Donald Trump bättre kandidat än Hillary Clinton?


Den 27/8 kunde man på TV 1 i Agenda höra att årets kandidater till presidentvalet i USA är de mest illa omtyckta som ställt upp. I programmet fanns ett inslag om Hillary Clinton, som verkade bekräfta detta för henne i alla fal. Hon framställs som en krigshök, som Wall Streets favorit, som en lögnare och kritiseras för att som utrikesminister givit favörer till dem som betalat in stora summor pengar till hennes och Bill Clintons Foundation, vilket gjort dem mycket rika. Donald Trump utmålas som en oförskämd, invandrarfientlig och okunnig kandidat. Han har dessutom uttalat sig positivt om Putin och ifrågasätter USA:s stora satsning på NATO. Så hemskt! Inte undra på att han är pressens hatobjekt nr 1.
Newsweek skriver nu ”Trump has praised President Vladimir Putin as a real leader, “unlike what we have in this country.” Trump has also dismissed reports that Putin has murdered political enemies (“Our country does plenty of killing also,” he told MSNBC), suggested that he would “look into” recognizing Russia’s annexation of the Crimean peninsula and questioned whether the United States should defend NATO allies who don’t pay their way. Newsweek om Trump
Den slitna klyschan om att välja mellan pest och kolera dyker upp för många. Vänsterjournalisten Åsa Linderborg har i en artikel skarpt kritiserat Hillary Clinton, men föreslår ändå att den som kan rösta i valet bör rösta på henne. Har hon ”rätt”? Åsa Linderborg i Ab

Om man inte vill rösta på Jill Stein, rösta blankt eller avstå så är kanske ändå Trump mindre dålig!!! Och vilka klassaspekter kan det finnas?
Trump and Clinton II
Jag förmedlar inledningsvis utdrag ur en artikel ”Trump vs. Hillary: A Summation” av Paul Craig Roberts, samt andra uppgifter. Roberts var biträdande minister för vid Treasury for Economic Policy i president Reagans regering på 1980-talet och biträdande redaktör på Wall Street Journal. Han har varit kommentator för Business Week, Scripps Howard News Service, och Creators Syndicate. Han har haft olika utnämningar vid universitet. Roberts site har många läsare runtom i världen. Hans senaste böcker är The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West, How America Was Lost, och The Neoconservative Threat to World Order. PC Roberts om Trump. Han har i flera artiklar under året varnat för risken för kärnvapenkrig.
Jag ogillar en del nedsättande kommentarer av Roberts om väljare i USA och stryker detta.

Utdrag ur PC Roberts artikel. Vi vet inte mycket om Trump, och anti-Trump propaganda råder i stället för fakta.
Men vi vet att mycket om Hillary.
Vi känner till hennes brott mot lagar och demokratiska parties lednings vägran att göra något åt ​​det.
Demokraterna tycker det är viktigare att styra Vita huset än att upprätthålla lagen, en annan spik i kistan för rättssäkerheten i USA.
Vi vet från ord och gärningar att paret Clinton är ombud för Wall Street, de stora bankerna, det militär-industriella komplexet, säkerhetsapparaten, Israel, agribussiness (storjordbruken ungefär) och utvinningsindustrin. Deras stora personliga förmögenhet på 120 miljoner dollar (ungefär 1 miljard kronor) 1,600 miljoner dollar (ungefär 13 miljarder kronor) i sin stiftelse, som till stor del kom från utlandet i utbyte mot politiska favörer, vittnar om det faktum att Hillary och Bill Clinton är agenter för oligarkin som styr Amerika, ja, som styr i USA:s imperium från Australien och Japan, över Nordamerika och västra och östra Europa till ryska gränsen.

Vi vet att Hillary Clinton är en lögnare, liksom Bill Clinton.
Vi vet att Hillary är en krigshetsare.
Vi vet att Hillary gjorde de mest oansvariga uttalanden som någonsin
yttrats av en presidentkandidat när hon förklarade att Rysslands president var den ”nya Hitler”, och därigenom ökade spänningarna mellan kärnvapenmakterna till en högre nivå än vad som fanns under det kalla kriget.
Vi vet att Hillary är allierad med neokonservativa och att hennes tro på de neokonservativas ideologi om amerikanska världshegemoni sannolikt kommer att resultera i krig med Ryssland och Kina.
Allt vi vet om Trump är att oligarkerna, som skickade USA:s jobb utomlands, som översvämmade landet med invandrare som är svåra att assimilera, som förstörde det allmänna utbildningssystemet, som blev räddade på Wall Street liksom de ”banker som var för stora för att gå i konkurs,” som offrade amerikanska husägare och pensionärer som lever på en fast inkomst, som har för avsikt att privatisera både Social Security och Medicare, som ligger bakom dagens polis med dess dödliga våld, obarmhärtiga kränkningar av privatlivet, den största fängelsepopulationen i världen, och som förstört den amerikanska konstitutionen för att öka makten över det amerikanska folket, är våldsamma motståndare till Trump.
Detta motstånd bör innebära att Trump är den person som vi vill ha i Ovala rummet.
Vissa hävdar att det är allt en charad och att Trump spelar en roll för att Hillary ska väljas. Amerikansk politik är så korrupt att allt är möjligt. Men den styrande eliten och deras tjänare verkar vara genuint bekymrade över Trumps utmaning av deras kontroll, och de har enat sig mot Trump. De har använt sina pengar för att köpa upp ”progressiva” webbplatser som betalas för anti-Trump propaganda i tryck, på TV och på Internet för att få Hillary vald.
Hela maktstrukturen i vårt land står bakom Hillary. Både demokratiska och republikanska politiska institutioner och nyliberala och neokonservativa förenas bakom Hillary. Hur mycket mer bevis behöver amerikaner behöver för att veta att en röst för Hillary är en rösta för sin egen olycka?
Opinionsundersökningar rapporterar att Hillary är i klar ledning. Är detta verkliga opinionsundersökningar eller bara en annan lögn från presstitute för att motverka Trumps supportrar? Varför rösta när de redan har förlorat?
Propaganda-angreppen mot Trump lyckades inte under det republikanska primärvalen. Trots medias fördömande av Trump besegrade han de andra republikanska kandidaterna utan ansträngning.

Den aktuella media-demonisering av Trump kan misslyckas. I själva verket är den så genomskinlig att den kan leda till att han väljs.
Allt som krävs är att tillräckligt många amerikaner vaknar från sin sorglöshet för att inse att det är fiender till deras eget liv, deras levnadsstandard och sin egen frihet som våldsamt motsätter sig Trump.

Den härskande oligarkin hatar Trump därför att han är negativ till mot Ryssland, ifrågasätter syftet med NATO, motsätter sig att amerikanernas jobb flyttas ut, och motsätter sig den okontrollerade invandringen

Med andra ord, Trump är för Amerika och för amerikaner. Detta är anledningen till att oligarker och deras anhängare hatar Trump.
De amerikaner som röstar för Hillary röstar för krig och sin egen utarmning. Möjligen är en röst för Trump densamma. Men i fallet med Trump vi inte vet det. När det gäller Hillary vet vi definitivt det.

Om Hillary kommer in i Ovala rummet, är kärnvapenkrig sannolikt. En röst för Hillary är en röst för kärnvapenkrig.
Om resultatet av amerikanernas brister medför kärnvapenkrig, kommer det amerikanska folket vara ansvarig för döden av planeten jorden. Man skulle hoppas att med detta stora ansvar på sina axlar så kommer det amerikanska folket att förkasta krigskandidaten och ta sin chans att satsa på Trump.” (Slut på PC Roberts artikel).

Han är inte ensam om sin bedömning: John Pilger

I en mycket intressant artikel diskuterar Pål Steigan klassaspekter på valet i USA. Klass och globalism i valet i USA Han påminner om att Demokraterna en gång var arbetarnas parti, men inte längre. Stödet från vita industriarbetare har minskat kraftigt under Barack Obama.
Bland vita utan collegeutbildning stödjer 68 % Trump, och 27 % stödjer Clinton, medan Clinton har större stöd bland kvinnor än Trump.ABC News.
USA val opinion 160829

Bland dem som fått det sämre har Trump största stödet och en klar majoritet av hans väljare ogillar TTIP. Bilden är klar. Tidigare opinionsundersökningar visade att Bernie Sanders skulle ha mycket större chans än Hillary Clinton att besegra Trump.
Varför gav han upp? Enligt vissa uppgifter utsattes han för hot. Hotades Berne Sanders att ge upp?
USA Valet 160829 election-TPPValet 160829 economy-and-voters

Och varför stödjer delar av den svenska vänstern Clinton, om än med reservationer? Har det att göra med det avtagande intresset för arbetarklassen och klassaspekter med den harmlösa identitetspolitiken, som inte bekymrar kapitalet – tvärtom. Varför föreslår de inte röster på Jill Stein?
Några andra artiklar om Hillary Clinton.
Hillary Clinton drottningen av kaos
Hillary Clinton väljer Wall Street-hök som vicepresident
Hillary Clinton och Donald Trump snackas vid
Svenska media gullar med höken Clinton
Storekonomen Jeffrey Sachs: Clinton är en neokonservativ hök
Socialistiske Bernie Sanders storseger över kapitalistfavoriten Hillary Clinton
Hillary Clinton – en feminist?
USA:s nästa president – höken Hillary Clinton?
i Andra om: , , , , , , ,, , ,, , , , , , , ,,


7 svar till “Donald Trump bättre kandidat än Hillary Clinton?”

  1. Hillary Clintons mentor är Madeleine Albright, kvinnan som inte tvekade att i TV-intervju hävda att det var värt resultatet av sanktionerna att en halv miljon irakiska barn omkom i bristsjukdomar som hade kunnat undvikas. Och om jag inte minns fel dekorerades Madeleine Albright i Sverige med Anna Lindh -priset. Varför vänsterfolk och liberaler föredrar Clinton beror på detta: en omvänd rasism. Albrights och Clintons politik dödar folk i Mellanöstern och Afrika, vem bryr sig, huvudsaken är att vi får vara ifred. Kievregimen artilleribeskjuter etniskt ryska städer i Donbass, vem bryr sig, det är ju ryssar som mister livet. Exceptionalismen som Hillary Clinton förespråkar och inte försöker dölja utan tvärtom skrytsamt skyltar med, denna exceptionalism är en rasism, ingenting annat, och den har vänstern, de gröna och liberala inga problem med, det är innerst inne deras ideologi. Våra värderingar överträffar alla andras, arabers, kinesers, ryssars, indiers osv. Omfattar de inte vår syn, kan vi ”obliterate them” som Clinton sade om bortåt 80 miljoner iranier.
    Donald Trump, om han lyssnar till sina sunda instinkter, ”I love China” och” good relations with Russia is a good thing” kan göra mycket för att främja en avspänning i världen. Däremot är det inte helt säkert att han gör det. Det är inte otänkbart att ett antal hökar även kan ta sig in i hans kabinett.
    Hillary Clinton har ända sedan Jugoslavien -krigen backat upp samtliga USA:s krigsföretag och varit arkitekt för några av dem. Hon har kallat Putin för Hitler och satsar hårt i sin kampanj på att konfrontera Ryssland och utmåla Trump som undfallande. Ingenting gott kan komma utav det.
    Sedan överlämnar jag den psykologiska anlysen åt andra. Clinton är kvinna, Trump klumpig macho o.s.v. samt påpekar att amerikaner gillar Clinton främst för hennes inrikespolitiska ställningstaganden. Den amerikanska presidentens främsta uppgift är emellertid utrikespolitiken, inrikespolitiken sköts av kongressen.

  2. Nej, Åsa Linderborg har inte rätt. Hon har ju som historiker avancerad träning i vetenskaplig analys och syntes, och bör vara van att bena upp trassliga problem, men i det här fallet (och i bråket om ’Nya Tider’ på bokmässan) är det klara brister. Trump må vara otrevligt, men håller han den stilen på hemmaplan utan att störa omvärlden är det mindre riskabelt än en dokumenterat internationellt farlig person som ÖB för USA:s krigsmakt.

  3. Hillary Clinton har stött/startat med två invasioner och kan börja två nya (Syrien & Iran) om hon inträder WH. Jämför med lögnerskan Clinton är Trump en ängel.