NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!


Russiagate har pågått i drygt 1,5 år. Inga bevis för att Ryssland har sökt blanda sig i presidentvalet i USA har presenterats. Tolv ryska säkerhetsmän uppges ha åtalats för något. Icke desto mindre skriver Wikipedia ”The Russian government interfered in the 2016 U.S. presidential election in order to increase political instability in the United States and to damage Hillary Clinton’s presidential campaign by bolstering the candidacies of Donald Trump, Bernie Sanders and Jill Stein.” Wikipedia. Däremot visar forskning från USA att USA är helt ledande i illegal valpåverkan. USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!

Det finns i nuläget goda skäl att åter publicera denna artikel ett år efter första publicering. Den bygger på bedömningen av en mycket kompetent pensionerad säkerhetsman.

William Binney, pensionerad tidigare teknisk chef på NSA, som varit med om att bygga upp NSA:s totalövervakning, säger här till FoxNews Tucker Carlson att Russia-gate är en bluff.

Binney är förmodligen den högsta auktoritet som kan uppbådas i frågan, eftersom de som befinner sig i aktiv tjänst är belagda med munkavle. Han säger att NSA besitter ett flertal alternativa metoder genom vilka de kan spåra en hackning. Att de inte lagt fram bevis beror på att det inte finns några. Och detta är givetvis förklaringen till att Democratic National Committe vägrade FBI tillgång till deras server. De skulle ha avslöjats direkt. Russiagate

Ingenting nytt i sak för den som sökt efter (hittills obefintliga) fakta i frågan.

Jag har liksom andra skrivit en del om Rysslands påstådda hackning av presidentvalet i USA.

* Den 27/1 skrev jag i en artikel ”President Obama har ändrat sig beträffande ”DNC hack” i sista stund, det framkom vid hans sista presskonferens. Detta menar både ”Moon of Alabama” (som jag aldrig sett) och Storbritanniens förre ambassadör Craig Murray. Moon of Alabama och Craig Murray Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades.
William Binney
* Tidigare i sommar meddelades att VIPS, underrättelseveteranerna har kontaktat president Trump för att berätta om sina nyaste rön angående ryska hackare. Intel Vets Challenge ‘Russia Hack’ Evidence och Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Det skedde två angrepp på demokraternas interna datasystem, bägge var kopieringar och inte resultat av utomstående hackares värv. Men här kommer det nya: Dataforensiker kan genom att studera materialet fysiskt-tekniskt bevisa hur operationen har gått till. Vid en kopiering överförs materialet mycket snabbare än vad som tekniskt är möjligt via nätet. Detta kan ses i efterlämnade spår. Därför kan man bevisa att DNC läckan är resultat av en intern kopiering och dessutom att den skett i samma tidszon där DNC:s lokaler befinner sig. Någon med direkt tillgång till DNC:s datorer har utfört operationen.

En intervju med en av rapportens författare, den kände förre CIA-tjänstemannen Ray McGovern Russia Today

Donald Trump III.png

Media rapporterar å ena sidan, oupphörligen om dessa påstådda hackningsattacker av Ryssland (regeringen) utan tillräckliga belägg och tiger om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA. Kan vi lära något av detta?

(http://www.latimes.com/nation/la-na-us-intervention-foreign-elections-20161213-story.html; http://jinge.se/allmant/usa-varldsmastare-i-manipulering-av-andra-landers-val-i-45-lander.htm. )Det vore väl något att skriva om i dessa tider. DS.
Har inte fått svar – ännu i alla fall.

Andra artiklar.
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,


16 svar till “NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!”

 1. Kanske finns sanningen finns under Clintons köl. Vad kommer Fejk Stream Media att hitta på nu då?

 2. Skulle nog inte använda Fox News som källa till något annat än en sociologisk studie över ett sjukt samhälle. Vänd på det istället, vad är det som säger att INTE Ryssland, USA, Kina eller vårt svenska FRA tar varje chans de får att både hacka vänners och verkliga och inbillade fienders datorer?

  • Jag skulle vara skeptiskt till vad en kommentator på FOX framför, jag litar inte ens på Mats Knutssons och Bert Sundströms analyser i SvT. Här rör det sig om hur mycket man kan lita på de personer som FOX intervjuar, i detta fall Bill Binney. Även McCovern i RT verkar trovärdig fastän många inte litar på RT. Det är inte bolagen utan trovärdigheten hos de personer de intervjuar vi ska bedöma!

  • Jag håller med dig, Sven. Varje underrättelsetjänst i vilket land som helst (eller företag, industrispionage är omfattande, även spionage av fackliga aktiva) arbetar med att samla in information, oavsett vad denna information är, och påverkan av befolkning Det kan handla om att samla in information från kriminella, ideella, religiösa och politiska organisationer. Både utomlands och inom landet. Det kan ske både lagligt (enligt överensstämmelse med det aktuella landets lagar) och olagligt.
   Och att hävda att Ryssland inte bedriver underrättelsetjänst är naivt att tänka. Sovjetunionen bedrev underrättelsetjänstverksamhet från revolutionen till kuppen på början av 90-talet. Det gör även USA, Sverige och stort sett alla länder.
   Men är bedrivande av all underrättelsetjänst alltid av ondo? Underrättelsetjänst är till för att förhindra terrorattentat, invasion av ett främmande land, etc. Men sedan finns det den olagliga underrättelsetjänsten (insamling av information och påverkan) om politiska partier och människor som uppfattas som kritiska till regimen (sk oliktänkande). Denna underrättelsetjänst är olaglig i Sverige. Men jag känner inte till om Sveriges medlemskap med EU kan upphäva den lagen.
   Insamlingen av information från underrättelsetjänsten (eller privata) av olika partier i Storbritannien (t ex Sinn Féin) eller människor är vad jag vet inte olaglig. Den brittiska regeringen har aldrig ställts inför rätta trots olika påtryckningar från människorättsgrupper och trots att de har avslöjats med byxorna nere för att spionera på olika partier (t ex Sinn Féin) i varken Storbritannien eller i Europadomstolen (även om dessa var mycket kritiska till vad britterna sysslade med).
   Jag kan acceptera att den ryska (eller den amerikanska) underrättstjänsten bedriver olika sorters underrättelsetjänst i alla länder. Men också att USA bedriver/bedrev underrättelsetjänst och medveten påverkan i Ryssland och i fd Sovjetunionen. Det kan emellertid medier i väst inte inse. Deras rapportering handlar uteslutande om vad ryssarna gör.
   Antingen får man som medier fördöma och erkänna att all underrättelsetjänst och medveten påverkan pågår oavsett var den än bedrivs och rapportera allt. Vilket medier definitivt inte gör. Medier går medvetet (och omedvetet) det egna landets regerings underrättelsetjänsts ärende om man hävdar regeringens (eller partiers eller någon annan grupp i samhället, t ex nyliberalernas) inställning till vissa händelser eller att vissa händelser inte har skett. Detta kan ske i alla länder. Det är naivt att tro att USA inte försöker påverka befolkningen i Ryssland. Lika naivt är det att tro att Ryssland inte försöker påverka befolkningen i USA.
   Media har en stor roll i informationskriget. På Irland har stora demonstrationer ägt rum under de senaste åren i protester mot högerregeringens åtstramningar. Mellan 30 000 och 70 000 (allt beroende vem som uppskattar deltagarantalet) har deltagit. Men har dessa demonstrationer omtalats i svensk media? Räck upp en hand om ni har rört talas om detta i t ex Sveriges Radio eller i DN. Men när ungefär 8000 till 10 000 demonstrerar i en nyliberal demonstration i Moskva så är världens media där och rapporterar från händelserna. Om en ryss arresteras i Ryssland, tror ni att detta rapporteras av t ex SR? Ja, men enbart om den arresterade har den politiskt ’rätta’ uppfattningen.

 3. https://sputniknews.com/world/201708171056530131-assange-dnc-email-leaks/

  Det kommer mera: Dana Rohrabacher, en av de mest prominenta kongressledamöterna har suttit i möte – i tre timmar ! – på Ecuadors ambassad (fotnot: Marianne Ny) med Julian Assange. Och enligt den länkade notisen kallar han honom vid förnamn för Julian. Sensationellt. Till Dana har Julian försäkrat att Ryssland inte har någon som helst andel i WilkiLeaks publicering av den brevväxling som fanns arkiverad hos DNC. Och herr Assange har lovat att komma med fler detaljer, något som WikiLeaks för att skydda källorna normalt vägrat göra, men som man denna gång förmodligen kommer att göra vissa undantag för. ”WikiLeaks is a Russian project”, sade Hillary Clinton strax efter valet. Nio månader har gått och medierna sjunger fortsatt samma refräng.

  • Vänligen utveckla, motivera och konkretisera din synpunkt. Fakta uppskattas. Du har möjligen att presentera fakta och argument avseende bloggartikeln. Har du något att komma med?

   (PS. Våren 2014 kunde jag publicera detta:

   Jag har glädjen att meddela att denna blogg utsetts till ”årets bloggtopp inom Politik” av det internationella kommunikationsbolaget Cision, då okänt för mig. Jag vill först framföra mitt tack till Cisions bloggkommitté – och inte minst till alla gästbloggare som gjort bloggen så mycket bättre i alla avseenden.

   För ungefär en vecka sedan fick jag via mail redan på att bloggen ingick bland de tio ”bästa” politikerbloggarna.

   På förmiddagen 26 maj kom följande mail:
   Anders Romelsjö 140526 untitled

   ”Hej Anders!

   Jag kan med glädje meddela att du har tagit hem förstaplatsen i årets bloggtopp inom Politik!!!

   Vi kommer publicera hela topplistan i eftermiddag och jag tänkte höra med dig om du vill ställa upp på en kort intervju? Om du ställer upp mejlar jag över frågorna och vore då väldigt tacksam om du kunde mejla över svaren senast Tisdag 27:e maj, gärna tillsammans med en bild på dig (frivilligt). Är du inte intresserade vore vi väldigt tacksamma om du meddelade detta snarast möjligt så vi kan kontakta någon av de andra bloggarna på topplistan.

   Allt gott!

   Hälsningar Sofia”
   Sofia Gustafson
   Media Researcher Sweden
   Customer Set up & Research
   Tel: +46 (0)8 507 410 60
   Web: Cision.se

   * http://www.cision.com/se/bloggtopplista/cision-rankar-bloggar-inom-politik/ *

   Var det en ploj? Nej, faktiskt inte.

   ”Årets politiska blogg”

  • Tja, för Bomdum är säkert sanningen för hemsk och då tar man till korkade invektiv för det är ju enklast att inte veta vilka gangsters som styr USA. Bomdum kan ju fortsätta att som strutsen stoppa huvudet i sanden och låtsas om att USA är den ”snälla” världspolisen som snuttefilt, allvis och rättvis och idogt arbetande för ”demokrati” till resten av världen. Ja, det är denna närmast infantila världsbild som många svenskar har om USA! Bomdum vill inte veta av att hans luftslott på andra sidan Atlanten bara just är ett luftslott som håller på att haverera. Och dessvärre kommer detta haveri att påverka oss i Sverige på ett negativt sätt…hur illa det blir är hur involverade Sverige är med USA när det brakar ihop och hur väl man förberett sig inom Sverige med tanke på egen försvarskapacitet, livsmedelsförsörjning, energiförsörjning och allt det där andra som vara så viktigt fram till början av 90-talet.

 4. Det är naturligtvis så det fungerar i praktiken. Folk hinner inte med detaljer och tyr sig till tumregler. En sådan är: man kan inte lyssna på FoxNews. Men en debatt som fokuserar på fakta kan inte nöja sig med sådana generaliseringar. Noam Chomsky är fn. USA:s internationellt mest kände debattör i världen. Han blev utfryst av samtliga amerikanska medier på 70-talet och har förblivit det sedan dess. Han har byggt upp sin popularitet genom en flitig bokutgivning som sprängt mediecensurens barriärer. Vill man lyssna på Chomsky får man gå till alternativmedier i USA eller till ryska RT – som enligt tumregelmetoden av många klassas som helt tabu.

  Hela mediefältet i USA var övertygade om att Hillary Clinton skulle bli landets nästa president och de lade all sin kraft bakom hennes kampanj. Det skulle inte komma i fråga att de skulle ifrågasätta sin egen linje, fastän en CNN-redaktör medgav att de kör Russia-gate för tittarsiffrornas skull även om det är en ”Nothingburger”.

  Jag har ingen anledning att flagga för FoxNews annan än att de är den enda stora kanal som i dagsläget är villig att intervjua den kritiska opinionen i USA. Se Tucker Carlson och Sean Hannity på Fox. Carlson har intervjuat professor Stephen Cohen om Ryssland och Ukraina, William Binney om Russia-gate och Tulsi Gabbard om Syrien. Kolla in intervjuerna på YouTube och förklara vad som är fel – att säga fel kanal duger inte som argument.

 5. Till frågan om hackning igen. Håller med Kerstin om att ibland har spionaget en fredsbevarande funktion. Kommer ihåg att när jag studerade på Östeuropeiska institutionen i Uppsala så ryktades det om att CIA hörde av sig ibland med frågan: ”hur stark är egentligen Sovjets krigsmakt”. Om det stämmer vet jag inte men jag tror på det. En organisations propaganda kan så påverka den egna organisationens medarbetare att ingen vågar säg de sanningar som de innerst inne har kunskap om. Och den osäkerheten kan i säg leda till krig.
  Sedan när det gäller Jinge.se i sig som blogg så är det bara att gratulera Anders! Han lyckas hålla en mängd viktiga tema i luften, med en god debatt-ton och samtidigt högt i tak. Jag är naturligtvis oense om väldigt mycket men hur mycket hade man lärt sig av att bara diskutera med de som tycker lika.

  • Tack för uppskattande ord. Jag försöker efter förmåga, inklusive tillgänglig tid . Ser mig som en myra i en myrstack som försöker bidra något till något bättre, tillsammans med många andra här på bloggen (och som en myra bland andra som önskar bidra till en bättre värld).

    • Det där var kul, Sven. Och om man tänker efter så har republikanerna i USA elefanten som en partisymbol … Kanske kan myrorna besegra elefanterna.

     Det måste vara en ren tillfällighet – för några sekunder sedan spelade radion (P2) upp signaturmelodin till ”5 myror är fler än 4 elefanter” :-)

 6. Mail till Jesper Lindau, Konflikt, Sveriges Radio.

  Hej!

  Jag lyssnar nu på ert intressanta program ”Konflikt” om Ryssland. Du säger inledningsvis att Ryssland hackat i val i USA. Men det saknas inga belägg för detta påstående – tvärtom. http://jinge.se/allmant/brev-till-trump-veteraner-inom-usas-sakerhetstjanst-ifragasatter-rysk-hackning.htm; http://jinge.se/allmant/nsa-chef-dementerar-russiagate-ingen-rysk-hackning-av-val.htm

  Däremot har en forskare i USA påtalat att USA intervenrat i val i 45 länder vid drygt 80 tillfällen, enligt Los Angeles Times. Däribland i valet i Ryssland 2012. http://jinge.se/allmant/usa-varldsmastare-i-manipulering-av-andra-landers-val-i-45-lander.htm

  2. Du nämner att Ryssland annekterat Krim. Men detta skedde efter en folkomröstning där över 90 % stödde detta. Men det är ändå sannolikt ett folkrättsbrott.

  Men du nämner inte att det finns mycket starka belägg för att en statskupp skedde i Kiev 22/2 2014. Känner du inte till detta?

  3. En inbjuden talar om våldsam rysk upprustning – men Ryssland rustar ned och USA/Natos militärutgifter är 10 gånger större.

  Du och programmet brister alltså mycket allvarligt i saklighet och objektivitet. Borde anmälas till ”Granskningsnämnden”

  Hälsningar

  Anders Romelsjö, professor emeritus och samhällsdebattör. Bloggare på http://jinge.se, på plats 2 i besöksrankning av 800 besöksrankade svenska bloggar (www.blogtoplist.se/politik)