USA blandar sig åter in i val i Ryssland


Så mycket har skrivits om att Ryssland kanske har lagt sig i val i USA. Inga belägg har presenterats. Att forskare i USA visat att USA är ledande i illegal valpåverkan håller man tyst om – med enstaka undantag.
Men jag tycker att det är viktig att informera om USA:s säkra eller sannolika intervention i andra länders val. Därför återpubliceras denna artikel nu efter ett år.

Media rapporterar å ena sidan om påstådda hackningsattacker av Ryssland (regeringen) utan tillräckliga belägg och tiger om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA. Kan vi lära något av detta?

Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times

Denna artikel av Oleg Mezjuev raporterar och inblandning av USA i ryska regionval. Ryska federationsrådet avslöjar USA-inblandning i ryska regionalval och källan. USA blandade sig även in i valet 2012.

Artikeln.
Ryska federationsrådet avslöjar USA-inblandning i ryska regionalval
Andrej Klimov, ordföranden inom Federationsrådets kommission för försvar av suveräniteten och förhindrande av inblandning i Rysslands inre angelägenheter, sade att det finns fakta som bekräftar utländska staters – bl.a. USA:s – inblandning i de ryska regionalvalen som genomfördes den 10 september.

Federationsrådet_regionalvalKommissionsmedlemmen Oleg Morozov sade att uppgifter som bekräftar inblandning utifrån inkom till kommissionen från den Federala tjänsten för finansövervakning (Rosfinmonitoring). Myndighetens presstjänst avstod från att kommentera det hela.

Enligt Klimov överförde utländska stater pengar ”både som kontanter, som alternativa betalningsmedel och som kryptovaluta” till ryska fonder, som sysslar med valen, för att stödja någon bestämd kandidat och få denne vald till posten som regionschef. Pengarna överfördes via länder ”som saknar lagar om utländska agenter”.

Klimov underströk att det handlar om flera stater som hade blandat sig i de ryska regionalvalen, men att ”USA utgör det största centret, varifrån denna typ av aktivitet utgår”.

Enligt källan har Rosfinmonitoring bekräftat för Klimov att ”amerikanska dollar” har skickats via Kazachstan till ryska organisationer som specialiserar sig på politiska teknologier.
guy-mettan-varfor-vi-alskar-att-hata-ryssland-lagupplostBra bok om Ryssland
Andrej Klimov sade också att kommissionen har föreslagit att man ska förbjuda kandidater i valen att ha ställföreträdare med dubbla medborgarskap. Han underströk att ett sådant förbud verkligen behövs, detta för att man ska kunna undvika situationer där ”den ryske kandidatens ställföreträdare blir en person från ett annat land och som förverkligar sina politiska idéer via kandidaten”.

Andra artiklar.
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,


15 svar till “USA blandar sig åter in i val i Ryssland”

 1. Hej!

  I ett program har ni påstått att Ryssland påverkat val i 4 länder.Fyra val där Ryssland utpekas för valpåverkan
  Enligt forskare i USA har USA påverkat val i 45 länder vid drygt 80 tillfällen (Artikel i LA Times). I enlighet med edra regler och för balansens skull bör väl detta rapporteras.

  Jag skickade följande till tipsaoss@svt.se

  ”Här länk till en artikel med länkar till andra artiklar. ”USA blandar sig åter in i val i Ryssland liksom i 45 andra länder” http://jinge.se/allmant/usa-blandar-sig-ater-in-i-val-i-ryssland.htm

  MVH

  Anders Romelsjö, samhällsdebattör och professor emeritus”

 2. SvT vill bara bli tipsat på sånt som passar imperiets propaganda. Resten hamnar i soppkorgen. Samtidigt som man himlar om att man står för opartiskhet och objektivitet. I det avseende skiljer sig SvT inte från alla privatägda media monopolet och/eller offentlig finansierade medier.

 3. Pål Steigan har idag publicerat en artikel om utredningen av påstådd intervention av Ryssland i USA:s val.

  https://steigan.no/2017/10/14/russiagate-berget-som-ikke-en-gang-fodte-ei-mus/ (Russiagate – berget som ikke en gang fødte ei mus)

  Han skriver avslutningsvis (Jag översätter, kanske onödigtvis men det finns olika uppfatningar).

  ”Och vad har utredningarna åstadkommit hittills?
  Senatinformationsutskottet höll nyligen en underhållande presskonferens för att tillkännage resultaten av sin nio månaders undersökning av Rysslands krav. Där fick vi veta:

  … kommitté noch dess personal har genomfört mer än 100 intervjuer, som består av 250 timmars vittnesbörd vilket har resulterat i 4.000 sidor avskrifter, och man granskade mer än 100.000 dokument som är relevanta för Russiagate. Personalen, sa Warner, har tillsammans spenderat totalt 57 timmar per dag, sju dagar i veckan, sedan kommittén inledde sin undersökning. Man har gått igenom dokument och utskrifter, intervjuat vittnen och analyserade båda hemlighetsstämplat och annat material.

  Och vad var resultatet av denna imponerande aktivitet? Ingenting alls. Här är vad senator Richard Burr, republikansk ledare, hade att säga:

  Det finns bekymmer som vi fortsätter med på förföljelsen. Maskopi? Utskottet fortsätter att undersöka allt bevis för att se om det fanns någon antydan om samverkan. Jag kommer inte att diskutera eventuella inledande resultat eftersom vi inte har något.

  Allt detta imponerande arbete i så många timmar och veckor och månader, alla dessa intervjuer och undersökningar, och man hittar ingenting! Berget har inte ens född en mus! Men det hindrar inte kongressen från att behålla sina sanktioner, och sitt kalla krig. Och det betyder inte att de vanliga medierna kritiserar sin kampanj om rysk manipulation av valet.

  NORSKA:
  (Og hva har så undersøkelsene brakt for dagen?

  The Senate Intelligence Committee holdt en underholdende pressekonferanse nylig for å kunngjøre resultatene av sin ni måneders undersøkelse av påstandene om Russiagate. Der fikk vi vite:

  … utvalget og dets ansatte har gjennomført mer enn 100 intervjuer, bestående av 250 timers vitnesbyrd som har resultert i 4.000 sider med transkripsjoner, og gjennomgått mer enn 100.000 dokumenter som er relevante for Russiagate. De ansatte, sa Warner, har kollektivt tilbrakt totalt 57 timer per dag, sju dager i uka, siden komiteen åpnet sine undersøkelser, har gjennomgått dokumenter og transkripsjoner, intervjuet vitner og analysert både klassifisert og uklassifisert materiale.

  Og hva var så resultatet av denne imponerende aktiviteten? Nøyaktig ingenting. Her er hva senator Richard Burr, republikanernes leder, måtte si:

  There are concerns that we continue to pursue. Collusion? The committee continues to look into all evidence to see if there was any hint of collusion. Now, I’m not going to even discuss any initial findings because we haven’t any.

  Hele dette imponerende arbeidet i så mange timer og uker og måneder, alle disse intervjuene og undersøkelsene, og så finner man ingenting! Berger har ikke en gang født ei mus! Men det forhindrer ikke kongressen i å opprettholde sine sanksjoner og sin kalde krig. Og det gjør ikke at main stream media gjør sjølkritikk for sin kampanje om russisk manipulasjon av valget.)

 4. Senat utskottet i USA fann INGA bevis på att Ryssland beblandade sig i USA valet.
  http://www.unz.com/mwhitney/the-senate-intelligence-committee-finds-no-evidence-of-russian-hacking-or-collusion/

  Det hindrar inte allehanda imperielakejer (journalister, dussin ören statsvetare och akademiker och uppköpta politiker samt miljoner nyttiga idioter som svalt denna skröna) från att fortsätta sprida lögner om Rysslands inblandning i USAs val. Nu senast var det ”nyheten” om hur Ryssland använde sig av Pokemon Go. Var kommer Semibankirschina att hitta på härnäst? Ash trays?

 5. Det mest oroväckande med detta är hur lätt det är att bedriva innehållslös kampanj och genom upprepningens kraft få folk att tro att det är sant. Och det har stegvis blivit allt värre. SVT fattar inte att deras påståenden är galnare än senator Joseph McCarthys på 50-talet. Om något upprepas tusen gånger hjälper det inte att dementin sker vid steg 1001. Det är lögnen som har segrat, återigen. Eller för att parafrasera ordförandens utfall som satte punkt för McCarthys karriär: ” Do You have no decency at all, SVT ? ”

  Alla påståenden om rysk inblandning har punkterats av sakkunniga i USA, men ingen lyssnar på dem. För SVT, ”folkets kanal”, existerar den bästa amerikanska sakkunskapen inte. Kongressledamoten Dana Rohrabacher har rest till London och samtalat med Julian Assange som i utbyte mot amnesti kan berätta vem som läckte informationen till WikiLeaks. Det var inte Ryssland, det har han redan sagt offentligt. Men nu har det framkommit att Rohrabacher hindras från att få audiens hos Trump – samtidigt som det självfallet är ovisst huruvida Trump skulle fatta någonting.

  Och på tal om Assange och hans icke-våldtäkter. Hur är det nu med Hollywoodmogulen Harvey Weinstein ? En man som är Hillary Clintons och Meryl Streeps vän och har förgripit sig på hundratals kvinnliga artister. Bland dessa förgripanden finns fullbordade våldtäkter och en herrans massa grov tafsning. När skall ni berätta om detta och samtidigt relatera det till den hetsjakt mot Assage som svenska staten bedrivit ?

 6. Skillnaden är att du anser att Assange inte behöver ställas till svars men att Weinstein måste betala. Troligen för att han är jude. VIssa av er har ju tung hangup på judar numer.

 7. Några talar om att det är en värre ryssofobi idag än det var under kalla krigets dagar. Det kan jag inte hålla med om. Idag får vem som helst uttala sig, t ex den ryska ambassaden i en svensk tidning. Dessutom finns det många internetkanaler som tar upp den andra sidans synpunkter ur deras egen vinkel.
  Det fick man inte under kalla krigets dagar. För då kallades det för sovjetisk (eller kommunistisk) propaganda, och sådant skulle var och varannan västerlänning undvika. Vi fick knappt ens höra Sovjetunionens åsikt och förklaringar om olika händelser (t ex Tjeckoslovakien -68). Och om vi fick detta så var det ur en västerländsk journalists synvinkel (typ Maria Persson Löfgren), och vi vet hur dessa kan vara. Men det kan även vara för att Sovjetunionen var lite långrandiga med deras förklaringar. Och var kanske även lite tillbakadragna – vilket jag även upplever att ryssarna är idag. Ryssarna anklagar inte eller prata illa om någon, varken personer i Ryssland eller någon annanstans.
  De svenskar som talar att det är värre idag är oftast de som var emot Sovjetunionen under kalla krigets dagar, men som nu är förtjusta i det kapitalistiska Ryssland. Jag har upplevt båda – och jag kan säga er att det var många gånger värre förr än det var idag.

 8. […] Media tiger däremot om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA. Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder LA Times * Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september i år USA blandar sig åter in i val i Ryssland […]