Tillåter USA och Saudiarabien 9000 IS-krigare att fly från Mosul till Syrien?


Enligt massmedia och olika siter på internet planerar USA och dess allierade Saudiarabien att låta uppskattningsvis 9000 fundamentalistiska kvinnoförtryckande och islamförvridande IS-terrorister få fri lejd ut ur Mosul så att de kan ge sin in i Syrien och bekämpa president Assads legitima och sekulära regering. Vi får väl se om detta kommer att ske. Daily Mail , Daily StarVetrans Today, Iraqi News och Moon of Alabama.
Obama arrives aboard the Marine One helicopter to depart O'Hare International Airport in Chicago
Enligt Reuters har Obama träffat militära ledare för diskussion och eventuellt beslut att USA helt öppet ska gå in i kriget, för att störta Syriens regering och stärka terrorismen i så fall.
Reuters Uppgifterna kommer ursprungligen från ryska nyhetsbyrån RIA Novosti news Agency 12/10.

Enligt de tämligen samstämmiga artiklarna rapporterade ryska RIA Novosti nyhetsbyrån på onsdagen att USA gjort en överenskommelse med Saudiarabien att tillåta fri passage för ISIS militanta att avsluta Mosul och retirera till syriska områden innan irakiska regeringens säkerhetsstyrkor starta sin befrielse offensiv.
islamic-state-henrettelseSka IS åter få hjälp av USA?
Detta kommer att tillåta 9.000 ISIS soldater för att på ett säkert sätt överföras till de östra delarna av Syrien att inleda en omfattande offensiv för att inta städerna Dier ez-Zour och Palmyra.
”USA och Saudiarabien har kommit överens om att tillhandahålla säkra tillflyktsorter för ISIS militanta och deras familjer innan irakiska regeringens säkerhetsstyrkor storm i staden Mosul. Den internationella USA-ledda koalitionen flygvapen kommer att genomföra ett antal flyganfall på utrymda byggnader enligt överenskommelse med IS.
”USA:s president Barak Obama har beslutat att genomföra Mosul offensiv i oktober. Tidigare har Hizbollahs generalsekreterare Hassan Nasrallah anklagat USA för att försöka mobilisera ISIS i östra delen av Syrien och varnat irakierna för att ett amerikansk bedrägeri kan komma att motverka/förhindra en segern i Mosul.”

I september uppgav USA:s försvarsminister Ashton Carter att Washington skulle skicka ytterligare 600 soldater till Irak för att hjälpa till att befria Mosul på begäran av de lokala myndigheterna. Veterans Today
Enligt en anonym diplomatisk källa vill man ha en omfördelning av IS-terrorister eftersom ”Washington på något sätt måste motverka Rysslands insatser i Syrien, försök att minska deras betydelse.” ”Ett skäl är att misskreditera framgångarna för ryska flyginsatser och man vill naturligtvis försöka att undergräva Syriens president (Bashar) Assad ”, sade han.
Ledningen för Saudiarabiens underrättelsetjänst kommer att garantera en säker passage för jihadister från Mosul, hävdade han.
Källan tillade att ett liknande system hade använts av USA och dess allierade i strider om den irakiska staden Fallujah.
Damaskus har anklagat Washington för att samordna med IS efter ett flyganfall mot syriska regeringstrupper i närheten av staden Deir ez-Zor den 17 september. Washington sade att bombningen, där 83 soldater dödades och över 100 skadades, var ett misstag.
Min kommentar: Men IS anföll direkt efter flygangreppet som pågick i en timme med 4 flygplan.

Idag rapporteras ”The President of the Iraqi Kurdistan Region Massoud Barzani stressed on Saturday that all preparations were in place for retaking Mosul from the terrorist organization Daesh. ’I announce that all preparations to retake Mosul have been completed. An agreement has been made between the Iraqi army and peshmerga forces in this context,’ said Barzani on the official website of the Iraqi Kurdistan Region….The high-ranking Kurd official who was talking to IRNA on the condition of anonymity further said that the Peshmerga fighters will approach the city from five major routes.” ’There is a strong solidarity between Peshmerga forces and the Iraqi army,’ he added. här

Några artiklar om Syrien.
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , ,


8 svar till “Tillåter USA och Saudiarabien 9000 IS-krigare att fly från Mosul till Syrien?”

 1. Önskvärt vore att Iraks regering lovade islamisterna i Mosul fri lejd, men gav det ryska flygvapnet koordinaterna, så att islamisterna kunde förintas i öknen, där de inte kan gömma sig. Den framgångsrika ryska flygkampanjen mot islamisterna bör lovordas. Krossandet av profetens sociopater, militant sunni-islam, är en världsangelägenhet.

  I praktiken är den irakiska regeringen allierad med Iran, på shias sida mot sunni. USA har inte flygherravälde i Syrien, och verkar inte eftersträva det heller. Irak kan således prisge islamisterna utan att fråga amerikanerna. Det kan inträffa.

  Det verkar som att USA´s allierade i Syrien är kurderna, därvid hamnar USA i konflikt med sin Natoallierade Turkiet över kurderna. En komplicerad situation; hur USA än gör blir det fel. Det kan också vara förklaringen till att man mest hör talas om de framgångsrika, solidariska och humana ryska bombningarna, respektiva misslyckade, osolidariska och inhumana amerikanska flyginsatser.

  Såna är de, ryssar och amerikaner!

 2. Hur naiv kan ”sl” egentligen vara? Imperiet, vare sig det leds av Darth Obama, Darth Clinton eller Darth Trump, är källan till allt ont. Möjligen kan Trump visa sig vara ett lyckokast, är det därför han motarbetas på Husbonden (DN) ? Vad imperiet än gör, är det en akt av ondska, syftande till världsherravälde, destabilisering och nedmontering av världens fria antiamerikanska nationer. Givetvis beordrar Darth Obama export av IS till Syrien, Iraks regering är inte mer självständig än Irans, allt gör på uppdrag av den store satan. En eloge däremot för klarsynen i bedömningen av de ryska bombningarna, äntligen sätts foten ner i Syrien till förmån för folket. Och dess valda regering.

 3. ”Iraqi Army begins offensive to regain control of Mosul from ISIS after bloody two-year reign by the extremist group
  Iraqi Prime Minister Haider Al-Abadi announced the start of Mosul offensive on Iraq State TV. Iraqi forces had already circled the country’s second-largest city and cut off any supply — or escape — routes that the ISIS fighters holed-up in Mosul could use.”
  (http://www.nbcnews.com/storyline/iraq-turmoil/isis-occupiers-mosul-will-fight-death-n665131?cid=eml_nbn_20161016).

  Kommer Iraks armé och USA demoniseras lika mycket som Syrien och Ryssland för sin kommande kamp mot terrorismen i form av IS? I Mosul finns 1,5 miljoner civila. Kommer ingen av dem att dö i kommande kamp mot IS där?

 4. Nu ska det bli intressant vad som händer. Iraks regering och Iran-milisen är på Assads sida. Men Turkarna har gått i Irak troligen för att skydda IS. Turkarnas anfall mot IS i norra Syrien vara bara bluff. Dom förvarnade IS innan dom bombade så att IS kunde retirera enligt överenskommelse med Turkarna.

  En del av IS fruar och barn har redan kommit till Syrien vilket tyder på att artikeln är sann. Det vore smartast om ryssarna flyger in i Irak och bombar IS när dom är på väg mot Syrien. Riskan finns då att Turkarna och USA skjuter ner dom Ryska planen.

  En annan möjlighet är att Ryska och syriska militären skär av vägförbindelsen mellan Mosul och Raqqa.

 5. Cecilia Uddén som är som journalist hos peshmergastyrkorna uppger på SR Nyheter kl 17 att det finns en korridor för IS-krigare från Mosul till Raqqa i Syrien.

 6. Äntligen; då kan Fredsälskande Ryssland bomba dem i den korridoren. Vi håller tummarna!