NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!

Russiagate har pågått i drygt 1,5 år. Inga bevis för att Ryssland har sökt blanda sig i presidentvalet i USA har presenterats. Tolv ryska säkerhetsmän uppges ha åtalats för något. Icke desto mindre skriver Wikipedia ”The Russian government interfered in the 2016 U.S. presidential election in order to increase political instability in the United States and to damage Hillary Clinton’s presidential campaign by bolstering the candidacies of Donald Trump, Bernie Sanders and Jill Stein.” Wikipedia. Däremot visar forskning från USA att USA är helt ledande i illegal valpåverkan. USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!

Det finns i nuläget goda skäl att åter publicera denna artikel ett år efter första publicering. Den bygger på bedömningen av en mycket kompetent pensionerad säkerhetsman.

William Binney, pensionerad tidigare teknisk chef på NSA, som varit med om att bygga upp NSA:s totalövervakning, säger här till FoxNews Tucker Carlson att Russia-gate är en bluff.

Binney är förmodligen den högsta auktoritet som kan uppbådas i frågan, eftersom de som befinner sig i aktiv tjänst är belagda med munkavle. Han säger att NSA besitter ett flertal alternativa metoder genom vilka de kan spåra en hackning. Att de inte lagt fram bevis beror på att det inte finns några. Och detta är givetvis förklaringen till att Democratic National Committe vägrade FBI tillgång till deras server. De skulle ha avslöjats direkt. Russiagate

Ingenting nytt i sak för den som sökt efter (hittills obefintliga) fakta i frågan.

Jag har liksom andra skrivit en del om Rysslands påstådda hackning av presidentvalet i USA.

* Den 27/1 skrev jag i en artikel ”President Obama har ändrat sig beträffande ”DNC hack” i sista stund, det framkom vid hans sista presskonferens. Detta menar både ”Moon of Alabama” (som jag aldrig sett) och Storbritanniens förre ambassadör Craig Murray. Moon of Alabama och Craig Murray Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades.
William Binney
* Tidigare i sommar meddelades att VIPS, underrättelseveteranerna har kontaktat president Trump för att berätta om sina nyaste rön angående ryska hackare. Intel Vets Challenge ‘Russia Hack’ Evidence och Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Det skedde två angrepp på demokraternas interna datasystem, bägge var kopieringar och inte resultat av utomstående hackares värv. Men här kommer det nya: Dataforensiker kan genom att studera materialet fysiskt-tekniskt bevisa hur operationen har gått till. Vid en kopiering överförs materialet mycket snabbare än vad som tekniskt är möjligt via nätet. Detta kan ses i efterlämnade spår. Därför kan man bevisa att DNC läckan är resultat av en intern kopiering och dessutom att den skett i samma tidszon där DNC:s lokaler befinner sig. Någon med direkt tillgång till DNC:s datorer har utfört operationen.

En intervju med en av rapportens författare, den kände förre CIA-tjänstemannen Ray McGovern Russia Today

Donald Trump III.png

Media rapporterar å ena sidan, oupphörligen om dessa påstådda hackningsattacker av Ryssland (regeringen) utan tillräckliga belägg och tiger om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA. Kan vi lära något av detta?

(http://www.latimes.com/nation/la-na-us-intervention-foreign-elections-20161213-story.html; http://jinge.se/allmant/usa-varldsmastare-i-manipulering-av-andra-landers-val-i-45-lander.htm. )Det vore väl något att skriva om i dessa tider. DS.
Har inte fått svar – ännu i alla fall.

Andra artiklar.
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,

  16 comments for “NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!

Comments are closed.