Ryssland chanslöst mot Nato


En nyttig påminnelse från ett blogginlägg 27/11 2016. Jag hittar inga uppgifter om motsvarande händelser hittills i år.

Detta har skrivits av Jake Kazyer på Facebook. Jake Kazyer. Han har tidigare förstärkt bloggen med en artikel och jag vill gärna sprida den, särskilt som man kan tro att beskrivit Ryssland som alltför starkt.

Artikeln.
Ryssland är bra på mycket. Men vad gäller vissa saker får dom erkänna sig ordentligt underlägsna. Rent ut sagt mediokra i jämförelse med vissa andra.

I den på senare år så omtalade sporten ”Kränka svenskt luftrum” som avgörs årsvis så ligger Ryssland under med ointagliga 11-1 mot ärkerivalen NATO. Pinsamma siffror för den aggressive Putin som enligt bland andra svulstiga, självupptagna ledarskribenter och opinionsbildare åtagit sig uppgiften att inta Gotland och stampa ned svensken i myllan vilken dag som helst.
hultqvist-och-stoltenberg
Det visar sig att den så numera tröttsamma harangen om ett mot Sverige historiskt aggressivt Ryssland skulle vara fog nog att frukta Moskva försvagas än mer då ärkerivalen på den fronten, nämligen Danmark ensamt just nu leder med 3 mot 1 mot ryssarna. Detta danska agerande borde ju oroa de russofober som grundar sin fruktan för grannen i öst på historia enormt mycket över vad den historiskt aggressive dansken håller på med. Är måhända skåne i fara? Tänker dom inta Halland?

Vad som ändå sticker ut i detta på allvar är inte att grannländer kränker luftrummet emellanåt. Det kan hända. Däremot är det inte acceptabelt eller något som borde anses ”normalt” att ett land vars flygplan borde operera på andra sidan Atlanten är ett av två länder som i år kränkt svenskt luftrum mest frekvent. Man bör aldrig tolerera att USA´s ambulerande krigsmaskin kränker ens luftrum. Inte skulle väl någon gå med på att grova kriminella bryter sig in ens hem och hälsar på utan inbjudan? Då ringer man ju polisen och när amerikanska stridsflygplan ”råkar flyga fel” sisådär runt 630 mil från var de borde vara, vilket är i USA´s närområde, så bör man reagera.
Putin imagesCAAIMOLN
Nej, som sagt. Alla dessa russofoba så kallade journalister, självutropade försvarsexperter, flitiga twittrare med förkärlek för fascister i Kiev, pompösa ledarskribenter/opinionsbildare/”poddare” får nog inse att deras svammel om den extremt aggressive ryssen inte framstår som något annat än tramsigt och pinsamt.

Som sagt, NATO vs Ryssland :11-1 med bara drygt en månad kvar av matchen. Pinsamt Putin. Alla som påstod sig veta något om dig här i Sverige lovade oss att du skulle komma hit med dunder och brak. Stort fiasko!!! Räckte det inte att ni förlorade i ”Kränka svenska vatten”?

Anders, tillägg och förslag: Av någon anledning vinner NATO också med ungefär 11-1 då det gäller militärutgifter. Föreslår att NATO minskar sina militärutgifter och ”därmed” kränkningar av svenskt luftrum till 1/10, 10 %, av de nuvarande. Då får vi ju bra balans, eller hur?

Militärutgifter 0053_defense-comparison-crop

Några andra artiklar om NATO på denna blogg i år.


Värdlandsavtalet ger faktiskt NATO möjlighet att placera kärnvapen i Sverige
USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa – hybridkrigföring i kubik.
NATO-utredningen presenteras idag- Sverige, NATO och säkerheten
DN:s ohållbara argument för NATO-medlemskap
Stellan Skarsgård NATO-motståndare – rapport från mötet
Putin om det kalla kriget och NATO
Majoritet i Sverige mot Värdlandsavtalet med NATO
NATO:s övergrepp mot Serbien och andra
NATO stiger i land på svenska Utö
Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbete och handelsavtal
Sveriges enögda rekrytering ska lära propaganda av NATO
SD böjde sig för NATO-lobbyn
NATO:s stora krigsövning i Polen mot Ryssland
NATO:s Breedlove konspirerade mot Obama, ljög samt påverkade Sverige
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo
Gorbatjov:NATO ökar risken för världskrig – kan vi hejda det

i Andra om: , ,, , , , ,, , , , ,


5 svar till “Ryssland chanslöst mot Nato”

 1. Brittiska förband var på Sovjetunionens tid avsatta att fungera som reserver för att försvara den sk. Fulda-korridoren i Tyskland som beräknades utgöra den punkt där ett genombrott vid krig skulle ske. Vid en militärmanöver undrade man inom förbandet varför de endast tilldelats tre dagsransoner proviant. Svaret blev att längre än så skulle de inte hålla ut. En likartad slutsats gavs så sent som för ett år sedan från det amerikanska RAND -institutet, Västeuropa skulle slås ut inom tre dagar. RAND -institutet räknas som det tongivande i USA, men kan givetvis ha en politisk agenda för ökade rustningssatsningar.
  Poängen med min kommentar är att Ryssland inte hotar någon, men nog kan bita ifrån sig om så skulle behövas. Provokativa krigslekar vid den ryska västgränsen kan sluta i tårar. Rysslands militärbudget är mycket mindre än USA:s men per investerad dollar är den ryska militärindustrin åtskilligt produktivare än den amerikanska, vilken är en kassako för sina aktieägare, där alla upphandlingar betalas enligt cost-plus -principen. Se på jättefiaskot F-35, utdömt av ledande konstruktörer i USA självt. I Australien har man syrligt kommenterat att deras F-35:or kommer att vara en flock sittande ankor när kineserna kommer svepande med sin nyaste teknologi.
  Lyssnar man på amerikaner som inte är bundna av politisk korrekthet kan man få höra respektfulla kommentarer. Således sade en amerikansk militär efter att ha analyserat det ryska flygvapnets insats i Syrien efter några månader: ”Their performance has been nothing less than eye-watering”. Avundsvärd effektivitet med andra ord.
  Dags att tänka på gemensam säkerhet och lägga det förlegade konfrontationstänkandet åt sidan.

 2. Den som underskattar Ryssland gör det med stor fara för sitt upplåsta ego, säkerhet eller bådadera. Om väst inte vill lära sig från historien, så kommer den att lära sig den på det beskaste sättet. Precis som Napoleon eller Hitler. Två uppblåsta typer som reducerades till rätt storlek av Ryssland, för att inte tala om mängder journalist, Rysslands expert, politiker som reducerat till dvärg storlek. Fråga haslhuggar-terroristerna, alltså jihadister för israel, som skulle erövra Syrien. De kan ha ett och annat att berätta om Ryssland. Det vill säga de som flögs ut från infernot av USA/CIA och är och avvaktar nya uppdrag. Eller fråga kaptenen för USS Donald, som ryska flyg lekte lite med. Ryssland stängde av skeppets kommunikation, radar och annat dyr, men värdelös elektronik.

  Alla jämförelser mellan Ryssland och Väst faller platt, då Ryssland satsar på kvalité inte som USA/väst mängder vapen, vapen som dessutom visat sig fungerar till skillnad från Västs luftslott och Potemkinkulisser till vapen. F-35 världens dyraste flygvapen kan inte ens flyga. Ha, ha, ha, …

 3. Nato saknar offensiv kapacitet gentemot öst, hela efterkrigsscenariot bestod i angrepp från sovjetblocket genom Fuldakorridoren, i enlighet med de relativa styrkorna; tre öststridsvagnar på varje västvagn. I praktiken har nato utan USA inte ens förmågan att slå ut en vanlig ryskstödd enparti-general, det finns ingen trupp att besätta motståndarens territorium med, det finns inte lager för mer än några dagars krig. Det är kanske realistiskt…

  Sen brakade socialismen samman av sin egen improduktivitet, helt utan västlig inblandning, nu finns ingen numerär rysk övermakt, inget inbillat överlägset socialt system att exportera med bajonett.

  Det enda krigsscenariot är ryskt inbördeskrig, det finns ingen natoplan på att angripa ryssland, och det finns ingen rysk plan att angripa väst, ingendera sidan har förmågan att erövra den andra, bägge har bara förmågan att förinta den andre och samtidigt omkomma.

 4. http://davidstockmanscontracorner.com/christmas-2015-why-there-is-no-peace-on-earth/

  Jag länkar ovan till en riktigt lång artikel som borde ges till en yrkesöversättare. Finns det någon stiftelse som före åsrsskiftet behöver bli av med överblivna medel: Titta hit. David Stockman, Ronald Reagans budgetchef har skrivit en riktig fullträff över den amerikanska utrikespolitiken med fokus på krigspolitiken sedan det kalla krigets slut. Och som bonus ingår en återblick på 80-talets Iranpolitik.
  Det är en sak när kritiken kommer från outsiders. När en dräpande kritik som denna levereras av en insider som personligen känner ett stort antal av stollarna som formulerat politiken, då blir det dubbelt så övertygande.

 5. #METOO# är bara början innan detta ”stazi”-verktyg moduleras om, vänta skall ni se !
  Man ”fasar” om demokratins bärande verktyg, i jakten på ett lydigare folk (steg 1).
  Det är tydligen så att västvärldens ledande makthavare inte anser att folket ”står upp” för sina politiker i dag, och det ändrar man på ganska omgående. Tystnadskultur först, och sedan en megafonpress typ, ”minihitler” tar över propagandan, med en tryckknapp för folket. Ty det är inte politiker och politiken det är fel på anser man, utan folket – det måste bytas ut (#METOO#)! Hur skall vi annars se på det, när nu allt sker över våra huvuden och mot vår vilja ? – NATO SKALL IN ! #METOO# – Kriget skall FRAM ! #METOO# – BOMBER SKALL FALLA ! #METOO# – PUTIN SKALL BORT #METOO# ! ( Ett knapptryck, utan armviftande )
  Och nu en länk om något helt annat :

  https://www.prisonplanet.com/the-public-are-all-alone-understanding-how-the-enemy-of-your-enemy-is-not-your-friend.html