Varför ska bombregnen upphöra över Aleppo?


Sveriges Radios Nyheter ”Syriens och Rysslands utskiljningslösa bombningar av östra Aleppo måste upphöra” säger utrikesminister Margot Wallström i ett uttalande. SvT Nyheter
Men östra Aleppo kontrolleras av terroristorganisationer (enligt bl.a. FN), som al-Nusra (som 28/7 bytte namn till Jabhat Fateh al-Sham (”Front for the Conquest of Syria, utan förändring av sin politik). I FN-ledda fredssamtal, och i bilaterala överenskommelser har USA och Ryssland m.fl. kommit överens om att kriget mot terrorismen ska fortsätta även under vapenvilorna. Sedan flyg från USA, Storbritannien och Danmark i bombanfall dödat ett sextiotal syriska militärer och skadat fler, vilket genast följdes av anfall från omkringliggande IS och då vapenvila brutits hundratals gånger av (ofta Väststödda) terroristorganisationer (varav drygt 20 uppgav att de inte skulle följa vapenvilan) upphörde vapenvilan. Margot Wallström stödjer att FN:s säkerhetsråd snarast vidtar åtgärder ”för att agera mot brutaliteten i denna konflikt, och i synnerhet angreppen mot Aleppo.”
aleppo-jpg-jpg-160926Syriska regeringssoldater
* Apropå Margot Wallströms ”feministiska” utrikespolitik. al-Nusra, en filial till al-Qaida, vill ha bort Assad och dennes sekulära religionspolitik som påminner om bl.a. Sveriges och ersätta den med fundamentalistisk politik med sharialagar och en mycket dålig position för kvinnor. Men Wallström stödjer här en politik som gynnar al-Nusra.

Massmedia rapporterar inte viktig information Läkare i Aleppo: Vi har beskjutits av terrorister i 4 år eller Västs olagliga sanktioner drabbar civilbefolkningen
Aleppo läkareLäkare i Aleppo

Och detta. ”In an unprecedented act of terroristic reprisal the rebels shut off the water supply for 1.5 million residents in government controlled West Aleppo causing an almost unheard of humanitarian toll with UNICEF raising the alarm of an imminent danger of mass childhood fatalities if desperate families are forced to drink contaminated water.
Despite the nuance of the situation, Samantha Power barreled in with accusations against Moscow saying, “What Russia is sponsoring and doing is not counter-terrorism, it is barbarism.”
USA:Ryssland bör bort från säkerhetsrådet

Jag har behandlat Margot Wallströms och Sveriges utrikespolitik tidigare.

31/10 2015: I DN fanns igår en lång intervju med utrikesminister Margot Wallström, där hon uttalade sig om Syrien.
Margot Wallström

Hon sade bland annat:
1. ”Alla måste förstå att det måste till en politisk lösning”. Kommentar: Instämmer
2. ”Fler och fler betonar att det är viktigt att inte förstöra samhällsstrukturer”. Kommentar: Instämmer
3. ”Hur ska man någonsin få legitimitet när den här regimen har bombat sin egen befolkning och använt kemiska vapen”.
Kommentar: Den syriska regeringen strider sedan 2011 mot olika rebellgrupper som sedan länge domineras av al-Qaidagrenen Al Nusra, och alltmer av ISIS. De består till stor del av utländska medborgare, bland andra vissa som tränats och fått stöd av USA och allierade. De är dessa som bombats. Det är väl känt att dessa rebeller försöker gömma sig som civila. Den stat som bombar sin egen befolkning är tveklöst Ukraina som får starkt stöd av Sverige. Vidare är det mycket starka belägg att rebellgrupper och inte den syriska regeringen har använt kemiska vapen. Turkiet tycks ha varit inbegripet i den kemiska attacken mot stadsdelen Ghouta utanför hösten 2013. Jag har i flera artiklar ingående analyserat denna fråga” (Läs vidare i
Margot Wallström offer för propaganda om Syrien?

* Utrikesminister Wallström tycks vara skrämmande okunnig om att en omfattande psykologisk krigföring och desinformation pågår!

Den 12/10 sa utrikesminister Wallström i en radiointervju att Assad (Syriens regering) dödat 7 gånger fler civila än ISIS och liknande grupper. Detta sedan EU:s utrikesministrar samma dag uttalat att Assad inte kan vara en del av en framtida lösning för Syrien. Det innebär att utrikesministrarna inte anser att Syriens befolkning själva ska få ta ställning till sin framtid.
* En anti-demokratisk, en kolonialistisk & imperialistisk syn.
EU-frågetecken imagesCAS1TWS5
Låt oss granska påståendet att Assad (Syriens regering) dödat 7 gånger fler civila än ISIS och liknande grupper. Jag hörde samma uppgift på CNN nyligen. Uppgiften avser hittillsvarande del av detta år och avser omkring 10 000 dödade – dvs 4 % av dem som dött under kriget. De kommer från ”Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR), som ären partisk och icke tillförlitlig organisation och från ”Syrian Network For Human Rights, som framstår som en mycket partisk organisation, då man läser dess hemsida (http://sn4hr.org/). Hur skiljer man ut icke-stridande ”civila” från stridande, civilklädda rebeller? Det är ofta en fördel för stridande rebeller att framstå som civila.
SOHR är ett litet kontor i ett samhälle utanför London, med nära band till regeringen i Storbritannien och till det Muslimska Brödraskapet. De har gjort beräkningar av dödsfall på osäkra uppgifter från bl.a. hörsägen, Youtube och Twittermeddelanden, åtminstone tidigare. Den sköts av Rami Abdul Rahman. Vad vet vi om objektiviteten och tillförlitligheten i SOHR:s uppgifter? Ingenting alls. Båda organisationerna får stöd av USA, Turkiet och/eller andra allierade (http://www.globalresearch.ca/spreading-false-information-eight-problems-with-amnestys-report-on-aleppo-syria/54495499).
Syrien - tunnbomber
”Syriska armens bränslebomber mot civila”.
Under 2014-2015 har påståtts att det syriska flygvapnet släpper ”barrel bombs” (tunnor som innehåller bränsle och granatsplitter) som påstås ha orsakat många dödsfall bland civila. Bra belägg för detta saknas. Robert Parry (2015) framhåller att sådana bomber skulle vara mycket mindre förödande än missilattacker, att inte tala om vapen av utarmat uran, napalm, vit fosfor och klusterbomber som använts av Washington. Men poängen är att demonisera motståndaren. Cui bono? Varför skulle Syriens armé lägga ned energi att döda civilbefolkningen, där de har stöd – enligt bl.a. NATO – än på att bekämpa ISIS, al-Nusra och liknande terroristgrupper?
De flesta platserna där dessa påstådda bomber har släppts har varit i områden som sedan länge kontrolleras av sekteristiska islamistiska grupper: nordöstra Aleppo, Douma i nordöstra Damaskus och Raqqa (”ISIS huvustad”) i öster. Washington-baserade Human Rights Watch (med nära band till USA:s dominerande utrikespolitik tankesmedja, Council on Foreign Relations) har faktiskt publicerat en karta som visar detta. Så gott som alla dessa grupper som drabbats är internationellt förbjudna terroristorganisationer. Det är knappast förvånande att den syriska armén regelbundet bombar de väpnade grupperna i dessa områden.
al-nusraal-Nusra
Obama har hävdat att Assad fäller barrel bomb för att massakrera oskyldiga barn” (Obama i Mosendz 2015). Den kände journalisten Parry (2015) kallar detta för ”rå och vilseledande propaganda” och backas upp av Human Rights Watch, vars chef Kenneth Roth publicerat bilder av ödelagda Gaza och Kobane, och påstått att de visade Aleppo efter Assads bombningar. (MOA 2015; Interventioner Watch 2015). I själva verket visar dessa bilder resultaten av bombningar av Israel, USA och ISIS. Att återvinna gamla bilder och placera dem för att ge önskat budskap har blivit en rutin.
Obama hök untitled
Man kan ta större hänsyn av uppgifter från krigförande parter som går mot deras eget intresse. År 2012 intervjuade västerländsk media tre befälhavare i Fria syriska armén (FSA) i Aleppo. De uppgav att de var hatade av lokalbefolkningen och att Syriens president hade störst stöd. En sade sa att president Assad hade ca ”70 procent” stöd (Bayoumy 2013) i den huvudsakligen sunnimuslimska staden. En andra sade att ”alla i lokalbefolkningen var lojala mot den kriminella Bashar” (Abouzeid 2012). En tredje sade att de är ”alla angivare … de hatar oss. De anklagar oss för destruktion” (Abdul-Ahad 2012). Även om detta är helt obekräftade uppgifter har de större intresse än egna krav. På liknande sätt, medan Natos regeringschefer påstod att Assad hade ”förlorat all legitimitet” visade en intern NATO-rapport att 70% av syrierna stödde presidenten, 20% var neutrala medan 10% stödde ”rebellerna” (World Tribune 2013. BIN 2013). Detta matchar ungefär resultatet av presidentvalet i juni 2014 presidentvalet, där al-Assad fått 65% stöd från alla röstberättigade, det vill säga 88,7% av rösterna från en 73,4% deltagande (Idea International 2015).
(Anders Romelsjö: Som jämförelse väljs presidenterna i USA med stöd av ungefär 30 % av de röstberättigade, då valdeltagandet brukar ligga på högst 60 % och då presidenten väljs med knapp majoritet).
Vem har störst stöd av landets befolkning – Assad eller Obama?
Syrienbroschyr framsida augusti 2013

* Tillägg
Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik. (http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.

Slutkommentar: Kriget mot al-Nusra och andra terroristorganisationer i bl.a. Aleppo är en mycket viktig del av kampen mot terrorismen. Civila drabbas mycket som i alla krig. De har drabbats mycket mer av stödet av USA & Co till rebeller och terrorister.
* Terrorister (finns i praktiken knappast några ”moderata” rebeller kvar) uppträder inte sällan som civila, ger dem skydd.
* Om USA, EU & Co menar allvar med ”kampen mot terrorismen” skulle man givetvis samarbeta med Syriens regering – huvudkraft i kampen mot terrorismen på marken – i världen och med Ryssland. Man gör inte det, tvärtom.
* En omfattande desinformation och psykologisk krigföring mot Syrien och Ryssland och för ”normalisering” av terroristorganisationer pågår.
* Civilbefolkningen drabbas hårt sedan flera år av Västs olagliga sanktioner: Tystnad
* En del av Sveriges bistånd till Syrien går till terroristorganisationer: Tystnad

* Demokrater uppmanas protestera mot regeringens farliga, icke-demokratiska utrikespolitik i USA:s tjänst.
* Demokrater, fredsvänner och antiimperialister kan NU gå ut och dela ut informativa flygblad utanför regeringsbyggnaderna t.ex. (Själv är jag i Frankrike och kan inte delta).

Aleppos befrielse från terrorismen vore en stor framgång i kampen mot terrorismen i hela världen!

Några artiklar om Syrien.
Margot Wallström och Peter Hultqvist går i USA:s ledband och säljer ut Sveriges säkerhet
Öppet brev från föreningen Syriensolidaritet till Margot Wallström
Margot Wallströms Syrienpolitik motverkar kamp mot terrorismen
Ambassadör Niklas Kebbon skadar Sveriges utrikespolitik
Vem bombade de humanitära hjälpkonvojerna i Syrien?
Västs olagliga sanktioner drabbar civilbefolkningen
Läkare i Aleppo: Vi har beskjutits av terrorister i 4 år
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , ,, al-Nusra, , , , , , ,

i Andra om: , , Syrien, , , , , , , , ,


14 svar till “Varför ska bombregnen upphöra över Aleppo?”

 1. Bland de ”lättlurade”? finns Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt som twittrar ”Assadregimen och Ryssland bombar de instängda civila i Aleppo. Hjälpkonvojer bland bombmålen. Vidrigt.”
  Och Obama, neocons och Hillary Clinton jublar om de läser detta.

 2. Nedan ett äldre utdrag från Stefan Anderssons blogg, värt att publicera igen för nya läsare, citat:

  Vad diktatorn och tyrannen Gaddafi gjorde för sitt folk blir allt mera känt bit för bit. Här är en lista över en del av hans grymheter, under vilka libyerna har lidit i fyra decennier.

  1. Det fanns inga elräkningar i Libyen. Elektricitet var gratis för alla medborgare.

  2. Det fanns ingen ränta på lån. Statliga banker gav lån till alla medborgare till noll procent ränta enligt lag.

  3. Att ha ett eget hem ansågs vara en mänsklig rättighet i Libyen.

  4. Alla nygifta i Libyen fick $ 50.000. Dessa pengar skulle göra det möjligt för folk att köpa sin första lägenhet. Regeringen ville bidra till att starta en familj.

  5. Utbildning och medicinska behandlingar var fria i Libyen. Innan Gaddafi kom till makten kunde bara 25 procent av libyerna läsa. Idag är siffran 83 procent.

  6. Libyer som ville göra karriär inom jordbruket fick åkermark, bostadshus, utrustning, utsäde och boskap för en snabb start för sina gårdar, helt gratis.

  7. Om libyerna inte kunde hitta den utbildning eller medicinsk utrustning som de behövde, hade de möjlighet att åka utomlands med hjälp av statliga medel. De fick betalt av staten med $ 2300 per månad för att klara boende och bil.

  8. Bilköp subventionerades till 50 procent med statliga medel.

  9. Priset på bensin i Libyen var $ 0,14 (cirka 0,10 euro) per liter.

  10. Om en libyer inte fick ett arbete efter examen, betalade staten den genomsnittliga lönen för det yrke som man sökte jobb inom, tills en adekvat sysselsättning hittades.

  11. Libyen hade ingen utlandsskuld och dess reserver uppgick till $ 150 miljarder pengar och guld som nu ockupationsmakterna har fördelat mellan sig.

  12. En del av inkomsterna för libysk oljeförsäljning gick direkt till räkenskaperna för alla libyska medborgare.

  13. Mödrar som födde barn, fick $ 5.000.

  14. 25 procent av libyerna har universitetsexamen .

  15. Gaddafi lanserade ” Great Man – Made River-projektet ” (eller GMMRP GMMR, det stora konstgjorda flod -projektet) i Libyen. Det är världens största dricksvatten- pipelineprojekt för bättre vattenförsörjning till befolkningen och jordbruket.
  Tack och lov att Nato (USA) och rebellerna har befriat det libyska folket från detta. Sveriges insats med JAS-plan har också del i denna hjälp, Libyska folket är troligen mycket tacksamma!
  Slut citat.

  Ja, hjälparbetet går vidare som alla kan se. Nu är det syrierna som är nödställda under en annan tyrann. Tack och lov att Nato (USA) och rebellerna håller på att befriat det syriska folket från tyrannen. En svensk insats med JAS-plan kan kanske också bli en del i denna hjälp. Syriska folket är troligen mycket tacksamma!

 3. Sverige har ingen vänster värt namnet. Vänsterpartiet gick också till godo även då NATO förstörde Libyen. Enligt bombvänstern och dess lierade neokonservativa, allehanda liberaler och femen-imperialister av Clinton snitt, skall inte bombregnen falla på moderata halshuggare och terrorister som till skillnad från de extrema halshuggare och terroristerna, halshugger och terroriserar med ömsorg om offret. Moderata halshuggare slaktar barn, kvinnor och civila moderately. Enligt den skamlösa bombvänstern och dess lierade neokonservativa, allehanda liberaler och femen-imperialister av Clinton snitt, begår Syriens legitima regering krigsbrott när den förintar modertå gashuggare och försvarar sin egen befolkning och försöker befria landet från de moderata halshuggares och terroristernas hemska grepp. Därför kräver USA/NATO, Israel och Saudierna att Syriens armé skall sluta bomba moderata halshuggare och terrorister. Och vänstern är med på detta. Vilken vänster!

  • Det finns en riktig vänster. Jag är själv inte ansluten till något parti. Kommunistiska Partiet och Sveriges kommunistiska parti har som regel en klar uppfattning om imperialismen och gör rätt ställningstaganden. Detsamma gäller den socialistiska föreningen Clarté. Sedan finns det en massa vänsterpartister som också har det – dvs. de har en helt annan uppfattning än partiledaren Jonas Sjöstedt i olika frågor som rör imperialism och utrikespolitik. Därtill finns andra partilösa.

 4. Det är ju bara tragiskt vilket krigiskt parti Socialdemokraterna har blivit, dessutom vem tror Wallström lyssnar på henne? Hon är en skällande hund som bara skrattas åt i omvärlden ( även i hennes favoritland USA).

   • Anders – Tyvärr har du rätt, som du visar har Sjöstedt accepterat samma krigspropaganda, vad har hänt med röda politiker egentligen? Lika krigiska som bombhögern! Så tragiskt. Förstår det inte.