Nya Novichock-fallet under fotbolls-VM och inför mötet Putin-Trump. En tillfällighet?

I lördags fann man i England ett medelålders par medvetslösa. Det visade sig sedan att de förgiftats med Novichock. Samma eller liknande som Sergei Skripal och hans dotter påstås ha blivit förgiftade av. Storbritanniens premiärminister beskyllde utan bevis då – eller senare – Ryssland för att ligga bakom förgiftningen av Skripals som bodde i samma område som de nu förgiftade paret.

Ryssland som saknade motiv för detta, vilket kom mycket olägligt inför stundande presidentval med Putin som favorit förnekade detta. Trots detta och avsaknad av bevis instämde Sverige, EU,USA och Nato i premiärminister Mays påstående. Ett hundratal ryska diplomater utvisades och Ryssland svarade med samma mynt. Trots att detta kom mycket olägligt för Putin vann denne en storseger i valet.
Tilläggas skall att Ryssland nekades att delta i utredningen i Storbritannien.

I lördags fann man i England ett medelålders par medvetslösa. Det visade sig sedan att de förgiftats med Novichock. Samma eller liknande som Sergei Skripal och hans dotter påstås ha blivit förgiftade av. Storbritanniens premiärminister beskyllde utan bevis då – eller senare – Ryssland för att ligga bakom förgiftningen av Skripals som bodde i samma område som de nu förgiftade paret. Ryssland som saknade motiv för detta, vilket kom mycket olägligt inför stundande presidentval med Putin som favorit förnekade detta. Trots detta och avsaknad av bevis instämde Sverige, EU,USA och Nato i premiärminister Mays påstående. Ett hundratal ryska diplomater utvisades och Ryssland svarade med samma mynt. Trots att detta kom mycket olägligt för Putin vann denne en storseger i valet.
Tilläggas skall att Ryssland nekades att delta i utredningen i Storbritannien.
Skripals II 180406 000f7f5c-800 Skripal
Går skammen på torra land? Är detta höjden av fräckhet? ”Ryssland har världens ögon på sig i och med fotbolls-VM, det är dags att de förklarar vad som hänt. Det är oacceptabelt för vårt folk att bli avsiktliga eller oavsiktliga måltavlor, säger Storbritanniens inrikesminister Sajid Navid, enligt Reuters.” DN:Ansträngd relation mellan länderna efter ny Novitjok-förgiftning

Han menar att Ryssland använder Storbritannien för att dumpa nervgifter. Sky News

Ryssland svarar ”Ryssland svarade i sin tur att de länge erbjudit sig att hjälpa till med utredningen, men att detta nekats av britterna. – Det vet ministern mycket väl. Erbjudandet gjordes för länge sedan men tyvärr visar britterna inget intresse av sådana förslag, säger regeringens talesperson Dmitri Peskov enligt Reuters.”

RT skriver ”Alla de gamla obesvarade frågorna dyker upp” RT

Varför skulle Ryssland ha intresse att förgifta ett medelålders par i Storbritannien då hela världens ögon är riktade mot Ryssland? Inte kan det väl ha samband mellan ett framgångsrikt fotbolls-VM och Trumps möte med Putin? Men det KAN vara ren tillfällighet som Storbritannien oseriöst utnyttjar. Annat förslag?

Läs vidare nedan!

Tidigare 12 artiklarna här om detta.
Vad händer i Skripalfallet?
Schweiziska OPCW- experter: Har Skripals INTE (främst) förgiftats av Novichock men av Nato-medlet BZ?
Skripal-historien visar på skadskjuten anglo-amerikansk plan
Tjänstefel av Margot Wallström & Co i Skripalaffären? Att dömas utan bevis.
Sverige bidrar till en mycket farlig situation i konflikten mot Ryssland
Chefen för Storbritanniens lab bekräftar INTE att giftet är från Ryssland.
Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa?
Storbritannien pressar sina forskare att hitta (på?) stöd för att Ryssland är skyldigt till Skripal-storyn.
Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3
Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3
Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3
Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet!

i Andra om:
, , , , ,, , , , , , ,
,

  4 comments for “Nya Novichock-fallet under fotbolls-VM och inför mötet Putin-Trump. En tillfällighet?

 1. Benny
  5 juli, 2018 at 17:18

  Pratade med en ex-britt som är bekant via jobbet om hans syn på vad brittiska regeringen håller på med…hans kommentar? ”They are crazy” och han menade på att ledningen helt flippat ut. Även hans släkt i GB är av samma åsikt, vad händer egentligen i Storbritannien? Massmedia i GB häcklas även de hårt av britterna vilket är ett sundhetstecken, de flesta verkar begripa att det hela är humbug.

 2. Jan Nybondas
  5 juli, 2018 at 17:45

  Historien blir allt tunnare, det borde väl vara möjligt med deras miljardbudget att koka ihop nå’t värre. Men det är så det funkar. Upprepningen är huvudsaken, strunt i innehåll och omständigheter. När något som detta händer räknar nyhetsredaktionerna upp alla som dött i England under oklara omständigheter och som haft någon anknytning till Ryssland – och sedan tillägger man ”igen har det hänt !” Litvinenko mördades och trots att ett flertal grävande journalister visat på orimligheterna fortsätter medierna att skylla på den ryska regeringen. Ett flertal ryska oligarker har dött på olika sätt. Alltid beskylls inte ens Ryssland, viktigt är att de räknas upp varje gång.

  Nu har ett medelålders par förgiftats och enligt uppgift i flera brittiska medier är mannen registrerad som heroinmissbrukare. Vad kan Putin ha haft otalt med honom ? Men allting duger. Orten för förgiftningen ligger liksom Salisbury nära kemlabbet Porton Down, denna gång på motsatt sida om dem. Inte heller denna gång var supergiftet, som är dödligare än någon jämförbar substans, värre än att de drabbade klarade sig, åtmistone så långt.

  Apropå Skripals finns en följetong på sajten off-guardian där fyra eller fem avsnitt utkommit och ett återstår. Värt att läsa. Skribenten pekar på kontakter mellan Skripal och Christopher Steele, tidigare MI6, numera privatföretagare och mannen bakom smutsrapporten som rikades mot Trump och hans valseger. Skripal har fortsatt sitt samarbete med dessa kretsar och antas vara personen som försett Steele med material som skulle förse rapporten ”The Trump Dossier” med sådana detaljer att den kunde låta autentisk. Det kan antas att Skripal antingen namngivit personer som inte vill bli namngivna eller så har han krävt ett fetare arvode efter att dossiern blev hett stoff. Därför råkade han illa ut. Man bör komma ihåg att dossiern enbart var tänkt att berika dess upphovsman, eftersom det ju var otänkbart att Trump skulle vinna över Hillary Clinton. Då hade ingen fått vetskap om hela skräpet, sådan var planen, 99 procent säker.

 3. Missa inte sommar upplagan av Monty Python
  5 juli, 2018 at 18:38

  Den mycket farliga giftet Novichock slår till igen, men hör och häpna ingen dör, igen! Twitterati har rolig med att skämta om att Novichovk är den nya partitrogen, typ ecstasy. En annan twittrade om de två poliser som står där utan skyddsutrustning – lägligt nog nära ett apotek. Fortsätter det så här (död två personer per år) så kommer Ryssland att lyckas med utplåna det brittiska folket, menade en annan Twitterati. Den roligaste är dock om att det är högt sannolikt att det är endera Theresa Mays eller Blow Jobb Johnsons fis som förgiftade de två stackarna som råkade andas den.

  VM i Ryssland är redan en dunder succé och britterna är röda av avund så de förgiftar sin egen befolkning av ren illvilja.
  https://www.rt.com/sport/431660-boris-johnson-england-world-cup/

  Det vi vet för säkert är att att båda ställen ligger till britterna ökända Port Down Laboratories. Inga bevis har funnits eller kommer att finnas som bekräftar anklagelserna om ”sannolikt Ryssland.”

Comments are closed.