Lögner och sanningar om Syrien


Det pågår en väldig psykologisk krigföring i världen, helt dominerad av USA och med politiker och massmedia i väst som okritiska efterföljare, och som stödjare av brutala krigshandling i strid mot folkrätt och FN-stadga av USA & allierade. Tyvärr har desinformationen och smutskastningen inte förbättrats trots Syriens framgångar.

Syriens armé leder den väpnade kampen mot terrorismen i världen som ju kraftsamlat i Syrien genom IS och al-Nusra. Framväxten av dessa terroristorganisationer har skett till följd av den politik som förts av USA och dess allierade – också enligt uttalanden av president Obama (DN 13/5 2015) och vicepresident Biden (Harvardtal 2/10 2014).

Jag återger åter denna video av en de kunnigaste journalisterna på området. Den publicerades första gången i mitten av mars år 2016.

Denna långa, kunniga och faktarika intervju är med den mycket kunniga journalisten Eva Bartlett ger en bra översikt över kriget i Syrien. Jag har tidigare publicerat ett längre gästblogginlägg av henne.
”Deconstructing the NATO Narrative on Syria”.http://jinge.se/mediekritik/logner-om-syrien.htm. Eva Bartlett har i åratal skrivit från Palestina och har bland annat bott 3 år i Gaza där hon bland annat arbeta med frågor om ”human rights” tillsammans med palestinska lantbrukare och fiskare. Hennes artiklar har publicerats på många håll, bland annat i Al Akbar, Russia Today, Dissident Voice, Counter Punch, Inter Press Services, Global Research, and i sin blogg In Gaza (https://ingaza.wordpress.com/). Där finns också hela artikeln med referenser. Jag har främst av utrymmesskäl kapat senare delen av artikeln. (https://ingaza.wordpress.com/2015/10/13/deconstructing-the-nato-narrative-on-syria/). Den har också publicerats på andra ställen, bland annat på Pål Steigans blogg.
DN 11/9Syrian Army

I november 2014 seglade hon med ”Free Gaza Movement to Gaza”, där hon rapporterade från norra Gaza under den israeliska massakern i Gaza och senare också från Israels massaker i Gaza i november 2012. Hon har besökt Syrien tre gånger sedan april 2014, oberoende på journalistvisum.
Här en intervju som avslöjar lögner och ger sanningar om Syrien:

https://youtu.be/bUyJV6YaSWY

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg DN 30/10 M Wallström Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10


6 svar till “Lögner och sanningar om Syrien”

 1. Den sionistiska agendan, som länge styrt den amerikanska utrikespolitiken, har fått starka krafter emot sig både inom CIA och den amerikanska militären. Sionisternas huvudmålsättning har länge varit att trigga fram ett storkrig mellan den kristna världen och den muslimska världen. Israel driver den sionistiska agendan i nära samarbete med Saudiarabien. Wahhabismen är pålen mitt i hjärtat på den muslimska världen. Ett ständigt pågående krig mellan sunni och shia är den saudiska målsättningen.

  Svängningen av USA:s iranpolitik var det första tydliga beviset på att de sionistiska krafterna har tappat inflytande. Netanyahu överreagerade våldsamt och ursinnigt både i sitt tal i FN och i talet inför den amerikanska kongressen. Saudiarabien är i chocktillstånd. I raseri öppnade saudierna oljekranarna för fullt – väl medvetna om att detta även skulle skada USA:s mäktiga gas- och oljeindustri. USA hade fått den saudiska oljan ”serverat på guldfat” under flera årtionden (oljan tilläts bara handlas med dollar). Lika förbannat ställer USA in krigsplanerna mot Iran – Saudiarabiens och Israels huvudfiende i Mellanöstern.

  Svängningen av USA:s syrienpolitik är en minst lika tydlig förändring av den amerikanska utrikespolitiken. Den sionistiska idén med ett kalifat i norra Syrien och Irak, var nära att lyckas. Målsättningen med ISIS var att störta Assads folkvalda regim och tillsätta en amerikansk marionettregim i Damaskus. Plötsligt ville inte USA fortsätta med denna politik. Att retorik till trots – ändrade USA i praktiken sin politik. Det är någonting som hänt i maktens korridorer i USA.

  Den överraskande ändringen av den amerikanska utrikespolitiken kan vara orsakad av att sanningen om elfteseptemberdåden i New York 2001 hotar att komma ut. Israel ligger illa till liksom hela Bushadministrationen. De bävar inför sanningen. Wikileaks sitter på sanningen. Snowden har inte en promilles chans att hålla denna information hemlig för ryssarna. Putin har skaffat sig ett ESS-kort som skrämmer skiter ur USA.

  Nyss meddelar Putin överraskande att Ryssland inleder tillbakadragandet av delar av de ryska styrkorna från Syrien redan i morgon. En hemlig överenskommelse har träffats mellan USA och Ryssland. Det är alldeles uppenbart. USA har garanterat lovat att lämna Syrien i fred – men mot vilket ryskt löfte? Framtiden kommer att ge oss svaret. Putin är en mästerlig diplomat. Har han nöjt sig med att bara visa upp sitt ESS-kort?

  Jag är absolut säker. USA är splittrat ”ända in i Pentagon”. Det blir inget tredje världskrig. En kommande bankkrasch är i antågande. Bankkraschen startar i Europa och sprider sig snabbt till Japan och USA. Detta scenario är på nu väg att bli verklighet. Det är så det amerikanska romarriket kollapsar.

 2. http://www.middleeasteye.net/columns/kerry-sought-missile-strikes-force-syrias-assad-step-down-1087172884

  Jag tackar för intervjun med den modiga och klarsynta Eva Bartlett genom att ovan länka till en färsk artikel av Gareth Porter som beskriver John Kerrys cyniska dubbelspel för att störta den syriska regeringen. Kerry har bla. vid flera tillfällen föreslagit att president Obama skulle ge order om att bomba regeringsmål med kryssningsrobotar utan att deklarera krig och genom att helt dölja missilernas ursprung.
  Som kommentar till Brage Norins reflektioner om en eventuell omprövning från amerikansk sida får sägas att vi kan hoppas på det bästa, eftersom Obama i all sin obeslutsamhet trots allt fått vissa saker att gå åt rätt håll, såsom påbörjad normalisering av relationerna med Iran. De nykonservativa republikanerna och de liberala bombinterventionisterna med Hillary Clinton i spetsen är dock fortsatt mycket starka och presidentvalet kan leda till att konfrontationspolitiken får ny vind i seglen.
  Syrien har i sin ofattbara tragedi hittills även räddats av ett antal rent tursamma omständigheter. Obama var beredd att beordra om bombangrepp efter falsk flagg -attacken med saringas, men tvekade ett ögonblick, beslöt att konsultera kongressen efter att brittiska underhuset överraskande hade röstat emot angrepp. Kongressledamöterna blev nerringda av allmänheten och förvirring rådde. John Kerry råkade försäga sig och sade att en tömning av Syriens vapenlager kunde avstyra ett väpnat angrepp. Ryssland reagerade blixtsnabbt och levererade ett avtal om nedmontering av de syriska kemvapnen. Ray McGovern har berättat om detta tillfälle att han påföljande morgon skulle intervjuas av CNN. När han gick in på CNN-redaktionen tog han fel på rum och hamnade i ett rum med en grupp nykonservativa höjdare. De satt tysta och bedrövade som på en begravning, de hade precis gått miste om ett krig.
  Det fanns säkert flera skäl till att Ryssland i september beslöt att ingripa, men betänk följande: Av skäl som är oklara hade USA förra sommaren informerat Ryssland om att IS enligt deras bedömning kommer att inta Damaskus i oktober 2015. Lägg därtill att två veckor innan den ryska insatsen började förekom det trovärdiga uppgifter om att en ”flygförbudszon” inom kort skulle upprättas med turkiska och amerikanska krafter. Dessa omständigheter bör ha varit sådana som ledde till den motreaktion vi fick se och att de syriska markstyrkorna fick det stöd från ett starkt luftvapen som var nödvändigt.

 3. Jag är verkligen osäker om det gynnar kampen mot terrorismen om Ryssland trappar ned sitt engagemang i Syrien nu ”As if that old regime change dead horse isn’t quite dead enough, ex-NATO commander Admiral Stravridis sounding off as the globalist puppet he is in CFR’s Foreign Policy ragjust claimed that Syria should be partitioned into three separate pieces (a la the Iraq federalist design of course patterned after 1990’s forerunning template Yugoslavia’s “balkanization,” aka destruction (which has become a permanent fixture in American Empire/CFR/globalist mainstay policy). In 2013 the globalist guru himself Henry Kissinger mouthed that same wish-list desire for Syria to be broken up into “more or less autonomous regions.” Then recall the master plan, the Greater Israel Project agenda to redraw borders by partitioning Arab nations according to Zionist design with US Empire busily fighting its expansionist proxy wars.” (http://www.globalresearch.ca/turkey-invades-syria-on-the-eve-of-geneva-peace-talks/5514006?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles)

 4. > Jag är verkligen osäker om det gynnar kampen mot terrorismen om Ryssland trappar ned.

  Det kan man visst vara men man lämnar kvar S400 och en kraftigt uppgraderad syrisk arme.

  Samtidigt rapporteras om massiva truppansamlingar på 350 000 man i saudiarabien.. Om man har info om en invasion kanske det är bättre att byta fot och ”komma tillbaka senare” än att hamna i ett frontalangrepp, Ryssarnas prio är trots allt att försvara Ryssland.

  http://www.voltairenet.org/article190703.html
  https://www.superstation95.com/index.php/world/884

 5. DET HAR SKETT VIKTIGA POLITISKA ÖVERENSKOMMELSER SOM FÖRKLARAR DET RYSKA AGERANDET.
  Jag är nästan säker på att överenskommelsen berör både, Syrien, Irak och Ukraina. Det verkar som om de neokonservativa inom CIA och inom den amerikanska militären har fått huka sig för andra politiska krafter.

  * Wikileaks sitter på en politisk vätebomb som Putin även har tillgång till. En miljon elektroniska dokument från olika servrar i USA som täcker hela perioden före och efter den 11:e september 2001. Om detta material kommer ut sitter de neokonservativa krafterna i USA och Israel mycket illa till. Wikileaks har redan släppt flera hundra tusen dokument från denna period – de var mycket noga rensade från alltför besvärande information. Det är precis som redaktören på The Guardian skrev: släpps denna information kommer USA på några minuter att skakas i sin grundvalar – värre än någon annan gång i hela USA:s historia.

  Jag tror att Putin har visat upp detta kort. Det räcker för att kunna förklara kriget avslutat – vilket det också i praktiken är – om USA ger fan i att sätta käppar i hjulet.

 6. De siste dagene har det kommet stadig mer anti Assad fake news på nrk. At han angivelig er mistenkt for å ha brukt klorgass. At han har bombet en skole Nord i Syria. Alt dette er adressert FN.