Syrien: NY Times – ”betala Assads officerare för att fly” eller besegra terrorismen.

Det finns verkligen olika förslag om vad som bör göras i Syrien. I New York Times föreslår Mohammed Alaa Ghanem ”the director of government relations and a senior political adviser at the Syrian American Council” att man ska betala officerare och tjänstemän som flyr från al-Assads regering. Denne skriver att Obama-administrationen i hemlighet har kommunicerat syriska topptjänstemän i åratal för att uppmuntra dem att byta sida. Det bästa sättet vore enligt Ghanem att CIA ger tillfällig asyl och dels ett engångsbelopp som levereras till avhopparen direkt och sedan en månadslön på ett par tusen dollar. Han menar att Obama-administrationen tjänstemän tydligt bör säga att Assad inte kan stanna vid makten. http://www.nytimes.com/2016/02/03/opinion/to-end-syrias-war-help-assads-officers-defect.html?_r=0

Ett annat sätt är att hjälpa ISIS-terrorister, som NATO-medlemmen Turkiet, som av allt att döma har godkänt för detta av USA/NATO. Väpnade grupper av ISIS terrorister som retirerar mot den turkiska gränsen i syriska provinsen Lattakia har fått artilleristöd av turkiskt artilleri som riktas mot den syriska armén positionerna.
”Turkiska artilleri har flera gånger hjälpt enheter av terrorister i reträtt berättar en källa för http://en.alalam.ir/news/1785632

De syriska myndigheterna har upprepade gånger anklagat Turkiet för att tillhandahålla vapen, underrättelseuppgifter och ekonomiskt stöd till syriska militanta och samtidigt för att köpa smugglad olja från ISIS.

Se mer på: http://en.alalam.ir/news/1785632#sthash.IYyByTqj.dpuf

Den syriska armén och landets nationella försvaret har enligt uppgift vunnit nya segrar över militanta grupper på flera viktiga provinser, inklusive Latakia och Aleppo, under de senaste 24 timmarna.
Syrien -armén 160203
Syriska armén Frigör 18 städer, byar i nordöstra Latakia Province
Igår lyckades de syriska trupperna inta två strategiska byar: Doweir al-Zaytun och Tell JaLibin nära staden Paschkoa i Aleppo-provinsen norra område, medan andra arméförband vann tillbaka en viktigt berg i Latakia som gränsar Turkiet i norr .
En radarstation i Marj al-Sultan-distriktet i sydöstra Damaskus som har återtagit av den syriska arabiska armén

”Huvudsyftet i denna fas är att säkra nordöstra hörnet av Lattakia provinsen och bygga en frontlinje på strategisk staden Jisr al-Shughour” säger källorna.http://sputniknews.com/middleeast/20160203/1034130132/syria-army-militants.html#ixzz3z6gFzOJA

i Andra om: , , ,, , , , , , , FN-stadgan

New York Times Alalam om Turkiets stöd Sputnik News Syriska segrar Washington Post 26/1 Foreign Policy 27/1 Alalam AlJazeera Antiwarorganisation Sputnik News Rapport om planerat basbygge i Syrien Rapport i iransk nyhetsbyrå Media gör svält till anti-syrisk propaganda Sveriges Radio CNN SvD 9/1 Pål Steigans artikel USA vägrar samarbeta mot IS Pakistan motsäger sig att Assad ska bort Pakistan med i Saudiarabiens allians Amnestys fullständiga rapport Amnestys tidigare rapport i höst Rick Sterlings rapport Rick Sterlings kritik av Amnestys tidigare rapport Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg
Syrien förstörelse

  6 comments for “Syrien: NY Times – ”betala Assads officerare för att fly” eller besegra terrorismen.

 1. Peter Grafström
  3 februari, 2016 at 19:56

  Som tidigare framförts här är massimmigrationen ytterligare ett sätt att dra bort rekryter och blivande rekryter från Assads arme och ytterligare ett skäl att skicka tillbaka dessa desertörer av ‘ensamkommande barn’ utifall att är flyktingar från Syrien. Man kan dessutom misstänka att deras ursprung bla av det skälet bluddras bort.

 2. 3 februari, 2016 at 20:52

  Sveriges utrikesminister Margot Wallström kritiserar nu kl 19.40 i SvT Rapport Rysslands bombningar då de inte bara riktas mot ISIS. Men de andra oppositionsgrupperna består främst av andra terroristgrupper som al-Nusra och närstående terroristgrupper – enligt enstämmiga rapporterar av Syrienexperter sedan ett par år tillbaka. En av dessa är svensken Aron Lund. Enligt uppgifter av Syrian Observatory of Human Rights (SOHR) har över 1300 civila dödats av ryska bombningar.
  Två kommentarer: 1. SOHR är en partisk organisation som står Muslimska Brödraskapet och Storbritanniens regering nära och som stödjer terroristerna.
  2. Rebeller uppträder som regel för att inte så lätt kunna identifieras.
  Margot Wallströms förslag stärker terrorismen.

 3. Benny
  3 februari, 2016 at 21:01

  Ännu ett lögnaktigt ”reportage” på SVT:s Rapport i kväll! Häpnadsväckande lögner och undanhållande av fakta staplades på varandra i inslaget från Syrien. Och givetvis så talade man inte om den den s.k människorättsorganisationen som man nämner är ett organ som USA och rebellerna helt styr. Och så har man fräckheten att kalla sig för ”fri och oberoende” nyhetsförmedling!!!! Och som en sista lögn påstod man att USA:s bombningar bara dödat TVÅ personer…man ”glömde” att nämna att USA bombar illegalt i Syrien och dessutom som bombar man bara obebodda fält och varken IS, deras oljetransporter eller något annat. Fy f-n! Man kan bara konstatera att SVT är helt i händerna på makthavarna och deras agenda. Det är verkligen illa ställt på SVT och tyvärr också med resten av den MSM-media som för invånarna bakom ljuset. Man är helt beroende av internet för att få fram en sannare bild av nyhetsflödet och det mest skrämmande är att många inte ens förstår eller inser hur lögnaktiga media är.

 4. Нешко
  3 februari, 2016 at 21:43

  Inte rätt inlägg för denna kommentar men det finns inget mer passande och jag tänkte uppmärksamma detta i synnerhet i och med att du, Anders, har anknytning till Frankrike och på det sättet borde vara lite extra intresserad.
  Dags att skriva ett blogginlägg och följande?
  Roger Waters tells France: ‘Supporters of BDS, attacked by your judiciary, have my unequivocal respect and love’
  http://thesaker.is/roger-waters-tells-france-supporters-of-bds-attacked-by-your-judiciary-have-my-unequivocal-respect-and-love/

 5. 3 februari, 2016 at 22:29

  Varför skulle det lyckas nu när det inte har lyckats tidigare i Syrien? En del personer har hoppat av i utbyte mot (arabiska?) pengar, men det har ju aldrig varit några förstklassiga tillgångar vare sig politiskt eller militärt. Syriens regering, administration och krigsmakt har i stort sett hållit ihop. Och nu när kriget går allt bättre för regeringen torde drivkraften för eventuella quislingar att hoppa av bli ännu mindre.

Comments are closed.