Google hyr 10 000 personer för att censurera Youtube


Jag har tidigare publicerat flera artiklar om censur och minskad yttrandefrihet, nyligen om hur Google ska nedgradera Russia Today och Sputnik News. Denna artikel av Zaida Green bygger vidare på detta tema. World Socialist Web Site och Globalresearch Översatt och något förkortad av Romel Andersjö.

Google eskalerar sin kampanj för internetcensur och meddelar att man kommer att utöka sin arbetsstyrka för mänskliga censorer till över 10 000 personer. Censorernas primära inriktning kommer att vara videor och annat innehåll på YouTube, dess plattform för videodelning , men man kommer att arbeta över hela Google för att censurera innehåll och träna Googles automatiska system, vilket tar bort videoklipp med en hastighet som är fyra gånger snabbare än de mänskliga anställda.
Mänskliga censorer har redan granskat över 2 miljoner videoklipp sedan juni. YouTube har redan tagit bort över 150 000 videoklipp, varav 50 procent togs bort inom två timmar efter uppladdning. Företaget arbetar för att påskynda hastigheten i borttagandet enligt YouTube-vd Susan Wojcicki i en officiell bloggpost.
Denna satsning av Google är ännu ett steg i kampanjen mot uttryck för politisk opposition. Andra jättar på sociala medier har genomfört åtgärder mot ”fake news”. Facebook har ändrat sina algoritmer för att minska synligheten för vissa nyheter, och Twitter har förbjudit de ryska finansierade medierna RT och Sputnik från att annonsera. Med kritik mot extremistiskt innehåll, ”barnutnyttjande” och intresse för ”allmän säkerhet” är det yttersta målet för denna kampanj att undertrycka vänster- och anti-krigsinnehåll.
Google_2013_Official_svg
Varje censur på YouTube kommer utan tvivel att ha en enorm inverkan på aktuell politisk diskurs online. Enligt en vitbok av teknologikonglomerat Cisco kommer videor att svara för 69 procent av all konsumentbaserad internettrafik år 2017, vilket förväntas stiga till 80 procent senast 2019. YouTube har i realiteten närmast ett monopol på förinspelad videodelning och generell monetisering av video, med cirka 1,5 miljarder tittare som ser 1 miljard timmar video varje dag på plattformen informerade 2015 Googles policychef Verity Harding Europaparlamentet, som sedan pressade YouTube för att censurera ”terrorrelaterat” innehåll. 300 timmars video laddades upp på Youtube varje minut.

YouTube började ta bort fotografisk dokumentation och videodokumentation av krigsförbrytelser i Syrien i augusti.

Youtube avslutade cirka 180 konton och tog bort otaliga videor från andra kanaler, inklusive bilder som laddas upp av Airwars av flygningar av USA-koalitionen som dödat civila, enligt Hadi al-Khatib, grundaren av Syrian Archive. YouTube sa senare att man snabbt skulle ”återinföra” alla videoklipp och kanaler som man ”av misstag tog bort”.
I november tog YouTube bort över 51 000 videor angående Anwar Al-Awlaki, den jemeniamerikanska imam som mördades genom missilattack av Obama-administrationen den 30 september 2011. Awlaki var aldrig ansvarig för, än mindre dömd för brott. Det massiva borttagandet av denna information fick beröm av New York Times.
YouTubes automatiska video-borttagningssystem, som implementerades i augusti, placerar vissa videoklipp under ett särskilt förhållande, som gör det omöjligt för användarna att komma åt videoerna utan att ha webbadressen. Begränsade videor kommer inte att visas i sökresultat, listor eller i tittarnas egna sökhistorier. Dessutom kan sådana videoklipp inte längre gillas eller ogillas, kommenteras (alla tidigare kommentarer är också gömda) inbringa inkomst eller bäddas in på andra webbplatser eller enkelt delas på sociala medier via YouTubes delknappar. YouTube har inte avslöjat vilka kriterier som används för att kategorisera en video som ”extremistisk” och avmarkera den.
Youtube
Företaget har också börjat använda automatiserad bortkoppling från inkomst för att finansiellt censurera videoproducenter som laddar upp innehåll som den anser vara olämplig inklusive ”kontroversiella eller känsliga ämnen, krig, politiska konflikter, naturkatastrofer och tragedier, även om grafiska bilder inte visas”. I augusti demoneriserades videer från “Ron Paul’s Liberty Report”
efter att en ”manuell granskning” av YouTube visade att den var ”olämplig för annonsörer”. Julian Assange hänvisade till ”ekonomisk censur” och noterade att ”olämpliga” videor visade den tidigare kongressmedlemmens (Ron Paul) kritik av president Donald Trumps beslut att skicka mer amerikanska trupper till Afghanistan, samt kritik av US Senate Intelligence Committee för att man betecknade Wikileaks som fientlig utländsk underrättelsetjänst.

YouTube har öppet medgivit på Twitter att man censurerar videoklipp baserat på innehåll och säger, ”om videon inte heller är lämplig för en bredare publik … så kanske den ger sämre prestanda.”
Systemet kan också flagga videoer som olämpliga för reklam även innan den laddas upp. I de fall där censursystemet inte kan utvärdera innehållet i en video, eftersom den inte existerar, baserar det sitt beslut på beskrivning av videon på dess taggar och miniatyrbild.
Kraven då man vill överklaga ”demonetisering” (borttagande av inkomst) är extremt krävande och lämnar de flesta små producenter utan att kunna klara det. För att överklaga ett beslut ska kanalen antingen ha mer än 10 000 abonnenter, eller så ska den aktuella videon ha haft minst 1000 visningar under de senaste sju dagarna. Producenterna blir inte heller informerade om när eller vad i deras video som censorsystemet finner olämpligt. Både små och stora producenter har klagat på Twitter om tvåsiffriga procentuella nedgångar i besök sedan deras videoklipp har demoneriserats, vilket gör det ännu svårare att resa klagomål. Google är inte ensam i sin utvidgning av automatiserad censur. Förra veckan meddelade Facebook att man ska skanna användarnas inlägg och kontakta polisen och andra försthands-respondenter, i uppgivet syfte att förhindra självmord.
censur
Förra månaden erkände Google att man nedgraderade innehåll från RT (Russia Today) och Sputnik News i sökmotorn och i sin nyhetsservice bekräftar påstådningar att företaget engagerar sig i massiv politisk censur med påstådd motivering att bekämpa ”falska nyheter”.

Andra artiklar om inskränkning i yttrandefrihet.


USA vill upphäva fria internet – ett av flera ingrepp mot yttrandefriheten
* Ökad censur i USA
* Hur USA ska censurera internet
* Den nya McCarthyismen
* Konflikt om konflikt om Ryssland, och PK
* Även Danmark vill minska yttrandefriheten
* Inte bara Svenska Institutet – flera tecknen på kommande censur i Sverige?
* Jonas Gardell föreslår nätcensur och kulturministern är förstående
* Jan Myrdal: Paradoxal tankefrihet och mina svenska erfarenheter
* Censurerat om massakern i Odessa
* EU vill censurerar Bonnierägd tidning i Tyskland
* Facebook censurerar Jill Steins kritik av Hillary Clinton

i Andra om: , , ,, , , , , , ,


18 svar till “Google hyr 10 000 personer för att censurera Youtube”

 1. Det yttersta målet för denna kampanj är förstås inte riktat mot den postmoderna vänster som driver samhället mot avgrunden, tvärtom, den håller i trådarna. Alla västländer importerar muslimer, med andra värderingar. Det står i konflikt med ”värdegrunden” att ens erkänna riskerna, nästa steg är att vi ger oss själva skulden.

  Ryssland är ett gigantiskt land, mestadels tomt. De har en egen islamproblematik. Den östliga och den västliga kristenheten bör samarbeta mot den gemensamma fienden. Alltså inte upprepa förlorarstrategin från 700-1600talen. Sedan kommunismen föll finns inget hinder, Ryssland exporterar inte någon revolution sen länge. Det är bara ett avvikande kristet land som genomgått förfärliga saker. Vi träffar östeuropéer av olika slag. De hatar inte oss, de är nyfikna och beundrande. Det är annat med importen från mellanöstern.

 2. Konstigt. Sovjetunionen hade inga problem med islam. Tvärtom. De hade t o m muslimska trupper i armén.

 3. Fler än Sovjetunionen hade muslimska trupper i armén.
  Den moderna historien om muslimer i Tyskland går tillbaka till 1930-talet. När Adolf Hitler steg till makten, hjälpte han muslimer att växa det muslimska brödraskapet i Mellanöstern och militariserade muslimer i två av Tysklands 38 Waffen-SS- avdelningar under andra världskriget, men få av dem bosatte sig efter kriget i Tyskland. I slutet av 1940-talet var antalet muslimer i Tyskland fortfarande bara några tusen.

  http://www.billionbibles.org/sharia/hitler-muslim-brotherhood.html

  Sakerna förändrades dramatiskt efter 1961, när västtyskland, som hade behov av billig arbetskraft för att driva sin industriella tillväxt, öppnade sina grindar för gästarbetare från Turkiet.
  Många av de muslimer som kom till jobbet bosatte sig i Tyskland och reproducerade sig högre än tyskarna. Idag överstiger det officiella antalet muslimer i Tyskland sex miljoner, varav fyra miljoner inte är tyska medborgare. De inofficiella siffrorna är högre och båda siffrorna kommer att öka, eftersom Tyskland fortsätter att acceptera ett stort antal muslimska flyktingar .

  • Det kvittar vem man är och vilken religion man har, Korp. Är det så viktigt att man ska ha ’rent’ blod och vara ’trogna’ den egna religionen inom den egna nationens kultur? Så viktigt att man måste döda andra människor som inte har ’rent’ blod, eller är mångkulturella och öppna för andra människor?
   Människor är inte stöpta i samma form – oavsett om de har ’rent’ blod eller inte, eller är kristna, muslimer eller judar.
   Och gudskelov för det!

   De sovjetiska muslimska förbanden var definitivt inte extremister! Sovjetunionen skilde mellan stat och trosuppfattning. I Sovjetunionen kunde en muslim försvara landet tillsammans med en jude. Det eftersom Sovjetunionen bestod av många trosuppfattningar.
   Jag tror inte att Hitler ansåg att något sådant inte skulle få förekomma i hans armé!

 4. Sovjetunionen hade muslimska förband för att det fanns muslimska regioner i Sovjetunionen. Och dessa ingick i sovjetunionens försvar. Precis som det fanns judar i det sovjetiska försvaret. En jude och en muslim kunde gemensamt slåss mot Sovjetunionens fiende.
  Jag tror inte att Hitler skulle ha judar – eller kommunister – i Hitlers tyska armé!
  Hitler hade inte bara muslimer. Han hade även britter – Bittisches Freikorps – och Kosacker och med flera. Jag tror också att även svenskar stred i tyska armén.
  Men så är det även i USA.

  Varför är det så viktigt för dig att människor inte ska kunna röra på sig, gifta sig med den man vill och få barn?

  • Skulle kanske vara bra med 5 fruar nu vid ålderns höst. Ska kanske bli shiamuslim. I Libyen där kvinnor av någon anledning hade samma rättigheter som männen innan Sverige hjälpte Muslimska Brödraskapet att mörda 70000 libyer.

 5. Även om Google står för mycket ont så är bortplockandet av Awlaki inte nädvändigtvis ondska, även om bevisen mot direkt inblandning inte går att finna. Det kan också bero på vetskapen om vilka han inspirerat till terrordåd vilket försatt ledarna inför det s.k. ”Spårvagnsproblemet”. Vänsterns belägenhet består ofta i att man låter de som är emot USA:s imperialism automatiskt förvandlas till ”godheten”.

  Att attackera USA:s fulmedie-indoktrinerade medborgare med terrorism är dock inte ”godhet” eftersom detta varit helt i USA:s militärindustriella komplex intresse. De vill naturligtvis ha en ond fiende. Blott att attackera de ansvariga för det kontinuerliga massmördandet sedan 1945 i kongress, senat och i Bilderberggruppen, vilka driver på det kontinuerliga imperialistiska världskriget, är väl tabu, kan man tänka…

  https://en.wikipedia.org/wiki/Anwar_al-Awlaki#Legacy

  ”Awlaki’s videos and writings remain highly popular on the internet, where they continue to be readily accessible.[244] Even following his death, Awlaki has continued to inspire his devotees to carry out terrorist attacks, including the 2013 Boston Marathon bombing, the 2015 San Bernardino attack, and the 2016 Orlando nightclub shooting.[245][246] According to the Counter Extremism Project (CEP), 88 ”extremists,” 54 in the U.S. and 34 in Europe, have been influenced by Awlaki.[244][247] Because ”his work has inspired countless plots and attacks,” CEP has ”called on YouTube and other platforms to permanently ban Mr. Awlaki’s material, including his early, mainstream lectures.”[245][248]”

 6. Mycket märkliga frågor du ställer till mig Kerstin Stigsson.
  Tyvärr är jag för okunnig (det ligger utanför min intressesfär) för att kunna svara korrekt på sådana frågor, som om att man ska ha ‘rent’ blod och vara ‘trogna’ den egna religionen inom den egna nationens kultur? Och om att människor inte ska kunna röra på sig, gifta sig med den man vill och få barn?
  Jag anser mig vara en frihetlig socialist- och fritänkande världsmedborgare, med tolerans mot oliktänkande.
  Ett tips dock. Varför inte fråga någon av dina muslimska partikamrater i Sveriges Kommunistiska Parti om de har något emot att människor inte ska kunna röra på sig, gifta sig med den man vill och få barn?

  • Bra! Det är hopp om dig när du nämner att du är en fritänkande socialistisk världsmedborgare! Ett tips: studera vad Lenin säger om nationerna. Mycket tänkvärda ord.
   Men varför ligger det utanför din intressesfär att inte kunna svara på sådana frågor? Du nämnde den muslimska rörligheten i Tyskland så det borde intressera dig. För det verkar som om du är emot att människor flyttar på sig och beblandar sig med andra människor av andra kulturer.
   Visst, det finns problem när många människor samlas på en liten plats (t ex i en förort) men dom problemen skulle ha uppstått även om det enbart hade samlats tyskar i den förorten. Det är fattigdom och utslagning som orsakar problemen – inte mångkulturen.

   Jag får nog erkänna att det fanns judar i Hitlers armé. När jag googlade så upptäckte jag att det fanns artiklar – som t ex i Aftonbladet – som rapporterade om judar i Hitlers tjänst. Men jag tror att de flesta, precis som Hitler använde judar för att arbeta som slavar för det tyska riket, av judisk börd användes som kanonföda. Men självklart fanns det även quislingar – som sagt, ingen människa är stöpt i samma form!
   Är det någon här och som kan det här och som är judar – kan ni förklara för mig varför judar, av alla, samarbetade med Hitler?

 7. Kerstin Stigsson.. läs gärna länken här ovan, i min första kommentar. Skjut inte på budbäraren och bry dig inte, om det ”verkar som om jag är emot” dittan eller dattan.

 8. Jag har också en fråga till judarna, alltså de religiösa;
  Hur kan ni tro att det finns en gud som har utsett er till sitt unika folk?
  På fullt allvar!