Ökad censur i USA


Jag och andra har även tidigare rapporterat om censur och minskning av yttrandefriheten i USA.
Först några exempel, sedan uppgifter från olika källor om hur man sökt begränsa utrymmet för RT, f.d. Russia Today.Hur USA ska censurera internet

Den här artikeln skrev jag för några dagar sedan. Just innan jag ska posta den hittar jag en artikel från 23/11 där Pål Steigan belyser vissa aspekter i frågan
”Toppsjefen i Googles eierselskap Alphabet, Eric Schimdt, sier at selskapet vil utvikle spesielle algoritmer som vil gjøre at det blir vanskeligere å finne de russiske nettstedene RT og Sputnik på nettet.
“We are working on detecting and de-ranking those kinds of sites – it’s basically RT and Sputnik,” sa Schmidt under en spørsmål og svar sesjon på Halifax International Security Forum i Canada.”
Artikeln heter ”Google vil gjøre det vanskeligere å finne russiske medier”, men jag kan nu inte nå Pål Steigans site www.steigan.no. Vad beror det på?

* Om man ska orientera sig i USA:s medialandskap är det bra att känna till att en kraftig monopolisering skett.
I USA 2011 ägde 6 bolag 90 % av mediamarknaden, jämfört med 50 bolag år 1983. De är General Electric (NBC, Universal), Newscorp (Fox & Wall Street Journal), Disney, Viacom (Paramount & MTV), Time Warner (CNN, Time, Warner Brothers) och CBS.

I december 2016 skrev siten Truthdiggers ”Som många av våra läsare vet var Truthdig, tillsammans med Truthout, CounterPunch, Naked Capitalism och WikiLeaks, bland 200 alternativa nyhetswebbplatser från hela det politiska spektret som namngavs som ryska propagandister på en lista sammanställd av en webbplats som heter PropOrNot som användes som en källa till en artikel av Washington Post-reportern Craig Timberg den 24 november 2016.” Truthdiggers
yttrandefrihet-2
Newsvoice Den amerikanska kongressen meddelade i december 2016 att en ny lag signerats av president Barack Obama, en lag som lägger grunden för ett ”Global Engagement Center”, vilket ska hantera avvikande nyhetsrapportering som Centret anser ska konfronteras med ”true narratives” dvs. ”sant berättande”. Torbjörn Sassersson

InfoWars visar i mars i år hur Obama-administrationen tog avgörande steg för att stänga av ett fritt internet och ersätta det med ett kontrollerat nät styrt av ett narrativ från de stora mediakanalerna. Infowars Detta gäller även Sverige. Detta har även rapporterats av Newsvoice. USA stänger ned fritt internet

Rob Dew lägger fram exempel på att den som inte håller med rätt narrativ anklagas för att arbeta för Ryssland.

Dessa siter har bannlysts av anpassade forskare på Harvard: 21st Century Wire
Activist Post, Antiwar.com, Before Its News.com, Black Agenda Report, Boiling Frogs Post, Common Dreams
Consortium News, Corbett Report, Countercurrents, CounterPunch, David Stockman Contracorner, Fort Russ
Freedoms Phoenix, Global Research, The Greanville Post, Information Clearing House, Intellihub, Intrepid Report,
Lew Rockwell, Market Oracle, Mint Press News, Moon of Alabama, Naked Capitalism, Natural News, Nomi Prins, Off-Guardian.
Paul Craig Roberts, Pravda.ru, Rense, Rinf, Ron Paul Institute, Ruptly TV, Russia-Insider, Sgt Report, ShadowStats
Shift Frequency, SJLendman.blogspot.com, Solari, Sott.net, South Front, Sputnik News, Strategic Culture.org,
The Anti-Media, The Duran, The Intercept, The People’s Voice, The Saker, The Sleuth Journal, Third World Traveler,
Voltairenet, What Really Happened, Who What Why, WikiLeaks och Zero Hedge.

Dagens nya artikel.
Nu har myndigheterna i USA bestämt sig för att försvåra arbetet för den värdefulla siten Russia Today, vilket flera siter rapporterat. Detta är ett inslag i den inskränkning av yttrandefrihet som pågår i USA.

Jag återger utdrag från siten för Ron Paul Institute och andra siter, vilka jag fritt överrsatt.

Man hänvisar till FARA-lagstiftningen som antogs 1938 för att motverka Nazistyskland. Ungefär 400 enheter och individer är för närvarande registrerade som ”utländska agenter” enligt lagen. Men bara en handfull utländska medier som är verksamma i USA finns med på listan.
RT_America_Logo
Utdrag från Ron Paul Institute:
Nyligen tvingade ”inom USA:s justitiedepartementet det rysklandsfinansierade TV-nätverket RT (tidigare Russia Today) att registrera sig som ”utländsk agent” enligt lagen om utländska agenter (FARA).Attacken på RT är ännu ett steg mot Sovjetisering av media i USA och Globalresearch: USA stämplar RT (Russia Today) som en främmande agent som ett steg mot minskad yttrandefrihet
Underlåtenhet att följa detta påbud skulle ha riskerat arrest av RT:s personal och beslagtagande av dess tillgångar.
Detta kom sedan krav från senatorna mot Twitter, Facebook och Google att fungerar som ideologiska filter.

Utan märkbart stöd från etablerade amerikanska medier betecknar RT med rätta det selektiva FARA-mandatet som en attack på mediefrihet – vilket det är. Men mer olycksbådande är åtgärden mot RT signalerar om USA:s härskares avsikter att ytterligare begränsa informationskällorna

Daniel McAdams på Ron Paul Institute skriver:
RT America är en nyhetsorganisation som är verksam i USA och finansieras åtminstone delvis av en utländsk regering. Det gäller också BBC, Deutsche Welle, France24, Al-Jazeera och många andra utländska medieorganisationer. Det antas att de alla i viss mån återspeglar de redaktionella intressena hos dem som betalar räkningarna.
Detsamma gäller för andra, icke-statliga finansierade medier, naturligtvis. Det är upp till oss att bedöma deras intressen när vi konsumerar media.

Ett viktigt värde i ett fritt samhälle är att vår egen regering inte har något inflytande eller kontroll över vad vi läser, vad vi ser, hur vi tänker, hur vi tolkar aktuella händelser.

Atacken på RT (och på Sputniknews, som uppenbarligen ännu inte har fått en tidsfrist för registrering) är en milstolpe i medias degenerering till PR-byråer för etablissemanget och dess ideologiska imperativ. Detta har pågått ett tag, och det kommer att bli värre.

Genom sin attack på RT, säger den amerikanska regeringen officiellt att endast de vanliga medierna (MSM) kan betraktas som Sanningssägare (med stort S) och att det som inte finns på den godkända listan är falsk.

Detta reser frågan om betydelsen av utländska medier som RT, Sputnik, Strategic Culture Foundation, Al-Jazeera, CGTN, Press TV, och alternativa media som Zero Hedge, Lew Rockwell, Antiwar.com, Ron Paul Institute som försöker bryta igenom informationens brandvägg.
Under alla omständigheter upptäcker ett växande segment av den amerikanska allmänheten en färdigheten att läsa mellan raderna i de officiella medierna och att göra informerade jämförelser med alternativa medier, utländska källor och rykten för att kunn a gissa vad sanningen kan vara.

Gör inget misstag – det som har börjat med RT slutar inte med RT. Våra ledare har bestämt att de behöver skydda våra sinnen från ”propaganda” som kan få oss att tvivla på sanningen om vad CNN och Washington Post säger till oss.

Medborgare! Var tacksam för sådana kloka ledare och hängivna informationsarbetare! Slå ned på de fienderöster som försöker undergräva vår demokrati när vi djärvt marscherar djärvt in i strålande framtid!” (Slut Ron Paul).
Censur II
Chris Hedges, Pulitzer-prisvinnande journalist, tidigare på New York Times, bestseller-författare och tidigare professor vid Princeton, sade Washington tvång för RT att registrera sig under FARA är ”rå censur” och ”en av de mest fruktansvärda slagen mot pressens frihet sedan anti-kommunistiska häxjakter på 1950-talet. ” Newsline
Han föreslår att ”CNN bör registrera sig som agent för kapitalism”. Hedges menar att detta har ”ingenting att göra med spridningen av rysk propaganda” men drivs istället av en önskan att tysta ”kritikerna av amerikansk kapitalism och imperialism” som fick en plattform hos RT America. Han varnade också för att de åtgärder som vidtas mot RT är ”början, inte slutet” på en bred kampanj mot pressfrihet. ”

World Socialistic Web Site skriver att ”Direktören för National Intelligence har fördömt gynnsam täckning av RT från Occupy Wall Street-rörelsen och förklarade ”RT beskrev rörelsen som en kamp mot” den härskande klassen ”och beskrev det nuvarande amerikanska politiska systemet som korrupt och dominerat av företag.” WWWS
På senare tid har amerikanska politiker i Demokratiska partiet hävdat att Ryssland genom siter som RT har arbetat för att ”utså splittring” i USA, som om det amerikanska folket behöver RT för att veta att det politiska systemet är korrupt och dominerat av företag.
Myndigheterna kräver nu en regim av internetscensur, av bl.a. teknikjättar, inklusive Google, Facebook och Twitter, som ska vidta åtgärder för att blockera eller dämpa innehåll på ett brett spektrum av webbplatser.
Kampanjen har använts för att kräva en regim av internetscensur, med teknikjättar, inklusive Google, Facebook och Twitter, som vidtar åtgärder för att blockera eller dämpa innehåll från ett brett spektrum av webbplatser.
Tidigare denna månad tog Google bort RT från listan över ”rekommenderade” kanaler på YouTube, medan Twitter blockerade all annonsering via kanalen. Förutom att den har bromsat RT har Google gjort omfattande ändringar i sökmotorn och nyhetstjänsten, som dramatiskt har minskat trafiken till vänster-, antikrigs- och progressiva webbplatser.
Yttrandefrihet
Den här månaden publicerade en organisation, som kallar sig European Values ​​Think Tank, som är baserad i Tjeckien och finansieras av USA:s ambassad och stiftelser associerade med miljardären George Soros en lista, inklusive namnen på 2300 RT-gäster, indelade politiker, journalister, akademiker och kändisar i USA och Storbritannien. Dessa individer sägs vara ”nyttiga idiot(er) för en ”fientlig utländsk makt”. European Values
Listan innehåller journalister Julian Assange, Max Blumenthal, Seymour Hersh, Jeremy Scahill, Ed Schultz och Matt Taibbi, samt akademikerna Noam Chomsky och Stephen Cohen, tillsammans med skådespelaren Russell Brand och filmskaparen Oliver Stone.
I och med den stigande sociala ojämlikheten och en ständigt ökande militär uppbyggnad arbetar USA: s regering med att tysta alternativ till dess nära övervakade och etablerade medier.

Kort kommentar: Och censur och förslag om minskad yttrandefrihet finns i andra länder, som Danmark, Tyskland och Sverige. Hur länge ska den här faktabaserade siten få fortsätta?

Andra artiklar om inskränkning i yttrandefrihet.


* Hur USA ska censurera internet
* Den nya McCarthyismen
* Konflikt om konflikt om Ryssland, och PK
* Även Danmark vill minska yttrandefriheten
* Inte bara Svenska Institutet – flera tecknen på kommande censur i Sverige?
* Jonas Gardell föreslår nätcensur och kulturministern är förstående
* Jan Myrdal: Paradoxal tankefrihet och mina svenska erfarenheter
* Censurerat om massakern i Odessa
* EU vill censurerar Bonnierägd tidning i Tyskland
* Facebook censurerar Jill Steins kritik av Hillary Clinton

i Andra om: , , ,, , , , , , ,


26 svar till “Ökad censur i USA”

 1. Tydligen skall sanningar som inte avslöjar bankir-, media- och krigsmaffian tystas. Inget om marktjuvarnas terror, inget om osanningarna som vi mats av mediamonopolen som ägs av samma grupp men likväl krigshets och påhittade hot från säsongens ”Hitler”. Detta lömska imperium håller på att dö. Blir inte förvånad om ledande kladd som Voododarski, Viniarski och xyz-ski försvarar censur för att främja frihet. Det är som sig bör. Den försöker med alla medel till buds hålla ut. Den kommer inte att lyckas. Frågan är om den tar hela världen med sig eller inte.

  https://www.counterpunch.org/2017/11/24/from-an-open-internet-back-to-the-dark-ages-2/

 2. Tydligen skall sanningar som avslöjar bankir-, media- och krigsmaffian tystas. Inget om marktjuvarnas terror, inget om osanningarna som vi mats av mediamonopolen som ägs av samma grupp men likväl krigshets och påhittade hot från säsongens ”Hitler”. Detta lömska imperium håller på att dö. Blir inte förvånad om ledande kladd som Voododarski, Viniarski och xyz-ski försvarar censur för att främja frihet. Det är som sig bör. Den försöker med alla medel till buds hålla ut. Den kommer inte att lyckas. Frågan är om den tar hela världen med sig eller inte.

  https://www.counterpunch.org/2017/11/24/from-an-open-internet-back-to-the-dark-ages-2/

 3. USA ger således igen med samma metod. Ryssland behandlar kyrkor, välgörenhetsorganisationer och givetvis utlandsbaserade media som utländska, som behöver specialtillstånd. Att det varit möjligt för ryssar att starta USA-fientliga propagandakanaler baserade på västra hemisfären under frihetens täckmantel drar förstås till sig blickarna när Ryssland bevakar sitt inrikes nyhetsmonopol på traditionellt manér.

  RT är ingen nyhetskanal. RT är en ryska propagandakanal.

  • Manér: Oh vad duktig du är, rapar upp propagandan makteliten vill höra. Du är väl för censur hemma i sverige med mot de nyheter du ogillar och kallar ”Propaganda”.

  • Ryssland är väldigt stort och omfattande med enorma naturtillgångar som lockar utomstående. Det gäller för den ryska ledningen att slå vakt om det här och splittring inom landet skulle vara förödande. Den ryska ledningen sköter bara sin uppgift mot folket och ingenting annat. Den ryske presidenten har mycket stort förtroende inom landet men desto mindre förtroende i västvärlden. Just det visar att det jag påstår ovan stämmer med verkligheten. Ditt problem är att du inte vill erkänna det ryska perspektivet i deras eget hemland.

   Det här handlar om ägande och ryssarna äger Ryssland och har rätt att välja den livsstil de själva önskar. Jag äger inte den här bloggen och får heller inte alla mina kommentarer publicerade. Säkert har det sin förklaring men jag accepterar det. Jag är ju gäst här. Liksom att jag inte skulle kunna tänka mig att försöka förändra Ryssland om jag vore gäst där.

   Människor idag borde försöka lära sig att ta seden dit de kommer och inte bara tro att deras vilja ska gälla överallt.

 4. https://www.globalresearch.ca/video-how-the-u-s-caused-the-breakup-of-the-soviet-union/5619579

  Länken ovan är en åsnebrygga som nog anknyter till censur, men mer till annat. Mer om detta sist i kommentaren.
  Jakten mot RT i USA handlar i mindre grad om att Rysslands synpunkter kommer till kännedom. Det som får etablissemanget att bli upprörda är att så många amerikanska röster får en plattform där de fritt kan tala till sina landsmän. Dessa amerikaner skulle annars hänvisas till marginalen och tystas. Chris Hedges kan tjäna som ett exempel. En NY Times -journalist som hoppade av innan han skulle ha sparkats. Nu har han en egen show på RT. RT låter sina medarbetare fritt skapa sina alster. Det är också något MS-media inte skulle tillåta. De anordnade en valdebatt för alla de övriga presidentkandidaterna och fick skäll för det. Visselblåsaren Ray McGovern sade häromveckan att RT är den enda kanal som inte kräver en förintervju innan den egentliga intervjun. MS-media kräver alla en förintervju för att kolla att gästen inte skall säga något opassande. McGovern sade att han intervjuats av BBC och att de efter intervjun sade honom att detta visar vi inte, vi har en annan person.

  European Values Think Tank lista på 2300 personer tar priset. George Soros i farten igen. Han kallar nu sitt gamla hemland för ”Maffiastat”.

  Länken ovan går till en föreläsning från 1992 av professor Sean Gervasi. På grund av censur och yrkesförbud har Gervasi rört sig i marginalerna ända sedan 60-talet då han lämnade Kennedy-administrationen i en protest mot Grisbuktsinvasionen. Men det är själva föreläsningen som är intressant: -den handlar om Reagan-regimens politik att angripa Sovjetunionen genom kapprustning, sanktioner, exportförbud. Ett tema som varit aktuellt pga. hundraårsdagen för oktoberrevolutionen. Spola till 20min in i videon.
  Därtill skall tilläggas att Gervasi omkom under outredda omständigheter i Serbien, då han börjat utreda sprängningen av Jugoslavien. Han skall ha kommit PR-byrån Ruder Finn på spåren. Denna byrå som hade tilldelats uppgiften att skapa den fiktiva historien om Jugoslavien-händelserna, som sedan MS-media spred vidare.

 5. Putin har undertecknat de lagändringar som tillåter listning av utländsk media som agenter.
  Åtgärden är ett svar på trycket på ryska medier i USA, eftersom RT America var tvungen att anmäla sig som utländsk agent i Förenta staterna för att uppfylla justitiedepartementets krav.
  Lagändringarna har tidigare godkänts av båda ryska parlamentets kamrar, till en proposition som gjort det möjligt att lista utländska medier som är verksamma i Ryssland som utländska agenter.
  Enligt lagens text kan media som får ekonomiskt stöd från utländska stater eller organisationer erkännas som utländska agenter, medan justitieministeriet fattar beslut om vilka försäljningsställen som ska klassificeras som ” utländska agenter ”.
  Det innebär att medier som klassificeras som utländska agenter måste offentliggöra ett meddelande om att deras material tillhandahålls av en utländsk agent, rapportera om sin verksamhet, lämna information om sammansättningen av sin förvaltning och tillhandahålla kostnadsrapporter.
  Tidigare uppgav det ryska justitiedepartementet att det anmält Voice of America , Current Time-sändaren och Radio Free Europe / Radio Liberty och några andra om deras eventuella införande på listan över utländska agenter. Rysslands svaråtgärder, Kremls talesman har sagt att eventuella kränkningar mot ryska journalister ”får inte förbli obesvarade”.

 6. Globlaresearch är den andra globala ryska propagandakanalen, bredvid RT. Att de täcker upp för varandra och skyller alla den verkliga socialismens fallisemang på USA är lustigt som skådespel, men är egentligen sorgligt och ljug i en ful kombination. Planekonomin gav sovjetmänniskan mest tanks och minst livsmedel per capita. Socialismen föll av sig själv, och Afghanistanäventyret var traditionell storrysk imperialism helt oberoende av USA. USA stödde den sovjetiska regimen genom veteexport som täckte upp för det sovjetiska jordbrukets misslyckande vid upprepade tillfällen. Det finns goda skäl att misstänka att många sovjetiska angrepp i genom ombud i asien och afrika var ren utpressning, de mildrade krigföringen i Angola och liknande som motprestation för import av mat.

  • Globalresearch har många bra artiklar med bra analys och med viktiga fakta. Avviker förmånligt till våra etablera media som regel. Den speciella socialismens fall skyller man knappast på USA. Planekonomin – som finns i alla större kapitalistiska företag – bidrog till att utveckla Sovjet från ett u-land till världens andra supermakt, trots 20 miljoner döda i Andra världskriget med kraftig förbättring av lednadsstandrad, trots storamisstag. Ja, Afghanistanäventyret var nästan lika illa som USA:s där Sverige deltar. Sovjet hade dock förmågan att dra sig ur, vilket USA inte haft hittills. Krigen med (Syrien f.a.) och utan ombud (20 miljoner döda i USA-krig efter Andra världskriget) i vår tid domineras helt av USA:s folkrättsvidriga krig – se på fakta.

  • USA stödde talibaner och mujahedin rörelsen i det då socialistiska Afghanistan. Det var det socialistiska regeringen i Afghanistan som begärde hjälp från Sovjetunionen för att krossa dessa terroriströrelser.
   ’USA stödde den sovjetiska regimen genom veteexport som täckte upp för det sovjetiska jordbrukets misslyckande vid upprepade tillfällen.” När skulle detta ha hänt? Från i mitten av 1950-talet så ökade spannmålsskörden varje år med varierande resultat, allt beroende av väder.
   Det är mycket märkligt att ni försöker få det till att USA var allierad Sovjetunionen. När det var totalt tvärtom. USA (och alla andra länder) försökte med alla medel krossa kommunismen – både inom och utom gränserna.

   • Jag tar avstånd från aliaset ’utpressning’s verklighetsbeskrivning, men spannmålsexporten stämmer. Tex runt 1973, minns inte exakt år men det var två års export och i den processen påtvingades Usas bönder rationaliseringar. Det ingick också omfattande export av teknologi från 500 amerikanska teknikföretag.
    Det finns skäl att misstänka att det rörde sig om en muta för att Sovjet skulle tiga om vad dom visste beträffande Usas Apollo-projekt…
    Sovjetunionens problem var inte bara pga en ineffektiv ideologi utan också en följd av utfrysning. Hade inte angloamerika’s omotiverade kalla krig tvingats igenom hade handelsutbytet med övriga väst öppnat för en mer adekvat ekonomi i Sovjet. Stalin insåg värdet av ett sånt utbyte och den gulduppbackade handelszon han var långt kommen med var troligen orsaken till att han mördades.

    • Till vissa delar har du rätt, Peter. Det var runt det året som Sovjetunionen köpte mängder med spannmål. Men inte enbart vete utan även soja produkter. Orsaken var som på 30-talet – torka. Landets spannmålsskördar hade gått ner med 20 procent. De importerade hellre än att folk skulle svälta. Och det säger jag inte så mycket om.
     De köpte när priserna var låga. KGB avlyssnade råvaror marknaden för att få det lägsta priset.
     Detta kallades senare för ’Det stora spannmålsrånet’ eller ’The Great Grain robbery’.
     Allt står att läsa på ravaromarkanaden.se/det-stora-spannmalsranet/

     Ett tips: Slå upp ’Reagan Doctrine’ på wikipedia. Där får du veta hur USA har arbetat världen runt för att slå ner socialismen. När du ändå är på wikipeda: slå på ’Operation Cyclone’ den engelska varianten.

   • Det sovjetiska jordbruket nådde aldrig upp till 1913 års ryska produktionsresultat.

    • Uppgifterna stämmer inte alls. Det var minskad produktion i början av 1920-talet. 1938 var produktionen 20 % högre än 1913, ej så imponerande. 1950 var resultatet 40 % högre. 1975 var det 3,2 (320 %) högre, och 1990 400 % högre.
     ”Russian Agricultural Statistics, Manabu SUHARA, March 2017, sid 36.
     här

     • Du refererar till sovjetisk statistik, den består av planmål och propaganda. Sovjetisk jordbruksproduktion hämtade sig aldrig från socialismen. Sista fredsåret under tsaren hade högre resultat än någonsin under partiet. SSSR blev tvungna att importera, förde krig i afrika och asien med lydiga frontorganisationer, och kunde byta tillfällig fred mot tillfällig mat. SSSR var mycket nära hungersnöd ett flertal gånger, det berodde inte på torka, det fanns utomordentliga jordbruksmarker under partiets kontroll, det berodde på produktionsfientlig asocial organisation av verksamheten, bara piska, ingen morot.

      Utöver detta holodomor, partiets utsvältning av ukraina 1932. Den innehar förstås en särställning. Säkerligen bildar den grund till dagens ukarinska nazism.

      • Denna sovjetiska statistik får anses ganska tillförlitlig. Står i överensstämmelse med andra uppgifter. Den etablerade Robert C Allen, disputerade vid Harvard och senare ekonomiprofessor tillhör dem som noga analyserat den ekonomiska utvecklingen i Sovjetunionen trots alltför hård kollektivering och de helt oaccaptabla utrensningarna. BNP ökade rejält även under 1930-talet och även jordbruksproduktionen. Se boken ”Farm to Factory. Clarte

       Holodomor är minst sagt omtvistat. Wikipedia. ”Det råder inte internationell konsensus om huruvida Sovjetunionen orsakade svälten såsom ett folkmord under den juridiska definitionen av ordet.[12][13][14][15][16] Flera forskare anser att svälten var terror som iscensattes av sovjetiska myndigheter för att krossa motståndet mot kollektiviseringarna.[17] Andra anser att svälten inte skapades medvetet av sovjetiska myndigheter, utan att den istället var en konsekvens av radikala ekonomiska förändringar som genomfördes under Sovjetunionens industrialisering. De hänvisar bland annat till att även andra områden inom Sovjetunionen drabbades av hungersnöd.[18] ” En framstående svensk forskare inom området är professor Lennats Samuelson vid Handelshögskolan. Vet inte om han skrivit om Holodomor, men skulle tro det.

  • Kommentaren sjuder om stora desperation – vi är ertappade, sprid lögnen, upprepa mantrat ”Rysslands propaganda organ” hej vilt. Ett litet råd till dig: Woobly Woobly Clinton faller pladask regelbundet hon behöver assistans. Prova, vem vet – du kan få jobbet.

 7. Någon ordning får det ändå vara på argumenteringen. Global Research är Kanadabaserat med hundratals bidragande skribenter, ganska få ryska bland dem. Meriterade personer, en förteckning som DN inte ens kunde drömma om. Dessutom: bland dem finns det sådana som gillade den sovjetiska modellen och de som föredrar den nuvarande kapitalistiska. Så vilketdera är det ? Kommunist- eller kapitalistsympatisörer ? På den punkten är det svårt att se ett internt samband. Däremot finns sambandet i att de intresserar sig för kritisk rapportering som numera helt försvunnit ur MS-medierna. Ta Syrien: Är Tim Anderson kommunist eller anhängare av annan ekonomisk ordning ? Det vet jag inte och det är inte särskilt relevant för Syrienrapporteringen. Men utan professor Andersons tidiga insatser för att slå larm om mediernas falska beskrivningar hade det tagit längre tid innan bilden om kriget mot den syriska staten hade klarnat.

  • ”Någon ordning får det ändå vara på argumenteringen. ”

   Du pratar om nato/troll : som finns till för att påstå att allt är propaganda. Dessa troll saknar logik och är bara här för att splittra.

 8. Den ursprungliga källan till denna artikel är Global Research Copyright © Prof. James Petras , Global Research, 2017
  Under nästan två decennier förfogade USA en lista över ”fiendeländer” att konfrontera, attackera, försvaga och störta. Följande länder är högstrankade på USA:s fiendelista:1) Ryssland, på grund av sin militära makt, är en kärnvikt mot USA: s globala dominans. Den har en stor, välutrustad väpnad styrka med en närvaro i Europa, Asien och Mellanöstern. Dess globala olje- och gasresurser skyddar den från den amerikanska ekonomiska utpressningen och dess växande geo-politiska allianser begränsar USA: s expansion.
  2) Kina, på grund av sin globala ekonomiska makt och den växande omfattningen av sin handel, investeringar och tekniska nätverk. Kinas växande militära förmåga, särskilt när det gäller att skydda sina intressen i Sydkinesiska havet, tjänar till att motverka USA: s dominans i Asien.
  3) Nordkorea betraktas som ett hot mot USA: s militära baser i Asien och Washingtons regionala allierade och proxier på grund av sin kärn- och ballistiska missil kapacitet, sin hårda oberoende utrikespolitik och dess strategiska geopolitiska plats.
  4) Venezuela utmanar den amerikanska centrerade neoliberala modellen i Latinamerika på grund av sina oljeresurser och sociopolitiska politik.
  5) Iran , på grund av sina oljeresurser, politiskt oberoende och geopolitiska allianser i Mellanöstern, utmanar USA: s, Israels och Saudiarabiens dominans i regionen och presenterar ett självständigt alternativ.
  6) Syrien, på grund av sitt strategiska läge i Mellanöstern, är dess sekulära nationalistiska regeringsparti och dess allianser med Iran, Palestina, Irak och Ryssland en motvikt mot amerikanska israeliska planer på att balkanera Mellanöstern till krigande etno-tribal stater .
  https://www.globalresearch.ca/americas-enemies-whos-on-the-list/5619763