Syrien: NY Times – ”betala Assads officerare för att fly” eller besegra terrorismen.


USA har försökt att störta Syriens president på olika sätt. Främst har varit stödet till terorister som ISIS och al-Nusra direkt eller indirekt via allierade. Detta har erkänts av president Obama, vicepresident Biden, kongressledamoten Gabbard, generaler och dominerande massmedia i USA. Men svenska media tiger trots vetskapen om detta. USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Detta hyckleri är verkligen ”fake news” – man utelämnar centrala uppgifter.
Här dock uppgifter om ett annan brottslig arbetssätt av president Obama.

Hyckleri eller hybris i kvadrat. Den syriska arabarmén är huvudkraften i Syrien – och tillsammans med Iraks armé nig huvudkraften i världen i den väpnade kampen mot terrorismen. Den som får ”Assads officerare” att fly gynnar terrorismen! Självklart eller hur. Men läs nu vidare.

Artikeln, först publicerad 3/2 1016.

Det finns verkligen olika förslag om vad som bör göras i Syrien. I New York Times föreslår Mohammed Alaa Ghanem ”the director of government relations and a senior political adviser at the Syrian American Council” att man ska betala officerare och tjänstemän som flyr från al-Assads regering. Denne skriver att Obama-administrationen i hemlighet har kommunicerat syriska topptjänstemän i åratal för att uppmuntra dem att byta sida. Det bästa sättet vore enligt Ghanem att CIA ger tillfällig asyl och dels ett engångsbelopp som levereras till avhopparen direkt och sedan en månadslön på ett par tusen dollar. Han menar att Obama-administrationen tjänstemän tydligt bör säga att Assad inte kan stanna vid makten. http://www.nytimes.com/2016/02/03/opinion/to-end-syrias-war-help-assads-officers-defect.html?_r=0

Ett annat sätt är att hjälpa ISIS-terrorister, som NATO-medlemmen Turkiet, som av allt att döma har godkänt för detta av USA/NATO. Väpnade grupper av ISIS terrorister som retirerar mot den turkiska gränsen i syriska provinsen Lattakia har fått artilleristöd av turkiskt artilleri som riktas mot den syriska armén positionerna.
”Turkiska artilleri har flera gånger hjälpt enheter av terrorister i reträtt berättar en källa för http://en.alalam.ir/news/1785632

De syriska myndigheterna har upprepade gånger anklagat Turkiet för att tillhandahålla vapen, underrättelseuppgifter och ekonomiskt stöd till syriska militanta och samtidigt för att köpa smugglad olja från ISIS.

Se mer på: http://en.alalam.ir/news/1785632#sthash.IYyByTqj.dpuf

Den syriska armén och landets nationella försvaret har enligt uppgift vunnit nya segrar över militanta grupper på flera viktiga provinser, inklusive Latakia och Aleppo, under de senaste 24 timmarna.
Syrien -armén 160203
Syriska armén Frigör 18 städer, byar i nordöstra Latakia Province
Igår lyckades de syriska trupperna inta två strategiska byar: Doweir al-Zaytun och Tell JaLibin nära staden Paschkoa i Aleppo-provinsen norra område, medan andra arméförband vann tillbaka en viktigt berg i Latakia som gränsar Turkiet i norr .
En radarstation i Marj al-Sultan-distriktet i sydöstra Damaskus som har återtagit av den syriska arabiska armén

”Huvudsyftet i denna fas är att säkra nordöstra hörnet av Lattakia provinsen och bygga en frontlinje på strategisk staden Jisr al-Shughour” säger källorna.http://sputniknews.com/middleeast/20160203/1034130132/syria-army-militants.html#ixzz3z6gFzOJA

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , ,, , , , , , , FN-stadgan

New York Times Alalam om Turkiets stöd Sputnik News Syriska segrar


10 svar till “Syrien: NY Times – ”betala Assads officerare för att fly” eller besegra terrorismen.”

 1. Som tidigare framförts här är massimmigrationen ytterligare ett sätt att dra bort rekryter och blivande rekryter från Assads arme och ytterligare ett skäl att skicka tillbaka dessa desertörer av ’ensamkommande barn’ utifall att är flyktingar från Syrien. Man kan dessutom misstänka att deras ursprung bla av det skälet bluddras bort.

 2. Sveriges utrikesminister Margot Wallström kritiserar nu kl 19.40 i SvT Rapport Rysslands bombningar då de inte bara riktas mot ISIS. Men de andra oppositionsgrupperna består främst av andra terroristgrupper som al-Nusra och närstående terroristgrupper – enligt enstämmiga rapporterar av Syrienexperter sedan ett par år tillbaka. En av dessa är svensken Aron Lund. Enligt uppgifter av Syrian Observatory of Human Rights (SOHR) har över 1300 civila dödats av ryska bombningar.
  Två kommentarer: 1. SOHR är en partisk organisation som står Muslimska Brödraskapet och Storbritanniens regering nära och som stödjer terroristerna.
  2. Rebeller uppträder som regel för att inte så lätt kunna identifieras.
  Margot Wallströms förslag stärker terrorismen.

 3. Ännu ett lögnaktigt ”reportage” på SVT:s Rapport i kväll! Häpnadsväckande lögner och undanhållande av fakta staplades på varandra i inslaget från Syrien. Och givetvis så talade man inte om den den s.k människorättsorganisationen som man nämner är ett organ som USA och rebellerna helt styr. Och så har man fräckheten att kalla sig för ”fri och oberoende” nyhetsförmedling!!!! Och som en sista lögn påstod man att USA:s bombningar bara dödat TVÅ personer…man ”glömde” att nämna att USA bombar illegalt i Syrien och dessutom som bombar man bara obebodda fält och varken IS, deras oljetransporter eller något annat. Fy f-n! Man kan bara konstatera att SVT är helt i händerna på makthavarna och deras agenda. Det är verkligen illa ställt på SVT och tyvärr också med resten av den MSM-media som för invånarna bakom ljuset. Man är helt beroende av internet för att få fram en sannare bild av nyhetsflödet och det mest skrämmande är att många inte ens förstår eller inser hur lögnaktiga media är.

 4. Inte rätt inlägg för denna kommentar men det finns inget mer passande och jag tänkte uppmärksamma detta i synnerhet i och med att du, Anders, har anknytning till Frankrike och på det sättet borde vara lite extra intresserad.
  Dags att skriva ett blogginlägg och följande?
  Roger Waters tells France: ‘Supporters of BDS, attacked by your judiciary, have my unequivocal respect and love’
  http://thesaker.is/roger-waters-tells-france-supporters-of-bds-attacked-by-your-judiciary-have-my-unequivocal-respect-and-love/

 5. Varför skulle det lyckas nu när det inte har lyckats tidigare i Syrien? En del personer har hoppat av i utbyte mot (arabiska?) pengar, men det har ju aldrig varit några förstklassiga tillgångar vare sig politiskt eller militärt. Syriens regering, administration och krigsmakt har i stort sett hållit ihop. Och nu när kriget går allt bättre för regeringen torde drivkraften för eventuella quislingar att hoppa av bli ännu mindre.

 6. Officerarna i Syrien är för intelligenta för att ta mutor och fly, tror jag. De har förmodligen insett många viktiga saker, ex. att de kommer vinna, precis såsom de flesta nationer som kämpar tappert mot imperialismens legosoldater. Och vilken nationell officer med minsta stolthet, inför vänner och familj (eller gud om den tron finns), vill sitta som en landsförrädare i USA omgiven av dödsskjutningar på gator och drogförsäljning framför sina barn? USA har inget lockande att erbjuda någon. Inga pengar i världen kan ändra på detta faktum.

 7. Jag ser i Expressen att de antligen har en artikel som kritiserar EU, Sverige och Obama/Clinton-stodda FSA. Det beror antagligen pa att reportern sjalv ar kurd. FSA-mordare dodar och skaendar en kvinnlig kurdisk soldat och lagger ut filmen pa internet. Det framgar ocksa att IS-monster nu bytt uniform till FSA. Nagot som manga som laeser haer redan vetat.

 8. Skicka svenska ledarskribenter till en månadsvistelse i Libyen, där hör de hemma.

  Svenska tidningsjournalister med ansvar för ledarsidor liksom chefredaktörer och TT personal bör omgående sättas på bussar till ett land som Libyen, och där på plats bevittna vad man medverkat till som journalist. Helst en månadslång vistelse där för att uppleva resultatet av det man fortfarande håller på med i svensk press. För tro inte för ett ögonblick att något på något enda sätt har blivit ens ett sandkorn bättre sedan interventionens dagar, fasornas tid är där varje dag. Resultatet av pressens medverkan med sin lögnaktiga propaganda bör också få konsekvenser. Det är det här man håller på med, dagligen i vårt land. Det sker utan minsta ansvar för sina handlingar, man blåljuger svenska folket rakt upp och ner. Hur många hör något om Libyen väl och ve i dag ? Man har vänt ryggen till, man är tyst, vill inte se vad handlingen leder till – det är svensk press-etik av i dag. Nu är fokus på andra uppdrag i lögnfabriken.

  Hur det går för jordbrukare i Libyen av i dag :
  https://www.sott.net/article/376127-Breaking-43000-Tawergha-People-Returning-Home-Trapped-by-US-Backed-Terrorists-in-Libya#