Trump uppskjuter upp det planerade mötet med Putin – varför det?

President Donald Trump har beslutat att skjuta upp nästa möte med Rysslands president Vladimir Putin tills någon gång under 2019, efter det att ”häxjakten mot Ryssland” slutar, sade den nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton i ett uttalande. ABC News
RT

Efter toppmötet i Helsingfors förra veckan bad Trump Bolton att bjuda Putin till Washington ”hösten” 2018. USA: s president tweetade att han såg fram emot det andra mötet, så att de två ledarna kunde fortsätta ta itu med problemen som diskuterades i Helsingfors, till exempel ”stoppa terrorism, säkerhet för Israel, kärnvapenspridning, cyberattacker, handel, Ukraina, Mellanöstern, Nordkorea med mera.”
Putin och Trump 180716 II.
”Det finns många svar, några enkla och några svåra för dessa problem … men de kan alla lösas!” sa Trump den 19 juli.
Boltons meddelande kommer en dag efter Kreml bekräftade att man fick inbjudan från Vita huset. Putins utrikespolitiska rådgivare Yuri Ushakov berättade för reportrar att det fanns ett behov av ett annat toppmöte efter förra veckans möte i Helsingfors. De två ledarna kunde också träffas i samband med G20-toppmötet i Argentina i november, sade Ushakov.
Trumps inbjudan till den ryska presidenten mottogs inte väl av media och i kongressen. Demokrater svarade med den vanliga retoriken som anklagade Trump för att vara Putins marionett, men även de republikanska majoritetsledarna sa att man inte skulle bjuda in Putin att tala till kongressen.
Däremot fann en undersökning av The Hill att 54 procent av amerikanerna stöder ett andra toppmöte mellan de två ledarna i Washington och 61 procent säger att bättre förbindelser med Ryssland ligger i Förenta staternas bästa intresse.
Trump har ofta använt frasen ”häxjakt” för att beskriva undersökningen av Robert Mueller, som utnämndes i maj 2017 för att undersöka påståenden om rysk inblandning i 2016 USA: s presidentval.
Eftersom justititeminister Jeff Sessions avstod från att undersöka Trump-kampanjen på etiska grunder blev det biträdande AG Rod Rosenstein som utsåg Mueller. Utnämningen följde Trumps avsked av FBI-chefen Jim Comey, efter råd från Rosenstein.

Kommentar: Kanske en taktisk reträtt efter den mycket hårda kritiken mot Trump för ett som det verkar konstruktivt toppmöte med Putin. Vissa kommentatorer har talar om ”förräderi” och risken för statskupp. Den kommande statskuppen mot president Trump? Jag har också något spekulativt rest frågan om att Trump vid mötet i Helsingfors sökt neutralisera Ryssland inför en attack mot Iran. Dagens fråga: Iran: – Lurar Trump Putin och ”Djupa staten”?
Meddelandet om det inställda planerade mötet har tilldragit sig föga uppmärksamhet i media. Dock skrev svenska Yle ”Vita huset har meddelat att ett tilltänkt andra toppmöte mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin skjuts upp. Samtidigt vidhöll USA:s utrikesminister i senatsförhör att USA:s linje gentemot Ryssland står fast. USA:s utrikesminister Mike Pompeo grillades av senatens utrikesutskott i hela tre timmar och irritationsnivån var stundtals hög.” Svenska Yle

Andra artiklar.
Den kommande statskuppen mot president Trump?
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

intressant.se, , , , , , , , , , , , , , CIA,
, ,

  35 comments for “Trump uppskjuter upp det planerade mötet med Putin – varför det?

 1. Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
  27 juli, 2018 at 15:17

  Ledsen att göra dig besviken, Anders, men Trump är ingen fredspresident. Inte en president för vänstern heller.
  https://www.counterpunch.org/2018/07/27/the-curious-case-of-pro-trump-leftism/

  Men han är en lika stor krigshök som Reagan och de nationalkonservativa som Lars Bern och Pat Buchanan stödjer honom.
  Ska vi inom vänstern verkligen placera oss själva inom den här gruppen? Då har vi allt gått ifrån den marxistiska-leninistiska ideologin. De nationalkonservativa är lika stora fiender (om inte större) till socialismen och kommunismen som de neokonservativa och liberalerna.

  • 27 juli, 2018 at 15:37

   Trump är ingen fredspresident eller vänsterman. Men det är en intrikat uppgift att analysera hur pass stor ”krigshök” han är. Vilka är måttstockarna? Hur som helst är det för tidigt att bedöma detta. Han har varit president i drygt 1,5 år medan Reagans insatser pågick i 8 år.

 2. Knut Gustafson
  27 juli, 2018 at 16:35

  Trump är i varje fall mer en fredspresident än Putin som ockuperat Krym och delar av Donbas.

  • 27 juli, 2018 at 17:58

   Trump/USA bedriver illegala krig i Irak,Afghanistan,Syrien via ombud, Jemen m.fl länder. Ryssland deltar i legalt försvarskrig i Syrien mot Väst-stödda terrorister. Krim har efter folkomröstning åter anslutit sig till Ryssland, fredligt. Ryssland har inte ockuperat del av Donbass.

   • Knut Gustafson
    28 juli, 2018 at 10:16

    Annekteringen av Krym skedde i strid med internationell rätt och har följaktligen fördömts av Världssamfundet.

    Utan ryskt deltagande hade Donbas varit fritt nu.

  • Anders Persson
   27 juli, 2018 at 18:31

   Egendomligt: du skriver allt på svenska, men stavar ön på ukrainska ”Krym”. Är ditt svenska namn en pseudonym?? Sedan tror jag att korrekt svenska inte skulle ha använt ordet ”en” i detta sammanhang.

   • Mats Larsson
    28 juli, 2018 at 09:19

    Krim på ryska skrivs med kyrilliska alfabetet KpbIm. Bokstaven bI transkriberas till svenska med bokstaven y
    (https://sv.wikipedia.org/wiki/Ы); alltså blir det Krym. På ukrainska blir det däremot Krim, som inte är någon ö utan en halvö.

    Transkriberingar är vanskliga. Jag har inte förstått varför Putin skrivs som han gör på svenska. Uttalsmässigt borde hans namn skrivas Potin. Andra bokstaven i hans ryska namn skrivet på kyrilliska är ju y och uttalas på svenska som o.

    • Anders Persson
     28 juli, 2018 at 12:29

     Mats, jag håller med dig om transkriberingen från ryska. Ett förbiseende av mig. Krim skrivs dock på ukrainska KR”bakvänt N”M. Detta ”bakvända N” ska enligt bla. Wikipedia på svenska transkriberas till ”y” men uttalas [i]. Så skriver man KRYM så är det också den ukrainska stavningen transkiberad till svenska.

     • Mats Larsson
      28 juli, 2018 at 16:17

      På en mycket högre nivå än dessa enkla utläggningar om
      transkriberingar, kan man notera att Barbara Lönnqvist
      i sin nyöversättning av ”Krig och fred” infört en ny, och om jag
      förstår rätt, egen transkribering av den kyrilliska
      bokstaven X. Den transkriberas normalt till CH på svenska,
      medan Lönnqvist använder transkriberingen H.

      En slavist som Stefan Lindgren har reagerat på detta,
      även om han i övrigt har mycket positivt att säga om
      den nya utgåvan:
      https://www.8dagar.com/2018/06/krig-och-fred-romanen-som-aldrig-dor.html

      Det var alltså Hrusjtjov som förde Krim från Ryssland till Ukraina.

      • Anders Persson
       29 juli, 2018 at 03:23

       Barbara Lönnqvists transkribering av den ryska bokstaven X till H är, om jag förstått det rätt, varken ”ny” eller ”egen”, utan hur man i Finland, Lönnqvists hemland (professor i ryska i Åbo) transkriberar denna bokstav.

       • Korp
        31 juli, 2018 at 11:58

        Något om den nuvarande huvudstaden i Ukrainas historia.
        Efter Sovjetunionens fall och den ukrainska självständigheten 1991 blev Kiev (ukrainska: Київ, Kyjiv; ryska: Киев, Kiev) huvudstad i Ukraina.
        Kiev, en av de äldsta städerna i Östeuropa, genomgick flera stadier av stor betydelse och relativ obemärkthet. Den grundades möjligen under 400-talet som en handelsplats. Kring 700-talets början anlade handelsresande khazarer vid floden Dnepr en staden var under 700- och 800-talen , som en utpost i det khazariska riket.. Den kom att vara en provinshuvudstad av marginell betydelse i utkanten av de områden som kontrolleras av sina mäktiga grannar, först Storfurstendömet Litauen, följt av Polen och Ryssland. Ett samhälle bestående av khazarer, men även slaver, skandinaver och ungrare, växte sig mäktigt. När slaverna erövrade området blev det kallat Kyjiv.
        År 1320 erövrades staden av Litauen och 1362 införlivades staden med omnejd i storhertigdömet Litauen. Från 1569 blev det del av Polen-Litauen, och staden blev huvudstad i vojvodskapet Kiev, som ställdes under den polska kronan. År 1687 tillföll staden Ryssland. Den förblev en mindre provins ort fram till den ryska industriella revolutionen i slutet av 1800-talet.

     • Korp
      31 juli, 2018 at 11:24

      Anders Persson.. Krim på ukrainska språket … кримський – krymsʹkyy.

  • Korp
   29 juli, 2018 at 17:13

   Något
   Vad betyder benämningen Ukraina? Det kommer från det slaviska ordet ”krayina”, och det betyder ”gränsregion”. Ukraina var den västra gränsen i Ryssland.
   Nästan alla Ukrainare är ättlingar till ryssar. Undantaget är den nuvarande västra delen av Ukraina tidigare benämnt Galicien ett landområde bebott av folk huvudsakligen av ryskt, men också av tyskt, polskt, ungerskt, skandinaviskt och baltiskt ursprung. De anser sig vara medborgare i Ukraina, men inte vara ukrainare.
   Det ukrainska ”språket” har idag 90% ryska ord och 10% polska, med några västerländska ord.
   I december 2017 hade omkring 4 miljoner ”ukrainare” emigrerat västerut och 4,4 miljoner har flytt till Ryssland. De vet att de är av ryskt ursprung. En ukrainsk minister erkänner att 100.000 ukrainare emigrerar från Ukraina varje månad.
   Vad ska bli av Ukraina? Ukraina har ingen framtid, eftersom den är artificiell skapelse. Analytiker förutspår redan att det kommer att brytas upp i tre delar. USA och EU, med stöd av andra, inledde statskuppen mot Janukovitj 2014. Syftet var att få Ukraina till EU och Nato. Resultatet verkar bli att Ukraina långsamt drivs tillbaka till Ryssland.
   Väst gjorde Putin en stor tjänst. Han spelar nu vänta-spelet och väntar på att Ukraina ska kollapsa ekonomiskt och politiskt. Putin har återförenat Krim med Ryssland och lagt grunden för återföreningen av den östra delen Donbass, som lämnat centrala Ukraina. Vad gäller västra Ukraina har Ryssland inte något verkligt intresse med tanke på befolkningens sammansättning.

   • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
    29 juli, 2018 at 19:51

    Varför är det så viktigt för dig att skapa länder med en egen ras? Det finns människor – miljoner människor – som är av blandnationer, kanske vars far är ryss och mor från någon del av Afrika eller från andra delar av världen? Är de mindre värda än ’äkta’ slaver?

    • Korp
     30 juli, 2018 at 11:34

     Kerstin Stigsson.. ”skapa länder med egen ras”?? Jag tror inte det finns sådana länder.
     Här några fakta om Galizien var ursprungligen en del av Kievriket, men erövrades av Polen 1018-1031. Under 1200 och 1300-talen var det under vasallskap och erövrades slutligen av Polsk-litauiska samväldet på 1340-talet.
     Av de polska områden som Österrike tillmäktade sig bildades Kungariket Galizien och Lodomerien (ukrainska: Halytjyna i Volodymyrija; polska: Galicja i Lodomeria), vilket 1772-1918 utgjorde det nordligaste kronlandet inom det habsburgska riket.
     Staden Lemberg (ukrainska: Lviv; polska: Lwów) var områdets huvudstad. Polackerna verkade vid denna tid, till skillnad från sina gelikar inom Ryssland, för autonomi inom Österrike och Ungern 1867- och blev 1873 de facto en autonom provins inom Österrike.
     Polska blev officiellt språk vid sidan av tyska, medan ukrainskan förde en mer tynande tillvaro. År 1902 var Galiziens folkmängd 7 495 606. Polacker 54,8 %, Ukrainare 42,2 %, Tyskar 2,9 %, samt tjecker, slovaker och judar 0,1 % Romerska-katoliker 45 procent, ortodoxa 41,5 procent och judar 11 procent.

 3. Jan Nybondas
  27 juli, 2018 at 17:42

  Bolton med mustaschen sade att mötet skjutits upp för att man vill vänta tills RussiaGate är över. För européer kan detta beskådas som en politisk fars som inte saknat sina roliga ögonblick. Det anmärkningsvärda är att europeiska medier är fullkomligt ointresserade av farsens förlopp. De har förklarat Trump för ”skyldig” från dag ett och endast sådana nyheter rapporteras som passar in i den förutfattade meningen. Det fina med en fars är de plötsliga vändningarna och sådana har inte saknats. Medan medierna endast berättat om saker som får Trump att framstå i dålig dager, har händelserna i den verkliga världen – bortom skenvärlden i DN-skrapan – tagit en vändning som får Boltons bedömning att framstå som tämligen realistisk. Det är inte bara det att demokraterna har skrivit ihop en dålig intrig för farsen, de har gjort det genom att bryta mot lagen upprepade gånger och nu har de avslöjats. Snarorna dras åt och farsen kan för häxmästarna övergå i en tragedi där de får skaka galler.

 4. Benny
  27 juli, 2018 at 18:49

  Knut, hur kan Ryssland ha ockuperat sitt eget folks område? Det bor nästan bara ryssar på Krim och ca 97% vill var en del av Ryssland, inte det sönderfallande bankrutta Ukraina. Knut, fram med bevisen för att Ryssland ockuperat Donabass! Givetvis kan du inte det lika lite som USA eller EU kan det för det är ett påstående som skurken Poroshenko lurat i väst inget annat.

  • Anders Persson
   28 juli, 2018 at 12:36

   Benny; när Sverige 1918 ockuperade Åland med avsikt att införliva det i Sverige var det ett folkrättsligt brott, trots att 98% av ålänningarna ville det. Detsamma gällde Tysklands ockupation av Sudetlandet 1938. Om dagens tornedalsfinnar skulle vilja höra till Finland så är det inte bara för Niinistö att kommendera sin armé över gränsen.

   • Benny
    28 juli, 2018 at 13:50

    Finns ju inga som helst likheter i dessa fall! I Krims fall så blev man olagligen flyttad till en annan republik, Ukraina, av en kommunistisk diktator på 50-talet, troligtvis ett fyllenyck under en blöt kväll, mot befolkningen vilja. Under Sovjets tid hade detta kanske ingen större betydelse för Krimborna, de hade ungefär lika dåligt som i resten av Sovjetunionen. Det är först senare när Sovjet delades upp i separata länder som det fick betydelse för Krimborna eftersom de hamnade i den sämsta och mest dysfunktionella av de forna Sovjetrepublikerna. Saken är som sagt utagerad eftersom det redan hållits TRE folkomröstningar på Krim med samma resultat…Det är bara att leva med detta faktum! Punkt!

    • Anders Persson
     29 juli, 2018 at 03:25

     Åland flyttades 1809, mot befolkningens vilja, från Sverige.

     • Benny
      29 juli, 2018 at 09:23

      Skulle detta vara relevant för fallet Krim idag? Finns som sagt var inga likheter alls!

      • Anders Persson
       29 juli, 2018 at 11:35

       Nej, Benny, det var ingen ”fyllenyck”. Jag tror Wikipedia har en korrekt historieskrivning här https://sv.wikipedia.org/wiki/Krim#Historia :

       Den 19 februari 1954 överfördes Krims oblast från Ryska SFSR till Ukrainska SSR, enligt Högsta sovjets dekret på grund av ”geografisk, ekonomisk och kulturell närhet till Ukraina”. Överlåtelsen presenterades av den ukrainskt uppväxte sovjetledaren Nikita Chrusjtjov som en gåva till ukrainarna. Det var då en betydelselös gest inom ramen för Sovjetunionen. Den hade dock en viktig historisk bakgrund. Man ville hugfästa årsdagen 300 år efter fördraget i Perejaslav 1654 och unionen som då ingicks då mellan zaporozjjekosackernas ledare, Bogdan Chmelnitskij och Tsarryssland, så att Lillryssland (en del av dagens Ukraina) övergick från Polen till Tsarryssland.

       Överlämnandet bröt mot de dåvarande konstitutionerna för RSFSR (från 1937) och Sovjetunionen (från 1936). De instanser inom RSFSR som fattade besluten hade enligt republikens dåvarande grundlag inga befogenheter för att göra detta. Enda sättet att ändra RSFSR:s territorium skulle ha varit en folkomröstning inom RSFSR, vilket inte genomfördes. Staden Sevastopol hade dessutom genom en ukas den 29 oktober 1948 klassats som underställt republikanskt styre (d.v.s. direkt under Moskva) och hade egen administration och budget. Enligt den ryska sidan idag omfattades inte Sevastopol av överlämnandetexten från 1954.

       Efter Sovjetunionens upplösning förklarade Ryska parlamentet Sevastopol som ryskt territorium, ett beslut som ogiltigförklarades både av Ryssland då nya president Boris Jeltsin och av FN:s säkerhetsråd.

       • Benny
        29 juli, 2018 at 14:19

        Finns inget som motsäger det jag säger! Krimborna har aldrig velat vara en del av Ukraina och beslutet att föra över Krim till Ukraina gjordes på ett odemokratiskt sätt av en diktator! Alltså ur rättslig och demokratisk synpunkt är saken utagerad och jag förstår inte varför denna lilla incident jämfört med alla USA:s internationella förbrytelser skulle vara en stor sak för USA och EU. Det är bara löjlig USA-propaganda att försöka framställa Krim som något större än det är dvs en återställning av en provins status efter Sovjets upplösning. Och saken har dessutom i TRE folkomröstningar avgjorts av sakägarna, alltså Krimborna! Det finns inget mer att tillägga i ärendet, saken är utagerad! Lev med det!

 5. Korp
  27 juli, 2018 at 18:52

  USA:s säkerhetsrådgivare John Bolton är redo att träffa sekreterare för Rysslands säkerhetsråd Nikolay Patrushev i slutet av sommaren, säger Sergey Ryabkov, Rysslands vice utrikesminister.
  Bolton anlände till Moskva i slutet av juni som en del av förberedelserna inför toppmötet mellan USA och Rysslands presidenter i den finska huvudstaden, samtal med Putin och andra tjänstemän.
  Trump sa att USA och Rysslands militärer visat sig faktiskt komma bättreöverens än de två ländernas politiker under de senaste åren, med hänvisning till dekonflikt kommunikationen i Syrien.
  Rysslands chef för generalstaben och förste försvarsministerns generalsekreterare Valery Gerasimov träffade ordföranden för de amerikanska stabschefen Joseph Dunford i Helsingfors i början av juni. De militära tjänstemännen diskuterade upplösningen av den syriska krisen, liksom sätt att minska spänningarna och säkerställa säkerheten i Europa, sade Rysslands försvarsdepartement.

 6. 27 juli, 2018 at 22:49

  Enligt källor i Australien är USA beredd att bomba Iran, kanske redan nästa månad.

  ABC

  • Jan Nybondas
   28 juli, 2018 at 12:55

   Ibland händer det att en fejknyhet kan spela en positiv funktion fastän detta inte skall tas till intäkt för att fejknyheter rekommenderas. Försvarsministern, general Mattis, har varit tvungen att gå ut och dementera att något angrepp skulle planeras. De fantiserar i vasallstaten Australien enligt Mattis. Nyheten bör i vilket fall få alla övriga att vidta de åtgärder de kan för att avstyra sådana vansinnesplaner.

   Sedan har många spekulerat över vad ryske försvarsministern Shoigu diskuterade i Berlin. För det första är det mycket ovanligt att försvarsministern ledsagar utrikesministern, för det andra har Shoigu inreseförbud till EU, vilket Merkel härmed ignorerade. De sades att de diskuterade Syrien och Ukraina. Syrien lär vara en bisak mellan Shoigu och Merkel. En bättre gissning är att Shoigu förklarade de militära realiteterna i Ukraina för henne. Hitler allierade sig med de redan då aktiva ukrainska nazisterna och Merkel har gjort likadant. Hittills har hon hållit ställningarna i fyra år, ungefär vad Hitler klarade av. Utan Merkel hade ingen statskupp blivit av även om jänkarna utnämnde den nya regeringen flera veckor innan den genomfördes.

 7. Korp
  28 juli, 2018 at 14:13

  POTUS.. (USA:s president) tvingades att göra en U-sväng…”POTUS” började som en förkortning som användes av telegrafiska kodoperatörer på 1890-talet. Det står för ”USA: s president”.
  Trump har mött en massiv bakslag efter sitt första stora toppmöte med Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors, som de både förklarade produktiva och framgångsrika.
  En dag efter toppmötet tog Potus tillbaka sitt stöd för Putins förnekande av rysk inblandning i amerikanska valet och hävdade att han hade misslyckats under presskonferensen och accepterade amerikanska underrättelserapporter att Moskva påstås försöka påverka resultatet av omröstningen.
  ”Det borde ha varit: Jag ser ingen anledning till varför jag inte skulle – eller varför det inte skulle vara Ryssland”, förklarade Potus och hävdade att han hade använt en förvirrande ”dubbel negativ”.

 8. Anders Persson
  28 juli, 2018 at 17:16

  Jan: Varifrån har du fått uppgiften att försvarsminister Shoigu besökte Berlin nyligen? Jag har inte hittat den i mitt sökande, inte ens på Russia Today. Men webben är stor . . .

  • 28 juli, 2018 at 18:02

   Nämns bl.a. av Jan Nybondas i en kommentar tidigare. Andra källor uppger att ”Valery Gerasimov, the Head of the General Staff of the Armed Forces of Russia was at the meeting.” här

  • Jan Nybondas
   28 juli, 2018 at 20:17

   Du har rätt Anders, det var Gerassimov, generalstabschefen jag tänkte på och det understryker ytterligare det jag sade: det bör ha varit Ukraina som var ämnet.

   När vi nu kom in på Ukraina kan jag inte låta bli att nämna att brittiska privatdetektiver har två huvudspår i Skripalfallet, eller egentligen ett, plus ett kryptiskt uttalande. Huvudspåret är att Skripal varit inblandad i handeln med syntetiska opiater för att dryga ut sin pension. Sådana kan rekvireras från öststaterna, även Ryssland. Salisburytrakten har registrerat ett antal dödsfall relaterade till syntetiska opiater.
   Det kryptiska uttalandet har emottagits av George Galloway. Han är regelmässigt gäst på evenemang som det brittiska etablissemanget arrangerar. Denna gång en mottagning med högre officerskår på plats. Helt oförmodat kommer en officer upp till honom, tar initiativet och avslutar ordväxlingen med kommentaren: ”It was Ukraine”, (som låg bakom Skripalhistorien). Vi får se.

 9. Korp
  28 juli, 2018 at 19:20

  Något om ryska ledares resor hit och dit..
  http://www.pravdareport.com/world/europe/26-07-2018/141288-putin_merkel_macron-0/

  Den här veckan var Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov och stabschefen i Rysslands väpnade styrkor Gerasimov på besök hos Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv och åkte sedan till Berlin och Paris där de hade möten med Tysklands kansler Angela Merkel och franska presidenten Francois Macron.Israels försvarsminister Avigdor Lieberman var närvarande vid mötet med Benjamin Netanyahu måndagen den 23 juli.
  Strax därefter pratade Netanyahu med Vladimir Putin i telefon. Ryssland har uppfyllt sitt löfte att garantera den syriska arméns närvaro i söder, vid gränsen till Israel, som driver iranska styrkorna bort från det. I sin tur accepterade USA tanken på att Bashar Assad behöll sitt kontor. Iran sade tidigare att det skulle kunna överväga att dra tillbaka trupper om Ryssland kunde garantera deras intressen.
  Vilka intressen är de? Bashar Assad håller sitt kontor och är fortfarande allierad i regionen. Vapen levererar till Hizbollah via Syriens territorium måste frysas. Israels senaste evakuering av vita hjälmar från Syrien visar att avtalen genomförs. Även det syriska militära flygplanet som Israel skjutit ner tisdagen den 24 juli utlöste inte någonting stort.
  Tidigare iransk ambassadör i Damaskus och rådgivare till Irans utrikesminister Hussein Sheikh al-Islam sade att Ryssland inte skulle störa Syriens inre angelägenheter. ”Den syriska regeringen är den enda parten som har rätt att bestämma vem som ska stanna i Syrien, och vem som kommer att lämna den”, sade den iranska tjänstemannen. Mest sannolikt var det inte bara den iranska positionen som tjänstemannen uttryckte.
  Mötet i Berlin hölls i närvaro av Tysklands utrikesminister Heiko Maas, medan den franska utrikesministern Jean-Yves Le Drian deltog i mötet i Paris. Enligt de västerländska publikationerna anordnades mötena på ryska presidentens begäran. Det ryska utrikesdepartementet rapporterade att tjänstemän diskuterade frågor som rör syriska flyktingar och genomförandet av Minsk-avtalen för krisens reglering i Ukraina (Normandieformatet).
  Ändå är Berlin och Paris direkt ansvariga för uppkomsten av den fascistiska regimen till makten i Ukraina. De är också ansvariga för den anti-ryska hysteri i Europa. Rysslands ställning om krisen i Ukraina har förändrats. Det räcker med att minnas Putins senaste förslag att hålla en folkomröstning i Donbass .
  Det var här Gerasimov kunde komma till nytta för att prata om den röda linjen som Ukraina har korsat i Azovs hav.
  Tidigare varnade Putin om att förvärringen av krisen i Donbass skulle kunna leda till allvarliga konsekvenser för Ukraina. Det verkar som om den ryska försvarsstabens generalsekreterare redan har en handlingsplan vid denna tidpunkt. Det verkar som om den här planen tar hänsyn till Ukrainas möjliga drag för att inleda en militär operation mot Donbass, antingen på eget bevåg eller genom instruktioner från den djupa staten.

 10. Korp
  30 juli, 2018 at 11:36

  Kerstin Stigsson.. ”skapa länder med egen ras”?? Jag tror inte det finns sådana länder.
  Här några fakta om Galizien var ursprungligen en del av Kievriket, men erövrades av Polen 1018-1031. Under 1200 och 1300-talen var det under vasallskap och erövrades slutligen av Polsk-litauiska samväldet på 1340-talet.
  Av de polska områden som Österrike tillmäktade sig bildades Kungariket Galizien och Lodomerien (ukrainska: Halytjyna i Volodymyrija; polska: Galicja i Lodomeria), vilket 1772-1918 utgjorde det nordligaste kronlandet inom det habsburgska riket.
  Staden Lemberg (ukrainska: Lviv; polska: Lwów) var områdets huvudstad. Polackerna verkade vid denna tid, till skillnad från sina gelikar inom Ryssland, för autonomi inom Österrike och Ungern 1867- och blev 1873 de facto en autonom provins inom Österrike.
  Polska blev officiellt språk vid sidan av tyska, medan ukrainskan förde en mer tynande tillvaro. År 1902 var Galiziens folkmängd 7 495 606. Polacker 54,8 %, Ukrainare 42,2 %, Tyskar 2,9 %, samt tjecker, slovaker och judar 0,1 % Romerska-katoliker 45 procent, ortodoxa 41,5 procent och judar 11 procent.

Comments are closed.