”USA:s militära uppbyggnad i Europa är sjuk” säger kongressman


Man kan inte precis påstå att osaklig demonisering och smutskastning av Ryssland för dess legala kamp mot terrorismen och annat – har avtagit. Samtidigt blundar Väst och Västmedia för det långvariga stödet till terrorismen av USA och allierade, och för statskuppen i Kiev 22/2 2014. här

* Det var dåligt nog för ett år sedan. Denna artikel publicerades 13/4 2016 första gången.

Sedan några år sker en exempellös lögnaktig smutskastning och demonisering av Ryssland i Västmedia, inte minst i Sverige. I USA:s intresse. SÄPO deltar. Man har föga fakta och det är skandalöst. Men värre än – det banar vägen för kommande storkrig mot Ryssland och Rysslands vänner. Jag har tidigare demoliserat SÄPO:s Årsbok och DN:s hybridkrigföring. Bland kritikerna av USA:s Rysslandspolitik finns förre mycket inflytelserike utrikesministern Kissinger och förre Moskvaambassadören Matlock. Ytterligare en kritik är ledamoten i USA:s kongress Dana Rohrabacher.
Sputnik News har presenterat en intervju med denne följer nedan:http://sputniknews.com/world/20160403/1037418514/approach-politician-valdai.html

Intervjun.
USA intar en orealistisk och irrationell syn på Ryssland och Syrien, och särskilt då det gäller Moskvas insatser då det gäller konflikten i Syrien menar ledamoten i USA:s kongress Dana Rohrabacher i en intervju med Sputnik nyligen. Vi ska inte glömma att då vi behövde hjälp för att eliminera starka ledare som Gaddaffi och Saddam Hussein uppkom en mycket dålig situation som gav utrymme för extrema islamistiska krafter. Och jag tycker inte att USA gjorde rätt som fördöme Rysslands insatser i Syrien. I stället skulle vi ha applåderat dem.
Kongressledamoten besöker Moskva som medlem i en delegation från USA som ska delta i en session i Valdais diskussionsklubb.
Rohrabacher

Washington och Moskva har olika uppfattningar om framtiden för Syriens president. USA vill att Bashar al-Assad ska lämna sitt ämbete, medan Ryssland menar att framtiden för Syriens president ska avgöras av Syriens befolkning.
Anders: USA:s uppfattning är inte förenlig med folkrätt och demokrati, medan Rysslands är det.

Båda länderna har utfört separata flygattacker mot terrorister i Syrien. De ryska insatserna har godkänts av regeringen i Damaskus, medan USA inte sökt sådant godkännande, vilket är nödvändigt enligt folkrätt och FN-stadgan.

Rohrabacher berömde Rysslands roll för att förhindra Syriens president Bashar Assad från att ersättas av jihadister.
”Det är en mycket bra sak att Assad inte ersätts av en radikal islamisk regim, och att den ryska interventionen i denna konflikt kanske förhindrade detta” menar Rohrabacher, som är ordförande i USA-kongressens underutskott för Europa, Eurasien och hotbilder (chairman of the US Subcommittee on Europe, Eurasia and Emerging Threat)

Han citerade Libyen och Irak som exempel på stater där störtande av regimer hade lett till kaos.
Dessutom sa Rohrabacher att han hoppades att nästa amerikanska president skulle inta en mindre fientlig inställning till Ryssland, till skillnad från den nuvarande. Förhoppningsvis vill den kommande presidenten bedriva en politik som är mycket mer är inriktad på samarbete snarare än att försöka vara konfronterande och standoffish. Vi har aggressivt förtalat Ryssland under senare år när det finns massor av saker som vi kunde ha gjort i ömsesidigt fördelaktiga insatser sade Rohrabacher. Ryssland, USA måste lösa meningsskiljaktigheter för ömsesidig nytta

Enligt kongressledamoten förväntas den republikanske presidentkandidaten Donald Trump ”vara mycket mer benägen till fullständigt samarbete med Ryssland på bred front. Medan de andra republikanska presidentkandidaterna är öppet fientliga mot att arbeta med Ryssland.”
Relationerna mellan Ryssland och USA har försämrats när Washington införde flera omgångar av ekonomiska sanktioner mot Moskva för dess påstådda roll i konflikten i sydöstra Ukraina. Ryssland har förnekat all inblandning och förespråkat att man ska lösa konflikten mellan Kiev och sydöstra Ukrainas milis fredligt.
Rysslands och USAs flagga
Andra artiklar om Ryssland:
* ”Konflikt om Konflikt om Ryssland” http://jinge.se/allmant/konflikt-om-konflikt-om-ryssland-och-pk.htm”>

* ”Henry Kissinger – USA:s mest ansedde utrikesminister kritiserar USA:s Rysslandspolitik”. http://jinge.se/allmant/henry-kissinger-usas-mest-ansedda-utrikesminister-tycker-till.htm

* ”Efter SÄPO:s rapport – läs också Sputnik News och Russia Today” http://jinge.se/allmant/efter-sapos-rapport-las-sputniknews-och-se-pa-russia-today.htm”>
* http://jinge.se/allmant/lognerna-och-hetsen-mot-ryssland.htm”>
USA omringning

i Andra om: , ,
, ,, , DN, , , , ,

Från SÄPO:s hemsida DN 17/3DN 18/3
8 dagar

DN 22/5 Pierre Gilly 6/4 DN 10/2 Dagens Arena 16/2 SvD 27/5 Aftonbladet 24/5Expressen 27/5
SvD 6/4 The Golani spy DN 6/4 SvD 6/4 Aftonbladet 2/10Svenska Dagbladet 20/9 DN Debatt 2/10 2012, DN Debatt 3/10 2012, DN Debatt 2/10 2012,


27 svar till “”USA:s militära uppbyggnad i Europa är sjuk” säger kongressman”

  1. Militärutgifter är en av de enda arbetsmarknadspolitiska projekt som är lagligt inom den liberala världsordningen.

    Det är inte precis invasionsstyrkor. 9000 (eller vad det var) nya konsumenter utan annan verklig funktion i Baltikum kommer säkert sätta snurr på hjulen. Det är bara bistånd, precis som turisten är imperialismens spjutspets, det feta fyllot som etablerar imperiets spjutspets, det USA skickar till Baltikum är bara en annan sorts fet fyllo för att få fart på ekonomin och kontroll över den.

    Jag tycker att andra typer av arbetsmarknadspolitiska projekt borde vara lagliga.

  2. När republikanska kongressledamöter passerar europeiska politiker ”till vänster”, då om någonsin borde europeisk socialdemokrati och mittenpartier inse att de tappat orienteringen. Men än så länge ser vi få tecken på detta, die Linkes Sahra Wagenknecht undantagen.
    Dana Rohrabacher kan ses i en färsk halvtimmesintervju på rt.com med den kunniga Oksana Boyko i hennes serie ”Worlds Apart”. Rohrabacher säger många vettiga saker i intervjun, han bekänner sig dock till den amerikanska exceptionalismen och är i så måtto blind för det illegala i interventionspolitiken. De amerikanska exceptionalisterna och deras europeiska vapendragare fattar inte att exceptionalismens rötter finns i både kolonialismens och nazismens tankegods; det faktum att en nation tar sig rätten att deklarera att man per definition är förmer än alla andra.

  3. Sedan några år flexar Ryssland musklerna på bekant manér. Reaktioner uppstår.

    • Vilken reaktion, är det reaktionen på NATOs placering av strategiska vapen i östeuropa?

      • Ukraina och Krim har eventuellt gjort slut på USA´s avveckling i Europa. Baltstaterna är givetvis rädda, och önskar sig ett nordamerikanskt paraply. De har också en rysk potentiell femtekolonn inom landets gränser, och förstår förstås den ryska synpunkten av egen erfarenhet; ur Kremls synvinkel är det bäst att imperiet når fram till Östersjön. USA´s punktmarkering i Baltikum är säkert bara show, och inte heller tror jag att Putin tänkt sig att invadera snart. Men strategiskt, över decennier, är Baltikums position betänklig, de vill säkert bli en integrerad del av västeuropa, vilket de är. Gränsen mellan katoliker och ortodoxa går mellan Baltikum och Ryssland.

        Missilerna i sydöstra Europa är avsedda mot framtida teknisk utveckling i arabvärlden. Det vore bättre om öst- och västrom enades mot islam denna gång, förra gången gick det illa.

        • Utplacering av det strategiska vapnet Patriot har föregått alla saker som du nämner. Vilken utveckling man väljer att börja med är det som avgör vem som är aggressiv. NATO har gått emot något som varit ett irritationsmoment för Ryssland under 20 år. Det var alltså en aggressiv manöver av NATO som drog igång alltihopa.

          Baltikum är ett fäste som bryter emot det mänskliga rättigheterna med vårt goda minne, de har visat med sitt agerande sedan de bröt sig loss från Sovjet, att vissa helt enkelt skall vara förtryckta.

          Ditt trams om att dra igång religionskrig missar hela poängen om vad det handlar om. Du låter dig luras, tror du eliten bryr sig om dina föreställningar?

  4. Jag avkyr USA:s interventionism men fattar ändå inte hur man kan stötta Assad. Assadfamiljen är en av de mest blodsbesudlade och giriga i arabvärlden, och Assad har i flera år roat sig med att slänga tunnbomber på sina motståndare i norra Syrien. En halv miljon syrier har dött till följd av Bashars krigspolitik och hur skulle det hjälpa att han sitter kvar? Det måste ju finnas ett enormt hat mot alawiterna (Bashars fränder) vilket inte borgar för någon längre fred i området. Assad kommer att behöva stöd från Ryssland och västvärlden för att klamra sig fast vid makten, och det kommer han säkert att få trots att han är en massmördare, precis som fadern, Hafez Assad. Och honom stöder du, Anders Romelsjö?

    • Man kan och bör stödja Syriens kamp för nationellt oberoende och demokrati, mot imperialism och (utlandsstödd) terrorism. Assad är liksom Putin föremål för demonisering med många lögner. Jag har granskat en del av kritiken mot al-Assad. Den vilar på mycket lös grund, och skulle aldrig ha godkänts som enklaste uppsats vid ett ordinärt universitet. Psykologisk krigföring. Det finns föga stöd för dina påståenden. Ber dig studera dessa artiklar om detta. Jag stödjer inte Assad i sig. Det är upp till den syriska befolkningen att ta ställning till detta, som man enats om i ord vid FN-förhandlingarna. Parollen ”Assad måste bort” som lanserats av USA är djupt odemokratiskt och mot FN-stadgan. al-Assad har stort stöd i Syrien enligt bl.a. den av USA:s regering stödda ORB International och enligt av undersökning av NATO. Inom ett par minuterar inkluderar jag analyser av kritiken mot al-Assad.
      Läs dessa analyser!
      ”Caesar i Syrien: Gammal, otillförlitlig rapport dammas av” http://jinge.se/mediekritik/caesar-i-syrien-gammal-otillforlitlig-rapport-dammas-av.htm
      ”Amnesty: Ny partisk & otillförlitlig rapport om Syrien” http://jinge.se/mediekritik/amnesty-ny-partisk-och-otillforlitlig-rapport-om-syrien.htm
      ”Margot Wallström offer för propaganda om Syrien” http://jinge.se/allmant/margot-wallstrom-offer-for-propaganda-om-syrien.htm

    • Jag avkyr USA:s interventionism men fattar ändå inte hur man kan stötta terrorist- tillika rasstaten Israel. Zionist- regimen är en av de mest blodsbesudlade och giriga i hela världen. Israel har i flera år använt förbjudna fosfor- och klusterbomber på barn, kvinnor och civila i Palestina. En halv miljon marktjuvar har bosatt sig på Palestiniernas mark. Tusentals har dött till följd av zionisterna brutala krigspolitik gentemot Palestinier. Hur kan en hel värld titta på medan dessa mördare härjar som de gör? Vidare är det inte märkligt att ISIS ALDRIG hotar eller attackerar apartheid Israel? Vad säger det oss? Ju, att ISIS är en zionisternas armé. Stödjer du detta Marie Eriksson?

    • Marie, hela ditt inlägg är totalt oinsatt smörja! Tunnbombernas ursprung finns som bekant på ett helt annat håll dvs IS och Al Nusra, inte hos Assad, samma med gasanfallen som visade sig vara en false flag iscensatt av Turkiet, vilket man av förklarliga skäl pratar väldigt tyst om i väst idag. Än tystare blev det när gasens ursprungsland med största sannolikhet är Storbritannien! Då gick locket på ordentligt i MSM-media. För din info Marie så var Syrien landet man flydde till från Libanon, Irak, Afghanistan m.m för att få en fristat innan 2011! Och det är ju idag helt bevisat att det s.k inbördeskriget i Syrien inte alls är ett inbördeskrig då nästan alla stupade på rebellsidan har icke-Syriskt påbrå…alltså importerade krigare från andra håll. Låter det som ett inbördeskrig för dig? Så du ska nog inte belasta Assad för de döda i krigets Syrien utan följande nationer, Turkiet, Saudiarabien, Israel, USA, Qatar, Frankrike och några till. Assad är ingen ängel men att styra ett disparat land som Syrien med ett otal religioner, folkgrupper m.m i den regionen och med de grannländer man har kräver hårda nypor, något annat är en utopi.

  5. Anders Romelsjös klarsyn imponerar. Putin är juste. USA är vårt kvarters värsta buse, tyvärr.

    Det har jag insett de senaste fem åren i en tvärvändning. Är svensk media en front för CIA???

    • Förmodligen styr mediernas ägarförhållanden mycket av agendan. De är förmodligen lojala med USA och Israel p.g.a. att de har den monopolkapitalistiska attityden gemensam. Analysera vilka som är med i Bilderberggruppen så förstår du vilka det är som styr västs destabilisering av Syrien och de sannolika skälen varför.

      Givetvis finns det även andra tidningar, ex. ETC, vars journalister ibland levererar makabert stoff om Putin, Assad och Syrien. Där kan det röra sig om direkt PR-arbete som förmodligen köps genom CIA-agenter eller andra intressenter, s.k. ”presstitution”, tror jag.

      • Vet du, Martin. En sådan kommentar om att journalister är köpta av CIA så blir du av PK-eliten betraktad som hjärntvättad, fantasifull, galen och eventuell farlig idiot. Men om du hade hävdat det motsatta – att journalister, socialister och kommunister är köpta av Kreml hade du blivit betraktad som normal för att du skriver och säger ’sanningen’.
        På 60- 70- och 80-talet var det en massa desinformation om att Sovjetunionen infiltrerade vänsterorganisationer. Människor – tyvärr även inom vänstern – anklagade oss kommunister för att springa Moskvas ärenden. Samma människor som sedan gick hem, knäppte på TV och tittade på en film där John Wayne som hjälte slaktade indianer eller att Sylvester Stallone slaktade kommunister. Då var det inga problem att titta och lyssna på filmer och serier som utmålade ryssar och kommunister som djävulen själv.

        Om man har en avvikande åsikt om världspolitiken så blir man anklagad för antingen beblanda sig med nazisterna. Eller sitta i Putins knä. Eller att vara ett av Putins troll. Det är så vänstern och PK-eliten skrämmer oss som har en avvikande åsikt till tystnad – om du inte är för oss så är du emot oss.

        Jag har aldrig stött Putin och kommer aldrig att göra det heller. Orsaken är att Putin är liberal – han är absolut ingen socialist. Han är kapitalist. Precis som liberalernas Björklund. Men jag stödjer det ryska folket och de ryska kommunistpartierna.

    • Den som lever får se om pax americana ersätts av den kinesiska freden eller ett litet världskrig mellan ett halvdussin jämnstarka sammanslutningar. Här kan man bara gissa.

      • USA är moraliskt och ekonomiskt bankrutt och Sverige ska ha så lite som möjligt att göra med regimen i Washington.

  6. ”Problemet” med Assads Syrien är att Israel ser landet som ett hot mot sin existens och eftersom de som Israel ser som sina fiender ser också USA som sina fiender. Därför detta förtal mot Syrien och Assad och därför också i förlängningen detta grymma krig. Hur var situationen då i Syrien innan våldsamheterna började? Var den verkligen så hemsk som det sägs? Hur kommer det sig då att så många av flyktingarna just från Syrien är så välutbildade? Varför utbildar man sitt folk om målet är förtryck och egen vinning. Sanningen är ju den att Assad ville förena landet under en sekulär regim och också lyckades med detta trots många olika trosriktningar. För regimen var utbildning och kunskap en viktig väg mot det sekulära målet. Vi i väst tror oss alltid att veta bäst, isynnerhet när det gäller demokrati. Jag är inte alls säker på att just vår tolkning av demokrati är den enda rätta, varje land har sin väg att gå utifrån sina egna perspektiv och sin egen historia.

  7. Jag vill passa på att länka till en blogg som heter ”Syrienbloggen – i oroligheternas centrum” som är skriven av en syrisk kille som kom till Sverige för drygt 20 år sen. Han skriver både personligt och allmänt om Syrien och det är intressant läsning.
    http://blogg.folkbladet.nu/syrien/2012/07/

      • Ja, det är lite märkligt att han inte skrivit sen 2012, kanske det funnits en hotbild eller något annat som gjort det omöjligt för honom att fortsätta. Eller så ville han bara ge en bakgrund till det som skedde då.
        Oavsett är det han skriver läsvärt tycker jag.

  8. En bra blogg från 2012. Skribenter med släkt kvar i Syrien kan mycket lätt ha blivit utpressad av ena eller andra sidan, den här skribenten är Assad-vänlig, givetvis finns många såna. Artikeln om korruption är särskilt intressant, och ytterst trovärdig.

    Korruption var en orsak till inbördeskrigets inledande demonstrationer, men där finns en annan yttersta orsak också; sunniternas högre befolkningstillväxt än alewiter och kristna måste förr eller senare innebära ökad representation i styrande organ. Assad den äldre löste det genom att påtvinga samhället sunnitiska värderingar utan att ge sunniter makten, men korruptionen kom han inte åt, den var förstås basen för regimen. Man kan inte såga i sina egna rötter i någon större utsträckning utan att falla.

    Intressant påminnelse om att det finns sunniter som står på Assads sida mot jihadismen. De får betraktas som sunniislams hopp. Medeltida islam kan inte vara moderna samhällens grund.