USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!


USA är helt ledande även i brottslig intervention i andra länders val. En främste källa till detta är en rapport från en forskare i USA som publicerats i Los Angeles Times. Även SvD har skrivit om detta. Inte bara ryssar: ”USA har manipulerat val sedan 1947”

Andra svenska etablerade media tiger om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper.

Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times
* Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september 2017 USA blandar sig åter in i val i Ryssland samt Påverkan på svenska valet 2018 väntas – starkare skäl att misstänka USA än Ryssland

Mycket omskrivna Russiagate har hittills varit en flopp. Inga belägg har presenterats för att Ryssland lagt sig i presidentvalet i USA.

När Du läser vidare fundera på vad som skulle hända om Ryssland försökte göra något liknande i USA.

En läsare har fäst uppmärksamhet på och översatt delar av en artikel i Russia Today om aktuell påverkan av USA på val i Ryssland och jag har översatt resten.

Russia Today

En särskild kommissionsrapport om utländsk inblandning i ryska presidentvalet 2018 presenterades på onsdagen i den ryska senaten. Den har utarbetats av kommissionen för statligt suveränitetsskydd i samarbete med ledande experter och analytiker. Det offentligt tillgängliga dokumentet presenterades av chefen för kommissionen, senator Andrey Klimov.
Dokumentet pekade direkt på Washingtons inkräktande i Rysslands val, som kopplade den pågående uppgången i fientliga aktiviteter till den inhemska politiska kampen i USA. Försök att störa inrikes ryska angelägenheter är emellertid inget nytt, eftersom de har pågått sedan Sovjetunionens sammanbrott.

USA har blivit den främsta kränkaren av internationell rätt sedan grundandet av FN och har stört 120 gånger i 60 länder på alla kontinenter. Washingtons närmaste allierade – Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Nato och europeiska länder är också skyldiga, eftersom de antingen deltar direkt eller stöder amerikanska aktiviteter, enligt dokumentet.
”Vi försökte visa … de områden där det subversiva arbetet ägde rum. Vi har namngett 10 sådana områden. Vi har konkreta exempel för alla av dem baserat på absolut tillförlitliga fakta. Det är uppbackat av vittnesmål, dokument och det är i stor utsträckning inte ifrågasatt av andra sidan (USA), sade Klimov på en presskonferens, som följde utfrågningarna i senaten. ”Det yttersta målet med dessa aktiviteter är att tvinga förändringar av Rysslands politiska kurs och förstöra dess territoriella och ekonomiska integritet”.
De utländska aktiviteter som skisserades, misslyckades med att ge någon konkret effekt på valet, vilket inte påvisade deras ineffektivitet, men styrkan och stabiliteten i Rysslands sociopolitiska system, uppger rapporten.
Generös finansiering från utlandet
NGO:s som är verksamma i Ryssland har haft ett stabilt finansieringsflöde från utlandet, vilket toppade inför 2012 års presidentval. I 2015 fick politiskt aktiva icke-statliga organisationer motsvarande 1,3 miljarder dollar från USA.

Fast Ryssland har begränsat utländska icke-statliga organisationers (NGO:s) verksamhet inom landet, och kräver att de öppet skulle registreras som ”utländska agenter”, slutade inte penningflödet. Olika ”grå” system används, till exempel att ge stora summor i kontanter eller överföra medel till privatpersoner.

Finansieringen av Rysslandsbaserade dotterbolag till utländska icke-statliga organisationer fördubblades från 2016 till 2017 och överstiger avsevärt den övre gränsen för en presidentkandidats kampanj i Ryssland och är jämförbar med hela budgeten för att hålla val i hela landet, enligt rapporten.

Dessutom spenderade USA och dess allierade pengar på mer hemliga aktiviteter. Före valet genomfördes flera inte sanktionerade sociopolitiska undersökningar i Ryssland, som sponsrades av utländska regeringskällor – inklusive Pentagon.
Putin imagesCAAIMOLN
En stor del av satsningar var fokuserade på Putin personligen.
Inför presidentvalet 2012 besökte USA:s vicepresident Joe Biden Ryssland och mötte oppositionsfigurer och sa till Putin att han inte skulle kandidera igen, eftersom ”Ryssland var trött” av honom, säger rapporten.

Kommissionen utarbetade en uppsättning rekommendationer om motåtgärder mot framtida utländsk inblandning, främst genom att strama upp lagarna. De föreslagna åtgärderna inbegriper att förbjuda utländskt tryckta valkampanjutdelningar, förbjuda deltagande av icke-ryska medborgare i kampanjerna i någon form och hindra individer med dubbelt medborgarskap från att bli kandidater. Rapporten krävde att andra länder och internationella organisationer skulle bli eniga i att gemensamt motsätta sig amerikanska inblandningspraxis. På hemmaplanen kommer särskild uppmärksamhet att ägnas åt utbildningsarbete, främst riktat till ungdomar, som medvetet riktar sig till utländsk propaganda, berättade senator Lyudmila Bokova på presskonferensen. Den klassificerade versionen av rapporten, enligt Klimov, innehåller ytterligare rekommendationer för att motverka utländsk medling.

Andra artiklar.
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,


25 svar till “USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!”

 1. Demonization of Putin and Russia is largely a Jewish phenomenon, pushed very hard in Jewish-owned media, and most obsessively by Jewish journalists, and that this peculiarity warrants a balanced, public discussion.
  When you see them all in one go, you realize something extraordinary is going on.
  The Economist is definitely Jewish-owned, controlled by the Rothschild family. It’s editors and writers are also largely Jewish.
  Can Time be described as ’Jewish’, in ownership or staff? Let’s throw that one out to the comments section. If we, as a society, want to unpack this endemic lying about Russia, we have to be able to discuss who is behind it, and why. This is not a complaint against Jews in general, just the small group of them who dominate our media, and mislead us so outrageously about Russia, and a lot of other things.
  https://russia-insider.com/en/media-criticism/hating-putin-jewish-owned-media-part-2-economist/ri22818

 2. Det går inte ihop, Anders. Menar du att USA och CIA försöker destabilisera Ryssland genom att finansierar NGO organisationer? Jag hade kanske trott på det om det inte hade varit för CIAs samarbete med den ryska regeringen och säkerhetstjänsten. CIA har ju vid ett flertal tillfällen varnat Ryssland och Putin för terrorattacker. Samma terrororganisationer som CIA samarbetar med i Syrien. CIA hade absolut inte varnat Ryssland om CIA och USA verkligen hade gått in för att försöka destabilisera landet. CIA anser; ju mer kaos för fienden desto bättre för USA och dess allierade.

  • CIA försöker nog underminera och skada Ryssland i USA-elitens intresse. ”CIA:s samarbete med den ryska regeringen och säkerhetstjänsten”

   • Alla medier i väst och i Ryssland – t ex RT – har rapporterat om detta, De är så många att jag inte kan välja, googla bara på ’russia terrorism cia’.
    Men däremot fann jag den här artikeln. Den är ett halvt år gammal. Ryska säkerhetstjänsten reste till USA för ett möte med CIA.
    https://www.reuters.com/article/us-russia-usa-intelligence/russian-spy-chief-met-u-s-officials-in-u-s-last-week-sources-idUSKBN1FJ2PF

    • Väsentligen har USA utnämnt Ryssland till en huvudfiende, eller hur. Demoniseringen, Russiagate, krigshot, Ukraina, Syrien. CIA är ett avgörande verktyg för USA. Är du inte insatt i detta??

     • Jodå, jag är väl insatt i hur CIA under hela 1900-talet, från revolutionen 1917 och till … ja, det har väl bara fortsatt? CIA har varit inblandat i stort sätt i alla länders politik, även Sovjetunionen. USA och hela västvärlden hade utnämnt Sovjetunionen till huvudfienden. Men märkligt nog finns det inga uppgifter från 1985 och fram till 1996 års ryska val om CIAs inblandning i Sovjetunionen på nätet. Det är högst besynnerligt att CIA och USA skulle lämna sin främsta fiende åt sitt öde. Så det är med största sannolikhet att CIA var – såväl som i andra länders kupper – inblandat i kontrarevolutionen i Sovjetunionen 1991.
      Mycket sammanträffande att Putin tog avsked som aktiv reservist i KGB samma år som kontrarevolutionen ägde rum, och att han flyttade till Moskva samma år som USA och CIA och satsade enorma summer på att Jeltsin skulle vinna valet 1996.
      ”In 1996, Putin and his family relocated to Moscow. There, he quickly climed up the ladder [trots att mängder med ryssar kämpade för att överleva vardagen] and became the head of the FSB, the agency that succeeded the KGB, in 1998, Boris Yeltsin, then the president of Russia, named Putin to his position.”
      http://nordic.businessinsider.com/how-vladimir-putin-rose-to-power-2017-2?r=US&IR=T

      Så varför försöker CIA och USA demonisera och destabilisera Ryssland när de i själva verket samarbetar med varandra när det gäller säkerhetsfrågor och i affärer? CIA och USA har ju ett syfte att destabilisera Ryssland och borde därför INTE ha varnat Putin om terrorattackerna. Så varför varnade CIA Ryssland om terrorattackerna? Av godhet? Ömsesidigt samarbete mot terrorism som USA sponsrar?

 3. Från RTs hemsida: ”The EU foreign office went even further and stated that barring the politician from the election due to “an alleged past conviction” casted “serious doubt on political pluralism in Russia and the prospect of democratic elections.” Such calls for “democracy” completely disregard Russian law and constitute a blatant attempt at election interference.”

  Ja om ryssarna betraktar alla gånger någon uttrycker sin besvikelse över att fria val inte hålls, skenrättegångar mot oppositionella genomförs, journalister mördas, press- och yttrandefriheter, organisationsfriheten, mötes- och demonstrationsfriheter inskränks samt att religiösa och sexuella minoriteter förföljs, så får man många exempel på ”utländsk intervention”.

  Patetiskt och vad man kan förvänta sig av en auktoritär regim.

 4. Jaha, Knut Gustavsson det du beskriver att Ryssland gör är ju exakt vad USA gör fast i större skala plus att USA dessutom bombar sönder andra länder sönder och samman om de har en ledare som misshagar USA…Men vad annat att vänta av en patetisk gangsterregim som den som styr USA. Knut har väl totalt missat att det är USA och Israel som skapar nästan alla krig och problem i världen inte Ryssland. Fast sådan ”detaljer” missar väl Knut för han kollar bara in fulmedia som ägs av Israel-lobbyn och bankmaffian. Sen kan ju Knut ge exempel på dessa påstådda skenrättegångar…Och kom nu inte dragandes med skurken Navalnyj som exempel, hans brottsliga verksamhet hade gett 10 års fängelse i vilket annat land som helst. Upplys gärna om hur många journalister du anser mördats i Ryssland och vilka lagliga demonstrationer som stoppats av de ryska myndigheterna? Även i Sverige måste du ansöka om tillstånd för demonstration annars är den olaglig! Knut tycker nog att bara en demonstration i Ryssland är mot Putin behöver den inte den lokala myndighetens tillstånd. Eller?

  • Den grekiske juristen Alexander Mercouris har skrivit om detta, om jag inte minns fel, liksom amerikanen John Helmer. Journalister har nog mördats i Ryssland, men av maffian och oligarkernas hyrda hitmen. Några mord har inte kunnat knytas till statliga organ.

   Svenska staten däremot har solkat sitt rykte genom att se till att vår tids främste visselblåsare Julian Assange tvingas ruttna inom den ecuadorianska ambassadens väggar.

 5. Har Putin och hans oligarker något att vinna på när väst demoniserar Ryssland? Ja visst, läs den här artikeln:
  https://www.counterpunch.org/2018/03/22/tory-profiteering-in-russia-and-putins-debt-of-gratitude/
  De nationalistiska rörelserna och kapitalismen i Ryssland går han i hand och utnyttjar demoniseringen till deras fördel. Man kan säga att CIA hjälper Ryssland för att bevara den ryska nationalismen och kapitalismen. Och ryska stoltheten för Ryssland väcks till liv.
  Så även i USA – Make USA great again! Men USA – eller jag ska kanske säga de amerikanska och andra vapenförsäljare såsom Ryssland – har en anledning till att återinföra det kalla kriget. Den kapitalistiska ekonomin är beroende av krig och förberedelser för krig.

  • Men hallå Kerstin! Jag har ju redan förklarat för dig att kampen numera går mellan de som vill behålla nationalstaten dvs Ryssland, Kina främst och globalisterna som anförs av bankmaffian och superrika oligarker runt om i världen. Klasskampen är död! Nu finns valet att för Sverige som nation, med sitt alltmer pga invandringen sönderfallande sociala system och rädda välfärden. Eller situationen i många länder där storkapitalet redan slagit ut alla sociala system för den vanliga knegaren och småföretagarna. Försök förstå att Sverige inte styrs från Stockholm längre utan Bryssel och Washington så kanske det klarnar. Det är därför det är så viktigt att stödja dem som kämpar mot globalisterna, för tro mig, vinner bankmaffian och oligarkerna kampen är hoppet ute för lång tid. Social misär kommer att vara utbrett och påfallande vilket vi ju redan fått smakprov på med tiggare, kriminella migranter, ligor som våldtar m.m. Polisen har ingen som helst chans att stävja denna flodvåg av kriminalitet som dragit in över Sverige. Men det är kanske samhället Kerstin vill ha? Resultatet av öppna gränser utan kontroll har ju lett till att misären börjat utbreda sig i Sverige igen.

  • Här är ett bra exempel på hur Putin utnyttjar västs demonisering av Ryssland:
   https://www.ft.com/content/efab0a30-2ad4-11e8-a34a-7e7563b0b0f4

   ’We were pressured exactly at the movment when we needed to mobilise [voters]. Whenever Russia is accused of something indiscriminately and without any evidence, the russian people unite around the centre of Power. And the centre of Power is certainly Putin’. Mr Kondrashov said.”

   • Du har all rätt att återkommande, som USA-imperialisterna och diverse reaktionärer, som vanligt fokusera på kritik av kapitalistiska Rysslands generellt icke-aggressiva utrikespolitik och dess legala kamp mot Väst-stödda terrorister.

    • Ja visst är jag kritisk till varje kapitalistiskt land – oavsett om det är Ryssland, USA eller Sverige. Precis som det bör vara för en marxist-leninist. Jag trodde det var självklart!
     Vilka terrorister menar du? Menar du de av väst-stödda terroristerna som CIA varnade Ryssland för?
     Varje kapitalistiskt land har en mer eller mindre aggressiv en utrikespolitik – för att tillfredställa landets kapitalister. En utrikespolitik som utgår från att suga ut arbetarklassen och dom fattiga.
     Och min kommentar ovan är en upprepning av det som en av Putins väljarstab säger. Det är inte jag som har lagt orden i Kondrashovs mun.

     • Ja du verkar inte kunna skilja mellan mer eller mindre betydelsefulla motsättningar. Ursäkta men du påminner om en tvättäkta trotskist när de är som värst.

      • Du kan nog inte skilja mellan betydelsefulla motsättningar mellan borgare och arbetarklass, där du oftast tar borgarnas parti – särskilt när det gäller Ryssland.
       Du har även samma syn på USA , Ryssland och Syrien som dom konservativa i USA – och då menar jag inte neocons. Utan samma rörelse som t ex Pat Buchanan tillhör.

       • Det du skriver är fullständigt felaktigt. Det räcker inte alls att tala om den välkända motsättning mellan kapitalister och arbetarklass. Man måste också analysera motsättningar inom imperialismen. I detta avseende spelar Ryssland och Kina en positiv roll genom att gå emot USA:s aggressiva utrikespolitik med krig överallt, som försvagar den inhemska arbetarklassen och läget för arbetarklass i andra länder, t.ex. de i Mellanöstern.

 6. Kerstin Stigsson.. har du någon klipsk kommentar till följande?
  Det är otroligt dyrt att vara fattig i Amerika. ”Omkring 40 miljoner som bor i USA lever i fattigdom trots att landet har rykte som en av de rikaste och mest framgångsrika i världen. 18,5 miljoner lever i extrem fattigdom och 5,3 miljoner lever i absolut fattigdom”, skriver Philip Alston, FN:s särskilda rapportör för extrem fattigdom och mänskliga rättigheter i sin nya rapport.
  Trots att USA är bland världens mest kraftfulla och tekniskt avancerade nationer är dess ojämlikhetsnivå högre än i de flesta europeiska stater. ”Amerikanerna lever ett kortare och sjukare liv än de som bor i alla andra rika demokratier. Samtidigt är USA hemma för över 25 procent av världens 2 208 miljardärer.
  Alston varnar för att fattigas situation kommer att förvärras om Vita huset följer sina planer på att minska tillgången till Medicaid och skrapa matfrimärken och bostadsbidrag.
  Den höga nivån på extrem fattigdom i rika länder som USA är ett politiskt val hos de som befinner sig i makt, skriver Alston till FN, så hade det varit politisk vilja, kunde det redan eliminerats.

  • Jodå, det har jag. All kapitalism – oavsett det är i USA, Ryssland, Storbritannien, etc – orsakar fattigdom,
   https://www.counterpunch.org/2018/02/08/poverty-american-style/

   Det finns säkert tusentals reportage om fattigdomen i USA. Men inte från Ryssland. Vår uppgift som socialister och kommunister är att synliggöra fattigdomen även i alla länder – inklusive i Ryssland.

   • Tack Kerstin.. Mycket intressant att läsa den länken.. Klipskt så det räcker och blir över..

 7. […] Media tiger däremot om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA. Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder LA Times * Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september i år USA blandar sig åter in i val i Ryssland * Liksom att Ryssland nyligen avslöjat omfattande försök av USA att påverka val och politik i Ryssland. Är SÄPO och MBS blinda för sådan information? USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport! […]