Samma pengar finansierar ISIS, Clinton (och Sveriges vapenexport)


Denna artikel ingår i min lilla serie av ”Artiklar som är viktiga även ett år efter första publicering” Urvalet sker av en oberoende expertkommitté, eller av en annan.

The text in English is further down.


clinton-och-assange
Detta är utdrag ur en del av en viktig intervju med Assange nyligen på Ecuadors ambassad i London av den kände australienske journalisten John Pilger, översatt av mig. Nyheter från Julian Assange och video.

Jag vill tillägga – se också rubriken – att Saudis regerings inte bara finansierat ISIS, Clinton Foundation, vapeninköp från USA – utan också vapenexport från Sverige. I detta sällskap finns statsminister Löfvén och utrikesminister Wallström.


Löfven och Wallström
”Jag tror att detta är det viktigaste e-mailet i hela samlingen”, berättade Julian Assange, vars Wikileaks hade släppt tre omgångar av Clinton-relaterade e-postmeddelanden under det senaste året, för Pilger i denna exklusiva intervju på Ecuadors ambassad där han suttit som flykting sedan 2012. ”Alla seriösa bedömare vet, även den amerikanska regeringen har kommit menat att vissa saudiska siffror har stött ISIS och finansierat ISIS, och man har alltid ansett att det är några” oseriösa ”prinsar som använder sin oljepengar för att göra vad de vill, vilket regeringen bedöms ogilla. Men detta e-postmeddelande säger att det är regeringen i Saudiarabien, och regeringen i Qatar som har finansierat ISIS.”

Assange och Pilger talade sedan om intressekonflikten mellan Clintons post som utrikesminister under Obamas första term, hennes mans engagemang, och ledare i Mellanöstern vars tal om att bekämpa terrorismen kanske inte är uppriktiga.
clinton-cash
 Assange:

Wikileaks har inte fått Clintons e-mail från Ryssland.


John Pilger: Saudi-Arabien,Qatar, Marocko, Bahrain och särskilt de två första, gav alla bidrag till Clinton Foundation, medan Hillary Clinton var utrikesminister och USA:s utrikesdepartementet godkände omfattande vapenförsäljning, särskilt till Saudi-Arabien.
Julian Assange: Under Hillary Clinton som utrikesminister – och Clintons e-post avslöjar en betydande diskussion om det – skedde den största vapenaffären någonsin med Saudiarabien – på mer än 80 miljarder dollar. Under Clintons tid fördubblades den totala vapenexporten från USA uttryckt i dollar.
John Pilger: Är en följd av att detta att ISIS till stor del har skapas av pengar från samma människor som ger pengar till Clinton Foundation?
Assange: Ja.
isis-dodar-islamic-state-henrettelseISIS i farten
* Clinton visste att Saudiarabien och Qatar gav stöd till ISIS i hemlighet (WikiLeaks). Clinton, Saudi, ISIS
Pilger frågade också Assange om de allt mer frekventa anklagelserna från Clinton lägret, och västerländska medier, att Wikileaks vill påverka presidentvalet till förmån för Donald Trump – kanske på Rysslands order.
Men Assange avfärdade möjligheten för Trump att vinna – och inte nödvändigtvis på grund av väljaropinionen.
”Min analys är att Trump inte kan tillåtas att vinna. Varför säger jag det? Eftersom han har haft hela etablissemanget mot sig. Trump har inte en organisation i etablissemanget med sig, kanske med undantag för kristna organisationer, om man kan kalla dem för en del av etablissemanget”, säger Assange. ”Bankerna, säkerhetstjänsten, vapentillverkarna, utländska pengar, etc. är alla enade bakom Hillary Clinton. Och media. Medieägare och journalisterna.”

Några andra artiklar om Hillary Clinton.
Hillary Clinton sålde vapen till ISIS
Clintons och USA:s plundring av Haiti
USA:s militäre ÖB varnar: Hillary Clintons Syrienpolitik innebär världskrig
Svenska mutorna kan bidra till att knäcka Hillary
Hillary Clinton: Erfaren hök, Wall Street-favorit och farlig lögnerska
Donald Trump bättre kandidat än Hillary Clinton?
Hillary Clinton drottningen av kaos
Hillary Clinton väljer Wall Street-hök som vicepresident
Hillary Clinton och Donald Trump snackas vid
Svenska media gullar med höken Clinton
Storekonomen Jeffrey Sachs: Clinton är en neokonservativ hök
Socialistiske Bernie Sanders storseger över kapitalistfavoriten Hillary Clinton
Hillary Clinton – en feminist?
USA:s nästa president – höken Hillary Clinton?
i Andra om: , , , , , , ,, , ,, , , , , , , ,,

Clinton, Saudi, ISIS


7 svar till “Samma pengar finansierar ISIS, Clinton (och Sveriges vapenexport)”

 1. Alla som använder sin egen hjärna att tänka med och inte bara gapar och sväljer allt som kommer ur den mediala världen – SLUTA ATT SKÄNAK BORT ERA DYRBARA DEMOKATIRÖSTER till det snart 100-åriga partipolitiska systemet. Börja fundera över om det inte är dags att bygga ett nytt verkligt demokratiskt system, (inte parti – utan SYSTEM).
  Direktdemokraterna är en grupp unga människor som har påbörjat dett aviktiga arbete. (http://direktdemokraterna.se)

  Vi kan ju inte fortsätta att avlöna folk som enbart använder våra skattepengar till sådant vi inte kommit överens om. Vi har ett samhällskontrakt om skola, vård, omsorg och infrastruktur. Partipolitikerna stjäl våra pengar till allt möjligt som vi aldrig har kommit överens om. Hur kan de tex har gjort vårt lilla land till ett av de värsta vapenförsäljarna i världen? Nä, det är dags att kasta ut dessa mångalre ur templet!

 2. Snälla ändra mina felstavningar om Du accepterar min text:
  SKÄNKA
  som har påbörjat dett aviktiga arbete. (detta viktiga arbete…ska det stå)
  Nä, det är dags att kasta ut dessa mångalre ur templet! (månglarna ur templet….ska det vara)