Rapport från Aleppo av pastor Andrew Ashdown ”Ett historiskt ögonblick”


Denna rapport, som publicerades av Globalresearch 12/12, har översatts av Jan Nybondas. Framför mitt varma tack för detta.

*Det är inte bara tillåtet för andra läsare att göra liknande insatser – det kommer att publiceras och uppskattas?

Artikeln. Globalresearch
Jag hade känslan av att komma till Aleppo i ett historiskt ögonblick, och ikväll tror jag att det är sant. Genom natten har beskjutningen av de sista ”rebell”kontrollerade fickorna i staden varit oavbruten, och jag kan ur fågelperspektiv se alla från mitt hotellrum. Med några sekunders mellanrum skakar luften av kraftiga explosioner och lyser upp himlen några kilometer bort och blandas med snabba salvor av automatvapen. Jag kan se spåreld och strimmorna efter robotar när de träffar sitt mål.
aleppos-befrielse-161213Bildtext: Syrians in western Aleppo celebrated at the prospect of an imminent victory in the east, BBC
Detta är en skrämmande, oupphörlig och utdragen attack som har pågått i timmar. Jag betraktar skeendet med sorgsenhet och motstridiga känslor. Sorgsenhet emedan jag som präst avskyr våld, hatar konflikter och tänker på om några civila befinner sig i detta helvete och undrar hur många som dör – och emedan jag som alla andra bara vill ha fred. Med motstridiga känslor,

emedan jag under de senaste åren har lyssnat på vanliga syrier, vilkas rop och erfarenheter av våld och brutalitet verkställd av extremistiska terroristgrupper stödda av det internationella samfundet har ignorerats av omvärlden; och vilkas lidande under konflikten har exploaterats och lyfts fram genom den arroganta oförsonligheten och perversa enkelspårigheten i den internationella agendan, som saknar all beröring med det syriska folkets intressen eller mänskliga rättigheter.

Faktum är, över hela landet och bland Aleppos invånare – medräknat dem som äntligen lyckats fly från de terroristkontrollerade områdena och som kommer med de mest hjärtslitande beskrivningar om våld och brutalitet som de varit utsatta för de senaste åren i händerna på terroristerna som tagit i besittning deras kvarter – alla vill se terroristerna slagna och ett slut på striderna.

Frilansjournalisten Vanessa Beeley intervjuade en kvinna igår som hade flytt från östra Aleppo ett par dagar tidigare, hennes åttaåriga dotter hade dödats och hennes man hade skjutits av ”rebellerna” och hon hade sett en kvinna som bad dem om mat bli skjuten i munnen, och hon sade: ”Jag hoppas att armén inte visar någon pardon. De är kreatur som förtjänar att dö”.
ISIS-ledare DN 160615Väststödda terrorister

Det internationella samfundet vädjar om vapenvila. Varför i hela världen, när den syriska armén når sådana framgångar som bejublas av folket i Aleppo och när varje vapenvila hittills har utnyttjats för att fylla på terroristernas depåer, varför skulle den syriska regeringen göra ett uppehåll nu?


Den senaste vapenvilan som regeringen utropade under två veckor för en månad sedan bröts oupphörligt av ”rebellerna” som attackerade västra Aleppo och dödade och sårade dussintals oskyldiga civila. Låt inte lura er, detta handlar inte om en regering som angriper sitt folk. Jag befinner mig i en stad där, likt det är i hela landet på regeringskontrollerat område, medborgare från alla trossamfund forsätter att leva sina liv tillsammans.

Jag befinner mig några kilometer från krigszonen men kan känna mig trygg. Beskjutningen sker inte över hela staden utan i små fickor där ”rebellerna” lyckats bita sig fast. De flesta civila som lyckats fly från området omhändertas på vårdcentraler som drivs av syriska staten och syriska Röda halvmånen och erhåller hjälp som Ryssland tillhandahåller. De berättar alla om hur ”rebeller” beskjuter dem som försöker fly. (Få vet någonting alls om de ”Vita hjälmarna” och de som gör det har ingenting fördelaktigt att säga om dem eftersom de arbetar för terroristerna.)
white-helmets-al-qaidaVästs ögonsten, beundrad av Margot Wallström, terroristvännen Vita hjälmarna
Här står jag och betraktar striden med blandade och motstridiga känslor…kännande sorg över liv som går förlorade framför mina ögon; men kännande som så många andra i staden att den syriska regeringen inte har lämnats något annat val.

Det är först efter att striderna har upphört som en politisk lösning kan finnas, men det står klart att så länge de väststödda terroristerna med koppling till Al Qaida kan fortsätta med sina krigshandlingar, kan det inte bli någon fred i staden eller i landet. Tro mig, de flesta syrier hyllar sin armé. Västliga regeringars och västmedias vägran att lyssna på det syriska folket och i stället driva sin egen agenda har lett till att denna brutala konflikt och lidandet på alla sidor har fortgått alldeles för länge. Därför känner jag medan jag ser den häftiga striden rasa inför mina ögon att det sorgligt nog inte finns någon annan utväg.

Och när striden har upphört, i Aleppo och i andra delar av landet, påbörjas den långa och tveklöst svåra och smärtsamma processen att återuppbygga människors liv och hela deras smärta.

Några artiklar om Syrien.
Flygblad till UD ändrar Sveriges Syrienpolitik?
Besvikna USA & Co desinformerar om Aleppo
USA:s stöd till terrorister i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , ,, , Syrien, ,


15 svar till “Rapport från Aleppo av pastor Andrew Ashdown ”Ett historiskt ögonblick””

 1. Äntligen har den ryske fredsfursten vunnit i Aleppo, de USA-imperialistiska hundarna har sprungit sin väg med svansen mellan benen. Det syriska folket kan nu leva lyckliga liv i hemlandet och behöver inte flytta till Sverige.

 2. Krigsförbrytaren Barak Obama krävde att ”Bashar Al- Assad måste gå” och förde ett terrorkrig mot Syrien.
  Bashar Al-Assad är kvar, Barak Obama är snart borta och skall slicka sina sår efter nederlaget från sitt lömska krig mot Syriens folk

  Krigsförbrytaren David Cameron krävde att ”Bashar Al- Assad måste bort” och förde ett terrorkrig mot Syrien.
  Bashar Al-Assad är kvar, Cameron slickar sina sår efter Brexit och nederlaget från sitt lömska krig mot Syriens folk.

  Krigsförbrytaren François Hollande krävde att ”Bashar Al- Assad måste bort” och förde ett terrorkrig mot Syrien.
  Bashar Al-Assad är kvar, François Hollande är snart ute ur leken och kommer att gå till historien som Frankrikes i särklass impopuläraste president och slika sina sår i något lantligt håla.

  Rasisten, mördaren och krigsförbrytaren Benjamin Netanyahu anförde den västerländska kören som krävde att ”Bashar Al- Assad måste bort” och förde ett lömskt terrorkrig mot Syrien genom att träna och stödja halshuggar-terroristerna från den ockuperade Golan-Höjden. Mördaren Netanyahu sägs ha fått ett alldeles hemskt anfall, då han hörde nyheten om att Aleppo är befriat. Det ryktas att denne mördare kommer att slicka sina sår efter nederlaget i Syrien från sitt gamla möbelaffär i USA.

  Bankirvampyr-maffian som också ville få ”Bashar Al- Assad bort” slickar nu sina så på grund av efterbliven vinst eftersom Bashar Al-Assad och Syrien vägrade att underkasta sig bankirvampyr-maffians diktat.

  Västs mediamaffia och dess presstitutes som högljutt anförde kakofonin ”Bashar Al-Assad måste bort”, sägs nu ha skrivkramp och vet inte hut. Det ryktas att jakten på en ny ledare som ”måste bort” är redan igång.

  Allt emedan Bashar Al-Assad står rak i ryggen, en symbol för sitt folk och världens folk som är trötta på elitens fasoner!

  Allt emedan Vladimir Putin och Ryssland står rak, som den som satte stopp för västs galenskaper och också har blivit symbolen för motstånd för en hel värld.

  Allt emedan Hizbollah, Iran och de Palestinska Al Quds motstånds armén står raka och likaså blivit frihets-symboler för en hel värld!

  Aleppos befrielse är en historisk vändpunkt! Hädanefter kommer att bli utför för väst!!! Inga fasoner, inga galenskaper kommer att tillåts!!!!

  Viva Syrien! Viva Bashar Al-Assad! Viva Vladimir Putin! Viva Hizbollah! Viva Iran! Länge leve Palestina!!!!

 3. I segerns stund kan de modige svenskarne enas om att rätt lag vann. Härligt, och så nära det äkta svenska man kan komma.

  • Det tvivlar jag på. Hetsen mot de som befriat Aleppo från terrorismen är stark hos ledande demokratiskt valda terroriststödjare.

 4. Denne religiöse kristne präst skriver riktigt bra och översättningen var jättefin. Tacksamhet. Det var så intressant att jag letade fram lite mer från den religiöse prästen på engelska. http://21stcenturywire.com/2016/02/26/voices-from-syria-reports-from-inside-syria-by-revd-andrew-ashdown-part-1/

  Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh har medverkat i en rapport från föreningen Varken hora eller kuvad som belyser problemet med religiös extremism. Rapporten heter ”Tolvhundra: Kartläggning av hedersförtryck i Göteborg”:
  http://www.varkenhoraellerkuvad.se/wp-content/uploads/2016/11/1200VARKENHORAELLERKUVAD2016.pdf

  Citat ur rapporten från sidan 59:

  ”I frågan om religionens betydelse svarar 46,4 % av ungdomarna att religion är något viktigt. Endast 7,5% anser att religionen är oviktig. 49,7% av ungdomarna uppfattar sig själva som mycket religiösa medan 8,2 inte är religiösa alls. En stora andel c:a 50% av ungdomarna anser sig mer religiösa än sina föräldrar. I Göteborgsundersökningen är tendensen i alla avseenden densamma i som i Stockholm. I Göteborg har man emellertid ställt en fråga som inte ställdes i Stockholm. Man frågade om ungdomarna kände sympati för någon extremistorganisation, Daesh/IS, m.fl. Hela 11,3% svarade att de hyste sympati för en sådan. 8,3 % var osäkra. Övriga hade inga sympatier. På frågan om de kände någon som hade extremistiska sympatier svarade 13,4 % att de gjorde det och 14% var osäkra. Oroväckande, minst sagt.”

  Det kommer snart existera två olika samhällen i Sverige om vi inte gör något. Det sekulära toleranta ateistiska och det extremt religiösa. Någon som ser likheten med Syrien?

  Visserligen kan man låtsas som om allt är frid och fröjd, men i andra länder pågår diskussioner om islam och dess fredlighet. Apostaten, ateisten och islamkritikern Ayaan Hirsi Ali från Somalia brukar deltaga i dessa diskussioner. I Sverige finns den numera kristna Mona Walter från Somalia. De finns på Youtube för den som är intresserad. De lever båda under dödshot. Vänstern såväl som kristet religiösa borde kanske uppmärksamma dessa kvinnor något mer?

 5. Nu när de västerländska (USA, England, Frankrike och Sverige) upprörs över påstådda grymheter av Syriska regeringen och Ryssland (något de förnekar). Så kan det vara på sin plats att påminna om att när jihadist-milis kom till östra Aleppo i 2012 och genomförde sina egna summariska avrättningar så teg samma västerländska regeringar, och västerländska medier motiverade dessa mord genom att hänvisa till offren som anhängare av syrisk president Bashar al-Assad.

 6. Ja, tyvärr lär väl terroriststödjarna i vår ”fredliga & demokratiska” västvärld inte ge sig så lätt; hetsen mot Syrien & amp; Ryssland kommer sannolikt att fortsätta, och växa, men i något annorlunda utseende.

  • Ja, vi får se vad som händer när Trump tar över. Håller han sitt vallöfte så kommer USA:s politik mot IS och de andra terrororganisationerna att ändras radikalt. Ett problem för Trump är CIA som investerat mycket tid och resurser på att promota terrorismen i världen. Kanske kommer EU till slut att stå själva och ge sitt stöd till skumma islamister i Mellanöstern och fascister i Ukraina. I vilket fall som helst är EU:s s.k ”utrikespolitik” fullständigt galen och den galenskapen har drabbat Wallström extra hårt…inte en klar tanke eller analys där inte! Oavsett vad man tycker om Göran Persson men visst hade han helt rätt om både Wallström och Mona Sahlin när han bedömde deras intellektuella kapacitet.

   • Ja, de är verkligen tämligen obegåvade medelmåttor. Det var mitt bestämda intryck när jag debatterade med Margot Wallström för 20 år i radion, efter en artikel jag hade i DN Debatt om svensk alkoholpolitik. Och hon var aktuell som partiordförande i SAP. Göran Persson har ett annat intellekt, och han har en begåvad fru enligt min erfarenhet. Jag ledde en gång en debatt efter ett föredrag av Anna Hedborg om alkoholpolitik. Hon var skarp. 5-6 frågor kunde ställas i en följd och hon besvarade alla ”korrekt”. Jag satte bredvid henne. Hon antecknade ett par ord, jag desto fler. Av övriga ministrar jag träffat gillar jag bl.a. Marita Ulvskog och tjusiga Leni Björklund. Bosse Ringholm är en riktigt trevlig prick de få gånger jag träffat honom privat. Han är helt chosefri, som grabben i porten bredvid.

 7. Aftonbladet ledare har som rubrik idag ”Putins massaker på Aleppos befolkning”. http://www.aftonbladet.se/ledare/a/y2n52/putins-massaker-pa-aleppos-befolkning Citat ur texten: ”Revolutionen besegrad.Många som deltog i protesterna har tvingats fly landet. Men de som stannat kvar har haft en fristad i östra Aleppo.” Den som gör den analysen av terroristernas ockupation av östra Aleppo har sjunkit djupt i propagandaträsket. Visserligen ägs Schibsted till trettio procent av amerikanska banker men detta var ändå grovt. Att svenska journalister förnedrar sig på detta sätt är djupt oroande. Som tröst i eländet läser jag Moon of Alabamas grymma räfst med västs mainstream-media och deras hets mot Syrien: ”MSM Create #Fakenews Storm As Rebel Aleppo Vanishes” http://www.moonofalabama.org/

  Ulla Johansson