”Gasattacken”: Syrien och Ryssland vill ha oberoende utredning – som skurkar brukar?


Syrien har inbjudit OCPW till utredning av påstådd gasattack i östra Ghouta, och Ryssland ska lägga fram förslag om detta i FN:s säkerhetsråd. Ja, det är väl typiskt skurkar – de vill ha oberoende utredning, eller hur?

Syriens förslag.

Syrien inbjuder OPCW till utredning av påstådd gasattack i Ghouta Översatt av mig.

Den 7 april rapporterade flera syriska oppositionsmedier att den syriska armén hade använt klorin i staden Douma och dödat upp till 70 personer, men inget bevis på attacken har presenterats.

”Syrien är angelägen om att samarbeta med OPCW för att avslöja sanningen bakom anklagelserna om att vissa västsidor har annonaserat aggressiva avsikter”, säger syriska statsbyrån SANA och citerar en officiell källa i utrikesdepartementet.

Enligt SANA kommer Syrien att ge allt nödvändigt hjälp till OPCW-specialisterna om de kommer till Douma.
Syrien fabrik för kemiska vapenTerroristfabrik för tillverkning av kemiska vapen i Ghouta
Den syriska regeringen har förnekat att den genomfört en giftgasattack i Douma, den sista rebellkontrollerade staden i östra Ghouta.
Väst-länder har beskyllt Damaskus för händelsen. USA:s president Donald Trump har anklagat Ryssland och Iran för att stödja den syriska presidenten Bashar Assad i ljuset av rapporterna om den påstådda användningen av kemiska vapen och tillade att Damaskus skulle betala ett ”stort pris”.

Rysslands förslag. SANA
Rysslands utrikesministerLavrov sade att Moskva kommer att föreslå ett utkast till resolution för FN:s säkerhetsråd om att sända experter till Douma för att undersöka påståenden om att kemikalier använts.
På en presskonferens ade Lavrov ”vi har hört uttalanden från Haag att de har lanserat en undersökning om Douma-incidenten .
”Användningen av kemiska vapen har dock inte bekräftats än. Medlemmar av den syriska arabiska röda halvmåne (SARC) och ryska representanter till de relevanta byråerna besökte platsen för den påstådda attacken i Douma men hittade inga spår av kemiska vapen.
”Vi kan inte anta resultaten av avlägsna undersökningar för givet längre. Detta är vad som hände i Khan Shaikhoun i april 2017, när en avlägsen undersökning resulterade i en spetsig rapport som innehöll uttryck som ”högst möjliga” och ”högst sannolika”. Vi känner till det sanna priset på sådana uttryck och kommer aldrig att acceptera dem utan vidare.”

The top diplomat added that the Syrian government has agreed to send experts to investigate the alleged incident in the city of Douma, which was freed from terrorists, noting that the Western states are not interested in establishing the truth either in this case, or in Khan Shaikhoun, or in the Skripal affair.
Lavrov påpekade att Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), planerade att genomföra en utredning på samma plats och ta prover för laboratoriestudier på ett transparent sätt och tillade att det ryska förslaget till resolution kommer att kräva exakt detta. n.

Lavrov noterade att västmakter inte är intresserade av att finna sanningen, varken i det här fallet eller i Khan Shaikhoun-fallet, eller i Skripalaffären.

White Helmets (Vita hjälmarna).
Det är mycket väl belagt (se nedan) att White Helmets (Vita hjälmarna) är en PR- och hjälporganisation för olika terroristgrupper. Det är från dem som uppgifterna om gasattack kommer. Organisationen är känd för att använda barn i sin marknadsföring, vilket är oetiskt. Till och med CNN har kritiserat detta. White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda Vi har påvisat hur de i samband med en gasincident 2015 använde barn som såg ut att vara döda eller livlösa – men påstod inte att White Helmets (Vita hjälmarna) dödat dem. DN skrev en artikel som felaktigt påstod detta, och förnekade oss replik. DN:s ”fake news”-attack på Swedish Doctors for Human Rights” (The Indicter)
Syrien Indicter 170409 VII. Same-movie-as-White-Helmets-upload-Coordinating-Sarmin-768x495White Helmets arbetar med barn

Jag har analyserat tidigare påståenden om gasattacker i ett stort antal artiklar. Läs dem!

Några artiklar om gasattacker i Syrien.


Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack

Några artiklar om Vita hjälmarna.
Utrikesminister Wallström twittrar ”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets” – al-Qaida’s friend
Fejkad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets (Vita hjälmarna)?
Min kommentar i Washington Post, som hyllade terroristvännen White Helmets
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”

Ett hundratal artiklar om kriget i Syrien.
Kriget i Syrien. Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


7 svar till “”Gasattacken”: Syrien och Ryssland vill ha oberoende utredning – som skurkar brukar?”

 1. I SR har idag Maria Persson kallat Rysslands aviserade förslag till FN för en helomvändning. Ryssland har tidigare motsatt sig en undersökning sa hon:
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=19664&artikel=6928077
  Samma sak upprepades i Rapport 19.30 men Bert Sundström korrigerade och sa att Ryssland menar att de inte svängt utan att det hela tiden varit deras linje. Vore intressant om någon ryskspråkig kunde bekräfta att M P L återigen sprider lögner i SR.

 2. Dom (USA, EU) är ju inte kloka, nu ska de bombas, kommer Sverige också vara med i krigsbrotten?
  Tyckte denna kommentar på 8dagar var bra:

  ”Det sorgliga i sammanhanget, som i så många andra fall också, är att ett ”fall” kan vara fullständigt ologiskt, icke trovärdigt eller t.o.m. omöjligt, men tack vare västmedias propagandamaskin är det ingen som bryr sig. Det är den första beskyllningen, den första reaktionen, det första ”beviset”, den första löpsedeln som räknas. Det gäller att plantera in en uppfattning eller en bild i huvudet på fårskocken ögonblickligen, för att framkalla den nödvändiga reaktionen, allt efter det är oväsentligt. Hur många gånger har det påpekats, skrivits, bevisats eller argumenterats mot osannolika, falska, ologiska eller rent av löjliga s.k. false flags? Vem bryr sig? Om man frågar gemene man i Europa eller i USA så säger nog majoriteten, säkert utan att kunna motivera det, att Ryssland sköt ner Mh17, att Ryssland förgiftade Skripal, att Ryssland och Assad gasar och bombar civilbefolkning i Syrien, att Ryssland har trollfabriker, att Ryssland manipulerar val, att alla ryska idrottsmän är dopade, att Ryssland krigar i Ukraina, att Ryssland annekterade Krim under vapenhot, m.m. etc. i all oändlighet Amen. Ärligt talat vet jag inte hur det någonsin ska kunna vända när USA har sånt strupgrepp på majoriteten av massmedia och politikerna i väst.”
  https://www.8dagar.com/2018/04/vem-kunde-tillverka-giftet.html#comment-form

 3. Aftonbladet ligger lågt i Syrienfrågan just nu. Dagens huvudnyhet är gyttjebrottningen inom Svenska akademien. Huvudnyheten om mannen med den största avtryckarknappen, Donald Trump, är hans affär med en porraktris. På ledarsidan ligger Löfvens och Mays skilsmässa högst – hm, visste inte att de varit ihop. Aftonbladet vill kanske vänta och se vart bomberna faller. I Libyen bombade NATO med svensk eldledning civila familjebostäder för att kunna dräpa alla som hade anknytning till Gaddafi och deras familjer. Nu är Assads familj målet.

  Alltfler sällar sig till krigspartiet. ”Socialdemokraten” Tony Blair har anmält sin uppslutning liksom saudiernas de facto regeringsschef bin Salman och Frankrikes Macron. Det är väl alla personer som Aftonbladet beundrar så varför dölja sitt stöd. De som protesterar mot kriget ute i Europa beskrivs av tidningen som nationalister och högerextremister.