Wolodarski dömer folk som ej fått försvara sig medan Svenska Dagbladet bekräftar denna blogg


I DN skriver Peter Wolodarski idag i sin söndagskolumn Ska Ryssland också manipulera det svenska valet? Han ger sin bild av åtalet av 13 ryssar för påstådd inblandning och för den påstådda ”trollfabriken” som DN nyligen skrivit om. Den särskilde åklagaren Mueller, f.d. FBI-chef under många år har väckt åtal mot 13 ryssar. Rättegång har ej skett, de åtalade har inte fått möjlighet att försvara sig.

* Mueller har inte påstått att Rysslands regering eller statsapparat är inblandad, inte att Trump är inblandad och inte heller att den påstådda inblandningen har påverkat valresultatet.

* Men Peter Wolodarski dömer i praktiken de åtalade utan att rättegång skett.

Jag har nyligen återgett en artikel av den kände amerikanske Ryssland-experten Stephen Cohen, där denne menar att ”Russiagate” påvisar allvarliga störningar hos makteliten i USA. Russiagate avslöjare alarmerande sanningar om USA:s politiska och media eliter. Det verkar nog som dessa störningar minst sagt spillt över på DN:s chefredaktör.

Svenska Dagbladet har nyligen publicerat en artikel som visar att USA är ledande då det gäller att olagligt lägga sig i val i andra länder. Inte bara ryssar: ”USA har manipulerat val sedan 1947” Utdrag nedan:

”Om du frågar en underrättelseofficer huruvida ryssarna bröt några regler eller gjorde någonting bisarrt så är svaret, nej, inte alls, säger Steven Hall, pensionerad CIA-agent med 30 år på USA:s spionbyrå, till New York Times.
Loch K Johnson har arbetat med att granska den amerikanska underrättelsetjänsten och jobbar numera på University of Georgia. Vi har gjort ungefär det här sedan CIA skapades 1947, säger han till tidningen.
– Vi har använt affischer, pamfletter, postutskick, banderoller – you name it. Vi har planterat falsk information i utländska tidningar och levererat resväskor med kontanter, säger Johnson som skrivit en bok om CIA:s historia av valmanipulation.

Statsvetaren Don Levin vid Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania, har byggt upp en databas över USA:s försök att styra utgången i diverse val under decennier. Enligt hans forskning har USA lagt sig i andra länders valprocesser 81 gånger mellan 1946 och 2000. Då ingår inte exempelvis stöd för militärkupper, som den i Chile 1973. I 59 procent av de 81 fallen segrade den sida som USA backade upp, enligt Levin.”

Ungefär en tredjedel av de här interventionerna har varit publika, två tredjedelar hemliga.

* Här har flera artiklar lyft fram Don Levins undersökning, alltsedan jag första gången såg den i Los Angeles Times i december 2016.

Media i allmänhet tiger om beläggen för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskaren Don Levin i USA.

Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times
* Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september i år USA blandar sig åter in i val i Ryssland

Jag menar alltså att man har skäl att påstås att risken är större för försök till valpåverkan USA än från Ryssland. Denna påverkan sker också sedan länge öppet genom att den etablerade pressen i viktiga frågor utan kritisk granskning återger uppfattningarna i USA:s regering och härskande skikt, vilket bla. påvisats i olika artiklar här. Läs nedan vad vår statsminister sagt.

Mattias Carlsson skriver i DN 18/2”Vi har ingen anledning att ifrågasätta de amerikanska bedömningarna. Ryssland är det land som vi ser i rapporterna, det är de som är aktiva. Och vi vet ju vad som hänt i vårt eget land, har statsminister Stefan Löfven tidigare sagt.” Hemlig rapport visar hoten mot valet

Detta är skrämmande – vilken okritisk/okunnig statsminister.

usa-nsacia-logga
Säkerhetsexperter med flera i USA har i brev till president Trump hävdat att inga bevis finns för rysk inblandning. Se även bland tidigare publicerade artiklar längs ned. NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!

Några källor gällande Russiagate.

William Binney, pensionerad tidigare teknisk chef på NSA, som varit med om att bygga upp NSA:s totalövervakning, säger här till FoxNews Tucker Carlson att Russia-gate är en bluff.

Binney är förmodligen den högsta auktoritet som kan uppbådas i frågan, eftersom de som befinner sig i aktiv tjänst är belagda med munkavle. Han säger att NSA besitter ett flertal alternativa metoder genom vilka de kan spåra en hackning. Att de inte lagt fram bevis beror på att det inte finns några. Och detta är givetvis förklaringen till att Democratic National Committe vägrade FBI tillgång till deras server. De skulle ha avslöjats direkt. Russiagate

* Den 27/1 skrev jag i en artikel ”President Obama har ändrat sig beträffande ”DNC hack” i sista stund, det framkom vid hans sista presskonferens. Detta menar både ”Moon of Alabama” (som jag aldrig sett) och Storbritanniens förre ambassadör Craig Murray. Moon of Alabama och Craig Murray Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades.
William BinneyWilliam Binney
* Tidigare i sommar meddelades att VIPS, underrättelseveteranerna har kontaktat president Trump för att berätta om sina nyaste rön angående ryska hackare. Intel Vets Challenge ‘Russia Hack’ Evidence och Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Det skedde två angrepp på demokraternas interna datasystem, bägge var kopieringar och inte resultat av utomstående hackares värv. Men här kommer det nya: Dataforensiker kan genom att studera materialet fysiskt-tekniskt bevisa hur operationen har gått till. Vid en kopiering överförs materialet mycket snabbare än vad som tekniskt är möjligt via nätet. Detta kan ses i efterlämnade spår. Därför kan man bevisa att DNC läckan är resultat av en intern kopiering och dessutom att den skett i samma tidszon där DNC:s lokaler befinner sig. Någon med direkt tillgång till DNC:s datorer har utfört operationen.

En intervju med en av rapportens författare, den kände förre CIA-tjänstemannen Ray McGovern Russia Today

Putintroll 171101Putin och hans troll
Alltsedan Trump tillträdde har det skrivits om avsättning av honom, inte minst i den etablerade pressen som New York Times och Washington Post. I Nyhetsbanken har Stefan Lindgren en mycket intressant artikel om detta En sammansvärjning mot presidenten

Kommentar Jag skriver inte att det inte KAN FINNAS någon typ av inblandning som haft samband med regeringen i Ryssland i USA:s presidentval, utan bara att världens största säkerhetstjänst inte presenterat något som helst bevis på ett år. Men man har däremot lyckats fantastiskt med ”Att koka soppa på en spik”. Och öka demoniseringen av Ryssland som en del av förberedelse för krig. Men konstatera att DN – och sannolikt ansvariga svenska säkerhetsorgan liksom statsminister förefaller vara mycket okritiska, ja inkompetenta – då de ej beakta kända fakta om valpåverkan utan i stället spekulererar. En fara för landets. Och fakta ger väl starka belägg för titeln på denna artikel.

Andra artiklar.
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,


3 svar till “Wolodarski dömer folk som ej fått försvara sig medan Svenska Dagbladet bekräftar denna blogg”

  1. Off topic: SVT har besökt Syrien ! Det trodde ni inte att skulle ske ! Dvs. ”På spåret” har varit i Damaskus, Maloula och Palmyra, tydligen tack vare en ung medarbetare med kontakter. Medan de snorkiga programledarna visserligen talade om ”inbördeskrigets Syrien”, var bilderna vackra och speciellt måste man tacka för valet av resmålen Maloula och Palmyra. I den politiska korrekthetens namn nämndes dock inte att dessa två orter varit i terroristernas våld och de förorsakats stor förstörelse. Maloula är orten där det talas arameiska och där det bor kristna sedan begynnelsen. Den urkristna bosättningen var skälet till att terroristerna angrep staden, förstörde kyrkor och mördade folk de kom åt. Palmyra återigen är en av den romerska epokens pärlor som ingår i världskulturarvet, och som har en nyare stadsdel i närheten dit terroristerna trängde in. Palmyra ligger i ökentrakt och tlllhör de angreppsmål som amerikanska satelliter noggrannt observerade utan att slå larm. Palmyra befriades två gånger efter att terroristerna lyckades smyga in tillbaks.
    Det står i alla fall 1 – 0 på SVT mellan underhållningsredaktionen och faktaredaktionen. För övrigt anser jag att Margot Wallström borde avgå, fotograferad som hon är, sittande vid bordet tillsammans med terroristernas representanter. Det är värre än en felfakturerad Toblerone som fällde Mona Sahlin.

  2. Från kommentar av Gunnar Forsgren i Svenskt Världspolitiskt forum. ”AB-löpsedel sprider russofobiskt budskap där Göran Persson vid första anblick förmodas ha sällat sig till kören.

    Men läser man intervjun så är det här vad Persson säger:
    ”Men det absolut farligaste är om vi isolerar Ryssland, för de ska också utvecklas. Det farligaste för oss är ett fattigt Ryssland som är fyllt av interna motsättningar och konflikter. Jag skulle gärna vilja se att både USA och EU tog sig an Ryssland i en meningsfullare dialog än i dag. Annars finns risken att Ryssland drivs i en riktning där de hamnar i en fast allians med Kina. Det är ingenting som medför en förbättring för vår del.”

    Att inte alliansen med Kina skulle vara bra för oss torde avse att Sverige som USA-partner inte är fritt att gå in i samarbeten med en konkurrent.