Muslimer protesterar mot ISIS


Denna artikel av Matt Agorist, The Free Thought Project publicerades i slutet av förra året. Free Thought Project här. Även Independent har behandlat detta. Denna viktiga manifestation har inte uppmärksammats särskilt i våra media.

I en av de största organiserade marscherna i världshistorien har tiotals miljoner shiamuslimer gjort en otroligt uppmuntrande insats genom att riskera sina liv för att resa genom krigsdrabbade områden för att öppet trotsa ISIS. Denna viktiga händelse som utan tvekan skulle ha bidragit till att minska spänningarna i Väst har nästan helt ignoreras av etablerade stora medier.
Muslimer marsch 170131Muslimer på marsch

Kvinnor, män, äldre och barn gav sig iväg till staden Karbala på två dagar i slutet av november för åminnelse av den heliga dagen av Arbaeen. Arbaeen är den händelse som markerar slutet på den 40 dagar långa sorgeperioden efter Ashura, den religiösa ritualen till minne av profeten Muhammeds dotterson Imam Hussein död år 680.
 
Som Independent rapporterar hyllade stora folkmassor Imam Hussein och hans halvbror Abbas i Karbala, där de dödades i en revolt mot den härskaren Yazeed i Umayyad-linjen Yazeed under det 7:e århundradet när de vägrade att svära trohet till Yazeeds Umayyad kalifat. oberoende

Anders: Här uppgifter från Wikipedia ”Umayyaderna var en arabisk klan av stammen Qureish som liksom profeten Muhammeds klan Hashim hade Abd shams stamfader. Från den umayyadiska klanen (Banu Umayyad) utvecklades efter den fjärde kalifen Alis död den umayyadiska dynastin (även stavat omajjadiska dynastin), som styrde det islamiska riket på 600–750-talen. Den umayyadiska dynastin gjorde stora erövringar och var de första kaliferna som inte härstammade direkt från profeten Muhammed.”

March mot ISIS 170131 IIDen stora samlingen i Karbala

Denna marsch som samtidigt är en protest mot ISIS utfördes veckan efter det att nästan 80 personer, många av dem pilgrimer som återvänder från Karbala dödades i den senaste ISIS attack i området.

ISIS har förklarat att shiamuslimer är avfällingar och riktat attacker mot dem i sin blodiga kampanj för att etablera ett benhårt kalifat över Irak och Syrien, enligt Independent.
De modiga män, kvinnor och barn marscherade på, i vetskap om att en av ISIS självmordsbombare just hade slagit till nära Karbala veckan innan. Under de senaste åren har denna marsch taken on ett dubbelt syfte. Om det var en gång bara var en marsch för Arbaeen är det nu också en manifestation av Shia mot ISIS terrorister.
”Jag kom gående från Basra med min fru och tre söner … Detta är tredje gången. Vi började gå för 13 dagar sedan och nådde Karbala på söndag kväll” säger pilgrimmen Jaber Kadhem Khalif.
Enligt Independent riktade denne 40-åring sina böner till Hashade al-Shaabis paramilitära grupp som har tiotusentals män utplacerade i frontlinjerna för att bekämpa ISIS.
Umm Ali, som kom utan sin man, då denne för närvarande kämpar mot ISIS sade: ”Jag kom med min son och två döttrar för att vädja för min makes säkerhet. Vi ber Gud att stödja oss mot Daesh [ISIS], för att hjälpa oss befria Mosul och uppmana våra politiker att komma ihåg de människor som har offrat så mycket.”

Trots att denna pilgrimsfärd är en av de mest massiva demonstrationerna i världen så har Väst ignorerat den. Arbaeen är magnituder större än den stora Hajj pilgrimsfärden till Mecka – men denna marsch till Mecka är den enda händelse som får rubriker i Väst.
Enligt Independent har arrangörerna av den årliga Arbaeen sedantidigare talat om sin frustration över bristen på traditionella mediernas bevakning.

När en muslim hjältemodigt räddar hundratals liv genom att hoppa på en bomb – vilket faktiskt hände i juli – så är mainstream medier är tysta. Att försöka måla islam som problemet är inte bättre än att göra alla katoliker skyldiga för mord under inkvisitionen.
När etablissemanget kan måla händelser i svart och vitt passar detta ISIS mycket bra.
Islamiska fundamentalister och islamofobiska fascister bör komma överens om att det bör finnas någon ”gråzon en zon för fredlig samexistens.
Enda sättet att verkligen besegra ISIS är att göra deras rädsla och splittrande taktik impotent. Vi måste visa ISIS, och de som manipuleras av deras taktik, att tolerans och frihet är långt mer kraftfull än trångsynthet och hat. Är det därför, en tillfällighet, att inte en enda större media i USA rapporterade om att tiotals miljoner muslimer marscherar mot ISIS.

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , ,, ,, , al-Nusra, , , , , , rel=”tag”>utrikespolitik , , ,