Framgångsrikt fredsmöte medan Väststödda terrorister blockerar vattentillförseln till Damaskus

De svåra fredsförhandlingarna i Astana verkar ha gått bra. Den syriska regeringen och ledare för den av Väst, Saudiarabien och Qatar stödda (med vapen och ekonomiskt) multinationella oppositionen har suttit öga mot öga. Man har enast om fortsatt vapenvila, vilken utesluter Fateh al-Sham (al-Nusra eller al-Qaida i Syrien) och ISIS. Det är belagt att al-Nusra och ISIS stöds ekonomiskt och militärt från Väst, Saudiarabien och Qatar, liksom de organisationer som var representerade i Astana och att de samarbetar militärt. Många exempel på det finns i boken ”Det smutsiga kriget mot Syrien”. tim-andersonDet smutsiga kriget mot Syrien
Massmedia rapporterar att strider pågår i Syrien, men man säger knappast att detta får ske under vapenvilan.
Det rapporteras om vissa motsättningar mellan Iran och Turkiet & Ryssland, då Iran inte ville att USA skulle delta. Syriens regering uppmanar oppositionsgrupper att lägga ned vapen och få amnesti, och en så mild behandling att detta väckt missnöje i Syrien enligt Jan Öberg som besökt Syrien nyligen. Och oppositionen har invändningar mot slutkommunikén.
”Rebellerna leddes av av veteranförhandlaren Mohammad Alloush som lever i exil och kommer från rebellgruppen Jaish al-Islam (Islams armé). Gruppen som är aktiv i och omkring Damaskus har bland annat anklagats för mord på oberoende människorättsaktivister….Oppositionen är djupt splittrad inför förhandlingarna.” Svenska YLe:Oppositionen djupt splittrad inför syriska fredsförhandlingar

Wikipedia ”Jaysh al-Islam (meaning Army of Islam), is a coalition of Islamist and Salafist units…The group along with Ahrar ash-Sham are the main rebel groups supported by Saudi Arabia. The group aims to create an Islamic state under Sharia law….The group claimed responsibility for carrying out the July 2012 Damascus bombing that killed Defense Minister Dawoud Rajiha, Deputy Defense Minister Asef Shawkat, and Assistant Vice President Hassan Turkmani. Liwa al-Islam was a driving force behind actions in the Damascus region. It cooperated and conducted joint operations with the Al-Nusra Front”

Ledaren för oppositionens förhandlingsorganisation, M Alloush, tillhör alltså en grupp som samarbetar med terroriststämplade al-Nusra (al-Qaida), som dominerade i östra Aleppo och som grymt stänger av vattentillförseln till Damaskus. Gruppen stöds av CIA enligt andra uppgifter.

Astana

Och var i svenska tidningar har ni läst om al-Nusras förfärliga blockad av vattentillförseln till Damskus? Det har rapporterats, men sparsamt.
Jag postade 5/1 en artikel om vattenbristen i Damaskus, som med stor sannolikhet då bedömdes ha orsakats av terroristorganisationen al-Nusra, en anti-demokratisk, kvinnoförtryckande organisation som fått och får stöd av USA, Saudiarabien och dess allierade enligt bl.a. officiella eller auktoritära källor i USA. Vem har förstört vattentillförseln i Damaskus?

Blockaden har inte hävts och livet blir allt värre i Damaskus. I välinformerade, antiimperialistiska Proletären skriver Patrik Paulov ”Det råder sedan drygt fyra veckor akut vattenbrist i Syriens huvudstad Damaskus efter att källan förgiftats av ”rebeller”. Jag återger utdrag ur artikeln.

De syriska myndigheterna tvingades stänga av vattnet i huvudstadsregionen 23/12. Orsaken var att de väpnade grupper som kontrollerar Wadi Barada, där Damaskus viktigaste vattenkälla och vattenanläggning finns, förgiftat vattnet. Därefter har delar av anläggningen förstörts. Vattenbristen slår hårt mot närmare sex miljoner människor i huvudstaden och dess vidsträckta förstäder. Regeringen har börjat använda gamla källor. Det vattnet är avsett för rengöring och duger inte att dricka. Det finns flaskvatten att köpa men många har inte råd även om det säljs för tillverkningspriset. Folk kokar det dåliga vattnet för att ha något att dricka. Det börjar märkas på sjukhusen.
Syrien vattenbrist_damaskus1
Regeringens försoningskommitté har förhandlat med de väpnade grupperna i Wadi Barada för att lösa vattenkrisen. Målsättningen var att sluta ett avtal som gjorde det möjligt att skicka tekniker för att reparera vattenanläggningen.
Men överläggningarna saboterades av Jabhat al-Nusra. Den person som regeringen utsett att leda förhandlingarna sköts ihjäl av den terroriststämplade gruppen.

Jabhat al-Nusra är al-Qaidas gren i Syrien och har under konflikten backats upp av bland andra Natolandet Turkiet och Gulfstaten Qatar. al-Nusra har hela tiden krigat sida vid sida med den svenskstödda syriska oppositionens styrkor.

Armén avancerar mot området där vattenkällan finns samtidigt som förhandlingar förs för att evakuera de utländska krigarna och skapa fred i området. Förhandlingarna har starkt stöd av invånarna i Wadi Barada.

Varje gång det finns en möjlighet att sluta ett försoningsavtal i ett stridsområde så prioriterar regeringen det framför militära medel.
Medierna rapporterar sparsamt och politikerna säger inte ett knyst om den hotande humanitära katastrofen.Ännu en gång är det tydligt att västs syn på Syrien och dess invånare utgår från politiska intressen, inte humanitära.

Redan 4/1 skrev New York Times ”Now, 5.5 million people in Damascus and the vicinity lack water, which has raised the risk of waterborne disease, especially among children, he said.” New York Times
al-nusraal-Nusra

”I själva Damaskus har 5,5 miljoner människor fått vattnet avstängt eller reducerat till ett minimum, sade FN:s humanitäre chef Jan Egeland förra veckan – och tillade att orsaken till vattenbristen kan vara ”sabotage, strider eller både och”.Ab 9/1
syrien-vattenbrist-170105Invånare i Damaskus hämtar vatten

Vem har förstört vattenledningen?
Västmedier som New York Times New York Times har insinuerat att den syriska regeringen själv har bombat vattentillförseln till Damaskus, där regeringen har stort stöd. Inget stöd finns för detta förstås.
Bilder och en video på sociala medier (MoonofAlabama, såg dem när de visades) visade vattenreningsanläggningen riggad med sprängämnen. Den 27 december sprängdes anläggningen och blev delvis förstörd.
Det är möjligt att ”White Helmets” är invloverad i blockaden av vattentillförseln från Wadi Barada till 5 miljoner människor i Damaskus White Helmets deltar i vattensabotaget?Detta ökar misstanken att den illegala blockaden av vatten till civila i Damaskus är en del av en organiserad kampanj under USA:s kommando. Kampanjen verkar vara utformad för att blockera områden som kontrolleras av Syriens lagliga regering som hämnd för befrielsen av östra Aleppo.
white-helmets-al-qaida
Den syriska regeringen är redo att skicka reparationsteam för att söka ordna vattenförsörjningen till de miljontals civila i Damaskus. Men de hindras att nå den aktuella platsen och den syriska armén försöker nu att pressa al-Qaida och dess allierade bort från den.

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

  5 comments for “Framgångsrikt fredsmöte medan Väststödda terrorister blockerar vattentillförseln till Damaskus

 1. 25 januari, 2017 at 15:17

  Glad Nyhet: Terroristerna strider med varandra ”Informed sources disclosed that several commanders of Fatah al-Sham Front (previously known as the al-Nusra Front) have cut off ties with the group that has been attacking other rival militants in the provinces of Idlib and Aleppo in the last several days.
  The sources said a growing number of commanders have started defecting Fatah al-Sham after the terrorist group engaged in lethal clashes with al-Shamiyeh Front, Jeish al-Mujahedeen and Faylaq al-Rahman rival militant groups in the Northern and Western parts of Aleppo province and in Northern Idlib.
  Fatah al-Sham also has lost some of its bases in the clashes, the sources added.” (http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13951106000821)

  • Halshugga partaj
   25 januari, 2017 at 16:44

   Mycket, mycket glädjande nyhet. Råttor och tjuvar brukar gå på varandra då det är ont om föda eller rånbyte. Fortsätt vi kommer att applådera medan ni tar kål på på varandra. Samtidigt bombar Syrens och Rysslands flygvapen era hålor.

   http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13951106000332

   Och ni som lyckats behålla huvudet fly genast till Israel medan ni kan. Där kommer ni att få vård och besök av slaktaren Netanyahu.

 2. 25 januari, 2017 at 15:41

  Det är naturligtvis inte omöjligt att terroristerna fortfarande stöds av George Bushs(Clintons/Obamas) fraktion av CIA…

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/19/underrattelsetjanst-tre-fraktioner-av-cia-som-styr-varlden/

  … men det låter tveksamt eftersom Donald Trump nu är president och verkar bekämpa terroristerna på riktigt (denna gång) tillsammans med Ryssland, i alla fall enligt vallöfte och nyhetsrapporter…

  …men naturligtvis är ingenting 100% säkert eftersom Trump verkar vilja plocka Iran alldeles strax och han redan verkar ha brutit ett vallöfte, nämligen det om att beskatta eliten hårdare.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/25/ar-en-djup-milf-langtan-orsaken-till-att-donald-trump-bryter-sitt-forsta-vallofte/

 3. 25 januari, 2017 at 21:13

  According to Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, among the major achievements of the talks in Astana was the agreement that the armed Syrian opposition will participate in further negotiations regarding the Syrian reconciliation along with the political opposition.

  “We agreed in Astana that the armed opposition will participate in the negotiations on the settlement in Syria, along with the political opposition, in accordance with the resolutions of the Security Council,” Lavrov told the Russian State Duma. He said all sides agreed there is no opportunity to solve the Syrian crisis through military means.

  “We have distributed a draft constitution [among delegates] in Astana, which we have worked out, taking into account everything we’ve heard over the years from the [Syrian] government, from the opposition and from the countries of the region. And in order for no one to suspect the Russian Federation, Turkey or Iran of substituting everything that has hitherto been done with the Astana process, we have invited all the political opposition… to a briefing on Friday, and we will inform them of what occurred in Astana, and on the way we see the Astana process developing in the future,” Lavrov said. (https://www.rt.com/news/375076-astana-progress-syria-russia/)

Comments are closed.