USA:s och Frankrikes attacker dödar över 100 civila i Syrien


Massmedia har ofta rapporterat om civila som dödats i och av den syriska regeringens krig mot terrorister, stödda av USA, Storbritannien, Turkiet, Saudiarabien, Qatar m.fl. Eller av ryska flygbombningar. Rapporter finns också om USA:s bombningar av ett känt sjukhus i Kunduz, Afghanistan som sköttes av Läkare utan gränser.
Inte sällan har utländsk press hävdat att Syriens regering bombar sina egna medborgare. Faktaunderlaget är inte hållbart. Överhuvud är massmedia-rapporteringen om Syrien vanligen skandalöst dålig och otillförlitlig, alltmedan politiska ställningstaganden av våra så kallade demokratier – bland dessa Sverige – utmärks av brist på hänsyn för vanliga demokratiska principer. Ett exempel är ropen på att ”Assad måste bort” alltifrån krigets start. Fortsätter trots att man FN-ledda förhandlingar i slutet av förra året beslut att det syriska folkets framtid – inklusive val av president – skulle få avgöras av syrierna själva. Varefter Margot Wallström i februari menar att Assad måste bort, liksom John Kerry…
Storbritanniens nye utrikesminister Boris Johnson kräver nu att Assad måste bort. Boris Johnson ber Ryssland om hjälp för att få bort Assad.
Margot Wallströms Syrienpolitik motverkar kampen mot terrorismenVad detta skulle glädja IS och al-Nusra och försvaga kampen mot terrorismen. Varför inser inte alla det?

Men nu över till artikelns tema. På radionyheterna i går morse återgavs rapporter från Amnesty International att attacker av den USA-ledda koalitionen dödat fler civila än i någon annan känd flygattack i Syrien-kriget. Amnesty om USA-koalitionens bombningar av civila.
Amnesty skriver ”The latest deaths add to what are estimated to be hundreds of civilians killed in Syria as a result of airstrikes by coalition forces against IS there since September 2014. Media have also reported civilian casualties stemming from the coalition’s operations in Iraq. Amnesty International will be seeking a clarification from CENTCOM about a series of other airstrikes causing civilian casualties which appear to have violated international humanitarian law.”
Syrien förstörelse
Det är bra att Amnesty nu återger att även USA & Frankrike dödar många civila. Förmodligen flest, då man troligen inte har samma lokala kännedom som Syriens regering och då man inte har samma ansvar för invånarna i Syrien.
Amnestys rapportering utmärks inte generellt av tillförlitlighet.
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien”>Amnesty ny och otillförlitlig rapport om Syrien och Mycket tveksam Amnesty-rapport om Syrien

Notera Frankrikes stora delaktighet. Landet har utsatts för terroristdåd som dödat oskyldiga civila- och gör det självt!

Man måste vara medveten om att de flesta som dödas i krig anses vara civila. Ibland är gränsen ”civil/terrorist” flytande, då terrorister och rebeller inte sällan framträder som civila.

Nu återger jag en anmälan i ämnet från Syriens regering till FN:s säkerhetsråd.Syriens nyhetsbyrå SANA

Den syriska nyhetsbyrån Sana rapporterar att Syriens utrikesministerium och ministeriet för utlandsboende skickade i tisdags två identiska brev till FN:s generalsekreterare och ordförande i säkerhetsrådet, där de uppger att de franska stridsflygplan, som arbetar i den så kallade ”internationella koalitionen” som leds av USA, begått en massaker i Syrien nära den syriska-turkiska gränsen, riktat mot byn Toukhan al-Kubra norr om Manbij och dödat familjer i oskadade och skadade hus där.
”Det franska orättfärdiga angreppet har skördat mer än 120 civilas liv, de flesta av dem är barn, kvinnor och äldre. Dessutom skadades tiotals medborgare, de flesta av dem är också barn och kvinnor medan läget för andra civila som fortfarande är begravda under rasmassorna är okänt. Den franska aggressionen kom dagen efter ett amerikanskt angrepp utfört av amerikanska stridsflygplan dagen innan, i måndags, som begick en liknande blodig massaker genom att bombardera den syriska staden Manbij, som dödade mer än 20 civila och skadade tiotals andra.
”Regeringen i Syrien fördömer med det bestämdaste de två blodiga massakrerna av de franska och amerikanska stridsflygplanen och de som är anslutna till den så kallade internationella koalitionen som skickar missiler och bomber mot civila i stället för att bomba terroristgäng.
Syrien bekräftar också att de som vill bekämpa terrorismen på allvar borde samordna detta med den syriska regeringen och armén.

Brevet fortsatte med att informera om att det fortsatta stödet från USA, Frankrike, Turkiet, Saudiarabien, Storbritannien och till terroristorganisationer som de benämner ”moderata grupper”, som Jabhat al-Nusra, Jaish al-Fatah, Jaish al-Islam, Liwa al -Tawhid och andra terroristorganisationer anslutna till ISIS och al-Qaida är en tydligt bevis på att dessa länder är i maskopi med och samarbetar med de terroristgrupper, och en uppgift om deras bristande allvar i kampen mot terrorismen.

”Den syriska regeringen bekräftar att dessa massakrer, brott och förstörelsen inte kommer att avskräcka Syrien från att fortsätta sitt arbete i kampen mot terrorism och arbetet på att förverkliga en politisk lösning på krisen i Syrien genom en syrisk-syrisk dialog, som leds av Syrien och utan utländsk inblandning ”uppger utrikesdepartementet.

Syriens UD tillade att regeringen i Syrien kräver att denna massaker av Frankrike beivras och kräver att FN:s säkerhetsråd tar sitt ansvar för att bevara internationell fred och säkerhet genom straffåtgärder mot stater och regimer som stödjer och finansierar terrorism, i synnerhet regimer i Riyadh, Doha, Ankara och Paris och hindrar dem från att stödja terrorism och tvingar dem att följa och genomföra FN:s relevanta resolutioner nr 2170, 2178, 2199 och 2253.

Media, bland andra Amnesty har också rapporterat om att en grupp av USA-stödda moderata rebeller i Syrien halshuggit en 13-årig pojke, vilket visas på video.Syrisk pojke halshuggs av moderata rebeller i Syrien. Det är väl känt att ”moderata rebeller” samarbetar med al-Nusra och att många ”moderata rebeller gått över dit.

Läs även
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general,Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Lögner och sanningar om Syrien
Assad: Väst talar med oss

i Andra om: Syrien, ,, , , , ,, , , ,


2 svar till “USA:s och Frankrikes attacker dödar över 100 civila i Syrien”

 1. Följande lände behöver få hjälp med att skyndsamt få bort deras ledare.

  1. USAs president Barack Obama måste bort och med honom hela politiska etablissemanget som inte sätter USA-medborgarnas väl och ve i före allt annat utan Israels. Vidare måste de bort därför att de har fört terrorkrig mot och mord av oskyldiga samt för att de har oprovocerat invaderat en rad länder. Barack Obama och hela USAs politiska etablissemanget har skapat ISIS.

  2. Frankrikes ledare Françoise Hollande måste bort för att denne genom att stödja, träna och på olika sätt hjälpa terrorister har utsatt Frankrikes folk för terrordöd och fört terrorkrig mot och mord av oskyldiga. Dennes ansvar vid ”terrorattacken i Nice” nu senast klargörs här.
  http://www.globalresearch.ca/nice-14th-july-lie-propaganda-in-overdrive-murder-is-the-new-normal/5537220

  3. Lillbritannien, vars politiker (från hela vänster-höger skalan) som tillhör ”Friends of israel” grupperna måste bort för att dessa prioriterat en främmande makts intressen före landets väl och ve. Dessutom har dessa gett sitt stöd till raden av invasioner och terrorkrig not oskyldiga
  civila, stötta och tränat zionist terrorister. Lilbrittaniens politiker är medskapare av ISIS och lierade med dessa zionist terrorister. Bort med dessa avskum!

  4. Ledarna för alla andra västländer som sällar sig till NATOs invasions- och terrorkrig samt var med att kapare av ISIS och lierade med dessa zionist terrorister. Bort med dessa avskum!

  Världen måste kraftsamla sig mot dessa vår tor tids största hot mot freden och mänsklighetens existens. Bort med dessa avskum!

 2. Det finns mycket hd-film på Syrien-krigen på youtube. Att tolka den är en annan sak, vapnens räckvidd är så mycket längre numera. Väldigt mycket sovjetisk pansar, och så västeuropeiska pansarvärnsrobotar. Ytterst nedslående.