Syrien: Rapporter av fredsgrupp från USA i Syrien och av USA:s FN-ambassadör


Vad händer egentligen i Syrien? Jag presenterar nedan dels en 45 minuters video från en delegation från US Peace Council (USPC) som nyligen tillbringat 6 dagar i Syrien och bl.a. träffat företrädare för regeringen och oppositionen, president Assad, affärsmän, NGO’s, välgörenhetsorganisationer och akademiker.
https://youtu.be/Yc-RmAVK8Pg

Och dels en video där USA:s FN-ambassadör Samantha Power uttalar sig sedan USA-flyg dödat ett sextiotal syriska militärer och skadat än fler.

Två helt motsatt versioner
. I orienteringen av vad som är rätt kan andra blogginlägg här vara av värde.Lögner och sanningar om Syrien och Lögner om Syrien

Läs även Globalresearch och Samantha Power kritiserar Ryssland för att man sammankallat ett krismöte i FN:s säkerhetsråd
Några artiklar om Syrien.
Vem bombade de humanitära hjälpkonvojerna i Syrien?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , ,, al-Nusra, , , , , , ,


5 svar till “Syrien: Rapporter av fredsgrupp från USA i Syrien och av USA:s FN-ambassadör”

 1. ”Sveriges Radio har idag ett inslag med rubriken – Regeringen ger 90 miljoner i bistånd till Kuba –
  När man läser den kan man lätt få för sej att den svenska regeringen ger 90 miljoner i bistånd till Kuba.
  Snarare är det så här det är; den amerikanska delstaten Sverige har fått order uppifrån om att hjälpa till att bygga upp motståndsrörelsen på Kuba. Det är alltså grupper som t.ex. kallar sej demokratibefrämjande som ska få pengarna, inte kubanska staten!”
  https://fritenk.wordpress.com/

 2. Inte Syrien men Kuba: Gjorde idag samma tolkning som Gösta Lilja när jag läste Margot Wallströms och Isabella Lövins debattartikel ”Kuba på rätt väg – nu satsar vi 90 miljoner” på Aftonbladet debatt (29/9-16) : http://www.aftonbladet.se/debatt/article23611271.ab Citat ur artikeln:”Vi gör det bland annat genom dialog och stöd till civilsamhället i dessa länder.” ”Att verka i länder där det finns utmaningar i fråga om demokrati och mänskliga rättigheter är ingen nyhet i svenskt utvecklingssamarbete, fattigdom och bristande demokrati hänger ofta ihop. Därför är det viktigt att stärka de aktörer som agerar för positiv förändring, och att ge det svenska civilsamhället möjligheter att verka i landet.” Att märka poängteringen av ”civilsamhället”. Gång på gång. Vad jag förstår är inte den kubanska befolkningen ”fattig” på vanlig latinamerikansk nivå. Wallström är tydligen inte informerad om den höga standarden på Kubas sjukvård eller om utbildningens bredd och kvalitet. – Jag tolkar dessa 90 miljoner som ett lömskt försöka att stödja grupper som ”de vita damerna”. Och ”civila verksamheter” av andra slag som underminerar det kubanska samhället. Är den kubanska ledningen vaksamma mot USA:s infiltration släpps förmodligen den svenska igenom – men det är inte Olof Palme som styr Sverige idag! Fick avsky för Margot Wallström efter det hon så energiskt ställt upp bakom viagra-propagandan mot Libyens armé. – Jag har idag inte haft någon trevlig morgon. Först fördjupade jag mig i gårdagens debattartikel om Kuba sedan drabbade mig dagens rubrik på Aftonbladets förstasida: ”Fördömer Ryssland:Barbariska angrepp.” http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23621857.ab Citat: ”Kremls talesman Dimitrij Peskov skyller det ökande våldet i Aleppo på att Washington ”misslyckats med att kontrollera” rebellgrupper, rapporterar TT. Han hävdar också att den syriska regimens styrkor strider mot ”terrorister”, vilket är ett eko av retoriken från den syriske presidenten Bashar al-Assads regering.”
  Deras lögnpropaganda är djävulskt slug. Förvandlar terroristerna till ”rebeller”. De ”rebeller” som just i Aleppo skar halsen av en tolvårig pojke. Ett bland alla deras illdåd. Och deras ständiga beskjutning av regeringens Aleppo. De dödsoffren har dock aldrig noterats av västs media. Att propagandan piskas fram så hysteriskt just nu betyder förmodligen att de – både USA och FN – planerar ett NATO-anfall på Syrien. De ger sig inte förrän Syrien har mött Libyens öde. Som sagt, detta var ingen uppmuntrande läsning i Aftonbladet. Artiklar som de flesta läsare tar för sanna uppgifter och rapporter. Propagandans uppgift!
  Ulla Johansson

 3. Svensk ”demokrati” består i att riksdag och militär kan hjälpa till att krossa ett land som EU och USA inte gillar t.e.x Libyen som var Afrikas rikaste och mest demokratiska land, UTAN att bry sej om vad deras väljare tycker. Jag vet, fick besked av riksåklagare att sådant har inte svenska folket med att göra. Det är typisk amerikansk demokrati och naturligtvis svensk. Parodin med Kuba är att mängder med människor kommer från USA för att bli behandlade av kubanska läkare som är berömda över östra halvklotet och i Afrika. I väst får man inte skriva om alla positiva saker som sker på Kuba, som att dom är längst i världen med biodynamisk odling. I USA har en del människor inte nog med pengar för läkarbehandling ett land som prioriterar fettsugning och skönhetsoperationer, alltså för folk som har gott om pengar. På Kuba är all sjukvård gratis. ,

 4. Har just sett Oliver Stones film om Snowden. Den illustrerar hur långt det gått i demokratins förfall. För CIA tjänstemän som nått toppen är det inget problem att runda USAs konstitution. Allt i namn av ”nationens intresse”. Ansvariga politiker är antingen införstådda eller också ger de underrättelseorganen ”carte blanche” att bryta mot lagar men ”de vill inte veta” så de kan ljuga om att de visste inget. Alla stater kan ges USAs stöd oavsett hur odemokratiska de är. Huvudsaken är inte om de är demokratiska utan om de står på USAs sida. Allt tal om USA som demokratins försvarare från våra svenska politiker avslöjas brutalt!