Intervju med anti-terroristen Assad: Vår sekulära policy viktigast!


Detta inlägg är minst lika viktigt som för exakt ett år sedan då det första publicerades. Vi har sedan dess sett hur Väst politiska etablissemang skamligt nog teg om den nog största segern i kampen mot den väpnade terrorismen på marken. Jag tänker på befrielsen av östra Aleppo mot främst den kvinnoförtryckande, religiöst intoleranta terroristorganisationen al-Nusra, ISIS tvilling. Ingen uppskattning av ”våra”???) politiker och media. Fortsatt demonisering senast med grava anklagelser från Amnesty och Human Rights Watch utan bevis. White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda , Human Rights Watch och Amnesty konstruerade Syrien-rapporten från Storbritannien

Läs detta igen och lyssna på Youtube-intervjun!

I december 2015publicerade jag en lång intervju med Syriens nu folkvalde president Bashar al-Assad, saluförd som demon av USA:s främsta statskupps- och tortyrorganisation CIA. Nu följer en ny intervju!

LÄNGST NED PÅ YOUTUBE!
Jag skrev då inledningsvis
”Notera hur Assad ser på demokrati, FN-stadgan, kampen mot terrorism, och på sin egen roll och relatera den till den bild som presenterats av honom i våra dominerande massmedia sedan snart 5 år. Vad har Obama, Bildt och andra för underlag i sina krav på att ”Assad måste bort”? Hur ser dessa Västledare i praktiken på demokrati, kampen mot terrorismen och på t.ex. FN:s roll?”
http://jinge.se/mediekritik/assad-talar-ut.htm

Ej sällan är det EU:s starka ledare Angela Merkel som kräver att Assad måste bort – visande sitt förakt för elementär demokrati. Av en intervju som refereras i Deutsche Wirtschafts Nachrichten framgår att ”Förbundskansler Angela Merkel står för en långt hårdare linje i Syrien-kriget än USA:s regering. Medan USA de senaste veckorna har blivit eniga med Ryssland om att tills vidare samarbete med Ryssland så kräver Merkel kompromisslöst att Assad måste störtas. Hon säger ”Den internationella alliansen mot IS inkluderar inte Assad och hans trupper.» http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/13/angela-merkel-verlangt-den-sturz-von-syriens-praesident-assad/
Liknande tongångar har hörts från utrikesminister Fabius i Frankrike. Mitt intryck är dock att dessa uttalanden växlar över tid, och kan vara taktiskt betingade.
Den 17 april publicerade jag en intervju med Assad i Expressen ”Intervju med Assad” http://jinge.se/allmant/intervju-med-assad-2.htm. Den 31/3 publicerades ”Assad får komma till tals”
http://jinge.se/mediekritik/assad-far-komma-till-tals.htm
Assad intervu 151130

Jag skrev vidare * Går det att läsa detta ”objektivt”? Västjournalister sväljer, och den stora allmänheten dessvärre, alla vackra ord från USA-presidenter som bevisligen i anfallskrig dödat 1-2 miljoner detta millenium, medan Assad som försvarar sitt land och tagit viktiga steg mot demokrati demoniseras. Belägg saknas ju för USA:s/CIA:s påståenden att han dödar sitt eget folk, medan USA:s dödande runtom i världen är väl kända. Hur många vet att det finns lika många partier i Syriens parlament som i Sveriges riksdag, ungefär? Att valdeltagande i Syriens presidentval var högre än i det av finanseliten så influerade presidentvalet i USA? Läs själv! Med samma kritiska syn då du läser uttalande av Obama och Putin!
* Naturligtvis måste Assad som andra politiska ledare ta diplomatiska hänsyn då han uttrycker sig.

NYA INTERVJUN HÄR!
https://youtu.be/TNJNkUOyQRc

i Andra om: , , ,, , , , , , , , FN-stadgan , , , ,

Intervjun med Assad Intervjun med Assad i Expressen i april 2015Aftonbladet 30/11 2012


12 svar till “Intervju med anti-terroristen Assad: Vår sekulära policy viktigast!”

 1. Välkommen till en ny era, kinesisk TV står för värdighet, öppenhet och debatt, västmedierna för unken propaganda.
  Idag på morgonen visade SVT bilder på ett bombat sjukhus i Syrien med kommentaren ”det är oklart om det var syriska eller ryska plan som genomförde attacken”, kommentaren slut.
  Medan ”qui bono? ”-frågan inte kan lösa alla mordfall eller brottsliga krigshandlingar, bör den dock alltid ställas i utredningsskedet. I ett skede där de syriska styrkorna för första gången har möjlighet att fördriva jihadisterna från Aleppo vore det naturligtvis ogynnsamt för deras växande anseende om de bombade civila mål som sjukhus. Turkiet däremot, vars fingrar kliar för att få sätta igång en markinvasion i Syrien, har allt att vinna på om den syriska sidans rykte kan svärtas ned i detta skede. Svaret på qui bono -frågan är således Turkiet, inte Syrien.
  Vad som rent konkret skett vet vi inte i nuläget, inte heller SVT vet. En nyhetsförmedlare är skyldig att redovisa de olika parternas syn på saken, speciellt om sakläget är oklart. Så skedde inte.
  Turkiets premiärminister sade att sjukhuset träffats av en rysk kryssningsrobot. Detta dementerades från rysk sida, liksom att deras flyg skulle ha bombat i området. Syriens Moskva-ambassadör hävdade att amerikanska bombplan utfört attacken. Ambassadörens påstående bör granskas noga eftersom amerikanska plan av en outgrundlig anledning sedan länge bombat i Aleppo-regionen. Bland annat bombade man ett kraftverk för någon månad sedan så att delar av staden blev strömlöst, och i några veckor har det rapporterats att A-10 bombplan utfört upprepade räder. Mot vem? USA har ju hävdat att Ryssland just här i trakten angriper moderata jihadister medan IS finns på annat håll. Andra som har haft möjlighet att utföra beskjutningen är Turkiet och jihadisterna, eftersom det inte hade kunnat fastställas hurdana projektiler det varit fråga om.

 2. Alltså, det här är över gränsen för saker som helt enkelt är för dumt att bemöta seriöst. Sorry. Det råder inga som helst tvivel om att Assad begår brott efter brott och att befolkningen drabbas. Visst kan man peka på att andra aktörer beter sig illa i olika sammanhang men det tar liksom ingenting ifrån det. Du tror väl inte heller på Förintelsen?

  Ett fullkomligt patetiskt försök att blanda bort korten. Du borde skämmas.

  • Du tror inte att imperialism från USA har någonting med det att göra? De kastar omkull regeringar lite här och där. Libyen och Irak, t.ex. USA har militärt ingripit i Afghanistan, Syrien, Irak, Libyen, Egypten och Kuwait. Lyssnar du på vad politikerna i USA säger rätt ut så är det omkullkasta regeringen i Syrien samt ingripa i Iran.

   Vad är anledningen till att ISIS existerar? Kan det ha något med militärt ingripande från utrikes? Turkiet har börjat med artilleri nu mot YPG i norra Aleppo. Både Turkiet och YPG är NATO-allierade. Saudiarabien som också är NATO-allierade har även de nu hotat med 150 000 trupper på marken i Syrien.

   Jag påstår inte att Assad är en bra person men jämfört med NATO och dess allierade är det ganska självklart att USA och dess imperium inte har haft särskilt bra konsekvenser i mellanöstern. Det är helt korkat att utrikes lägger sig i sunni vs shiite.

  • Kanske dags för Johanna att presentera trovärdiga källor annars är ditt inlägg bara samma varmluft som Obama, Wallström m.m. (Hur var det nu med Saringasen t ex? Du kan börja med att sätta dig in i den lögnen från Turkiet och USA) Du kan ju även förklara varför folk från regionen flyttade/flydde TILL Syrien innan 2011 om nu Assad är en så grym diktator som väst påstår? Jag tror egentligen att ditt inlägg är för dumt och oinitierat för att bemötas seriöst men nu har du chansen att göra egen research och gå i svaromål!

   • Diskussionen har skett om Anders påstående att Assad inte dödar sitt eget folk. Det är ett anmärkningsvärt påstående med tanke på den enorma mängd bevis som finns för att regimens styrkor bombar urskiljningslöst, att säkerhetsstyrkor struntar i saker som konventionen om mänskliga rättigheters förbud mot tortyr etc och att det drabbar civilbefolkningen hårt. I det sammanhanget tyckte jag att denna närmast övermänskliga förmåga att ignorera fakta placerar honom i samma fack som förintelseförnekarna. Spännande vilka citattekniska friheter han efter det tillät sig här. Gissningsvis handlar det om att måla ut mig som oseriös. Pinsamt värre.

    Självklart förs ett propagandakrig från båda fronter. Det går givetvis inte att köpa vad som kommer ur amerikanska statliga nyhetskanaler rakt av. Det gäller dock att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. Att USA stundvis ljuger betyder ju inte att Assad och Putin automatiskt talar sanning. Det är ett felslut av episka proportioner. Lyssnar man på de tusentals vittnesmål och rapporter som finns blir den samlade bilden dock att det pågår omfattande folkrättsbrott i Syrien och att regimen är ansvarig för en hel del av dessa. Att påstå någonting annat är löjligt.

    • Det pågår krig i Syrien och överlägset propagandakrig mot Assad. I den legala striden mot väststödda terrorister och rebeller dödas och syriska rebeller/terrorister, och civila av den syriska regeringen och terroristerna – som i alla krig. Beläggen för att Assad i övrigt skulle döda sitt eget folk har föga seriöst stöd, bortsett från att vissa övergrepp och tortyr torde ha förekommit. Inget talar för att denna tortyr skulle vara större än den USA bedriver enligt Kongressens tortyrrapport.

     Johannes anför inga källor. Jag har några källor, där jag bl.a. granskar uttalanden av Amnesty,Caesarrapporten, Wallströms uttalanden och berör SOHS:s roll. Dessa är fulla av fakta och referenser. Vänligen läs dessa och återkom med konkret kritik.

     * Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien http://jinge.se/mediekritik/amnesty-ny-partisk-och-otillforlitlig-rapport-om-syrien.htm
     * Margot Wallströms Syrienpolitik motverkar kamp mot terrorism” http://jinge.se/allmant/margot-wallstroms-syrienpolitik-motverkar-kamp-mot-terrorismen.htm
     * Livet i Syrien före USA:s intervention” http://jinge.se/mediekritik/livet-i-syrien-fore-usas-intervention.htm
     * Caesar i Syrien: Gammal och otillförlitlig rapport dammas av http://jinge.se/mediekritik/caesar-i-syrien-gammal-otillforlitlig-rapport-dammas-av.htm

    • Assad tycks ha visst stöd i Syrien

     Hur populär/impopulär är Assad i Syrien?
     Medan NATO:s regeringschefer påstod att Assad hade ”förlorat all legitimitet” visade en intern NATO-rapport att 70% av syrierna stödde presidenten, 20% var neutrala medan 10% stödde ”rebellerna” (World Tribune 2013. BIN 2013). Detta matchar ungefär resultatet av presidentvalet under ogynnsamma förhållanden (jämför valen i Ukraina) i juni 2014 presidentvalet, där al-Assad fått 65% stöd från alla röstberättigade, det vill säga 88,7% av rösterna från en 73,4% deltagande (Idea International 2015).
     (Anders Romelsjö: Som jämförelse väljs presidenterna i USA med stöd av ungefär 30 % av de röstberättigade, då valdeltagandet brukar ligga på högst 60 % och då presidenten väljs med knapp majoritet). Enligt ex-president Carter är dessa plutokratiska val ej längre demokratiska.
     Vem har störst stöd av landets befolkning – Assad eller Obama? Kan diskuteras?!…
     En opinionsundersökning förra sommaren av forskningsföretaget ORB International, som arbetar för USA:s och Storbritanniens regeringar, fann att 47 procent av syrierna menar att Assad har ett positivt inflytande i Syrien, jämfört med 35 procent för den fria syriska armén (FSA). En undersökning av ORB i maj 2014 gav liknande resultat. Bara sex procent tror att rebellerna representerar deras intressen.
     Assad har upprepade gånger påpekat att hans regering överlevt nästan fem år av krig mot krafter som stöds av jordens mäktigaste stater. Det vore omöjligt utan betydande stöd av en stor del av befolkningen.

    • Nu var det ju källor på dina påståenden jag eftersökte inte vad du själv tror eller propaganda du troligtvis läst! Du kan ju även kommentera varför folk kom till Syrien innan 2011 om nu Assad är en sådan tyrann. Och man har ju lärt sig genom åren att nyhetskällor från USA nästan undantagslöst ljuger eller vinklar information, så att använda MSM-media för att inhämta info är ju löjligt mad tanke på alla lögner tidigare. Läs bara vad lögnarna hittade på i Libyen för att rättfärdiga ett folkmord och förstörande av Afrikas bäst fungerande land. Så tyvärr Johannes den som gör ett episkt felslut är du som faller för enkel propaganda. Assad är väl inget demokratiskt föredöme men med tanke på hur Syrien är befolkningsmässigt sammansatt, utländsk subversiv verksamhet + läget i världen så tror jag inte många skulle kunna gjort det bättre.

    • Den ”enorma bevisen” kommer den möjligen från Tel Aviv eller var det ”stage films” gjorda i excellent Hollywood manér? Var är bevisen? Kan du framföra ETT ENDA bevis som styrker dina anklagelser mot Assad? Eller är du en DN megafon? Expressen från samma koncern? Att upprepa fejk-medias lögn gör inte den till sanning…

     Vi vet ju hur rassaten israel fängslar, torterar och dödar barn. Tel Aviv regimen är en av de bästa förbrytarna av de mänskliga rättigheter. Israel är det land som brutit FN:s ALLA konventioner och ständigt driver med sin falska lek ”jag är offret”! Om det är något som världen behöver just nu är omfattade sanktioner mot denna avskyvärda regim som kallar sig Israel.

    • Du kommer hit på bloggen med en masse udokumentert sludder uten substans. I stedet for å bable om tusener her og tusener der må du legge fram bevis og dokumentere det du skriver. Ellers blir du sett på som et fjolls.

 3. Bevisen är mycket starkare för Förintelsen, liksom för USA:s tortyrverksamhet (Kongressrapport, trots hemligstämpling), angreppet mot Irak trots desinformation om massförstörelsevapen, angreppet som förstört Libyen med desinformation om Gaddafi och dennes planer. Jag är forskare, prof emeritus vid 2 universitet. Beläggen för Assads påstådda illdåd är mycket svaga, men vissa saker kan ha skett. Det pågår en psykologisk krigföring, helt dominerad av USA och spridd i okritiska media. Vänligen läs och försök gärna bemöta dessa artiklar med centrala källor från USA.
  http://jinge.se/med…/usa-bra-kongressrapport-om-syrien.htm

  http://jinge.se/…/amnesty-ny-partisk-och-otillforlitlig…

  http://jinge.se/…/caesar-i-syrien-gammal-otillforlitlig…