Låt inte Putin få en röst i valet!


Skiftet som haft en del namninsamlingar går nu ut med en ny namninsamling. Den visar på okunnighet i basala frågor och aningslös russofobi i bästa fall. Medan fakta visar att USA är helt ledande i försök till påverkan av val i demokratiska länder – se nedan. Det här uppropet skriver jag inte på.
Uppropet med kommentarer:
1. Titeln ovan ”Låt inte Putin få en röst i valet”:
Kommentar: Inga politiska partier i landet stödjer Putin, och Putin stödjer inga partier. USA däremot stödjer alla partier som stödjer USA:s försvars- och utrikespolitik, dvs. alla riksdagspartier utom V i vissa frågor.
Val putin-val Skiftets bild på uppropet.
2. Facebook och Google måste ta ansvar och se till att det svenska valet inte översköljs av utländska annonser som vill påverka valresultatet i september.
Kommentar:Gärna. Vi minns hur Facebook lät Cambridge Analytics genomföra omfattande valpåverkan. Och hur Facebook verkar för minskad yttrandefrihet på nätet. Facebook leder kampen för minskad yttrandefrihet på nätet; Google hyr 10 000 personer för att censurera Youtube
Facebook och Google är nära associerade med etablissemanget i USA – som alltså är ledande i utländsk valpåverkan (utförd av USA alltså). Förslaget visar på bristande kunskap och naivitet i bästa fall. Varför inte låta ryska motsvarigheter till Facebook och Google få motsvarande ansvar?
Facebbok ser dig
UPPMANINGEN:
Se till att utländska intressenter inte får makt över det svenska valet.
Kommentar: USA har i hög grad redan ”makt över det svenska valet” genom Sveriges okritiska uppslutning bakom USA:s militärpolitik. Därigenom har de en stort generell makt.

I september kommer du tillsammans med miljontals andra svenskar bestämma vem som ska få styra Sverige de kommande fyra åren. Vem som ska styra vårt land borde i teorin endast angå oss som bor i landet. Men i år ser läget lite annorlunda ut.

Brexit, valet av Donald Trump som president i USA och nu senast folkomröstningen på Irland har kantats av skandaler där utländska intressenter sägs ha påverkat valutgången genom att köpa annonser i sociala medier och stora digitala sökmotorer, såsom Google och Facebook.

När Irland i våras hade en folkomröstning om sitt abortförbud stoppade Facebook och Google efter påtryckningar annonser om folkomröstningen som bekostats av utländska organisationer eller företag. Det visade sig också att 86 procent av de annonser som kunde spåras till utlandet eller hade ett okänt ursprung ville stoppa en utökad aborträtt. [1]

Nu försöker amerikanska och ryska högerextremister utmåla Sverige som ett land i förfall efter den stora flyktingvågen 2015. I Ryssland attackerar statsägda Russia Today Sverige på löpande band, i USA är det Breitbart News som tidigare styrdes av Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon och det konservativa tevebolaget Fox som står för berättelsen om hur Sverige numera går på knäna.
Kommentar: Russia Today som inte är mer statsägt än BBC och SVT Public Service attackerar definitivt inte ”Sverige på löpande band”. Stor desinformation.

Just Fox News osanningar om Sverige har tagit sig så långt som in i ovala rummet i Vita Huset, då president Donald Trump i februari påstod att vi haft en terrorattack i Sverige dagen innan hans tal – något som inte hade skett. [2]

Vi kräver därför att Facebook och Google fram till valet stoppar annonser om de frågor de svenska väljarna tycker är allra viktigast som är betalda av utländska intressen, vilket är följande:

1. Sjukvården

2. Invandringen

3. Brott och straff

Kommentar: Varför inte försvarspolitiken, utrikespolitiken som är avgörande för landet säkerhet? Och varför bara ”annonser”. Etablerade media är fulla med osakliga artiklar om försvarspolitiken, utrikespolitiken. Dess utmärks av desinformation av Ryssland, vars legala bekämpande av terrorister i Syrien misstänkliggörs medan dessa media tiger om USA:s mycket väl belagda stöd till terrorister – enligt ledande politiker och militärer i USA bl.a. Syrien: Stödet till terrorismen av USA och allierade – vad sker nu?

Källor:

[1] SVT, Facebook förbjöd utländsk annonsering – drabbade i första hand abortmotståndare, https://www.svt.se/opinion/facebook-forbjod-utlandsk-annonsering-drabbade-i-forsta-hand-abortmotstandare

[2] Aftonbladet, Efter Trumps pik: Här är osanningarna i Fox-inslaget om Sverige, https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4azPo/efter-trumps-pik-har-ar-osanningarna-i-fox-inslaget-om-sverigea (Slut uppdraget med kommentarer).

Utdrag ur artikel om USA:s ledande valpåverkan. Påverkan på svenska valet 2018 väntas – starkare skäl att misstänka USA än Ryssland

Media tiger om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA.

Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times
* Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september 2017, samt i presidentvalet i våras. USA blandar sig åter in i val i Ryssland och USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!
* Efter 1,5 års utredning i ”Russiagate” saknas belägg för att Ryssland sökt påverka val i USA.

Läs gärna mer i artiklarna ovan!

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,


7 svar till “Låt inte Putin få en röst i valet!”

 1. Helt kort.. Putin har fullt upp med att sköta Ryssland och har inga som helst intentioner att lägga sig i, försöka påverka , eller avgöra valet i Sverige, eller något annat land!
  Nu, när den fjärde presidentperioden för Vladimir Putin har börjat, kan man istället fundera på några realistiska prognoser om Putin, som sannolikt kommer fortsätta leda rysk, inhemsk och utrikespolitik hela den här sexårsperioden och möjligen nästa sexårsperiod fram till år 2030.
  Han försöker inte återställa totalitarianism av något slag, och försöker inte återställa det ryska riket eller Sovjetunionen. Han försöker maximera sin egen kraft inom rysk politik och Rysslands säkerhet i en kaotisk värld. Det finns inget som tyder på att han kommer att ändra någon av dessa grundläggande parametrar, med undantag för förbindelserna med väst, där förändringar kan inträffa om NATO-expansionen slutar.

  Inhemskt håller Putin på en relativt mjuk auktoritär politik för att hålla pro-Wester-demokrater och ultra-nationalister i strid och upprätthålla statens kontroll över de flesta politiska, finansiella, ekonomiska och informativa resurser i det där. Huvuduppgifterna är att förhindra en splittring av systemet, upprätthålla minst en tillväxt på 3 procent, utveckling i ”tekniska genombrott” förhindra ett kraftigt dopp i oljepriserna, pensionsreformen, kampen mot korruption, och hålla den nationalistiska och demokratiska oppositionen uppdelad mellan och bland dem själva.
  Utomlands kommer Putin inte längre att ha några vanföreställningar om förbindelserna med väst. Han slår tillbaka i väst för Nato och EU-expansion på Rysslands bekostnad, och griper med mjuk och hård kraft i den farliga muslimska kedjan som drömmer om det stigande teokratiska riket.
  Därför kan det bästa Putin- och Väst hoppas på att undvika ytterligare försämring av de bilaterala förbindelserna och förhindra att situationen i Ukraina i synnerhet om det blir out of control. De två viktigaste utrikespolitiska frågorna för Putin är Ukraina och Syrien.

  • Alltid kan det komma att reta något etablissemang (speciellt i Sverige) om Putin kan komma att sitta kvar som Rysslands president till år 2030 -och eventuellt ännu längre!
   Men för att fortsätta inlägget här ovan.. Putin fortsätter att hålla linjen, undvika eskalering, frysa konflikten och manövrera för att finna en resolution som uppfyller Moskvas tre nyckelmål: Konstitutionell eller åtminstone rättslig autonomi för Donetsk och Luhansk-regionerna i Ukraina, ett Ukraina som är neutralt (dvs. inte medlem i något militärblock), och viss normalisering av förbindelserna med Kiev. Putin söker inte inblandning i Ukrainas inre angelägenheter, eller ett fullskaligt proxykrig med Kiev och Nato, eller en direkt militärkonfrontation med väst.
   I Syrien har Putin besegrat väst. Nu måste han försöka dämpa Iran och fullt ut stabilisera Assad regimen. För att hindra den teologiska regimen i Teheran måste han dock samarbeta med Israel, något som han redan gör, och ännu viktigare med väst. Detta är svårare, men möjligt. Deconfliction och Trumps mjuka svar på den påstådda kemiska attacken i mars visar att Washington inte är redo att återuppta spänningar med Moskva i regionen. Med tanke på Washingtons intresse för att skydda Israel kommer eventuella Putin-planer att marginalisera Iran i Syrien att stödjas i väst.
   Postskriptum .. Putins långa personliga regeringstid kunde mycket väl nå sitt sluts med systemansvariges fjärde och sista möjliga presidentperiod fram till åtminstone 2030, varefter han kunde kandidera igen under den nuvarande tolkningen av konstitutionen ,som att införa en gräns på två på varandra följande villkor. Konstitutionen är en institution, vars ”klibbighet” kan förhindra kaos, inbördeskrig och katastrof. En framtida artikel kommer att väga sannolikheten för flera respektive resultat av Putins fjärde sikt och eventuella efterföljande terminer vid sin konstitutionella slutsats år 2024.
   Källa: Ryssland och Eurasian Politik

 2. De ”progressiva och liberala” låter sig styras av hjärnspöken. I den verkliga världen ser det annorlunda ut. Den som bidragit mest till av avslöja den politiska korruptionen med därtill hörande angreppskrig, Julian Assange, sitter fortfarande isolerad på den equadorianska ambassaden i London, med färre rättigheter än mördare på reguljära anstalter.

  I Norge har den främste visselblåsaren och upplysaren om kriget i Syrien, Eva Thomassen, fått sitt Facebook-konto raderat. Inte bara har hon uteslutits från framtida användning, hela den mängd arbetsmaterial hon haft lagrat har fråntagits henne. Formuleringarna är de typiska och orwellianska att hon inte iakttagit reglerna, vilket är en lögn. Men det hör till att beskyllningen är helt ospecificerad och att användaren är rättslös.

  Eva Thomassen har besökt Syrien ett flertal gånger under kriget och rapporterat om vad vanliga syrier tänker om kriget. Hon har även satt stor möda på att spåra hur de norska stödpengarna undantagslöst har gått till terroristkontrollerade områden och hon har klämt åt både statliga och privata stödorganisationer i Norge.

  Det är sådana som Assange och Thomassen som är farliga för etablissemanget och därför bör de tystas. Snacket om Putin som valpåverkare i Sverige är absurdare än jakten på kommunistspöken i USA på 50-talet. I Europa finns faktiskt några nyhögerpartier som vill ha ett gott samarbete med Ryssland. Inte ens i dessa länder har Putin påverkat valen, men där skulle ett sådant rykte åtminstone inte förvåna. I Finland är de främsta Putin-hatarna sannfinländare, dvs. Sverigedemokraternas närmaste motsvarighet. De tilldelades direkt de mest centrala ministerposterna, försvars- och utrikes-, eftersom de övriga partierna förstod att de stod för ett grundmurat rysshat. Hata får man och bör man – det skall bara ske på det sätt som makteliten föreskriver.

  • En artikel kommer om detta. Mitt webbhotell uppdaterar bloggen ofta och jag gör backup. En stödgrupp har bildats för Eva.

 3. Ryssland skriver av $ 20 miljarder i skulder för fattiga afrikanska länder och tillför $ 60 miljoner till stöd i ebola-krisen.

 4. Man har glömt att ställa den viktigaste frågan av alla: varför ska Putin överhuvudtaget ens bry sig om ett betydelselöst val i ett litet land med obefintlig inflytande i världspolitiken som Sverige? De som falskeligen anklagar och varnar för Putins/Rysslands inblandning är chihuahua typer som tror sig vara rottweilers. Däremot skulle inte chihuahua typer inte dra sig för att beblanda sig i Rysslands val genom att bedriva falsk propaganda mot landet. Vad säger detta? Ju, att chihuahua typer har alldeles för överdriven bild av deras betydelse. Därför kommer chihuahua typerna skälla ännu mer ännu högre fram tills valet i september. Chihuahua trion som oförtrutet skäller om ”Ryssinblandning” Voododarski Oskanen Wineyarski har utmärkt sig bland hundskäll kakofonin. De lär få Skiftets kakofoni pris som kommer att delas ut vid chihuahua galan i september. Representanter från Bonniers och GoldmanSachs som äger två av de stora chihuahua kenneln i Sverige kommer att dela ut priset.