Hillary Clintons väljer Wall Streets-hök som vicepresident


Idag inleds det demokratiska partiets konvent i Philadelphia. Enligt morgonnyheterna kl 06 är det stora motsättningar i partiet. Partiets ordförande Wasserman- Schultz har tvingats avgå, bl.a. därför att hon alltför mycket favoriserat den inte särskilt populära Hillary Clinton. Detta har framkommit i tusentals mail som Wikileaks har läckt – en information till stöd för demokratin. I ett uttalande tackar Clinton henne för fint arbete och har utsett henne till hedersordförande för sin presidentvalskampanj. (Twitter).Sveriges Radios Nyheter. Tyvärr har Bernie Sanders alltför tydligt slutit upp bakom Hillary Clinton. Det finns all anledning att granska Clintons val av kandidat till vicepresident.

Dagens Nyheters Martin Gelin skriver ”Valet av Virgina-senatorn Tim Kaine till sin vicepresidentkandidat signalerar att Clinton anser sig ha ett övertag. Det är ett tryggt och lite tråkigt val som inte överraskar någon.”…”Bland Bernie Sanders vänsterdemokrater ser man fortfarande Clinton som en Wall Street-demokrat och för dem bekräftar valet av Kaine att Clinton fortfarande står nära traditionella mittendemokrater och näringslivet.Dessa egenskaper kan samtidigt hjälpa Clinton attrahera fler moderata republikaner, som är skeptiska till Trump. Kaine ägnade förra veckan åt att samarbeta med republikaner i kongressen för att avreglera lokala banker i USA. Han står även helhjärtat bakom frihandelsavtalet TPP, som Clinton uttryckt sig kritiskt mot under valkampanjen.” DN skriver samtidigt motsägelsefullt ”I stället har hon helhjärtat omfamnat de progressiva vänsterdemokraternas kärnfrågor”, vilket med detta val närmast framstår som munväder. DN åter ”Bland Bernie Sanders vänsterdemokrater ser man fortfarande Clinton som en Wall Street-demokrat och för dem bekräftar valet av Kaine att Clinton fortfarande står nära traditionella mittendemokrater och näringslivet.”
Valet av Kaine

Viktig kompletterande information finns i en artikel på Information Clearing House In Signal to Military, Hillary Clinton Picks Senator Tim Kaine as Running Mate”.
Clearinghouse

Artikeln.
Med valet av Kaine,
gör Clinton det klart att hon planerar att som program driva krigslysten högerpolitik som syftar till att vinna över militären och delar av de i det republikanska partiet som är missnöjda med Trump, och i synnerhet med den republikanska kandidatens inställning till Ryssland. Clinton ville också förkasta något samröre med frågor om social ojämlikhet som låg till grund för ett brett stöd för hennes främsta rival i primärvalen, Vermont-senatorn Bernie Sanders.
Tim Kaine och Hillary Clinton
Kaine är bland de mest hökaktiga politikerna bland senatens demokrater. Som guvernör i Virginia 2006-2010, genomförde nedskärningar i statsbudgeten på flera miljarder dollar. Delstaten Virginia är ett viktigt centrum för militären och försvarsindustrin, och där finns högkvarteren för Pentagon och CIA.
Mellan 2009 och 2011, var Kaine ordförande i Demokraternas nationella kommittén, partiets ledning. Han står Wall Street nära, har nyligen stött åtgärder för att avreglera banker.

Som senator sedan 2013 har Kaine regelbundet krävt ökning av USA:s inblandning i Irak, Syrien och Afghanistan. Han har konsekvent stött Obama-administrationens vårdslösa balansgång mot Ryssland och Kina, två kärnvapenmakter. Han har upprepade gånger verkat för att USA:s kongress officiellt förklarar krig mot IS i syfte att öka USA:s intervention.
Liksom Clinton har Kaine också stött planer på en flygförbudszon i Syrien, en åtgärd som snabbt skulle framkalla en konfrontation med Ryssland.

Inför Natos toppmöte i Warszawa var Kaine medförfattare till ett öppet brev till president Barack Obama och uppmanade honom att ”framföra ett budskap till världens ledare … [att] framgång i Ukraina och motstånd mot rysk aggression, bland annat genom utplacering av Nato-trupper i östra Europa är det bästa intresse för alla medlemsländer. ” Kaine är också medlem i senatens utskott för försvaret och förbindelser med andra stater. Han är medlem i andra utskott som rör militären och utrikespolitik.
Denne hängivne katolik som en tid var missionär i Honduras, motsatte sig fri abort i början av sin karriär. Medan han påstod sig vara motståndare till dödsstraffet, lät han genomföra ett stort antal avrättningar under sin tid som guvernör.
Hillary Clinton III
I sitt tal inför konventet i Tampa kombinerade Clinton banaliteter med politisk självbelåtenhet i sina attacker mot republikanske kandidaten Donald Trump.
I likhet med tidigare beskrev Clinton att det amerikanska samhället under Obama – vars administration har blivit synonymt med ojämlikhet, förtryck och krig i medvetandet hos miljontals människor – i rosiga färger och utlovade mer av detsamma. Hon behandlade social ångest och ilska, som Trump har kunnat kapitalisera på, som politiskt illegitimt och väsentligen rasistiskt motiverat. ”Det sista vi behöver är en presidentkandidat som talar om stora brister i Amerika”, sade hon.
Under de senaste dagarna har Clinton-lägret fokuserat särskilt på kommentarer Trump gjort i New York Times, där han tog upp möjligheten att, han som president inte nödvändigtvis skulle starta ett krig mot Ryssland vid en eventuell rysk ”attack” på en av de baltiska länderna som är medlemmar i Nato.
”Ronald Reagan skulle skämmas, Harry Truman skulle skämmas” kommenterade ”Clintons seniora politiske rådgivare Jake Sullivan. ”Republikaner, demokrater och oavhängiga som hjälpte till att bygga Nato till den mest framgångsrika militära alliansen i historien skulle alla komma till samma slutsats: Donald Trump är olämplig och i grunden dåligt förberedda för att vara vår befälhavare.”
”När du säger till en allierad som vi är skyldiga att vi inte är säkra på att vi kommer är detta mycket, mycket farligt” sa Kaine. ”Vi har amerikanska män och kvinnor i tjänst i dessa länder och i riskzonen.”
Med andra ord visar Clintons & Kaines kampanj att de är mer villiga att ”hålla Amerika säkert” genom att föra en konfrontationspolitik som obönhörligen leder till kärnvapenkrig.

Några andra artiklar om Hillary Clinton.
Hillary Clinton och Donald Trump snackas vid
Svenska media gullar med höken Clinton
Storekonomen Jeffrey Sachs: Clinton är en neokonservativ hök
Socialistiske Bernie Sanders storseger över kapitalistfavoriten Hillary Clinton
Hillary Clinton – en feminist?
USA:s nästa president – höken Hillary Clinton?
i Andra om: , , , , , , ,, , ,, , , , , , , ,,


6 svar till “Hillary Clintons väljer Wall Streets-hök som vicepresident”

  1. Medan krigsförbrytaren Hillary Clinton och ”israel först” Kaine är upptagna med att förverkliga uppdraget de fick från bankirvampyr-maffian, håller Syriens armé på att rensa ut i Aleppo. Då kommer ”regime change projektet” som iscensatts av AIPAC, och Clinton & Kaine och Israel att gå i graven.

    http://syrianperspective.com/2016/07/in-the-eye-of-the-hurricane.html

    Islamofobin, kriget mot Irak, Libyen, smutskastningen av Iran och det pågående väst sponsrade terroristkriget och -invasionen av Syrien handlar om att bädda för Stor-Israel-projektet.
    http://www.globalresearch.ca/documentary-reveals-how-israel-convinces-americans-palestine-occupies-israel/5537500

  2. Både utseende, minspel och röst hos Kaine påminner starkt om Lars Lejonborgs. Det bådar inte gott.