”USA är största hotet” -borde Löfvén ha sagt.

DN skriver ”På ett gemensamt möte i Rosenbad informerade Säkerhets­polisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) riksdagspartierna om läget och risker för påverkans­operationer under valrörelsen. – Vi vet att det pågår påverkanskampanjer och Ryssland är det största hotet, säger Löfven (S) efter mötet.”…”Liberalernas Jan Björklund säger att det är främst Ryssland som håller på med sådana operationer.” DN: Stefan Löfven: Ryssland är det största hotet

Några belägg för bedömningen presenteras inte i artikeln, men empiri och historik talar faktiskt bestämt för att USA är det största hotet.

Låt mig utveckla resonemanget, utgående från en tidigare artikel i frågan, som bl.a. lyfter fram USA-forskning som visar att USA är ledande då det gäller att blanda sig i andra länders val.

Mattias Carlsson skriver i DN 18/12 2017 i artikeln Hemlig rapport visar hoten mot valet ”Svenska myndigheter har nu kartlagt hoten från främmande makt mot valet nästa år. I en hemlig rapport varnar Myndigheten för samhällskydd och beredskap för hur och var en angripare kommer att försöka påverka valet.”
”Rapporten som är hemlig skickades till de myndigheter som arbetar med valet i förra veckan.”

”Vi har gjort en genomlysning av hur andra val har påverkats och utifrån det så har vi tagit fram en intern arbetslista över vilka av de här metoderna som är relevanta för det svenska valet, säger enhetschef Mikael Tofvesson. Arbetet har genomförts i nära samarbete med både Säpo och försvarsunderrättelseorganisationer som Must och FRA.”

Mattias Carlsson skriver vidare ”Att det är Ryssland som är det största hotet mot Sverige när det kommer till påverkanskampanjer är det ingen som hymlar med. Rysslands agerande under det amerikanska valet har blivit en väckarklocka för Sverige.
Vi har ingen anledning att ifrågasätta de amerikanska bedömningarna. Ryssland är det land som vi ser i rapporterna, det är de som är aktiva. Och vi vet ju vad som hänt i vårt eget land, har statsminister Stefan Löfven tidigare sagt.”

I USA har utredaren Mueller, f.d. FBI-chef, efter närmare 1,5 år presenterat åtal mot 13 ryska individer för försök till valpåverkan. Inga bevis finns för att ryska myndigheter, eller president Trump, var inblandade eller att detta (vad det nu är) ska ha påverkat valet.
Sedan något år påstår FBI och USA:s säkerhetstjänst gång på gång att Ryssland/den ryska regering/källor nära den ryska regeringen har intervenerat i presidentvalet i USA och verksamt bidragit till att Trump vann valet. Men inga bevis för detta har presenterats. Många verkar reagera som att ett påstående nog är sant om det upprepas några gånger, vilket ju Hitlers propagandaminister Goebbels hävdade.
usa-nsacia-logga
Säkerhetsexperter med flera i USA har i brev till president Trump hävdat att inga bevis finns för rysk inblandning. Se även bland tidigare publicerade artiklar längs ned. NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!

Media generellt tiger däremot om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA.

Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times
* Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september i år USA blandar sig åter in i val i Ryssland
* Liksom att Ryssland nyligen avslöjat omfattande försök av USA att påverka val och politik i Ryssland. Är SÄPO och MBS blinda för sådan information? USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!

Några källor gällande Russiagate.

William Binney, pensionerad tidigare teknisk chef på NSA, som varit med om att bygga upp NSA:s totalövervakning, säger här till FoxNews Tucker Carlson att Russia-gate är en bluff.

Binney är förmodligen den högsta auktoritet som kan uppbådas i frågan, eftersom de som befinner sig i aktiv tjänst är belagda med munkavle. Han säger att NSA besitter ett flertal alternativa metoder genom vilka de kan spåra en hackning. Att de inte lagt fram bevis beror på att det inte finns några. Och detta är givetvis förklaringen till att Democratic National Committe vägrade FBI tillgång till deras server. De skulle ha avslöjats direkt. Russiagate

* Den 27/1 2018 skrev jag i en artikel ”President Obama har ändrat sig beträffande ”DNC hack” i sista stund, det framkom vid hans sista presskonferens. Detta menar både ”Moon of Alabama” (som jag aldrig sett) och Storbritanniens förre ambassadör Craig Murray. Moon of Alabama och Craig Murray Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades.
William BinneyWilliam Binney
* Tidigare i sommar meddelades att VIPS, underrättelseveteranerna har kontaktat president Trump för att berätta om sina nyaste rön angående ryska hackare. Intel Vets Challenge ‘Russia Hack’ Evidence och Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Det skedde två angrepp på demokraternas interna datasystem, bägge var kopieringar och inte resultat av utomstående hackares värv. Men här kommer det nya: Dataforensiker kan genom att studera materialet fysiskt-tekniskt bevisa hur operationen har gått till. Vid en kopiering överförs materialet mycket snabbare än vad som tekniskt är möjligt via nätet. Detta kan ses i efterlämnade spår. Därför kan man bevisa att DNC läckan är resultat av en intern kopiering och dessutom att den skett i samma tidszon där DNC:s lokaler befinner sig. Någon med direkt tillgång till DNC:s datorer har utfört operationen.

En intervju med en av rapportens författare, den kände förre CIA-tjänstemannen Ray McGovern Russia Today

DN skriver idag i en annan artikel ”Hittills har fyra tidigare Trumpmedarbetare åtalats för olika brott – kampanjledarparet Paul Manafort och Rick Gates nekar till omfattande pengatvätt och konspiration mot USA, medan utrikespolitiska rådgivaren George Papadopolous och förra nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn har erkänt att de ljugit för FBI om sina Rysslandskontakter.”

Denna information säger inget om eventuell rysk inblandning i USA-valen, eller hur. Trump om att sparka Mueller: ”Nej”

V. Den uppmärksammade amerikanske historikern Timothy Snyder enligt DN:
Snyder förutspår att vi snart kommer att få veta att kopplingen mellan Trumps kampanj och olika ryska aktörer är ”djupare, mörkare och mer spektakulär än någon föreställde sig”. Men han tillägger att ”även om jag har fel”, så är den ryska kopplingen mycket viktig som en modell för hur man styr ett land i det 21:a seklet, postmodernt, auktoritärt och kleptokratiskt. Ett land som är en positiv förebild för USA:s president.
Kommentar: Hans beskrivning av Ryssland visar en kombination av fördomar, okunnighet och dåligt omdöme. Inga belägg finns för att ”Ryssland är en positiv förebild för USA:s president”. Hans uttalande har inget att göra med vetenskap, desto mer med rent struntprat.
Putintroll 171101Putin och hans troll

Kommentar Jag skriver inte att det inte KAN FINNAS någon typ av inblandning som haft samband med regeringen i Ryssland i USA:s presidentval, utan bara att världens största säkerhetstjänst inte presenterat något som helst bevis på över ett år. Men man har däremot lyckats med ”Att koka soppa på en spik”. Och öka demoniseringen av Ryssland som en del av förberedelse för krig. Men konstatera att DN – och sannolikt ansvariga svenska säkerhetsorgan liksom statsminister förefaller vara okritiska, ja rentav inkompetenta – då de ej beakta kända fakta om valpåverkan utan i stället synes spekulera. Faktiskt en fara för landets säkerhet.

Andra artiklar.
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,

  25 comments for “”USA är största hotet” -borde Löfvén ha sagt.

 1. Donquijotisk
  5 juni, 2018 at 16:05

  Socialdemokraterna tappar stöd. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Liberalerna tappar stöd. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Akademin i kris. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Rekordvärme i Sverige. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Krisen på Karolinska. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Krisen på DN. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Filmstjärna snubblade. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  En bil voltade. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

  Fyll i nedan efter eget tycke

  _________. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.
  _________. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.
  _________. Orsak Putins påverkanskampanjer. Slutsats Ryssland är det största hotet.

 2. Förbannade lögner före valet av politikerna
  5 juni, 2018 at 17:52

  Ser man på det franska valet har ju franska myndigheter själva
  dementerat att det ska ha skett någon rysk inblandning, så varför tjatar
  Löfven om detta? (se
  https://www.apnews.com/fc570e4b400f4c7db3b0d739e9dc5d4d)

  I det tyska valet konstaterade Bundesnachrichtensdienst – till medias
  stora besvikelse – att det inte skett någon rysk inblandning (se t ex
  https://www.defconwarningsystem.com/phpBB3/viewtopic.php?t=8407)

  källa: https://www.8dagar.com/2018/06/maktmissbruk-hotar-det-svenska-valet.html#more

 3. 5 juni, 2018 at 18:05

  Utan tjatet från USA om ”rysk påverkan” hade det nog varit tyst i frågan i övriga världen. Intressant nog verkar den största påverkan på USA:s politik vara ganska öppen att se för klarsynta granskare, och det handlar om vad Israel och några stater på Arabiska halvön har för sig för att få USA att gå deras ärenden. Bidrag till valkampanjer, kontrakt, mutor, påtryckningar – och det fungerar, och det handlar alltså inte om diverse märkliga kampanjer på sociala media. Det är inte ”nättroll” som talar, här handlar det om att ”money talks”. Möjligen också att israeler och araber sitter på pinsamma personliga uppgifter om folk i USA, och nyttjar det till utpressning.

 4. Hultarn
  5 juni, 2018 at 18:25

  Hur kommer det sig att den gamla vänsterbloggen Jinge.se numera har blivit extremt Ryssvänlig? Ryssland har lyckats påverka det amerikanska valet, och nu har Jinge.se:s nya ägare tydligen enrollerats av ryssarna med Putin i spetsen för att sprida kubikmeter med desinformation. Det är en märklig förvandling minst sagt, vad säger gamla farbror Jinge själv om det?

  • 5 juni, 2018 at 21:35

   Stämmer inte, mycket osakligt. Inga belägg finns för att Ryssland försökt påverka valet i USA. Jag har inte ”enrollerats av Putin”. Du ger INGA belägg för desinformation.

  • Andersson
   5 juni, 2018 at 22:03

   Allt är relativt, när hela väst blivit extremt ryssfientligt framstår genast en lite mer balanserad ståndpunkt som ryssvänlig. När man gör ryssvänlig till ett skällsord har det gått för långt. Förövrigt är Hultarn ett smeknamn du fått beroende på ditt efternamn?

  • Benny
   7 juni, 2018 at 08:28

   Hultarn, ännu en av dessa fulmedia-läsare som missat att utskottet som undersöker om den s.k Russia-gate har har kommit till en slutsats! Och mycket riktigt så avfärdar utskottet det hela som humbug som demokraterna, som dåliga valförlorare, spred ut. SVT vill ju inte gärna tala om för sina alltmer fåtaliga tittare att de helt enkelt höll på med fake-news utan man gör som vanligt, begraver allt i tystnad när man inser att man har fel. Precis som i Skripal-fallet som blivit ett enormt fiasko för brittiska regeringen…Total tystnad från fulmedia. Man kan ju tro att denna blogg är ryssvänlig bara för Ryssland inte håller på med kriminell verksamhet i andra länder i samma skala som USA men om man som USA står bakom nästan alla krig och jävelskap som drabbar denna jord är det väl knappast märkligt att man kritiserar just gangsterstaten på andra sidan Atlanten. Vem vet Hultarn, men om säg tio år när USA fallit samman så kanske denna blogg handlar om hur negativa vi är till Kina och Ryssland som kanske övertar USA:s roll som skurknationer i världen.

 5. Jan Nybondas
  5 juni, 2018 at 18:49

  Ett hot möjligen ännu större än USA är den egna politiska och mediaelitens fallenhet för hjärnspöken. Det är mer skrämmande än att betrakta den hönsgård i Washington som kallas kongressen. Att statsministern i Sverige helt saknar omdöme och sinne för proportioner. Och tar de cirkuskonster som förevisas som dagsens sanning. Hur agerar sådana personer om krisen skulle skärpas och komma i akut läge ? De drabbas av panik och springer med flocken mot stupet.

  Med allas tillgång till internet finns det miljontals personer ute i världen som dagligen fiskar på olika sätt för egen vinning eller bara för att ställa till förtret. Denna aktivitet har dock inte nämnvärt kunnat påvisas påverka politiskt beteende i någon som helst riktning. Fast det är möjligt att den i någon mån försvagar rådande mediemonopol och därav kommer den stora upprördheten. Det är medierna själva som avslöjas och det måste ju svida.

  Ryska staten skulle inte kunna avgöra det amerikanska valet om man så satsade miljarder. Och ju mer man satsade, desto värre skulle efterverkningarna bli. Det vet man och har därför inget intresse av att försöka. De påstådda försök som presenterats som bevis är så futtiga att de inte ens skulle påverka ett kommunalval. De summor som nämnts är så obetydliga att vilket stambord som helst på krogen skulle kunna hosta upp en sådan summa och därmed utse presidenten i USA.

  Och vad fick Ryssland av denne sin president ? Ingenting fick de, bara mer trassel, och det visste de redan på förhand. Därför inget att bry sig om. Trump är inte ens sin egen herre, något som inte heller borde överraska.

  Müller som satts att utreda rysk påverkan är själv genomkorrumperad och känd bl.a. för att han ”visste” att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen. Ett bra sanningsvittne för Löfven således. Alla verkliga fakta om valpåverkan från Israel och Saudiarabien är däremot ett icke-tema. Miljarderna rullar men medierna silar kronor och ören.

  Och den alltkonsumerande ångest som gäller de ryska ”trollen”. Varifrån kommer den och hur förmodas den konsumera våra hjärnor ? Det tycks inte falla någon in att det även förekommer en amerikansk påverkan. Tusenfalt mer omfattande, men omedveten, därför att den tycks vara självvald och redan ingå i modersmjölken. Gratiskanalerna på TV räknas i tiotal med sina filmer och följetonger, nästan all annan underhållning på nätet, dataspelens krig mm. Allt är Made in USA, kulturellt sett av ytterst undermålig och rentav skadlig kvalitét – formande den unga generationens ytliga syn på världen – där har ni den verkliga gorillan i våra hjärnor. Men det är tydligen det som önskas. Kulturellt ökenlandskap.

 6. Andersson
  5 juni, 2018 at 21:25

  Till Peter Hultqvists, Stefan Löfvens och Jan Björklunds försvar är att Quisling heller inte beklagade sig över tysk propaganda eller militär närvaro. Svårt att vara objektiv, lätt att bli hemmablind.

 7. Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
  6 juni, 2018 at 11:03

  Javisst är USA det största hotet. Men inte mot den kapitalistiska konservativa ryska regeringen. Förmodligen samarbetade Putin och hans oligarker med konservativa amerikaner som Steve Bannon, som är involverad i det analyserande och påverkande företaget Cambridge Analytica i den ryska presidentvalet.
  Det är kanske därför som Anders har ignorerat CA i artiklarna. Han har aldrig nämnt CA någon gång – vilket jag tycker är enormt märkligt. När skandalen med CA dök upp tog jag för givet att Anders tog chansen att anklaga amerikanarna själva för att ligga bakom påverkanskampanjen i USAs val – och att det inte var Ryssland som låg bakom det hela som alla säger.
  Men inte ett knyst från Anders.
  Men det var inte bara en påverkans kampanj mot de ryska väljarna som Putin och hela hans stab sysslade med. Det var även valfusk.
  Se den här filmen på det ryska kommunistiska arbetar partiets hemsida:
  https://rkrp-rpk.ru/2018/06/05/все-подходы-записаны/
  Även för den som inte kan ryska så talar bilderna för att det fanns omfattande valfusk i det senaste presidentvalet i Ryssland. RKRPs källa är Novaja Gazeta.
  Det finns kanske inga ryska troll. Utan trollen är den vanliga gamla ohederliga konservativa propagandan från både USA. Som inte vill ha en vill ha en förändring i Ryssland.
  Så vem kommer påverka svenskarna att lägga rösterna på det konservativa SD? Givetvis kommer SD att göra det – men kommer de få hjälp av USA och Cambridge Analytica och Steve Bannon? Såsom vad Putin fick?

  • 6 juni, 2018 at 13:24

   För USA är kapitalistiska Ryssland en huvudfiende, liksom kapitalistiska Kina. Cambridge Analytica tillhör de hundratals ämnen jag tänkt skriva om, men inte hunnit. Såg också att så många andra skrivit om det.

   • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
    6 juni, 2018 at 13:46

    Det tycker inte Steve Bannon, Pat Buchanan, Trump, ExxonMobil och med flera. De vill alla ha bra kontakter med Putin och oligarkerna. USAs oligarker (Exxonmobile och med flera) vill samarbeta med ryska företag såsom Rosneft och med flera. Det finns faktiskt en rysk amerikansk Heritage Foundation (vilket tillhör dom konservativa) som främjar samarbetet och har kulturella utbyten mellan länderna, Så det går inte ihop att USA anser att Ryssland är huvudfienden. 1+1 är inte lika med 3.

    Jag råkade på den här videon som publicerades för två månader sedan.
    https://www.youtube.com/watch?v=AVumec3ZQ9A
    Den handlar terroristattentatet 1999, året då Putin kom till makten. I slutet av videon säger David Sutton att han ville ha ut info från CIA om attentat men fick inte det. Så varför lämnade CIA inte ut dokumenten till Sutton om de inte skyddade Putin?

    • 6 juni, 2018 at 13:58

     De som vill ha kontakter med Ryssland bannlyses av den djupa staten i USA. Varför har de Russiagate? Du har inga belägg för din spekulativa koppling Sutton – Putin

     • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
      6 juni, 2018 at 16:43

      Jag kopplar inte ihop Putin och Sutton. Utan jag kopplar ihop Putin och CIA. Det finns alldeles för många sammanträffande när det gäller Putin och västs inblandning i Ryssland, särskilt runt 2000-talet för att jag ska kunna köpa att Putin inte är en skapelse av CIA. Putin avgick samma år som kontrevolutionen ägde rum. Putin och hans familj flyttade till Moskva samma år som USA satsade stora summor på att Jeltsin skulle återväljas (det var t o m personal, tankesmedjor och all sorts människor i Moskva för att försäkra sig om att Jeltsin segrade). Samma år etablerade Exxonmobil sig i Ryssland. Ett år efter – 1997 – skapades organisationen Russia-America Heritage Foundation. 1999 utnämnde Jeltsin Putin som sin efterträdare.
      Hur kunde USA satsa så enorma summor och personal på att Jeltsin skulle vinna år 1996 – och sedan lämna allt för vind och våg till Jeltsins omdöme (ett omdöme som inte var något vidare) när han utnämnde sin efterträdare? Det skulle ha varit att kasta pengarna i sjön …

      Varför Russiagate? Vapenexporten har ökat i hela världen. Vapenindustrin och aktieägarna tjänar enorma förmögenheter på att sälja vapen. Så alla behöver en fiende – och således skapar man också en inbillad fiende. I Sveriges och västs fall – Ryssland. Sverige har ökat sin vapenexport med 11 biljoner (tror det är svenska kr) 2017. Även Ryssland behöver en fiende. Men inte så väl som väst behöver – inte ännu i a f. Vad Ryssland behöver är reella konflikter, såsom i Mellanöstern men även Indien Kazachstan, Iran, etc. Vapenexporten från Ryssland har ökat. Kan läsas här:

      http://tass.com/defense/992835

      Vid sidan om USA så är Ryssland en av de största vapenexportörerna i Världen.
      Så USA och väst behöver Russigate för att skapa en inbillad fiende, enbart för att vapentillverkarna och aktieägarna ska vada i pengar. Och vem betalar för hela det här kalaset? Jo det är hela världens skattebetalare – inklusive ryssarna.

      The dominant role played by U.S Corporations in the International arms trade Owes a great deal to efforts of U.S. government officials. ‘Significant parts of government’, notes military analyst William Hurting, ‘are intent on ensuring that American arm will flood the global market and companies like Lockhead and Boeing will live the good life [..]’.”

      https://www.counterpunch.org/2018/01/02/the-merchants-of-death-survive-and-prosper/

      Här är en länk till Cato:

      https://www.cato.org/publications/policy-analysis/risky-business-role-arms-sales-us-foreign-policy

      • 6 juni, 2018 at 19:20

       En av Putins stora insatser var att han kopplade bort oligarkernas politiska inflytande då han kom till makten vid milleniskiftet. Till förtret för USA. Han demoniseras och Ryssland hotas just för att försöker föra en nationellt självständig politik, mot USA:s intressen. Tag fasta på Rysslands positiva roll i viktiga världspolitiska frågor i stället för att sälla dig i konservativas och andras kritik som din huvudfåra.

       • Rysshatet - en fulltidsjobb
        7 juni, 2018 at 04:50

        Philip Gilardi ringar in orsaken till Ryss hatet.

        http://www.unz.com/pgiraldi/hating-russia-is-a-full-time-job/

       • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
        7 juni, 2018 at 07:47

        Jag tvivlar på det.
        https://themoscowtimes.com/articles/centrifugal-forces-why-russian-oligarchs-remain-loyal-to-the-putin-government-op-ed-59760

        Putin och hans oligarker utnyttjar det faktum att han och Ryssland demoniseras. Det syntes i presidentvalet i mars, och i nationalistiska tal han har hållit. När ett land hotas – fiktivt eller reellt – så ställer sig ett folk bakom en stark ledare. Detta gäller inte bara i Ryssland. Utan i alla länder. T ex ställde sig det brittiska folket bakom Thatcher efter Falklandskriget, samma folk som Thatcher förtryckte.
        Varför ska jag ta fasta på Rysslands positiva roll när han förtrycker den ryska arbetarklassen?

        • 7 juni, 2018 at 09:27

         Självklart kan och ska du göra det. Alla kapitalistiska stater förtrycker arbetarklassen. Men en del kan ändå spela en positivt, viktig roll i kamp mot dominerande imperialism. Nu har jag nämnt detta gång på gång, bl.a. i längre texter. Försök ta till dig detta så kan man lämna ämnet.

         • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
          7 juni, 2018 at 13:05

          Var inte alltför säker på att Ryssland och Putin spelar en positiv roll när det gäller utrikesfrågor. Den ryska regeringen samarbetar med den Ukrainska regeringen genom att leverera militära material och råvaror till den ukrainska regeringen, material som senare används mot befolkningen och försvararna i Donbass.
          https://rkrp-rpk.ru/2018/06/02/заявление-политсовета-цк-ркрп-кпсс-фа/

          Och det är inte bara RKRP som säger det. Jag har råkat på några artiklar som säger samma sak.
          Ursäkta men jag kan inte stödja en kapitalistisk och konservativ regering. Det skulle vara rent förräderi mot Lenin och den ryska revolutionen. Både Lenin och Dimitrov skulle vända sig i sin grav om jag stödde en regering av samma typ som var före 1917. Så du får räkna med att jag är fortsatt kritisk till Putin och den konservativa ryska regeringen.

          • 7 juni, 2018 at 14:29

           Det är väl elementärt att en kommunist kan uppskatta och i princip stödja en kapitalistisk och konservativ regering i vissa lägen. Stalin till och med samarbetade med sådana regeringar under Andra Världskriget. Den store marxisten Mao Tse Tung sökte samarbete med Chiang Kai Sheik mot japanerna. Ryssland försöker hålla på Minsk 2 – avtalet. Det är främst USA som levererar kraftigare vapen till Ukraina. Putin har naturligtvis också en egen agenda där man kan finna frågetecken och motsättningar mellan agendor. Är du säker på att din källa ovan är korrekt. Lenin betonade vikten av allians mellan arbetare och fattigare bönder i Ryssland. Vad för slags spel driver Ryssland med Israel, med tanke på Syrien och Iran?

          • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
           7 juni, 2018 at 15:52

           Länken Ukriform är troligen gammal. På Googels länkadresser står det den 7 november 2017. Men artikeln är skriven någon gång i juni (men nämner inte årtalet). Så jag är lite konfunderad när artikeln är skriven.

           Den är ej gammal.
           Så här står det i länken Ukriform:
           ”The Cabinet of Ministers adopted a draft resolution on termination of the agreement between the Government of Ukraina and the Government of the Russian Federation on mutal support of arms and military Equipment, Components and spare parts, repair management and provision of military service.”
           ”A Group of expert of the International Monetary Found (IMF) will arrive in Kyiv on november to condoct a technical discussion of the draft state budget of Ukraine for 2018.”

           RKRP har och har tidigare haft personal i Donbass, och har täta kontakter med motståndgruppen. Emellertid kan kanske Martin Kullberg luska ut om RKRP har rätt eller inte. Kullberg är ju aktiv i Donbassföreningen.

           Lenin menar en allians med ORGANISERADE bönder och arbetare. Jag har inte hittat någon artikel om det du säger om en allians med (oorganiserade?) arbetare och bönder. En källa, tack!!!

           Här är en artikel från november 2017:
           https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/2340174-ukraine-terminates-agreement-with-russia-on-supply-of-weapons-and-military-equipment.html

           Men jag vet inte vad ukrinform är för hemsida. Jag bara hittade den på nätet när jag googlade. Emellertid litar jag på vad mina ryska kamrater säger.

           Jag kan inte stödja en kapitalistisk konservativ regering vars ursprung är tvivelaktigt. Det skulle vara som att samarbeta med dom konservativa i USA. USA är politiskt inblandat i stort sätt alla länder – så hur väl inblandat är dom när det gäller Putin och Rysslands regering?

 8. 6 juni, 2018 at 11:06

  Stefan Lindgren skrev också om detta i Nyhetsbanken. (https://www.8dagar.com/2018/06/maktmissbruk-hotar-det-svenska-valet.html) Bl.a. detta
  ” Ser man på det franska valet har ju franska myndigheter själva
  dementerat att det ska ha skett någon rysk inblandning, så varför tjatar
  Löfven om detta? (se
  https://www.apnews.com/fc570e4b400f4c7db3b0d739e9dc5d4d)

  I det tyska valet konstaterade Bundesnachrichtensdienst – till medias
  stora besvikelse – att det inte skett någon rysk inblandning (se t ex
  https://www.defconwarningsystem.com/phpBB3/viewtopic.php?t=8407) ”

Comments are closed.