Kommer en falsk attack av terrorister med kemvapen i Idlib nu? – för att USA lättare ska kunna bomba.


Sedan ett par veckor varnar Ryssland för en ny fejkad kamgasattack i Syrien utförd av Västbetalda White Helmets, liksom attacken i april i år och sannolikt också attacken i april förra året. Sedan skyller den etablerade pressen direkt på Syriens regering som avskaffat kemiska vapen 2016 enligt FN, medan Ryssland avskaffade sina 2017 enligt OPCW. Medan USA har kvar sina.
Därefter har USA & Co motiv för flyganfall mot Syrien för att försvaga Syriens förmåga att besegra Väst-stödda terrorister i IS och al-Qaida och liknande antifeministiska, antidemokratiska terroristorganisationer. I Idlib finns tiotusentals Akilovs som Syrien, Ryssland, Iram m-fl. vill besegra.
De är USA:s allierade för att även de vill störta sekulära Assad.

Jag återger här dels en artikel av Pål Steigan 12/9 och dels en i Sputniknews 8/9. Båda har översatts av min medarbetare Romel Andersjö.

Pål Steigans artikel.
På ett möte i FN:s säkerhetsråd 11/9 sa Rysslands FN-ambassadör att man säkra bevis för att det förbereds en attack med kemvapen i Idlib för att disktreditera Syriens regering. Pål Steigan 12/9 Almasdarnews

Han tillade att ”användningen av kemiska vapen skulle strida mot Syriens militära och politiska mål och skulle bara ha varit en inbjudan till västmakterna att attackera Syrien.”

Det ryska försvarsdepartementet har sagt att det har underrättelserapporter att de Vita hjälmarna har börjat med inspelningen av vad som kommer att bli presenterat som ett påstått bevis för en ”kemisk attack”.

Andra rapporter har sagt att al-Qaida och de Vita Hjälmarna har fört fram fat med kemikalier och diverse utrustning för en sådan provokation till byn Jisr al-Shughur i Idlib. Ryssland hävdar att flera nyhetskanaler i Mellanöstern och en TV-kanal från USA har varit inblandade i inspelningen, och att den är avsedd att visa dessa filmer på sociala medier innan de släpps på den officiella kanaler.

Vi har inte sett bevisen, men dramaturgin är välkänd, och vi vet sedan tidigare att USA och dess allierade har bombat tidigare endast på grundval av videoklipp på sociala medier. Men om Ryssland har sådana bevis borde de skicka dem till den internationella allmänheten, så att alla kan se dem.

General Igor Konashenkov i den ryska försvarsdepartementet säger också att de har ”obestridliga bevis” för att al-Nusra och andra terroristgrupper träffades 9 September 2018 för att förbereda sig för vad som är tänkt att se ut som kemiska attacker i byarna Jisr ash-Shugur, Serakab, Taftanaz och Sarmin.

Han tillade att ”användningen av kemiska vapen skulle strida mot Syriens militära och politiska mål och skulle bara ha varit en inbjudan till västmakterna att attackera Syrien.”

Det ryska försvarsdepartementet har sagt att det har underrättelserapporter att de Vita hjälmarna har börjat med inspelningen av vad som kommer att bli presenterat som ett påstått bevis för en ”kemisk attack”.

Andra rapporter har sagt att al-Qaida och de Vita Hjälmarna har fört fram fat med kemikalier och diverse utrustning för en sådan provokation till byn Jisr al-Shughur i Idlib. Ryssland hävdar att flera nyhetskanaler i Mellanöstern och en TV-kanal från USA har varit inblandade i inspelningen, och att den är avsedd att visa dessa filmer på sociala medier innan de släpps på den officiella kanaler.

I USA har Ron Paul riktat frågor till utrikesminister Mike Pompeo och säkerhetsrådgivaren John Bolton om varför USA verkar som beskyddare av al-Qaida. Han noterade att president Trumps eget speciella sändebud har sagt att ”Idlib är nu den starkaste al-Qaida bastionen sedan den 11 september 2011” och att både presidenten och hans män varnar den syriska regeringen mot att ta tillbaka syriskt territorium från al-Qaida. Ron Paul egen förklaring till detta är attseger över al-Qaida i Idlib blir ett nederlag för Saudiarabiens och Israels dröm om regimskifte i Syrien som är en del av deras kamp för att försvaga även Iran. Patrick J. Buchanan frågar om Trump har blivit ”helt neokon servativ i Syrien”.

Medierna i USA har redan värmt upp läsarna inför ”den kommande kemiska attacken”, såsom Wall Street Journal, som nyligen skrev att USA uppger att Syrien planerar en gasattack i ”Rebel Stronghold”. Det spelar ingen roll att en sådan attack inte skulle ha något militärt syfte och skulle också vara ett säkert sätt för Syrien att beställa en västerländsk attack på landet.

Den här gången är det dock klart att varje västerländsk attack kommer att möta Ryssland som är mycket väl förberedd för en sådan situation. Det gör också en attack mycket farligare. Faren för direkta strider mellan världens två främsta atomkraftar kommer att bli överhängande.

Sputniknews.
Sputniknews som framstår som mycket väl informerade om oftast tillförlitliga om händelser i Syrien har 8/9 rapporterat nedanstående.

Terrorister i den rebellbaserade syriska staden Idlib har nästan slutfört sina förberedelser för provokation med kemiska vapen uppger talesmannen för det ryska försvarsdepartementet, Igor Konashenkov, lördagen 8/9.
Enligt generalen träffades ledare för terroristgruppen Tahrir al-Sham * (f.d. al-.Nusra), den turkistanska islamiska rörelsen (Turkistan Islamic Movement ) och representanter för de Vita Hjälmarna i Idlib den 7 september för att samordna sitt arbete i den kommande falska flaggoperationen.

Man kom slutligt överens om ”Scenarierna för filmning av iscensatta” incidenter ”med den påstådda användningen av giftiga ämnen av syriska regeringstrupper mot civila i bosättningarna av Jisr Al-Shugur, Serakab, Taftanaz och Sarmin. Beredskapen för alla deltagare provokationerna planeras ske på kvällen den 8 september. Signalen för början av den praktiska fasen av terroristernas provokation i provinsen Idlib kommer att vara ett specialteam från några utländska ”vänner av Syriska revolutionen ”, sade Konashenkov.

Tidigare rapporterade det ryska försvarsdepartementet att Tahrir al-Sham-terrorister förberedde provokation i Syriens västra Idlib-provinsen för att anklaga Damaskus för att använda kemiska vapen mot civila, medan Storbritannien, USA och Frankrike i augusti sade att de ”vill svara på lämpligt sätt för varje ytterligare användning av kemiska vapen av den syriska regimen.”

Idlibprovinsen är ett återstående starkt fäste för uppror i landet, som också är en av Syriens deeskaleringszoner. Syriens president Bashar Assad har tidigare betonat att befrielse av provinsen är en av prioriteringarna för den syriska militärens verksamhet.” Chemical Weapons Provocation in Syria to Start September 8 – Russian MoD

Vita hjälmarna i fejkad övning enligt tillgänglig information.

Jag har nyligen kommenterat detta scenario i andra rapporter:
DN – mästare i desinformation – angriper åter oss i SWEDHR
Trump varnar Assad för att befria Syrien från terrorister. Israel angriper Syrien & USA-angrepp väntas
”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien
USA & terroristerna planerar nytt angrepp på Syrien med kemiska vapen!?

Några punkter vid bedömning av gasattacker i Syrien.
1. Kemiska vapen finns hos rebeller och har med stor sannolikhet använts av dem tidigare.
2. Syriens regering har några veckor före attacken i april 2017 dessförinnan bett Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) att utreda misstänkt gasinnehav hos rebeller. (Jämför inför attacken i augusti 2013).
3. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
4. Den syriska regeringen har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt i nuvarande politiska, militära läge efter stora militära framgångar, starkt befolkningsstöd och med tanke på världsopinionen och massmedia.
5. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
6. ISIS och dess tvilling al-Nusra jublade över USA:s bombning och gick till anfall.”
7. Ryssland har förstört sina kemiska vapen 2017 enligt OPCW.

Några andra artiklar om gasattacker i Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013.
Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta


Ett svar till “Kommer en falsk attack av terrorister med kemvapen i Idlib nu? – för att USA lättare ska kunna bomba.”

  1. Dettqa rapporterar den syriska nyhetsbyrån SANA 12/9 ”Russia called upon the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) not to allow any act of provocation by the use of chemical weapons in Idleb province.

    Permanent Representative of Russia to OPCW Alexander Shulgin said that the Organization should speak up to prevent the occurrence of any provocative act. SANA 12/9

    The Russian Defense Ministry had revealed reliable information confirming that terrorist organization started filming scenes of a fabricated chemical attack in Jisr al-Shughour city in the countryside of Idleb to accuse the Syrian Arab Army of committing it.

    Shulgin added that some delegations have agreed on this viewpoint as Russia pointed out to the necessity of working hard to prevent the occurrence of such a provocative behavior.