nu har gaddafi störtats, nu blir det fria val i Libyen , hurra hurra hurra. Ett land utplånat av Sverige med dithörande al-Qaida och Muslimska brödraskapet , 70000 döda och 1 miljon som flytt utomlands av en befolkning på 5 miljoner. Inga minnesstunder inga politiker, ingen media grät över tusentals kvinnor och unga flickor brutalt våldtagna av våra medlöpare på backen. Men Europa blir hysteriskt när ett fåtal av deras medborgare åker samma väg. Jag skäms över att vara svensk och människa.

 2. jan mellring
  22 december, 2016 at 19:32

  Tack för er medverkan och upplysning på denna manifestation för syriens folk. det kommer alltid att finnas krafter som stöder våld och den starkares orätt….om man inte argumenterar med dessa vilseförda eller aktivister kommer det aldrig att bli någon framtid, lögnen och orätten består. beklämmande att folkrörelser är så svaga och manipulerade idag.

  • 22 december, 2016 at 22:22

   Vi tänker faktiskt kontakta dem…

 3. 22 december, 2016 at 22:09

  Beteendet hos dessa ”arrangörer/vakthundar” ser ju ut som en kombination av SD och motorcykelgängens.

Comments are closed.